ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Mr_Ocean
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
279
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Ocak 2025 18:21
Toplam Mesaj:
120 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Cem Baba
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1981
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mr. Ocean
SON 10 MESAJI
Baboky Ekibinin 2. Low Tech Karides Akvaryumu
Ev yapımı makro gübre yaptım [:)] Haftada bir-iki vermeye başladım. Limonları biraz budadım, bitkiler oldukça iyi gidiyorlar.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/020120251942561.jpg[/IMG]
Ev yapımı makro gübre yaptım [:)] Haftada bir-iki vermeye başladım. Limonları biraz budadım, bitkiler oldukça iyi gidiyorlar.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/020120251942561.jpg[/IMG]
Son fotoğraftan sonra bir hafta geçti, akvaryumun gelişimi şu noktada:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/281220242033311.jpg[/IMG]
Son fotoğraftan sonra bir hafta geçti, akvaryumun gelişimi şu noktada:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/281220242033311.jpg[/IMG]
Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi
[QUOTE=Ömer Kaan]
Aquamins California Black Sand nereden aldınız ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Kaç yıkamada hallettiniz? Kumda demir içeriği var mı mıknatıs olayı falan?[/QUOTE]
Tüm malzemeleri Atakan Akvaryum'dan aldım. Dediğim gibi 2 ay kadar oldu kurulumu yapalı. Akvaryuma sermeden elekli bir süzgeçte parça parça yıkadım. Yıkama suyu berraklaşınca akvaryuma koydum. Yine de ilk dolumda su bulandı ama zamanla berraklaştı. Demir konusunu bilmiyorum, hiç bakmadım, merak da etmedim açıkçası. Atakan Akvaryum'a sorarsanız yanıt vereceklerini düşünüyorum. İletişimi kolay bir firma.
[QUOTE=Ömer Kaan]
Aquamins California Black Sand nereden aldınız ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Kaç yıkamada hallettiniz? Kumda demir içeriği var mı mıknatıs olayı falan?[/QUOTE]
Tüm malzemeleri Atakan Akvaryum'dan aldım. Dediğim gibi 2 ay kadar oldu kurulumu yapalı. Akvaryuma sermeden elekli bir süzgeçte parça parça yıkadım. Yıkama suyu berraklaşınca akvaryuma koydum. Yine de ilk dolumda su bulandı ama zamanla berraklaştı. Demir konusunu bilmiyorum, hiç bakmadım, merak da etmedim açıkçası. Atakan Akvaryum'a sorarsanız yanıt vereceklerini düşünüyorum. İletişimi kolay bir firma.
[QUOTE=Ömer Kaan]
Fotoğraf alabilir miyiz [:?]
Peki gübre olarak ne önerirsiniz? Aquario
Neo Plants Tab gübre veya başka bir öneri ?
Kum olarak normal de siyah bir kum istiyordum ancak içeriği demir mi çok pis mi bilemedim internettekilerde
EuroStar Aquaclay Akvaryum Bitki Kumu var şuanda aklımda ama gönlümde siyah var tabi.
Aquamins California Black Sand nasıldır[/QUOTE]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baboky_ekibinin_2_low_tech_karides_akvaryumu_k1004352.asp[/URL] linkinde forum konusu var. Gelişimleri kendiniz görebilirsiniz.
Ben zeminde Aquamins California Black Sand kullandım. Bana iyi geldi.
Gübre sorusunun doğru muhatabı değilim. Derin bilgim yok. Dediğim gibi sadece Seachem Flourish kullanıyorum. Hazır gübreler çok pahalı. Kendime makro gübre yapacağım kafaya koydum. 3-0.6-11 NPK sıvı makro gübrenin çok amaçlı ve bana uygun olduğunu tespit ettim. Kimya deposundan malzemeleri alıp yapacağım.
[QUOTE=Ömer Kaan]
Fotoğraf alabilir miyiz [:?]
Peki gübre olarak ne önerirsiniz? Aquario
Neo Plants Tab gübre veya başka bir öneri ?
Kum olarak normal de siyah bir kum istiyordum ancak içeriği demir mi çok pis mi bilemedim internettekilerde
EuroStar Aquaclay Akvaryum Bitki Kumu var şuanda aklımda ama gönlümde siyah var tabi.
Aquamins California Black Sand nasıldır[/QUOTE]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baboky_ekibinin_2_low_tech_karides_akvaryumu_k1004352.asp[/URL] linkinde forum konusu var. Gelişimleri kendiniz görebilirsiniz.
Ben zeminde Aquamins California Black Sand kullandım. Bana iyi geldi.
Gübre sorusunun doğru muhatabı değilim. Derin bilgim yok. Dediğim gibi sadece Seachem Flourish kullanıyorum. Hazır gübreler çok pahalı. Kendime makro gübre yapacağım kafaya koydum. 3-0.6-11 NPK sıvı makro gübrenin çok amaçlı ve bana uygun olduğunu tespit ettim. Kimya deposundan malzemeleri alıp yapacağım.
Ben iki ay kadar evvel low-tech, co2'siz bir akvaryum kurdum.
Arka plan için Limnophila Sessiliflora, Hygrophila Difformis Çınar ve Rotala Rotundifolia 'Orange Juice' diktim. Hepsi tuttu. Sessiliflora en hızlı gelişim gösteren oldu.
Orta plan için Java Fern, Cryptocoryne Wendtii brown ve green ve bunlara ilave Rotala Indica Red kullandım. Yine hepsi tuttu. Rotalalar inanılmaz gelişti, ikincilik cryptocorynelerde.
Zemin bitkisi olarak subulata ve mini parvula kullandım. Subulataların çoğu öldü, tutunamadılar. Arada derede birkaç yaprak kaldı sadece. Mini parvula ise ektiğim gibi duruyor iki aydır. Ne öldü, ne büyüdüler. Öylece duruyorlar.
Gübre olarak şimdiye kadar sadece haftada bir Seachem Flourish veriyorum. Başka destek yok. Zeminin altında toprak vb. de yok. Netice şimdilik böyle.
Ben iki ay kadar evvel low-tech, co2'siz bir akvaryum kurdum.
Arka plan için Limnophila Sessiliflora, Hygrophila Difformis Çınar ve Rotala Rotundifolia 'Orange Juice' diktim. Hepsi tuttu. Sessiliflora en hızlı gelişim gösteren oldu.
Orta plan için Java Fern, Cryptocoryne Wendtii brown ve green ve bunlara ilave Rotala Indica Red kullandım. Yine hepsi tuttu. Rotalalar inanılmaz gelişti, ikincilik cryptocorynelerde.
Zemin bitkisi olarak subulata ve mini parvula kullandım. Subulataların çoğu öldü, tutunamadılar. Arada derede birkaç yaprak kaldı sadece. Mini parvula ise ektiğim gibi duruyor iki aydır. Ne öldü, ne büyüdüler. Öylece duruyorlar.
Gübre olarak şimdiye kadar sadece haftada bir Seachem Flourish veriyorum. Başka destek yok. Zeminin altında toprak vb. de yok. Netice şimdilik böyle.
Akvaryumdaki kafa motorunu Eheim Compact On 600 ile değiştirdim. Akıntı arttı ama rahatsız edecek seviyede değil. Yüzeyde hafif bir dalga da yapıyor, böylece yüzeydeki yağlanmanın da önüne geçmiş oldum. Gayet iyi oldu.
Başlangıç seviyesinde CO2 işine de girdim, bitkilerin görüntüsünü çok seviyorum. İsta'nın deodorant kutulu CO2 setini aldım. Yedek kutularla 3 ay kadar deneme yapmayı planlıyorum. Kullananların yorumlarını okudum. Tam değil ama hiç yoktan daha iyi bir CO2 desteği sağlıyormuş. Deneyip göreceğiz. Sırada düzgün bir ışık alma aşaması var. Armatürk aydınlatma fena değil ama telefondan programlanabilir, iyi bir marka bir ışık alma düşüncem var. Forumda bir konu açıp fikir alışverişinde bulunacağım sanırım.
Tekrar hepinize selamlar.
Akvaryumdaki kafa motorunu Eheim Compact On 600 ile değiştirdim. Akıntı arttı ama rahatsız edecek seviyede değil. Yüzeyde hafif bir dalga da yapıyor, böylece yüzeydeki yağlanmanın da önüne geçmiş oldum. Gayet iyi oldu.
Başlangıç seviyesinde CO2 işine de girdim, bitkilerin görüntüsünü çok seviyorum. İsta'nın deodorant kutulu CO2 setini aldım. Yedek kutularla 3 ay kadar deneme yapmayı planlıyorum. Kullananların yorumlarını okudum. Tam değil ama hiç yoktan daha iyi bir CO2 desteği sağlıyormuş. Deneyip göreceğiz. Sırada düzgün bir ışık alma aşaması var. Armatürk aydınlatma fena değil ama telefondan programlanabilir, iyi bir marka bir ışık alma düşüncem var. Forumda bir konu açıp fikir alışverişinde bulunacağım sanırım.
Tekrar hepinize selamlar.
[QUOTE=Neothauma ]Merhaba,
İlk açtığınız konunuzda demiştim ki “Eğer bu hobiye başlayan biri nasıl olmalı diye sorarlarsa sizin konunuzun örnek gösteririm”. Hala daha aynı müthişlikte devam ediyorsunuz. İlk kurduğunuz akvaryumla şu anki kurulumunuz arasında hem görsel hem teknik olarak müthiş bir ilerleme var. Bence sizin oğlan sizin için güzel bir bahane oldu , o ilgisini kaybetsin kaybetmesin (kaybedeceğini hiç sanmam) ileride baya iyi işler bekliyorum sizden. [/QUOTE]
Hocam iyi pazarlar,
İlk akvaryum konusundaki mesajınızı halen hatırlıyorum. Hem o konudaki hem de bu konudaki mesajlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Kendi çapımda ve ev müsade ettiğince, sonunda ikinci akvaryumu kurmayı başardım. Yine görece basit, low-tech bir girişim oldu. Araştırıp öğrendiklerimi elimden geldiğince ve imkanlarım çerçevesinde uygulamaya çalışıyorum. Umarım bundan sonraki girişimim, birkaç sene sonra high tech bir akvaryum olur. İş yoğunluğum ve aşırı seyahat etmem sebebiyle çok zor vakit ayırabiliyorum ama ayırdığım vakit bana iyi geliyor.
Benim gibi Oky'nin de ilgisi yeni akvaryumla beraber tekrar canlandı. Oky bahane, akvaryum hobisi şahane [:)] Gerçekten çok güzel bir hobi.
Selamlar, sevgiler.
[QUOTE=Neothauma ]Merhaba,
İlk açtığınız konunuzda demiştim ki “Eğer bu hobiye başlayan biri nasıl olmalı diye sorarlarsa sizin konunuzun örnek gösteririm”. Hala daha aynı müthişlikte devam ediyorsunuz. İlk kurduğunuz akvaryumla şu anki kurulumunuz arasında hem görsel hem teknik olarak müthiş bir ilerleme var. Bence sizin oğlan sizin için güzel bir bahane oldu , o ilgisini kaybetsin kaybetmesin (kaybedeceğini hiç sanmam) ileride baya iyi işler bekliyorum sizden. [/QUOTE]
Hocam iyi pazarlar,
İlk akvaryum konusundaki mesajınızı halen hatırlıyorum. Hem o konudaki hem de bu konudaki mesajlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Kendi çapımda ve ev müsade ettiğince, sonunda ikinci akvaryumu kurmayı başardım. Yine görece basit, low-tech bir girişim oldu. Araştırıp öğrendiklerimi elimden geldiğince ve imkanlarım çerçevesinde uygulamaya çalışıyorum. Umarım bundan sonraki girişimim, birkaç sene sonra high tech bir akvaryum olur. İş yoğunluğum ve aşırı seyahat etmem sebebiyle çok zor vakit ayırabiliyorum ama ayırdığım vakit bana iyi geliyor.
Benim gibi Oky'nin de ilgisi yeni akvaryumla beraber tekrar canlandı. Oky bahane, akvaryum hobisi şahane [:)] Gerçekten çok güzel bir hobi.
Selamlar, sevgiler.
Son fotoğraftan sadece 7 gün sonra, az evvel çektiğim görüntü. Bitkilerin büyüme trendi, şartlara göre gerçekten güzel [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/201220242145291.jpg[/IMG]
Son fotoğraftan sadece 7 gün sonra, az evvel çektiğim görüntü. Bitkilerin büyüme trendi, şartlara göre gerçekten güzel [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/201220242145291.jpg[/IMG]
Kıymetli forum dostları ve okuyucular,
Bu konu, BabOky ekibinin kurduğu 2. low tech karides akvaryumunun hikayesini anlatmak ve güncesini tutmak için açılmıştır. Aynı zamanda acemilikten çıraklığa geçişimizin de nişanesidir.
[B]BabOky Ekibi[/B]
Ekibin baş kahramanı Oky. Kendisi şu anda 9 yaşında ve tam bir hayvan sever olarak büyümekte. Evdeki iki kedi ve bir köpek ile vakit geçirmekte. Ayrıca salyangozları, böcekleri, karıncaları ve karidesleri çok sever. İki sene evvel evimize basit bir karides akvaryumu kurmamıza vesile olmuştur. İlk akvaryumun güncesi için [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baboky_ekibinin_low_tech_karides_akvaryumu_guncesi_k987876.asp[/URL]
Bendeniz ise Baba. Ekibin finansörü, amelesi ve araştırmacısıyım her zamanki gibi.
[B]Yeni Akvaryumumuzun Hikayesi[/B]
Eve ilk kurduğumuz akvaryum, ilk konuda anlattığım sebeplerle oldukça dandik ve küçük bir akvaryumdu. Lakin neticede bu hobiye başlamamıza vesile oldu. Onun sayesinde çok şey öğrendik. Bu hobiyi sevdik. Akvaryumda yaşayan canlılarımız da oldukça sağlıklı idiler ve 14 karidesle başlayan macera, 2 yılın sonunda yaklaşık 200 karidese ulaştı.
Madem bu hobiyi ve karidesleri seviyoruz, o zaman artık eve yakışacak, güzel bir akvaryum kurma zamanı geldi demektir diye düşündük ve yola çıktık.
Öncelikle Tepe Akvaryum - İlhami Kul'a bir akvaryum yaptırdım. 45x45x45 cm ölçülerindeki akvaryum, arkadan sumplı ve altında evdeki mobilyalarla uyumlu dolabıyla birlikte yapıldı. İlhami Bey sağ olsun, Datça'ya giderken Akvaryumu bana elden teslim etti. Ellerine sağlık, çiçek gibi iş yapmış.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/141220241837291.jpg[/IMG]
Akvaryumun İlhami Bey'in dükkanında iken resmi.
Teslimden kuruluma kadar işlerimin yoğunluğu sebebiyle oldukça uzun vakit geçti. Lakin sonunda yaptım. Önce neler yaptığımı anlatıp sonunda da neticeyi paylaşmak istiyorum.
1. Akvaryum ile dolap arasına Creaqua Aquamat akvaryum matı koydum.
2. Alta malzeme olarak Aquamins California Black Sand 3.5mm tane büyüklüğünde siyah kum koydum. Kumu arkaya doğru daha yüksek olacak şekilde, mutfaktaki spatula yardımı ile itinayla şekillendirdim [:D]
3. Milas'ta kenar köşe bir akvaryumcudan bulduğum çöl köklerinden dal görüntüsü verdim.
4. İki yıl evvel aldığım iki moss topum kocaman olmuştu. Onları açıp düzleştirdim, sonra çöl köklerine bağladım.
5. Arka plana Limon, çınar ve rotala rotundifolia orange juice bitkiler ektim.
6. Orta planda dallara bir adet java fern, bir adet anubias petite, eski akvaryumdaki anubias'ın sağlıklı parçasını, iki adet farklı renklerde cryptocoryne koydum.
7. İki dragonstone ile dekor verdim.
8. Kayalardaki boşluklara bir tane Bucephalandra Bukit Kelam'ı pay ettim.
9. Kayaların hemen önüne iki tane Rotala Indica Red ektim.
10. Ön plana subulata ve parvula koydum.
11. Bir tane de moss ağaç figürü ekledim.
12. Arkadaki sump içinde bir tane 100w ısıtıcı, bir hava taşı mevcut.
13. Aydınlatma olarak Armatürk 2050H aydınlatma kullanıyorum.
14. Kafa motoru Oase, arka sump içini İlhami Bey hazır verdi. Sünger ve çeşitli filtre malzemelerinden oluşan, güzel bir kombinasyon yapmış.
15. Eski akvaryumun filtre süngerinden aşılama ile start verdim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/151220240051431.jpg[/IMG]
Kurulumdan sonra bir fotoğraf.
Starttan birkaç hafta sonra 20 kadar karidesi akvaryuma attım. Gelenler mutlu gözüküyordu. Ölüm olmadı. Bundan iki hafta kadar sonra da eski akvaryumu komple dağıtarak tüm karidesleri ve iki tavşan salyangozumuzu yeni yuvalarına aktardık. Bu süreçte bazı bitkiler gelişemedi veya uyum sağlayamadı ve öldüler. Lakin bir çoğu oldukça güzel gelişim gösteriyor. Akvaryumun son hali:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/151220240055331.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/151220240111101.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/151220240111211.jpg[/IMG]
Işık düzeni şöyle: 4 saat açık - 6 Saat kapalı - 6 Saat açık - 8 saat kapalı. Işık kapalı olduğu zamanlarda hava motoru çalışıyor. Işık açıldığında kapanıyor. İlave bir CO2 desteği yok. Işık düzenine aslında günde toplam 11 saat olarak başladım ama alg sorunu sebebiyle aktarımdan evvel günde 9 saate kadar düşürmüştüm. Koloniyi tamamen aktardıktan sonra, temizlemediğim arka duvardaki algler de dahil olmak üzere tüm yüzeyleri pırıl pırıl etti keratalar. Ben de bunun üzerine 10 saate çıkardım.
Karidesler aşırı mutlu görünüyorlar. Dişilerin bir çoğu aktarımdan sonra yumurtalandı. Birkaç haftaya nüfus oldukça yükselecek gibi duruyor. Malzemeleri alırken 10 tane sarı ve 10 tane de siyah karides aldım. Onları da akvaryuma ekledik. Geni baskın çıkan renk yürüsün. Vahşiye dönenler dönsün. Biz karideslerin her rengini seviyoruz. Karidesler arasında ırkçılığa hayır! [^_^]
Subulatalar tutunamadı. Parvulalar canlı ama hiç gelişim görünmüyor. Bucephalandra'nın durumu iyi değil. Lakin diğer bitkilerin gelişimi beni mutlu edecek seviyede. Haftada bir Seachem Flourish sıvı gübre takviyesi yapıyorum. Ayrıca haftada bir %20 su değişimi de yapıyorum. İlave başka bir şey yapmıyorum.
Kafa motorunu Eheim Compact 600 ile değiştirmeyi düşünüyorum ama fazla akıntıdan çekiniyorum. Belki hattına bir vana koyarım. Bir de aydınlatma beni tam tatmin etmiyor. Planımda Creaqua SlimLine Flex 40 veya Chihiros B45 almak gibi bir düşüncem var.
Hikayemiz böyle dostlar. Eski akvaryum bahçede duruyor artık. Oky onu karınca çiftliği yapacakmış. Bir yandan harçlık biriktirip malzeme almayı planlıyor, bir yandan da baharda gelecek kraliçeleri bekliyor. Serüven devam ediyor.
Bu forum Oky için hala "Akvaryumu bilen abiler" olarak adlandırılıyor. Akvaryumu bilen ablaları bir kez daha tenzih ederim [:)))] Bu yolculukta forumun ve sizlerin çok faydasını gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Hepinize teşekkürler.
Konuyu sabırla okuyan herkese ayrıca teşekkür ederim. Sürçülisan ettiysem affola. Selamlar, sevgiler.
Kıymetli forum dostları ve okuyucular,
Bu konu, BabOky ekibinin kurduğu 2. low tech karides akvaryumunun hikayesini anlatmak ve güncesini tutmak için açılmıştır. Aynı zamanda acemilikten çıraklığa geçişimizin de nişanesidir.
[B]BabOky Ekibi[/B]
Ekibin baş kahramanı Oky. Kendisi şu anda 9 yaşında ve tam bir hayvan sever olarak büyümekte. Evdeki iki kedi ve bir köpek ile vakit geçirmekte. Ayrıca salyangozları, böcekleri, karıncaları ve karidesleri çok sever. İki sene evvel evimize basit bir karides akvaryumu kurmamıza vesile olmuştur. İlk akvaryumun güncesi için [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baboky_ekibinin_low_tech_karides_akvaryumu_guncesi_k987876.asp[/URL]
Bendeniz ise Baba. Ekibin finansörü, amelesi ve araştırmacısıyım her zamanki gibi.
[B]Yeni Akvaryumumuzun Hikayesi[/B]
Eve ilk kurduğumuz akvaryum, ilk konuda anlattığım sebeplerle oldukça dandik ve küçük bir akvaryumdu. Lakin neticede bu hobiye başlamamıza vesile oldu. Onun sayesinde çok şey öğrendik. Bu hobiyi sevdik. Akvaryumda yaşayan canlılarımız da oldukça sağlıklı idiler ve 14 karidesle başlayan macera, 2 yılın sonunda yaklaşık 200 karidese ulaştı.
Madem bu hobiyi ve karidesleri seviyoruz, o zaman artık eve yakışacak, güzel bir akvaryum kurma zamanı geldi demektir diye düşündük ve yola çıktık.
Öncelikle Tepe Akvaryum - İlhami Kul'a bir akvaryum yaptırdım. 45x45x45 cm ölçülerindeki akvaryum, arkadan sumplı ve altında evdeki mobilyalarla uyumlu dolabıyla birlikte yapıldı. İlhami Bey sağ olsun, Datça'ya giderken Akvaryumu bana elden teslim etti. Ellerine sağlık, çiçek gibi iş yapmış.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/141220241837291.jpg[/IMG]
Akvaryumun İlhami Bey'in dükkanında iken resmi.
Teslimden kuruluma kadar işlerimin yoğunluğu sebebiyle oldukça uzun vakit geçti. Lakin sonunda yaptım. Önce neler yaptığımı anlatıp sonunda da neticeyi paylaşmak istiyorum.
1. Akvaryum ile dolap arasına Creaqua Aquamat akvaryum matı koydum.
2. Alta malzeme olarak Aquamins California Black Sand 3.5mm tane büyüklüğünde siyah kum koydum. Kumu arkaya doğru daha yüksek olacak şekilde, mutfaktaki spatula yardımı ile itinayla şekillendirdim [:D]
3. Milas'ta kenar köşe bir akvaryumcudan bulduğum çöl köklerinden dal görüntüsü verdim.
4. İki yıl evvel aldığım iki moss topum kocaman olmuştu. Onları açıp düzleştirdim, sonra çöl köklerine bağladım.
5. Arka plana Limon, çınar ve rotala rotundifolia orange juice bitkiler ektim.
6. Orta planda dallara bir adet java fern, bir adet anubias petite, eski akvaryumdaki anubias'ın sağlıklı parçasını, iki adet farklı renklerde cryptocoryne koydum.
7. İki dragonstone ile dekor verdim.
8. Kayalardaki boşluklara bir tane Bucephalandra Bukit Kelam'ı pay ettim.
9. Kayaların hemen önüne iki tane Rotala Indica Red ektim.
10. Ön plana subulata ve parvula koydum.
11. Bir tane de moss ağaç figürü ekledim.
12. Arkadaki sump içinde bir tane 100w ısıtıcı, bir hava taşı mevcut.
13. Aydınlatma olarak Armatürk 2050H aydınlatma kullanıyorum.
14. Kafa motoru Oase, arka sump içini İlhami Bey hazır verdi. Sünger ve çeşitli filtre malzemelerinden oluşan, güzel bir kombinasyon yapmış.
15. Eski akvaryumun filtre süngerinden aşılama ile start verdim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/151220240051431.jpg[/IMG]
Kurulumdan sonra bir fotoğraf.
Starttan birkaç hafta sonra 20 kadar karidesi akvaryuma attım. Gelenler mutlu gözüküyordu. Ölüm olmadı. Bundan iki hafta kadar sonra da eski akvaryumu komple dağıtarak tüm karidesleri ve iki tavşan salyangozumuzu yeni yuvalarına aktardık. Bu süreçte bazı bitkiler gelişemedi veya uyum sağlayamadı ve öldüler. Lakin bir çoğu oldukça güzel gelişim gösteriyor. Akvaryumun son hali:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/151220240055331.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/151220240111101.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/151220240111211.jpg[/IMG]
Işık düzeni şöyle: 4 saat açık - 6 Saat kapalı - 6 Saat açık - 8 saat kapalı. Işık kapalı olduğu zamanlarda hava motoru çalışıyor. Işık açıldığında kapanıyor. İlave bir CO2 desteği yok. Işık düzenine aslında günde toplam 11 saat olarak başladım ama alg sorunu sebebiyle aktarımdan evvel günde 9 saate kadar düşürmüştüm. Koloniyi tamamen aktardıktan sonra, temizlemediğim arka duvardaki algler de dahil olmak üzere tüm yüzeyleri pırıl pırıl etti keratalar. Ben de bunun üzerine 10 saate çıkardım.
Karidesler aşırı mutlu görünüyorlar. Dişilerin bir çoğu aktarımdan sonra yumurtalandı. Birkaç haftaya nüfus oldukça yükselecek gibi duruyor. Malzemeleri alırken 10 tane sarı ve 10 tane de siyah karides aldım. Onları da akvaryuma ekledik. Geni baskın çıkan renk yürüsün. Vahşiye dönenler dönsün. Biz karideslerin her rengini seviyoruz. Karidesler arasında ırkçılığa hayır! [^_^]
Subulatalar tutunamadı. Parvulalar canlı ama hiç gelişim görünmüyor. Bucephalandra'nın durumu iyi değil. Lakin diğer bitkilerin gelişimi beni mutlu edecek seviyede. Haftada bir Seachem Flourish sıvı gübre takviyesi yapıyorum. Ayrıca haftada bir %20 su değişimi de yapıyorum. İlave başka bir şey yapmıyorum.
Kafa motorunu Eheim Compact 600 ile değiştirmeyi düşünüyorum ama fazla akıntıdan çekiniyorum. Belki hattına bir vana koyarım. Bir de aydınlatma beni tam tatmin etmiyor. Planımda Creaqua SlimLine Flex 40 veya Chihiros B45 almak gibi bir düşüncem var.
Hikayemiz böyle dostlar. Eski akvaryum bahçede duruyor artık. Oky onu karınca çiftliği yapacakmış. Bir yandan harçlık biriktirip malzeme almayı planlıyor, bir yandan da baharda gelecek kraliçeleri bekliyor. Serüven devam ediyor.
Bu forum Oky için hala "Akvaryumu bilen abiler" olarak adlandırılıyor. Akvaryumu bilen ablaları bir kez daha tenzih ederim [:)))] Bu yolculukta forumun ve sizlerin çok faydasını gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Hepinize teşekkürler.
Konuyu sabırla okuyan herkese ayrıca teşekkür ederim. Sürçülisan ettiysem affola. Selamlar, sevgiler.
Yeni Kurulum Hazırlıkları - Tavsiye Ricası
Değerli arkadaşlar merhaba,
Bu hobiye yaklaşık 1,5 yıl evvel, oğlumun zorlamasıyla başlamıştım. Okumuş olanlar şu linkten hikayemi hatırlayabilirler: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baboky_ekibinin_low_tech_karides_akvaryumu_guncesi_k987876.asp[/URL]
Mevcut, aşırı küçük karides akvaryumumu biraz daha büyütmek için gerekli hazırlıklara başladım. Bu sefer yavaş ama emin adımlar atmak istiyorum. Bu yolda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Şu ana kadar aldığım yol ve planlarım:
1- İlhami Kul (Tepe Akvaryum) hocama 45x45x45, altında kendi dolabı olan bir akvaryum siparişi verdim. Akvaryum kendinden (arkadan) sumplı olacak. Bu ölçülerde yaklaşık 90 litre su hacmim var. 8cm sump kaybı ile akvaryumda yaşayanların alanı 75 litre gibi olacak.
2- Mevcutta yaklaşık 100 karidesim ve 2 tavşan salyangozum var. Kurulum sonrasında hepsini yeni akvaryuma taşıyacağım.
3- Akvaryuma [B]chili rasbora, neon green rasbora ve belki birkaç tetra[/B] koymayı planlıyorum. Karideslerle uyumlu yaşayacak birkaç tür daha olabilir belki. Bu konuda tavsiyelerinize açığım.
Evet, şu ana kadar geldiğim yol aslında bu kadar. Buradan sonrası sorular, sorular [:D] Tavsiyelerinize ihtiyacım var, bütçe sıkıntım yok.
4- Bitkili bir akvaryum kuracağım. Tercihim low-tech bitkilerden yana, zira CO2'den çekiniyorum bir şekilde. Yapamam, ayarlayamam, hayvanları zehirlerim gibi geliyor. Tüpü bitince buralarda dolduramam diye korkuyorum.... Çok seyahat ediyorum, evden uzun süreler uzak kalıyorum. Karbondioksitin yaratabileceği komplikasyonlardan çekiniyorum açıkçası. Ne dersiniz, ne tavsiye edersiniz?
5- Işıklandırmayı da daha almadım. Co2 kullanmazsam Power LED gibi yüksek aydınlatmalardan tarafa değil daha basit ürünlere yönelmeyi düşünüyorum. Zira yüksek ışık, CO2 desteği olmadan alg patlaması yapar diye okudum. Bu konuda kelam eder misiniz?
6- Türlerden yana yardıma ihtiyacım var, 3 numaralı maddede belirttiğim gibi. Karideslerle uyumlu ve seyir zevki olan tür tavsiyelerine açığım. Özellikle chili rasboralar çok hoşuma gitti ama.
7- Aquascape için hayaller de kuruyorum tabi. Bu kısım da aslında bitki seçimi ve co2 konusuyla kesişiyor. Alta siyah kum koymayı tasarlıyorum ama kumun altına ilave bir malzeme eklemek gerekir mi gerekmez mi kestiremedim.
Yati kökleri, birkaç kaya ve basit bitkilerle; sade ve yüzme alanı malzemeyle boğulmamış bir akvaryum hayal ediyorum. İwagumi stili bu yönden hoşuma gidiyor mesela ama hem taban bitkilerinin yetiştirme zorlukları, hem de gövdeli bitkilerin eksikliği sebebiyle uzak durduğum bir stil.
Bilgisayarda şöyle 2 çizim yaptım. Fena olmadılar ama eeeeeh işte... Çok vakit geçirince de sıkılıyorum, kararsızlığa düşüyorum. Basit bir şey yapıp geçeyim diyorum falan. Öyle.
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/290620241649461.jpg[/IMG]
Değerli arkadaşlar merhaba,
Bu hobiye yaklaşık 1,5 yıl evvel, oğlumun zorlamasıyla başlamıştım. Okumuş olanlar şu linkten hikayemi hatırlayabilirler: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baboky_ekibinin_low_tech_karides_akvaryumu_guncesi_k987876.asp[/URL]
Mevcut, aşırı küçük karides akvaryumumu biraz daha büyütmek için gerekli hazırlıklara başladım. Bu sefer yavaş ama emin adımlar atmak istiyorum. Bu yolda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Şu ana kadar aldığım yol ve planlarım:
1- İlhami Kul (Tepe Akvaryum) hocama 45x45x45, altında kendi dolabı olan bir akvaryum siparişi verdim. Akvaryum kendinden (arkadan) sumplı olacak. Bu ölçülerde yaklaşık 90 litre su hacmim var. 8cm sump kaybı ile akvaryumda yaşayanların alanı 75 litre gibi olacak.
2- Mevcutta yaklaşık 100 karidesim ve 2 tavşan salyangozum var. Kurulum sonrasında hepsini yeni akvaryuma taşıyacağım.
3- Akvaryuma [B]chili rasbora, neon green rasbora ve belki birkaç tetra[/B] koymayı planlıyorum. Karideslerle uyumlu yaşayacak birkaç tür daha olabilir belki. Bu konuda tavsiyelerinize açığım.
Evet, şu ana kadar geldiğim yol aslında bu kadar. Buradan sonrası sorular, sorular [:D] Tavsiyelerinize ihtiyacım var, bütçe sıkıntım yok.
4- Bitkili bir akvaryum kuracağım. Tercihim low-tech bitkilerden yana, zira CO2'den çekiniyorum bir şekilde. Yapamam, ayarlayamam, hayvanları zehirlerim gibi geliyor. Tüpü bitince buralarda dolduramam diye korkuyorum.... Çok seyahat ediyorum, evden uzun süreler uzak kalıyorum. Karbondioksitin yaratabileceği komplikasyonlardan çekiniyorum açıkçası. Ne dersiniz, ne tavsiye edersiniz?
5- Işıklandırmayı da daha almadım. Co2 kullanmazsam Power LED gibi yüksek aydınlatmalardan tarafa değil daha basit ürünlere yönelmeyi düşünüyorum. Zira yüksek ışık, CO2 desteği olmadan alg patlaması yapar diye okudum. Bu konuda kelam eder misiniz?
6- Türlerden yana yardıma ihtiyacım var, 3 numaralı maddede belirttiğim gibi. Karideslerle uyumlu ve seyir zevki olan tür tavsiyelerine açığım. Özellikle chili rasboralar çok hoşuma gitti ama.
7- Aquascape için hayaller de kuruyorum tabi. Bu kısım da aslında bitki seçimi ve co2 konusuyla kesişiyor. Alta siyah kum koymayı tasarlıyorum ama kumun altına ilave bir malzeme eklemek gerekir mi gerekmez mi kestiremedim.
Yati kökleri, birkaç kaya ve basit bitkilerle; sade ve yüzme alanı malzemeyle boğulmamış bir akvaryum hayal ediyorum. İwagumi stili bu yönden hoşuma gidiyor mesela ama hem taban bitkilerinin yetiştirme zorlukları, hem de gövdeli bitkilerin eksikliği sebebiyle uzak durduğum bir stil.
Bilgisayarda şöyle 2 çizim yaptım. Fena olmadılar ama eeeeeh işte... Çok vakit geçirince de sıkılıyorum, kararsızlığa düşüyorum. Basit bir şey yapıp geçeyim diyorum falan. Öyle.
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/290620241649461.jpg[/IMG]
SON MESAJLAR
- Akvaryum Dekorunda Yapıştırıcı Kullanılır Mı? Hoppala, 02:54
Labirentliler - Lepistes Cinsiyet Belirleme Eymen01, 02:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 90x45x45 Akvaryumda Kaç Watt Power Led Gereklidir? Aqualife362, 02:19
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 64 Lt Akvaryum Filtreleme Seçenekleri. Aqualife362, 02:16
Malzemeler ve Yemler Forumu - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 01:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Lepisteslerim Öldü Akvaryumum serkutoo, 00:41
Yeni Üye Forumu - Kasımda Aşk Başkadır Mehmet Özdoğan, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - Salyangoz Gulsev, 23:57
Akvaryum Tanıtımı - Transgenetik Tetra Balığımın Karnı Şişip Patladı caglarduran, 23:50
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Tankda Led Kullanımı Emsica, 23:23
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Petshopçunun Dedikleri Doğru Mu? doruk2209, 23:21
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryuma Işık Gökhan Yıldız, 23:11
Aydınlatma - Akvaryum Tuzu Karideslere Zarar Verirmi Yas400, 22:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80 Litre Akvaryuma Işık Taha Yanık, 22:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betaya Beyaz Benek Bulaşıyor Berkay45, 22:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Tank Kurulumu Isıtıcı Ve Bakteri Acemi_hobici, 22:27
Yeni Üye Forumu - Dıy Akvaryum Test Kitleri🤡 GuccugPirens, 22:07
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Merhaba 200 Litre Balon Balığı Akvaryumum Tortuga4, 21:04
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 Huzur barskels, 21:03
Akvaryum Tanıtımı - Bu Beyaz Benekmi Can özkul, 20:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benekler Mi? Recepppdd, 20:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Moli Balıklarının Cinsiyeti Ne Acaba SİGMA BALIK😎, 20:14
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Şelale Filte 65 Litre Akvaryum furkan0626, 20:06
Filtreleme Seçenekleri - Erkek Lepisteslerim Hamileleri Kovaliyor. SİGMA BALIK😎, 20:05
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Aydınlatma. CevdetSERBEST, 20:00
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryumumun Camı Oynuyor Montesque, 18:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180 Lt Akvaryumda Ne Bakılır? SİGMA BALIK😎, 18:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Melek Balığı Cinsiyeti HuseyinColak57, 18:06
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yeniden... Cichlid_Universe, 17:22
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Tavşan Salyangoz Üremesi Hakkında Sogan, 17:21
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Altum Hasan öncü, 17:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beta Akvaryumum Bettamtailung, 16:55
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Pul Beyazlaması ftft, 16:54
Yeni Üye Forumu - Altum turgaymutlu, 16:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yüksek Kh (20+) ~0 Cl Sorun Mudur? ArifhbsAquatics, 14:43
Akvaryum Bilimi - Bunu Betam İçin Kullanabilir Miyim neomeo, 14:18
Labirentliler - Nitrit Seviyesi Yüksek Gülce Özerkan, 13:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yunus Balıklarım Işıktan Korkuyor bendeniztayfun, 13:09
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Kuyruk Erimesi Hakkında Dipnotlar Orhan76, 12:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Ucuz Yollu Resif 9.ay Cardinalfish, 12:22
Deniz Akvaryumları Genel - Formalin İle Balık Ölüsünü Korumak ogurcay, 12:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dayanıklı Balık Önerisi TheOscar, 12:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kafalı Yunuslar Hakkında Soru cafedogan, 11:55
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yunus Baskın Erkek Sorunu cafedogan, 11:52
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 100x45x31 Akvaryuma Filtre Önerisi cafedogan, 11:50
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Blue Acara Akvaryumu Hakkında ERSENS38, 11:30
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesim Hasta Mı? Aguamentist, 11:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Lt. Bir Çift “sajica” Orhan76, 10:56
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Bu Balığın Türü Nedir Orhan76, 10:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beta Balığı İle Vatoz Balığı Aynı Akvrymda Yaşarmı Ser55, 10:28
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 75 Adet Sera Bakto Tabs Kutu Yeni Açıldı Skt:2025 ZET 01:17
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 01:15
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 00:51
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 00:44
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 00:44
- Corydoras Sterbai nikon_ 00:14
- Yavru Veren Genç Damızlık Apistogramma Trifasciata rhn35 23:51
- Yavru Veren Genç Apistogramma Macmasteri Çift rhn35 23:51
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Aporetti 23:37
- Pingu Guppy --- Hediyeli :) G_can 23:29
- Siyah Gül Karides G_can 23:29
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 23:28
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 23:28
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 23:28
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 23:28
- Çeşitli Bitkiler buraktanatar 22:49
- Takaslık Bitkiler- İstanbul Geneli buraktanatar 22:49
- Akvaryum, Yem Makinesi Çok Uygun Fiyat buraktanatar 22:49
- Moss Türleri Şuanlık Tükendi DEPP 22:45
- 5 Aşamalı Ozmoz Su Arıtma Cihazı Tak Çalıştır DEPP 22:45
- Dark Blue Moscow akomania 22:15
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:15
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:15
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 21:58
- Ates Neon Karides omersayar 21:58
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 21:32
- Katil Salyangoz jezey 21:32
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 21:32
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 21:32
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 21:32
- Cüce Kerevit Arıyorum atesparcasii 21:17
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 21:12
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 21:12
- 3 Adet Akvaryum 2,500 cihatkaraca 21:11
- Hobiyi Bırakıyorum. piranhabull 21:03
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 20:56
- L144 Kısa Kuyruk Damızlık Çift wallece 20:56
- L144 Kısa Kuyruk Damızlık Çift wallece 20:56
- Albino Erkek Siyah Dişi Cüce Vatoz wallece 20:56
- Speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 20:51
- Malzeme propecia 20:50
- Dış, İç, Pipo Filtreler-nano Akvaryum-11w Armatür Dextran 20:21
- Leptosoma Kitumba Damızlıklar koyu 20:18
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 20:17
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 20:13
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 20:09
- Eş Kribensis palankesli 20:04
- Tetra Tec Ex-700 Dış Filtre Ve Powerled Armatür palankesli 20:04
- Lotus Zenkeri Ve Nilüfer Nuphar Japonica Soğanı Doğasa 19:39
- Süper Red Longfin Cüce Vatoz Doğasa 19:39
KULLANICILAR
- 59 Online Kullanıcı, 32 Üye
Online Kullanıcılar
Ehtiyar,
Hidro Dinamik,
Sercan10,
ugur7777,
Hoppala,
dragut_34,
sıtkı,
achiiles_622,
lurtz27lp,
batuhan.ylmz,
wiantona,
-RBG-,
HaydarGul,
Samoo,
Bettamtailung,
Kaan59,
BilalM.,
biars,
gork1syo,
Osmanlı19,
efkango,
barsbingul,
bediiarda,
çağLr,
Balik76,
UtkuOz,
mosistn,
akkusakvaryum,
Akax,
EyupAsik3452,
BaldGuy,
Fırat pınar,
drugs,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.