ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MasterChief
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3027
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2021 11:17
Son Ziyaret:
10 dakika önce
Toplam Mesaj:
3165 [2.70 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
616 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan YILDIZ
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1979
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Chief in the Ministry of Justice.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lütfen yanıtlarınızı “alıntı” veya "bildirim" yaparak yazınız.

SON 10 MESAJI

Balığımın Üzerindeki Isırık İzine Benzer Bişey
Balıktaki sorun kötü su şartlarından kaynaklı.
Muhtemel nedenler:
- Su çok sıcak (24 derecenin altında olmalı),
- Boyalı taşlar veya plastik bitkiler suya zehirli boya salınımı yapıyor,
- Su hacmi az olduğundan, balık dışkılarının salgıladığı zehirli amonyak gazı balıkların sağlığını bozuyor.

Olabildiğince büyük akvaryum (60 litre veya daha büyük olabilir), "akvaryuma" uygun bir filtre (örneğin askı şelale filtre veya dış filtre), zemine ince taneli kum ve düzenli su değişimi (haftalık %20 civarında) yaparsanız balıklarınız sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar inşallah.

Sonuna kadar izleyin:
[URL]https://youtu.be/3hp8IsshZb4?feature=shared[/URL][EDIT]MasterChief,2024-09-14 11:12:17[/EDIT]
Balkona Akvaryum Boydan Boya
Akvaryum imlatçılarından bilgi alabilirsiniz. Evinize gelip balkonunuzda akvaryum yapabilirler. Akvaryumun altına ne koyacaksanız siz onu hazırlarsınız.
Yeni Başlamak
Nerite olmasın, nedenini yukarıda yazmıştım.
Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit
Siz yine de aç bırakmayın.

Yemini suyunu düzenli verin.
Moli
"Merhaba".
Akvaryum pek küçükmüş. Bu akvaryumda balıkların üremesini mi istiyorsunuz?! Rafyanın başka amacı olacağını sanmıyorum.
Filtre ne kadar güçlü su çıkışı yapıyor belli değil, eğer fazla ise balıkları savurup bitkin düşürebilir. Filtrenin su çıkışını su yüzeyine paralel yapın, akvaryumdaki su yüzeyinde dalgalanma yapsın, bu şekilde daha fazla oksijen sağlamış olur.
Moli akvaryumlarının görsellerine bakın. Isıtıcı, kum, canlı bitki ve daha uzun bir akvaryum ile balıklarınızın ömrünü artırabilirsiniz.
Yavru Melek Balığı Akvaryumum
Söz meclisten dışarı. Yavru balıkları beslediğimiz akvaryumlarla ilgili ciddî bir tehlike var: Tembellik. Balıklar hızla büyür, ne ara büyüdüler derken zamanın nasıl geçtiğini anlamayıabiliriz. Sonra tembellik hasleti hasıl olur. Amaan biraz daha dursunlar ile başlar, sonra bir şey olmuyor dursun moduna gelinir. Şimdi kim büyük akvaryuma geçirecek, yaşarlarsa dursunlar böyle, ölürlerse yeni yavrular eklerim diyen de olur, daha büyük akvaryuma geçmek için şu anda imkânım yok diyen de, o imkân gelene kadar balıklar yetersiz hacimde beslenmeye devam eder. En başta dediğim gibi söz meclisten dışarı, bu sadece umumî farkındalık niyetimi havi bir paylaşım.
Yeni Başlamak
Merhaba, hobiye hoş geldiniz. Lütfen araştırmadan canlı satın almayın. Beslemeyi düşündüğünüz balığın adını yazıp özellikleri diye internette ararsanız, kaç litrede beslenmesi gerektiği, ne tür yem tüketeceği (etçil veya otçul) veya kaç derecede olması gerektiği gibi ayrıntıları önceden bilmelisiniz. Petshoplar'dan asla bilgi edinmeyin. Şimdiye kadar doğru bilgi verenine denk gelmedim (okumadım). Bu forumun menülerinde gezinin, ansiklopedik bilgiler var, bulamadığınız şeyleri internet arama motorundan sorgulayın, başkasından edindiğiniz bilgiyi farklı kaynaklardan teyit edin.
Yukarıdaki yanıtı yazan 17'lik kardeşimizin şakalarına aldırmayın. Akvaryum hacminize uygun olan canlı türü bir adet betta ya da 10-15 adet karides Lepistesi yeni başlayanlar için önermiyorum, hassas canlılar, dişi ve erkek eklendiğinde ayda bir yavrularlar. Nerite salyangozu küçük hacimde aç kalır kaldı ki aydınlatmanız olmayacağından camlarda yosun oluşması uzun zaman alır, neriteler camdaki yosunları tüketerek beslenirler. Onun yerine birkaç adet ramshorn salyangozu koyabilirsiniz akvaryumdaki artık yemleri tüketmesi için.
Akvaryumda filtre olmalı, hem fiziksel hem de biyolojik filtreleme yapması için kendinden motorlu pipo filtre veya hava motoru ile pipo filtre alabilirsiniz. Isıtıcı da olmalı, hangi balığı besleyecekseniz o balık için önerilen sıcaklık aralığında suyu sabit tutmanız gerekiyor. Canlı bitki olması da balık sağlığı için faydalı, ayrıca güzel bir görümüm yapıyor. Boyalı dekor veya plastik bitki eklemeyin.
Youtube'da faydalı bilgiler veren balık (akvaryum) konulu kanallar var, onlara abone olabilir, bilgi birikiminizi artırabilirsiniz.

Okumanızı tavsiye ettiğim makaleler:
1) https://www.akvaryum.com/hangi_baligi_beslemeliyim_makaler_21_1673.asp
2) https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
3) https://www.akvaryum.com/akvaryum_dunyasina_giris_makaler_21_1137.asp
4) https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
5) https://www.akvaryum.com/akvaryum_ve_su_kimyasi_makaler_21_183.asp
7) https://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp

BALIK ÖZELLİKLERİ:
Bettalar: [URL]https://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp[/URL]
Lepistesler: [URL]https://www.akvaryum.com/poecilia_reticulata_(lepistes,_guppy)_tatlisur_5_194.asp[/URL][EDIT]MasterChief,2024-09-13 09:24:27[/EDIT]
Beta Balığımın Pulları
[QUOTE=fishyy]
çayı direkt akvaryuma koymayı düşünmüştüm hem blackwater ımsı olur diye ama[/QUOTE]
Akvaryuma koyabilirsiniz fakat tedavi için oranı fazla olan banyo yaptırın. Acil olan durumu düzeltmezseniz black water akvaryumunuza koyacak balık olmayacak elinizde. Ayrıca uzun vadede çayın akvaryumda durması zararlı olabilir, araştırmalısınız, bilgim yok o konuda.
Beta Balığımın Pulları
[QUOTE=fishyy]
ayrıntılı açıklama için teşekkür ederim. çayla ilgili yazıyı okudum. bunu catappa yaprağı gibi düzenli suya ekleme olarak değil de bir tedavi gibi anlatmış her gün su değişimi yaparak ekleyin vs dediği içi öyle anladım ben ama ne kadar süre devam edeceğiz buna ?[/QUOTE]
Deneysel olarak her gün bir kez tuz, akabinde bir kez çay banyosu yaptırın. Benim hiçbir balığım bu şekilde tedaviye ihtiyaç duymadığından ben deneyimlemedim.
Beta Balığımın Pulları
Tuz banyosunu her gün bir kez yapabilirsiniz. Suyu akvaryumdan alabilirsiniz. Çaydan kastım demleme siyah çay *. Kaynar su döküp su sıcaklığını 30'un üzerine çıkarmamaya dikkat edin. [U]Malakit yeşili banyosu da yaptırabilirsiniz.[/U]

[K]Sera Ectopur[/K]
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında mantar ve parzit mücadelesinde kullanılır, bünyesinde serbest oksijenli tuz mineralleri içerir, oksijeni uzun süre suda barındırır, ayrıca tedavi sonrası balık stresinin giderilmesi içinde kullanılır.
Bir akvaryumda ektoparazit ve mantar gelişiminin ,fazla yüklenmeden doğan stres, birbirlerine uygun olmayan balıkların kombinasyonu, çok yüksek veya çok düşük sıcaklık,dengesiz beslenme gibi bir çok soru olabilir, sürekli oksijen yetersizliği hem balık hem de bitkiler için diğer bir sorun olarak ortaya çıkar. Diğer bir özelliği ise tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında özel içeriği sayesinde sürekli bir iyileşme sağlar.

[K]Sera Mycopur[/K]
Tatlı su akvaryumlarında saprolegnia (mantar) galsame, solungaç ve deri fluke’leri tedavisinde kullanılır. Bu parazitler tipik özellik olarak yumurtlama kuluçka larva ve yetişkin evrelerinden geçen parazitleridir.

[K]Sera Costapur[/K]
Tatlı su ve tuzlu su akvaryumlarında Ichthyophthirius multifiliis ve diğer tek hücreli dış parazitlere karşı su hazırlayıcı ilaç. Beyaz benek hastalığına neden olan patojen ve ek hücreli cilt parazitlerine ve aynı zamanda mantar enfeksiyonlarına (mikozlar) karşı su filtresi. Akvaryum, tedavi esnasında karartılmalıdır. Tedavi süresince aydınlatma kullanılmaması tavsiye edilir. Karides ve salyangozların bulunduğu akvaryumlar için kullanılamaz.

*: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumda_cay_kullanimi_ve_kullanim_oranlari%28yenilendi%29_k518985.asp[/URL][EDIT]MasterChief,2024-09-13 01:38:07[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.