ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
clueless
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2021 15:07
Toplam Mesaj:
7 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
——
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Zonguldak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
————-
SON 7 MESAJI
Yanlış Bir Süngerle Akvaryumu Temizledim
[QUOTE=Benimben]Yalnız arkadaşım, Japonlar lepistes gibi balıklar değiller, epeyce büyüyebilen balıklardır. Ona ne derece akvaryum denilebilir bilemiyorum ama, o hacimdeki bir şey içinde sağlıklı yaşayamazlar ve ömürleri oldukça kısa olur.
Zaten, bilinen bir şeydir: Küçük boyutlu akvaryumlarda biyolojik dengeyi sağlamak, su değişikliklerinden balıkların olumsuz etkilenmemesini sağlamak çok zordur.
Bunun dışında, o hacim içinde balık beslemek balıklara işkencedir. Hiç değilse 40 litrelik bir şey olsaydı.[/QUOTE]
Evet haklısınız ama şu an cidden bakabileceğim başka bir yer yok, balıklardan biri 7 aydır benimle. Diğerini 2-3 ay önce aldım. Zaten biraz büyüdüler, daha ne kadar büyürler bilmiyorum. Söylediğim gibi, büyük akvaryuma geçme şansım olunca hemen geçeceğim. Şu an için önemli olan başlıkta bahsettiğim olay
[QUOTE=Benimben]Yalnız arkadaşım, Japonlar lepistes gibi balıklar değiller, epeyce büyüyebilen balıklardır. Ona ne derece akvaryum denilebilir bilemiyorum ama, o hacimdeki bir şey içinde sağlıklı yaşayamazlar ve ömürleri oldukça kısa olur.
Zaten, bilinen bir şeydir: Küçük boyutlu akvaryumlarda biyolojik dengeyi sağlamak, su değişikliklerinden balıkların olumsuz etkilenmemesini sağlamak çok zordur.
Bunun dışında, o hacim içinde balık beslemek balıklara işkencedir. Hiç değilse 40 litrelik bir şey olsaydı.[/QUOTE]
Evet haklısınız ama şu an cidden bakabileceğim başka bir yer yok, balıklardan biri 7 aydır benimle. Diğerini 2-3 ay önce aldım. Zaten biraz büyüdüler, daha ne kadar büyürler bilmiyorum. Söylediğim gibi, büyük akvaryuma geçme şansım olunca hemen geçeceğim. Şu an için önemli olan başlıkta bahsettiğim olay
[QUOTE=Balikmeraklisi13]
Belki bulanıklıktan sorun yaşamayabilir ama akvaryumun litresi çok az.
@clueless akvaryumunuzun litresi çok az bırakın bir Japonu iki Japon bile bakılmaz keşke balık almadan önce 5 dakika olsa bile araştırma yapsaydınız. [:cik:][/QUOTE]
Haklısınız, biraz ani gelişti.. Satan kişi de uyarmadı, çok bir bilgim yoktu. Yaklaşık 6-7 aydır bakıyorum. Geçen günlerde balıklarımın birinin kuyruğunda bir yıpranma olmuştu, bunun dışında sağlıklılar gibi. 60 litreliğe geçme şansım olursa hiç beklemeyeceğim ama kedi de beslediğimiz için zarar gelmesinden korkuyorum, şu an balıklara baktığım yere 60 litrelik bir akvaryumu sığdırmam biraz zor
Esas konuya gelirsek, korktuğum gibi 1-2 saate balıklarımı ölü bulmam gibi bir durum yok değil mi?? Suyun bulanıklığı da geçmeye başladı sanırım[EDIT]clueless,2021-06-20 21:57:50[/EDIT]
[QUOTE=Balikmeraklisi13]
Belki bulanıklıktan sorun yaşamayabilir ama akvaryumun litresi çok az.
@clueless akvaryumunuzun litresi çok az bırakın bir Japonu iki Japon bile bakılmaz keşke balık almadan önce 5 dakika olsa bile araştırma yapsaydınız. [:cik:][/QUOTE]
Haklısınız, biraz ani gelişti.. Satan kişi de uyarmadı, çok bir bilgim yoktu. Yaklaşık 6-7 aydır bakıyorum. Geçen günlerde balıklarımın birinin kuyruğunda bir yıpranma olmuştu, bunun dışında sağlıklılar gibi. 60 litreliğe geçme şansım olursa hiç beklemeyeceğim ama kedi de beslediğimiz için zarar gelmesinden korkuyorum, şu an balıklara baktığım yere 60 litrelik bir akvaryumu sığdırmam biraz zor
Esas konuya gelirsek, korktuğum gibi 1-2 saate balıklarımı ölü bulmam gibi bir durum yok değil mi?? Suyun bulanıklığı da geçmeye başladı sanırım[EDIT]clueless,2021-06-20 21:57:50[/EDIT]
[QUOTE=Balikmeraklisi13]Japon için en az 50-60 litre lazım. Ama konunuza dönersek başka bir akvaryum unuz varsa balıklarınız oraya aktarın. Yoksa boş bir kaba(sakın o kapta detrrjanlı falan olmasın) koymalısınız bir bence. [/QUOTE]
Evet bana daha önce de söylendi akvaryum ölçülerimin yanlış olduğu fakat değiştirme şansım olmadı… Balık bakan bir başka tanıdığım da bir sorun olmayacağını söyledi. 60 Litrelik bir akvaryum alırsam şu an balıklarımı koyabileceğim bir yer yok, çok sıkıntı çıkar mı 10 litrelik akvaryumda kalmalarında?
Ve dediğiniz gibi başka bir kaba aktarırsam yararlı bakteriler olmadığı için sıkıntı çıkmaz mı?[EDIT]clueless,2021-06-20 21:45:45[/EDIT]
[QUOTE=Balikmeraklisi13]Japon için en az 50-60 litre lazım. Ama konunuza dönersek başka bir akvaryum unuz varsa balıklarınız oraya aktarın. Yoksa boş bir kaba(sakın o kapta detrrjanlı falan olmasın) koymalısınız bir bence. [/QUOTE]
Evet bana daha önce de söylendi akvaryum ölçülerimin yanlış olduğu fakat değiştirme şansım olmadı… Balık bakan bir başka tanıdığım da bir sorun olmayacağını söyledi. 60 Litrelik bir akvaryum alırsam şu an balıklarımı koyabileceğim bir yer yok, çok sıkıntı çıkar mı 10 litrelik akvaryumda kalmalarında?
Ve dediğiniz gibi başka bir kaba aktarırsam yararlı bakteriler olmadığı için sıkıntı çıkmaz mı?[EDIT]clueless,2021-06-20 21:45:45[/EDIT]
[QUOTE=kdrackgz]
Akvaryum ölçüsü, balık türü ve fotoğrarın ne gibi bir faydası olacak anlayabilmiş değilim?
Elinizde seachem prime gibi bir su düzenleyici var ise bunu kullanın, süngerden suya karışmış olması muhtemel kimyasalları yok eder. eğer yok ise %50 su değişimi yapın dinlendirilmiş su ile.
Her halükarda ben açıkçası ciddi bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.[/QUOTE]
Bende şu an sadece ContraBlue diye bir şey var, ondan attım içine. Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. Söylediğiniz şeylerin etkisini gösterir mi acaba?
[QUOTE=kdrackgz]
Akvaryum ölçüsü, balık türü ve fotoğrarın ne gibi bir faydası olacak anlayabilmiş değilim?
Elinizde seachem prime gibi bir su düzenleyici var ise bunu kullanın, süngerden suya karışmış olması muhtemel kimyasalları yok eder. eğer yok ise %50 su değişimi yapın dinlendirilmiş su ile.
Her halükarda ben açıkçası ciddi bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.[/QUOTE]
Bende şu an sadece ContraBlue diye bir şey var, ondan attım içine. Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. Söylediğiniz şeylerin etkisini gösterir mi acaba?
[QUOTE=Balikmeraklisi13]Akvaryum unuz ölçüsü ve baktığınız balıklar neler.
Fotoğrafta koyabilirsen iyi olur[/QUOTE]
Akvaryumum 10 litrelik. Boyu 35, yüksekliği 25, eni 16cm ölçülerinde. Az önce yanlış yazmışım kusura bakmayın. çok iyi değilim balık bakmakta… içinde iki tane japon balığı besliyorum.[EDIT]clueless,2021-06-20 21:38:19[/EDIT]
[QUOTE=Balikmeraklisi13]Akvaryum unuz ölçüsü ve baktığınız balıklar neler.
Fotoğrafta koyabilirsen iyi olur[/QUOTE]
Akvaryumum 10 litrelik. Boyu 35, yüksekliği 25, eni 16cm ölçülerinde. Az önce yanlış yazmışım kusura bakmayın. çok iyi değilim balık bakmakta… içinde iki tane japon balığı besliyorum.[EDIT]clueless,2021-06-20 21:38:19[/EDIT]
Benim akvaryumu temizlemek için kullandığım süngerle annem geçen gün lavaboyu temizlemiş ve ben bunu akvaryumu ve içindekileri bununla temizledikten sonra öğrendim. Başıma gelen en saçma şeylerden biri. Ne yapmam gerek? Kendisi güzelce yıkadığını söyledi ama su bulanık ve sudan alıp yeni bir suya koyarsam da yararlı bakteriler olmadığı için balıklarımın zarar göreceğinden korkuyorum. Ne olur çok acil bana bir fikir verin, ben ne yapayım şimdi???
Benim akvaryumu temizlemek için kullandığım süngerle annem geçen gün lavaboyu temizlemiş ve ben bunu akvaryumu ve içindekileri bununla temizledikten sonra öğrendim. Başıma gelen en saçma şeylerden biri. Ne yapmam gerek? Kendisi güzelce yıkadığını söyledi ama su bulanık ve sudan alıp yeni bir suya koyarsam da yararlı bakteriler olmadığı için balıklarımın zarar göreceğinden korkuyorum. Ne olur çok acil bana bir fikir verin, ben ne yapayım şimdi???
Japon Balığımın Kuyruğunda Bir Sorun Var
Merhaba, ben balıklarla ilgili pek bilgi sahibi değilim. 10 litrelik akvaryumum var, içinde ısıtıcı ve filtre var - balıkları aldığım yer filtre oksijen ihtiyaçlarını da karşılar dedi. 2 tane japon balığım var ve balıklarımdan birinin kuyruğu bu şekilde. Araştırdım ama net bir cevap alamadım. Yemek yemesinde bir sorun yok. Arada diğer balıkla yemek kavgası yaşıyor fakat kuyruğuna zarar vereceğini düşünmüyorum. Ne kadar mümkün bilmiyorum ama suyu değiştirirken sanırım kuyruğunun bir parçasına denk geldim. Yaklaşık 3 gün önce diğer balıkta beyaz benek olmuştu ama onu geçirdim. Zaten o başladığında bu balığımın kuyruğu yine böyleydi. Sizce bu bir hastalık belirtisi mi yoksa başka bir sorun mu var? Ne yapmam gerek? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231417/220520211420031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231417/220520211420151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231417/220520211434351.jpg[/IMG][EDIT]clueless,2021-05-22 14:35:12[/EDIT]
Merhaba, ben balıklarla ilgili pek bilgi sahibi değilim. 10 litrelik akvaryumum var, içinde ısıtıcı ve filtre var - balıkları aldığım yer filtre oksijen ihtiyaçlarını da karşılar dedi. 2 tane japon balığım var ve balıklarımdan birinin kuyruğu bu şekilde. Araştırdım ama net bir cevap alamadım. Yemek yemesinde bir sorun yok. Arada diğer balıkla yemek kavgası yaşıyor fakat kuyruğuna zarar vereceğini düşünmüyorum. Ne kadar mümkün bilmiyorum ama suyu değiştirirken sanırım kuyruğunun bir parçasına denk geldim. Yaklaşık 3 gün önce diğer balıkta beyaz benek olmuştu ama onu geçirdim. Zaten o başladığında bu balığımın kuyruğu yine böyleydi. Sizce bu bir hastalık belirtisi mi yoksa başka bir sorun mu var? Ne yapmam gerek? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231417/220520211420031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231417/220520211420151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231417/220520211434351.jpg[/IMG][EDIT]clueless,2021-05-22 14:35:12[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 00:43
Akvaryum Tanıtımı - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var Ehtiyar, 00:41
Yosun - Kök Tavsiyesi Taha Yanık, 00:37
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balığın Doğumu Yakınmı Kadnezar, 00:04
Yeni Üye Forumu - Balık Halsiz Dedeguard, 23:38
Sazansıgiller - Vuslat Aplot, 23:34
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Vatoz Yumurta Döllenmemesi Hidro Dinamik, 23:32
Yeni Üye Forumu - Lepistesim Doğum Yapmıyor Larvaklm, 23:26
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Dophin H80 Lepistes.., 23:12
Akvaryum Dünyasından Haberler - 1 Metre Uzunlugunda Bombeli Akvaryum Filtre adil09, 22:56
Yeni Üye Forumu - lepistesler ısıtıcısız yaşarmı? GhostKoi, 22:51
Canlı Doğuranlar - Erkek Beta Balığım Yat Yattı bendeniztayfun, 22:47
Yeni Üye Forumu - Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı ) scorpion26, 22:24
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi Kadnezar, 22:13
Yeni Üye Forumu - Filtre Kullanımı Samet03, 21:46
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı KaanE, 21:30
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Balığımda Pamukçuk Bir Türlü Geçmedi Ehtiyar, 21:27
Yeni Üye Forumu - Kendin Yap Işık DrCinar, 21:16
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Clown Killifish Neothauma, 20:51
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Akvaryumda Planarya Sorunu Aqua Discovery, 20:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Filtre Öneri Lepistes.., 20:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Canlı Yem Denemesi scorpion26, 20:01
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 19:59
Bitki Akvaryumları Genel - And Discus For All giyotyn, 19:24
Discus - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo Bettamtailung, 19:16
Labirentliler - Dinlenmiş Suyu Akavryum Isısına Getirmek ? GhostKoi, 19:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Falez Taşı GkhaNLioN, 19:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Dış Parazit Temizliği neomeo, 18:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Tasarımı Hk. ÇaĞRı, 17:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karıdes Akvaryumu İçin Bitkiler (co2 Desteği Yok ) ÇaĞRı, 17:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dekorasyon Konusu SilverSharK35, 17:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Bitkimdeki Siyah Şeyler KaanE, 17:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Düzenleyici Fırat pınar, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Mk3248, 16:43
Yeni Üye Forumu - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 16:41
Canlı Doğuranlar - Lepistes Yavruları Mk3248, 16:41
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 16:01
Akvaryum Tanıtımı - Sıfırdan Kurulum sfcscannow, 15:32
Yeni Üye Forumu - Power Led Yapımı Hakkında Destek ercane, 15:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bu Karidesler Neden Öldü Sizce ? Aguamentist, 14:41
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Fırat pınar, 12:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı bendeniztayfun, 11:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Plati Fırat pınar, 11:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hightech Kurulum Ve Sonrası ss23, 11:36
Bitki Akvaryumları Genel - 200lt Akvaryumda Ne Beslenebilir Utku_kerem, 11:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yunus Ciklet Kafada Delikler Orhan76, 10:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Platiler SaRCoPhiLiuS, 10:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Bitkili Deneyimim Ehtiyar, 02:28
Yeni Üye Forumu - Membran Arızalı Mı? giyotyn, 00:03
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:17
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 23:54
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 23:23
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 22:47
- Amazon Hançeri - Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 22:33
- Gold Head Muzi bettanganyika 22:26
- Malawi Erkekler AlisBaba 22:15
- Dış Filtreler AlisBaba 22:15
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:06
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:06
- Mikro Kurt wallece 21:56
- Akvaryum Isıtıcıları blokurlu 21:22
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 21:22
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 20:52
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 20:52
- Led Armatür , Nano Armatür BywenzeL 20:46
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 20:29
- Leptosoma Kitumba Firefighter 20:29
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 20:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 20:29
- Anubias Bitki Çeşitleri Sadan 20:01
- Subulata Ve Saz Bitkisi Sadan 20:01
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 19:46
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 19:46
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 19:46
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 19:31
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 19:31
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 19:31
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 19:31
- Fırsat Tilki Kuyruğu 15dal50tl Cabomba 8dal50tl Aquarist101 19:28
- 20 Karides 150tl Aquarist101 19:28
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:19
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:19
- Saz Bitkisi selfish 19:16
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 19:03
- Kriza Gold emree06 19:03
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 18:46
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 18:46
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 18:41
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 18:41
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 18:34
- Christmas Moss Furkann 18:34
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 18:20
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 18:20
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 17:33
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 17:30
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 17:30
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 17:06
- Co2 Regülatör Set egedin 16:58
- Altın Kafa Melekler Tekin35 16:53
KULLANICILAR
- 153 Online Kullanıcı, 82 Üye
Online Kullanıcılar
wilivil,
ibrakadabra,
recepbal,
Alberu,
Ehtiyar,
efkango,
HbWhiteSevdam,
emir_exeee,
akifpolat,
zekigonlum,
Halfmoon06,
yagızalp,
Bettasevdalisi,
propecia,
sfcscannow,
Larvaklm,
hasancn,
mewtwo,
Canbudakkkk,
Oğuz Erman,
canrsln,
Zorlu79,
vahitender,
Aplot,
ozelturlepistes,
zebercet,
Budmo,
Hobilenyum,
erent43,
arapaima,
Bayram Bayrak,
KaanE,
kdrackgz,
barsbingul,
vedat79,
Sütçü,
umitopall,
Haluk0651,
Taha Yanık,
Lepistes..,
hll_aquascaping,
Dedeguard,
emiryilmazz,
sedaterdem,
Osmanosman06,
Hidro Dinamik,
CevdetSERBEST,
Balik76,
adil09,
xixt,
Ebubekir ATAR,
Caninenss,
mmemati,
mertsarikaya,
Mirza Adar,
kronicks1903,
FerhatKaya,
371ack,
Busra1753,
Rgani,
HaydarGul,
-doctore-,
ozanyayla,
Serkan0101,
umut353535,
denizim20,
Mihracb,
agbaglama,
Sercan Mutlu,
asplant,
Emresrsln,
Hobilik,
Pasnew,
angel246,
AhmetBurakk,
Kaya0606,
ilkermilo,
Srdr.Betta,
mhmt266,
Rüzgar.57,
Ayaz1903,
Aqua Discovery,
JrMartini,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.