ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sonlgsbukucu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2024 00:34
Toplam Mesaj:
24 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alp Özhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alp Özhan wdwdwd

SON 10 MESAJI

Balkona Filtresiz Bitkili Algli Akvaryum Kurma
15 litre icinde 3 Kok pistia olan bir akvaryumum var icinde sadece 1 disi lepistes var 15 gun tatile gideceğim evin içi 32 33 derecelere kadar çıkabiliyor onun yerine akvaryumu balkona koysam güneş ışığı ile filtresiz dursa balık oksijensizlikten ölür mu mu şöyle bişey daha var balık ben gitmeden 1 gun once yavrulayabilir. En kotu ihtimal ile evde birakicam yaklasik 10 gundur sorunsuz duruyordu 30 derece suda ama bakalim
Tatile Gideceğim Su Buharlaşmasından Korkuyorum
Yaklaşık 15 gün tatile gideceğim. bizim ev ege taraflarında hava nemli ve sıcak. akvaryuma henüz daha bir soğutucu sistem eklemedim ama tatile gitmeden önce BroadLink SP3 Wifi Akıllı Prizin ucuna bir fan bağlayıp zamanlayıcısını ayarladıktan sonra akvaryumu soğutmayı planlıyorum ama 15 gün evde olmayacağım için 15 lt akvaryumun suyunun buharlaşmasından çekiniyorum akvaryumun tamamını kapatamam çünkü akvaryumda pistia var ve baya büyükler illahi bir açıklık bırakmam gerekiyor.eğer en olmadı pistia bitkilerinin büyük olanlarının yapraklarını budayp o çekilde %90 civarında örtmeyi planlıyorum sizin fikirlerinizi merak ediyorum. 5-6 günde bir bir arkadaşım gelip konrol edebilir akvaryumu aslında.
Dişi Lepistes Akvaryumdan Atladı Yem Yemiyor
Balıkların 2 si daha gitti tek disi kaldi üstüne üstlük kapak kapaliydi sadece ufak kablo girişinden atlamislar galiba. Akvaryumda farkli bir canlı yok sebebini vir turlu çözemedim dediğiniz gibi hacimden dolayı olabilir ama bu kadar ciddi bir atlama interaksiyonunun sebebini anlayamadım su kalitesi de düşük degil. Eğer su da sıkıntı varsa diye su değişimi yaptım %30 civarı dip çekimi

Sebebini bilmediğim bir nedenden ötürü erkek ve yeni aldığım dişi atlamış. Maalesef ölü buldum ama soyle birşey fark ettim. Balıklar sadece oda karanlıkken atlıyor. Su kalitesi düşmüştür diye dip çekimi yaptım ama her halükarda atladılar akvaryumda farklı tur bir balıkta yok onları rahatsız edecek. Su an moralim bozuk 2 sene boyunca 4 farkli akvaryum ve yüzlerce balığa bakıyordum ama 4 Lepistesi bir türlü yasatamadim.
[QUOTE=Asterophysus bat]15 Litre 2 lepistes için gayet yeterlidir yere atlamadan dolayı yaralanma olmuş olabilir :)[/QUOTE]

Atladığı yükseklik 20 cm kadardır en fazla ben balığı bulduğumda yarı kurumuştu ve galiba mukozası cok hasar adlı mantarlara ve parazitlere acik hale geldi bacto fish ile tedavi etmeyi denedim ama ise yaramadı zaten kuyruk erimesi ve mantarlar ortaya cikti. Tek içimi kemiren sey bacto fishin tarihi 1 ay geçmiş forumlar da araştırdığıma gore sorun teşkil etmiyormus ve ilaç aktifligini sürdürüyormuş
[QUOTE=DorukBetta]2 tane lepistes için 15 lt nin düşük olduğunu düşünmüyorum. Suyu çok doldurmuşta olabilir.[/QUOTE]

Maalesef disi öldü onun yerine 2 tane daha disi aldim su an 2 gündür sorun yok ayni zamanda akvaryumun üstünü de de kapattım. Ama ölen disi mantar taşıdı galiba çünkü diğer balıklar taşlara sürtünmeye başladı.
Balkonda Lepistes Büyütmek Filtresiz
Akvaryumdaki Lepisteslerin sayısı malum artıyor balkona sağlamından 60 lt civarı plastik kutu atmayı planlıyorum (pp r 2 ya da 5 numara salınım yapmayan) ama filtre koyamam çünkü priz yok onun yerine havuzu bitkiler ile ve mosslar ile doldursam suyu filtre ederler mi? Hacim cok geniş olacağı için bitkiler bol olacaktır
1D 1E tuxedo koi lepistesim var. Dişi 15 lt akvaryumdan atladı odaya girdim yerde buldum balıkları alalı 1 gün olmuştu.Dişinin kuyruğu kısılmış bulduğumda yarı ıslak yarı kuruydu. Sizce akvaryumsal sıkıntılardan mı yoksa erkek dişiyi sürekli darladığı için mi dişi atladı? Erkeğin sorun yaratacağını biliyordum ama bu kadar hızlı olcağını hiç beklemedim. Balığın beyni hasar aldı ise iğleştirmenin hiçbir yöntemi yoktur dimi ayrıca balık tüm diğer fonksiyonları gerçekleştiriyor yüzüyor kaçıyor uyuyor ama yem yemiyor.
Doğal Kurulumlarım
Plastik saklama kutuları salınım yapmıyor mu? 60 lt ve üzeri önerebileceğiniz plastik kutu varmı havuz kurmak için ya da büyük havuz brandaları oluyor balık çiftlikleri için onlardan ufak ebatta alıp kutunun içine sarsam salınım yapmayı engeller mi bana link atabilir misiniz bu ürünlerin?
Salınım Yapmayan Büyükplastik Saklama Kutusu Öneri
Bana salınım yapmayan kaliteli balık havuzu olarak kullanabileceğim saklama kutusu lazım. Balkonda hazu olarak kullanacağım önerileriniz için teşekkür ediyorum şimdiden.[:iyi:]
Piyasada En Çok Giden Karides Ya Da Balık Türleri
Balkon büyük, birden fazla havuz kurabilirim aslında.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.