ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
1982 Kartal/İstanbul
Haqes Box Kanyon 36
SON 10 MESAJI
[QUOTE=Revo_X] Tefe'ler gerçekten çok güzel en sevdiğim cinste bu ama maalesef ülkemizde yok ve vahşi bir tür diye biliyorum[/QUOTE]
[QUOTE=alpertozan] Arkadaşlar selamlar;
[QUOTE=M.Tuna] Adnan Bey ,yeni bir tank alacağınızı bildirmişsiniz ,eğer imkanınız varsa benim önerimi uygulayın ve 'yüksekliği' mümkün olduğunca fazla tutun.
Adnan Bey,forma girse de
girmese de sağlıklı büyümesi ve kayıpsız bir tank öncelikli hedef olmalı.
Yemlemeniz bence makul.Biraz çeşit
arttırsanız diyorum,nasıl olur?
Tank büyütme fikriniz çok
yerinde,destekliyorum hemen ve daha hacimli yeni tanka geçin.
Ben amatör bir hobiciyim yani 10 Lira'ya
hasta diskus alıyor ve tedavi için 30-50 Lira'lık ilaç harcayıp biraz büyütüp
eşe dosta hediye veriyorum.
Balığım 'son nefesini verene dek'sudan
çıkarmam.
Sizde aldığınız 20 Liralık bu balıkları
bence bu bakımla şekle sokarsınız.
İnanın ben ne kötü durumda balıklar aldım
büyüdüklerinde güzel disk oldular.
Sadece bazılarının üreme yeteneklerinde
aksaklık vardı(olsun yıllarca yaşattım bu yeter)
Evvelsi gün küçük ve şekli çok kötü hastalıklı 2
adet disk aldım ve şu anda tedavideler,eğer yaşarlarsa hem anlamlı bir iş
yapmış olmanın hazzını hem de kendi amatör ruhuma bir anlam katmış olacağım.
Anüslerinden 2 adet kurt çıkardım cımbızla
;yaşarlarsa resimde eklerim zaman içinde ve bugünkü kötü şekliyle arasındaki
kıyaslamayı yaparız.Şu anda baygın yatıyorlar.İnşallah ''canavar ''gibi
olacaklar sizin diskler gibi.
İlk zamanlar alışana dek suya çok müdahale edip dengeleri bozmadan balıkların suyun bir parçası olmasını sağlayarak sonraki zamanları garantiye alabilirsiniz.
Bu yüzden su değerlerinizi sabit tutmaya
bakın.
Tekrar yeni canavarlarınızı tebrik
ederim,son resimdeki boğazsız zayıf diskte yaşarsa toparlar bence.
[QUOTE=aaslandag] Şunu ısrarla ve tekrar tekrar yazmak istiyorum benim şehrimdeki su neredeyse sıvı beton o derece kireçli ve sert kh 7-9 civarı bu değerin ne anlama geldiğini bir çoğunuz bilirsiniz gh desen 30 fr sertlik gösteriyor bunları neden yazıyorum şöyle bir inanış var discus zor balık suyunu hazırlamak bakmak zor derler hayır ŞİDDETLE HAYIR bu su şartlarında ben yaşatıp büyütüyorsam herkes bu işi rahatlıkla ve sağlıkla gerçekleştirir.
Mert tank harika görünüyor. İstediğim ölçülerde bir tank bulabilirsem bende hazirandan sonra tatil dönüşü bir tank kurmayı düşünüyorum.Senin bebelerin bebelerini beklesem mi acaba Balıkların formu çok iyi tebrikler
[QUOTE=Führer] Selçuk bey sanırım kaçırdığınız bazı noktalar var, kısaca konuyu size toplayayım toplu bir cevap olsun,
-1cisi Tanganika da balık yakalmak yasak değil tonlarca yemelik balık da yakalıyor, hem basit 1 google aramasıyla sadece mupulungu bölgesinde kaç bin ton balık(hem de işlenmiş kurutulmuş) ihraç edildiğini paylaştım, hem bunun çevre kıyımı olabileceğini Kongo'nun uzlaşmaması sebebiyle bir düzenleme yapılamadığını belirten çevreci bir siteden. Hoş genel ekoniyle ilgili sitelerde de buna benzer yıllık ortalamalar var, özetle bir bölgeden bile tonlarca(bin ton(metrik ton derler bin ton dememek için)) yakalandığını ihraç edildiğini biliyoruz dolayısı ile. Gölde ciddi bir balık miktarı var.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=UKobGW_QqRk[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=hvLR9wUwHbU[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=OIh283mNjJY[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=OjJrTjObJhU[/VID]
-2cisi bazı Avrupalı şirketler üretim yapıyorlar, ancak bu balıklar zaten pond raised f1 olarak 4-5-6cm olarak ihraç ediliyor.Zaten Mert bey bunla ilgili bir vidyo paylaşmış(beni mat etmek için ama vidyonun içeriği tam tersi) orda zaten üretici bayan ufak balık yollamanın karlı olduğunu damızlık yapmanın mantıksız olduğunu gerekçeleriyle izah ediyor.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=2KxEZR9-vGQ[/VID]
Dakika 3 ten sonrasına dikkat
-3cüsü balığın doğal beslenmesinden çıkıp üretim yemleri ile beslendiğinde(yavrudan itibaren) ağız ve kafa yapısının farklı olduğunu hem bilimsel makalelerden hem tecrübelerimizden çok iyi biliyoruz, bu balığa bu ağız şeklini kazandıran bu f0 a has kafa yapısını sağlayan yegane özellik bu balıkların taş üzerinden kazıyarak yemlenmesi.
Sizlerin idda ettiği gibi bir göl koşulunda bunu sağlayamazsınız bu algler kısa sürede tükenir çünkü üretim yapabilmek için birim metre kareye en yüksek balığı sığdırmanız lazım. Bu blaığı üretim yapay yemlerle f0 formuna getiremezsiniz.
Ülkemizdeki göller kadar göl yapılması fikri komik olmuş gerçekten kusura bakmayın ama öle bişey yapmak balık yakalmaktan daha mı kolay?
-bunu yapabilecek kaç tane Afrika ülkesi var?
- Bunu yapsalar bile biçin talep görmeyen satılmayan türleri üretsinler de namansi, maswa gibi ithalatçıların temin edemediği türleri üretmesinler, bu balıklara talebi karşılamadan polli gibi hiç satılmayan bir balığı üretsin?
Hemde bu şartları oluşturup 15-20 dolar arasına maledeceksiniz?
Koskoca ABD guantanamoyu saklayamazken, Afrikalılar bunu saklasın mümkün mü?
Yeni bir tür bulunduğu zaman bunu bilimsel makalelere isimlendiren bildiren genelde afrikalı dalgıç şirketleridir, üretim şirketleri değil, yani şimdi sizleri kandırmak için bukadar milletden insan hem Afrikalı hem Amerikalılar hem Avrupalılar el ele verdiler . Guantanamo yu Amerika saklayamadı Elin Tanzanyalısı yapay göletlerini sakladı hiçbir yere sızmadı öyle mi? Gölde devamlı yeni türler bulunuyor devamlı yenileri ihraç ediliyor.
http://cichlidnews.com/indexwin.html Türlerin altındaki açıklamaları iyi okursunuz umarım kaç kez nerden yakalınıp ihraç edildiği bile yazıyor.
Ayrıca Mersin balığı zaten ülkemizin yerli balığı değildir, hiçbir zaman doğal bir tür olmadı, az sayıda yakalanbilir. Bu balığın habitatı Hazar denizidir, mersin blaığının çoğu türü bu göle endemiktir.
İşin garibi sizlerin üretildiğini idda ettiğiniz bu süs balıklarını afrikalılar yakalayıp yiyorlar
http://www.globalgreatlakes.org/home/agl/tanganyika/fishpics/
Genel olarak söyleyeyim, daha açık izah edilebilecek bir arguman düşünemiyorum o yüzden bu konuya birşey yazmayacağım, Tropheus konusunda tecrübe kazandıkça belki 1 belki 3 sene sonra dediklerimi daha iyi anlarsınız umarım.
[/QUOTE]
[QUOTE=merdoo] [QUOTE=Führer]
Bu konuya daha fazla yazıp yazmama konusunda çok kendimle çok çeliştim, ama son bikez daha bişeyler anlatmaya çalışayım pek umudum yok ama neyse.
Olayı kişiselleşitrmeden sizlerden istediğim şu bana, sallama sayılarla gelmeyin, "bana göre öle bana göre böle çünkü ben öle düşnüyorum" gibi sadece şahsi fikirlerle tartışmayalım, bana net bilgiyle gel ki mantıklı tartışalım. Sallamayalım yani.
Birileri de kendi kendine uydurduğu sonra da inanıp savunduğu"Tanganikada balık tutmak yasak" iddası varki çok komik, habire aynı şeyi yazıyor. diyorumki bu gölde dünya kadar ticari yemelik balık yakalanıyor, en basitinden wikipedia yı açıp baksaydın ya;(bide belgesel falan tavsiye etmiş gerçekten çok güldüm)
"Tanganyika Gölü, muazzam sayıda balık türüne ev sahipliği yapar ki bu türlerden 300 tanesi sadece buraya özgüdür. Göl yöre halkının önemli besin tedarikçisidir. 45.000 insan burada balıkçılık yaparken 1 milyon insanı bu şekilde beslerler. 1950 li yıllarda başlayan endüstriyel balıkçılık zamanla çok büyümüştür. 1995 yılındaki yakalanan balık miktarı yaklaşık 180.000 tondu. Bugün günlük 500 ton balık ihraç edilirken, bazı türler de akvaryum balığı olarak dışarıya gönderilmektedir."
he yetmezse bu da var
http://www.globalgreatlakes.org/home/agl/tanganyika/ gene başka
bir yazıda 196 000 ton yıllık balık yakalndığını bahsediyor.
Halen ikna olmadın çünkü inatla okumayıp gerçeği görmemeye çalışıp "halen bana göre öle böle, çünkü öyle" diyeceksiniz eğer ki;
http://www.irinnews.org/Report/92318/ZAMBIA-Lake-Tanganyika-fishing-industry-adrift
2011 yılında kaç ton(hatta bin ton) balık yakalanmış ihraç edilmişedilmiş o bile yazıyor.
Halen ikna olmadınsa
Balık toplayan Tobias Schmidt
Burda da kibwana'nın akrabalarının şirketi
Belli başlı bazı parklarda balık yakalamak yasak olabilir, ama Tanganikanın çoğu yerinde balık yakalamak serbest.
2cisi Gölün sınırsız kaynaklarının olduğunu idda eden yok, bazı türler tükenmek üzere. Sen biliyor musun ki ben 1,5 sene f0 duboisi maswa bekledim, benim gibi en az 10 hobici var tanıdığım, tek tek ismini yazarım. Gelgelelim bu balığı ben hiç denk getiremedim. Çok nadiren geldi alamadık, çünkü gölde artık bitti. Eğer sizlerin sandığı gibi bir çiflik muhabbeti olsaydı bu balığa bukadar talep varken emin olun o balığı buraya 1000 lerce yığardı.
Ben şu foruma üye oldum olalı 10(parti olarak Türkiyedeki bütün ithlatçılar dahil) kere f0 maswa gelmedi ithalatçılara.
[/QUOTE]
[QUOTE=Führer] Eğer gölde bu derece bir üretim olsaydı burda bir yem sektörü oluşurdu, endüstriyel çapta tropheus üretimini sağlayacak fiyatda bir yem firması dünyada yok. Ama üretimi ticari yapılan balıkların hepsinin yemi var(sazan, alabalık, kedibalığı türevleri), tropheusu alabalık veya sazan yemiyle besleyemezsiniz. Bu kova yemlerle üretim yapamazlar yapsalarda 15 20 ay besledikleri balıkların fiyatları fahiş olurdu. Ki gölde yakalanan balıkları toptancılar 15 20 dolardan aracılara ve ithalatçılara verirler. Ki üretilen blaıklarda en fazla 3-4-5 aylıkken satılır(4-6cm pond raised olarak)
2cisi f0 damızlık üretimi diye birşey olsaydı, yeni türler keşfedilemezdi, isimlendirme dahi olmazdı, ki tropheusun adı yakalandığı bölgeden gelir. Ki her yıl Kongo dan 1-2 farklı yeni varyete keşfediliyor.
Eğer üretim bu denli olsaydı talep gören duboisi üretilirdi,hiç kimsenin beslemediği ithalatçılara afrikalıların arada kaktırdığı aslında hiç bir şekilde sipariş almayan polli, moorii namansi, benzeri renksiz tropheusları değil sadece ilangi, kiriza, ikola, duboisi, gibi türler mevcut olurdu halbuki hiç talep görmeyen trops.com da ki ithalat listelerinde bile görmediğimiz birsürü varyete var.
Sizlerinde kabul ettiği gibi isimlendirmeyle orantılı bir kalite var ortada, eğerki f0 balık üretim olsaydı, göldeki örnekleriyle bir şekilde farklı olması gerekirdi.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ySUVIuZqzBk[/VID]
Ki vidyo konusuna gelince kimse sizler için uraşmaz, zaten bütün dünya olayın farkında, neyin ne olduğunu biliyor. Zaten bir şekilde vidyo çekebilseler; bu seferde uçakta değiştirdiler, yada vidyoda fotomontaj var dersiniz bundan da şüphem yok.
[/QUOTE]
[QUOTE=merdoo] Balık üretiminde kullanılan ve sizin havuz diye nitelendirdiğiniz çukurlar zaten birer yapay göl yani gölettir.Gölden istenilen miktardaki ithalat sayısını karşılayamayacağı için ihtiyaçlar doğrultusunda böyle bir çözüm yoluna gitmiş olabilirler mi acaba?[/QUOTE]
[QUOTE=Führer] Selçuk bey o arada deli gibi F0 maswa ya takmıştım, satın alabilmek için yoğun baskı (kendimce) yaptım firmalara, diamonda gelenlerden alacaktım kıl payı kaçırdım, elimdeki balıkları satamamıştım(boşta tank yokdu).Tank boşkende balığı denk getiremedim, şehir dışından da görmeden almak istemedim açıkcası ben kendim elimle seçmek isterim. Seneye sanırım baya bir f1 çıkacak ortaya, nasip olurda tekrar akvaryum kurunca tropheus beslersem F0 canary cheek ve f1 maswa karması yaparım heralde.
[/QUOTE]
[QUOTE=Führer] [QUOTE=merdoo] Maswanın gelmemesini,pazarlayacak yeni türler bittiğinde piyasaya sunulacak eski türlerden en çok bulunan ve en ucuz fiyata sahip olan maswaların F0larının kalmadığı veya çok az kaldığı izlenimini vererek yapılmak istenen şeyi,bir ilangi F0 damızlık bugün 135 lirayken maswa F0damızlığının 175lira olması açıklıyor bence.Eğer maswanın neslinin tükenmekte olduğu düşüncesi ortaya atılmasaydı,piyasada bu kadar çok bulunan balığın F0 fiyatına, değil 175lira 90 liraz zor çekerlerdi.
Şimdi f0 maswa gelen ithalatları hatırlıyorum(foruma üye olduğum 2008den beri),
-3 kez Diamonda geldi ilkinde tekrar geleceğini sanarak sattı ama sonradan 2 sinde de kendisine ayırdı balığı satmadı(çünki 10 15 balık anca bulabildi her seferinde).
-LD akvaryuma 3-4 sefer geldi, Alana satana hayırlı olsun, gayet güzel rakamlara sattı.
Deepsea daha hiç f0 maswa satamadı
LD akvaryum para kazansın diye diğerleri komplo teorisi yapacak ama hiç bu balığı satmıycak,Deepsea gidip LD akvaryum para kazansın diye komplo teorisi üretecek. Mantıklı mı sizce?
Duboisi maswaya 175 lira fiyat açıklandığı falan işin hikayesi sizler f0 maswaların hangi paralara satıldığını duysanız heralde gene başka bir konu açarsınız.
Ayrıca sizin sunduğunuz kanıt beni bağlamaz demiyorum(demek inatdan başka birşey olmadığı ortada zaten) 1 tane yazılı objektif kanıt istiyorum sadece 1 tane.
[/QUOTE]
Maşallah çok güzel balıklar
SON MESAJLAR
- Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre cagrisw, 17:12
Yeni Üye Forumu - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangoz cagrisw, 17:06
Yeni Üye Forumu - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 16:57
Akvaryum Tanıtımı - Acele Edin Ölümler Başladı BabySoul, 16:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Larvaklm, 16:53
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı MasterChief, 16:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Eloeda Vs Filtre Haku, 16:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre sefamolsun, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 16:18
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 15:35
Hastalıklar ve İlaçlar - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi Şahinöztürk, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? Ehtiyar, 14:33
Sazansıgiller - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Hidro Dinamik, 14:24
Canlı Doğuranlar - Ramirezi sfcscannow, 14:08
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu GkhaNLioN, 13:34
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 13:17
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor omerali06, 13:13
Bitki Akvaryumları Genel - Ankara Lepistes Satan Yerler SaRCoPhiLiuS, 12:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 11:56
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Kök Üzeri Bitki Tavsiyesi SaRCoPhiLiuS, 11:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Akıntı Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:38
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 08:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balıklarım Hk. bendeniztayfun, 07:59
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında MasterChief, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Sürtünmesi Hobilenyum, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Teleskop Balığım Neyi Var HOPPALA, 02:50
Yeni Üye Forumu - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi - Adı Salyangoz Azizdurdenn, 21:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Omerclk, 21:08
Canlı Doğuranlar - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Kturan06, 21:03
Yeni Üye Forumu - Lepistesle Hep Yukarıda Yüzüyor Nedeni Nedir? XAli, 20:24
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryum Hobilenyum, 19:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Buhar Kapağı Fikri? Hidro Dinamik, 19:53
Akvaryum ve Kapak Yapımı - L333 Beşiktaşlı Balık Kara Karga, 19:11
Kedi Balıkları Tanıtımı - Meraklı Komşular Kara Karga, 19:05
Discus Tanıtımları - Poso Rabbit Snail (tavşan Salyangoz) İlkerSHN, 18:37
Omurgasızlar Tanıtımı - Colisa Lalia(cüce Gurami) İlkerSHN, 18:19
Labirentliler Tanıtımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil Dexter85321, 18:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Buhar Camı Muhammedcay, 17:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Birolada, 16:24
Akvaryum Tanıtımı - Bu Beyaz Benek Mi ? Utku_kerem, 16:08
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 17:06
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 17:06
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 16:55
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:55
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 16:52
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:33
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 16:33
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 16:33
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 16:33
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 16:32
- Erkek Electrick Blue Araca (eba) Takas (canlı Doğr kadirik 16:11
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 16:07
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 5 Adet Frontoza ferhattt 16:05
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 16:02
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 16:00
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 16:00
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:48
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 15:32
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 15:32
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 15:32
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 15:24
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 15:24
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 15:04
- Hazır Kurulu Tank Vasfi 15:04
- Tül Kuyruk Serpae Tetra - Pacu Pirana Murat T. 15:00
- Orange Boessamani Rainbow Murat T. 15:00
- Satılık 80 Cm İthal Jınlong Re5830 Akvaryum Ankara Kibele 14:51
- Dere Kumu Lazim Ankara Kibele 14:51
- Adetli Termostatlı Isıtıcılar, Mini İç Filtreler, Kibele 14:51
- 4 Cm Neolamprologus Leleupi DenizUlucutsoy 14:24
- Cyprichromis Sp. 'leptosoma Kitumba 2 Cm Yavru DenizUlucutsoy 14:24
- Altolamprologus Compressiceps Kagunga DenizUlucutsoy 14:24
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 14:13
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 14:13
- Co2 Regülatör Set egedin 13:55
- 🌲🌳🌲🌳🌲🌳high Tech Bitkiler Nadir Türler🌲🌳🌲 hasancn 13:53
- Uygun Fiyatta Veya Ücretsiz Bitki Ve Balik Yörükbeyi64 13:25
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 13:20
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 13:20
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 13:20
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:03
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:03
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:03
- Yıldız Marka Co2 Regülatör gokhantiknaz 12:36
- Blody Mary / Sarı Ateş Karides gokhantiknaz 12:36
- Santa Maria Endler gokhantiknaz 12:36
- Java Moss Miller 11:59
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 11:59
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 11:56
KULLANICILAR
- 176 Online Kullanıcı, 96 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.