ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Aqua Discovery
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3678
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
13 dakika önce
Toplam Mesaj:
2220 [0.83 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ali
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1989
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[IMG]https://imgur.com/4XubX1g.jpg[/IMG]
SON 10 MESAJI
15 Litrelik Akvaryuma Balık Tavsiyesi
[QUOTE=Belisarius] Java moss için toprak gerekli değil bakımı en kolay bitkilerdendir ortalama bir ışık ve biyolojik döngüyü oluşturup suya amonyak salacak bir balık yeterli
[/QUOTE]
Adam en son 2017 de yazmış hersey için çok geç cevap neredeyse 10 sene sonra geldi [:)]
[QUOTE=Belisarius] Java moss için toprak gerekli değil bakımı en kolay bitkilerdendir ortalama bir ışık ve biyolojik döngüyü oluşturup suya amonyak salacak bir balık yeterli
[/QUOTE]
Adam en son 2017 de yazmış hersey için çok geç cevap neredeyse 10 sene sonra geldi [:)]
Akvaryumumda Balık Ölümleri
Bakteri çakışması da olabilir farklı farklı akvaryumlardan aynı anda bir akvaryum a fazlaca canlı koyunca da dikkatli olmak lazım, aşılama çok uzun süreli ve aşılama işlemi bittikten sonra 15 dk kadar aşılama yapılan suya metilen mavisi ekleyip beklemeniz iyi olur sonra balıkları kepçeyle alıp yeni akvaryumlarina gönül rahatlığıyla alabilirsiniz metilen mavisi ile hem dezenfekte banyosu yapmış olur hem bakteri çakışması konusunda faydalı oluyor[EDIT]Aqua Discovery,2026-06-09 22:10:10[/EDIT]
Bakteri çakışması da olabilir farklı farklı akvaryumlardan aynı anda bir akvaryum a fazlaca canlı koyunca da dikkatli olmak lazım, aşılama çok uzun süreli ve aşılama işlemi bittikten sonra 15 dk kadar aşılama yapılan suya metilen mavisi ekleyip beklemeniz iyi olur sonra balıkları kepçeyle alıp yeni akvaryumlarina gönül rahatlığıyla alabilirsiniz metilen mavisi ile hem dezenfekte banyosu yapmış olur hem bakteri çakışması konusunda faydalı oluyor[EDIT]Aqua Discovery,2026-06-09 22:10:10[/EDIT]
Yeni Bir Kurulum
Siz bir çözüm bulursunuz :) ben size güveniyorum youtube da sizden çok şey öğrendim sağolun linea ustası oldum neredeyse konuyla alakası yok ama forumda görünce teşekkür etmek istedim akvaryum güzel olmuş elinize emeğinize sağlık
Siz bir çözüm bulursunuz :) ben size güveniyorum youtube da sizden çok şey öğrendim sağolun linea ustası oldum neredeyse konuyla alakası yok ama forumda görünce teşekkür etmek istedim akvaryum güzel olmuş elinize emeğinize sağlık
Led Armatür Yapımı
Trafo yerine 12 volt 5 amper adaptör kullansak yeter mi elektrikçi değilim , modül ledleri ben adaptörle kullanıyorum akvaryum da çok değiller ama bu sistem de de yeterli olur mu acaba
Trafo yerine 12 volt 5 amper adaptör kullansak yeter mi elektrikçi değilim , modül ledleri ben adaptörle kullanıyorum akvaryum da çok değiller ama bu sistem de de yeterli olur mu acaba
Durgun Sular 🍀
[QUOTE=Munzevi]
Ben de bu sisteme yeni sardım ve akvaryum hobisinde fazlasıyla acemi olsam da Yasemin Hanım'ı (buradan da selamlar :) ) buldum ve yardımlarını bekliyorum. Keza sizden de öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum.
Bununla birlikte merak ettim, sistemi neden Walstad'dan çıkarıp pipo filtre ekleme gereği duydunuz?[/QUOTE]
Su üstü bitkileri akvaryum u karanlık yapmaya başlamıştı birde canlı yükünü biraz daha az tutmak gerekiyor canlı doğuran gibi türler olursa nüfus kalabalıklaştıkça oksijen takviyesi gerekiyor
[QUOTE=Munzevi]
Ben de bu sisteme yeni sardım ve akvaryum hobisinde fazlasıyla acemi olsam da Yasemin Hanım'ı (buradan da selamlar :) ) buldum ve yardımlarını bekliyorum. Keza sizden de öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum.
Bununla birlikte merak ettim, sistemi neden Walstad'dan çıkarıp pipo filtre ekleme gereği duydunuz?[/QUOTE]
Su üstü bitkileri akvaryum u karanlık yapmaya başlamıştı birde canlı yükünü biraz daha az tutmak gerekiyor canlı doğuran gibi türler olursa nüfus kalabalıklaştıkça oksijen takviyesi gerekiyor
Durgun Sular 🍀
[QUOTE=Munzevi]Benim de hortlatasım geldi yine. Walstad'ların hastasıyız. :) @ternapi ustaya selam olsun!
Henüz başlayamadık araştırma ve algılama dönemindeyim ancak umarım kısa zamanda kuracağım. Aşırı heveslendim.
Tankınızda son durumlar nedir Ali Bey?[/QUOTE]
Hala duruyor ama revizyon yaptım sadece walstad dan çıktı ama taban hep toprak olarak kuruyorum akvaryumlar ı 3 cm toprak + 3 cm bitki kumu üstüne pipo filtre ile destek li 2 akvaryum da aynı şekilde valla üşengeç işi bizimkisi hafta da bi masrapayı daldırıp su alıyorum yeni su ekliyorum ama şundan emin olabilirsiniz kolay kolay sistem çökmüyor Ternapi ustamiz sağolsun hepsini ondan öğrendik desem yalan olmaz
[QUOTE=Munzevi]Benim de hortlatasım geldi yine. Walstad'ların hastasıyız. :) @ternapi ustaya selam olsun!
Henüz başlayamadık araştırma ve algılama dönemindeyim ancak umarım kısa zamanda kuracağım. Aşırı heveslendim.
Tankınızda son durumlar nedir Ali Bey?[/QUOTE]
Hala duruyor ama revizyon yaptım sadece walstad dan çıktı ama taban hep toprak olarak kuruyorum akvaryumlar ı 3 cm toprak + 3 cm bitki kumu üstüne pipo filtre ile destek li 2 akvaryum da aynı şekilde valla üşengeç işi bizimkisi hafta da bi masrapayı daldırıp su alıyorum yeni su ekliyorum ama şundan emin olabilirsiniz kolay kolay sistem çökmüyor Ternapi ustamiz sağolsun hepsini ondan öğrendik desem yalan olmaz
Durgun Sular 🍀
[QUOTE=Kaangzkr]Hortlatalım şu güzel konuyu hastasıyız böyle gelişmelerin düzenli paylaşıldığı konulara ne yaptınız hocam modül ledlerden ben çok memnunum bundan sonra modülcüyüz[:D][/QUOTE]
Şimdi gördüm daha kusura bakmayın o küçük akvaryum hala aktif modül ledler le devam hatta daha mercekli olanlar dan aldım lümeni yüksek basit bitkiler için ideal diğer akvaryum a da aynı şekilde modül kullanıyorum
[QUOTE=Kaangzkr]Hortlatalım şu güzel konuyu hastasıyız böyle gelişmelerin düzenli paylaşıldığı konulara ne yaptınız hocam modül ledlerden ben çok memnunum bundan sonra modülcüyüz[:D][/QUOTE]
Şimdi gördüm daha kusura bakmayın o küçük akvaryum hala aktif modül ledler le devam hatta daha mercekli olanlar dan aldım lümeni yüksek basit bitkiler için ideal diğer akvaryum a da aynı şekilde modül kullanıyorum
30l Sessiz Hava Motoru Önerisi
Akvaryumdan yukarı seviyede duvar a monte ederseniz ses baya azalıyor ben matkapla delip duvara vidaladım sobo marka hem daha performanslı çalışıyor hemde yukarıdan hava basarak az zorlandığı için sesi çok ciddi şekilde azalıyor
Akvaryumdan yukarı seviyede duvar a monte ederseniz ses baya azalıyor ben matkapla delip duvara vidaladım sobo marka hem daha performanslı çalışıyor hemde yukarıdan hava basarak az zorlandığı için sesi çok ciddi şekilde azalıyor
Cae, Melek, Discus, Tetra Uyumu
Yapışmaz çöpçü baliklarina bile alışıyor o kadar da kötü bir tür değil , sadece ufak kovalamaca dan öteye gitmiyor zarar vermiyor çöpçü baliklariyla bile yaşamıştı benimki tek almıştım siz evde yokken balık ölürse onu yer ,yem artıkları ve kahverengi alg leri daha çok tüketiyor hareketli izlemesi çok keyifli balık ve ölümsüzlük olsaydı bu cae' ler icat etmiş olurdu aşırı dayanıklı bir balık
Yapışmaz çöpçü baliklarina bile alışıyor o kadar da kötü bir tür değil , sadece ufak kovalamaca dan öteye gitmiyor zarar vermiyor çöpçü baliklariyla bile yaşamıştı benimki tek almıştım siz evde yokken balık ölürse onu yer ,yem artıkları ve kahverengi alg leri daha çok tüketiyor hareketli izlemesi çok keyifli balık ve ölümsüzlük olsaydı bu cae' ler icat etmiş olurdu aşırı dayanıklı bir balık
Filtre Sorunu
[QUOTE=neomeo]
Merhaba
Hava verebilmesi için oradan da su çıkması gerekli. Hava verme girişini o uca koymalarının nedeni , filtre kutusuna giden su hacminde azalma olmaması. [/QUOTE]
Biliyorum mesela bidondan şu dökerken parça parça gelir ama sise ye delik delersen su duzgun akar , basınçlı düzensiz su girişi olmasın diye orijinali bozma taraftarı değilim suya oksijen sağlaması bakımından orijinali en iyisi hiç bozmadan
[QUOTE=neomeo]
Merhaba
Hava verebilmesi için oradan da su çıkması gerekli. Hava verme girişini o uca koymalarının nedeni , filtre kutusuna giden su hacminde azalma olmaması. [/QUOTE]
Biliyorum mesela bidondan şu dökerken parça parça gelir ama sise ye delik delersen su duzgun akar , basınçlı düzensiz su girişi olmasın diye orijinali bozma taraftarı değilim suya oksijen sağlaması bakımından orijinali en iyisi hiç bozmadan
SON MESAJLAR
- Saksı İle Veya Leğen İle Mini Pond Kurulumu İnci Kefali, 10:08
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sumbu Shell Cinsiyetleri? kocoglu, 09:14
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 300 Litrelik Akvaryum İçin Filtre Önerisi ilhannnn01, 09:12
Filtreleme Seçenekleri - Co2 Siz Kırmizı Olan Bitki Varmı altum123, 08:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Neden Böyle Oluyor Kahverengi Heryer aqualife1995, 08:14
Yeni Üye Forumu - Zeytin Bitkisi Moris, 03:15
Bitki Türleri ve Bakımı - Tuz Çözeltisine Lepistes Düştü GhostKoi, 02:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Powerled Pcb Hidro Dinamik, 02:02
Yeni Üye Forumu - Sobo Akvaryum FatihÇalışkan, 20:59
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Sorunu yggdrasils, 20:57
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Kurulum Urar, 20:26
Yeni Üye Forumu - 35x35x35 Akvaryumum akvaristsaglam, 14:11
Yeni Üye Forumu - Balığımda Kuyruk Erimesi Var Mı ? sedatyagci, 14:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 13:59
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Dip Çekimi ahmetfiratozkaya, 13:04
Yeni Üye Forumu - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş aqualife1995, 08:51
Akvaryum Tanıtımı - Ciklet Balıklarımın Cinsi Nedir ? omeryesil18, 22:30
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Vatozumun Üzerinde Beyaz Lekeler Var egemenc, 21:12
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Fatih_hakankaan, 20:26
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Budama Sonrası Kararma halilvr5, 16:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkilerde Büyüme Durması Ve Yaprak Dökülmesi Urar, 13:19
Bitki Akvaryumları Genel - 40 Litrede Beslenebilecek Kolay Bulunan Balıklar Betta_King, 12:03
Yeni Üye Forumu - Havuz Balıkları Ve Gereksinimleri GhostKoi, 02:28
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - Geophagus Günlüğü oguzozt, 23:54
Güney Amerikan Cichlidleri - Betta'nın Türü Hakkında Hakky53, 22:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Poecilia Velifera Kaangzkr, 21:50
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Blackwater İçin Arkaplan Bitkisi √olkaπ, 18:55
Bitki Türleri ve Bakımı - Yavru Flowerhorn'um ÇınarTurhan, 16:48
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Sterilizasyonunu Sizlernasıl Yapıyorsunuz Belisarius, 14:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Betta Balığı 🫠 sedatyagci, 14:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Red Mangrove (rhizophora Mangle) Numenor, 13:51
Akvaryum Tanıtımı - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) AMANOGARDEN, 11:13
Akvaryum Tanıtımı - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? Hidro Dinamik, 00:14
Yeni Üye Forumu - 15 Litrelik Akvaryuma Balık Tavsiyesi Altınbalığı, 23:43
Yeni Üye Forumu - 110x40x50 Dış Filtre Önerisi Altınbalığı, 23:38
Yeni Üye Forumu - Electric Blue Acara Yavru Artemia Desteği Umutoty, 21:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Havuzu harsebjk, 20:56
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyongozu beypazarlı, 17:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Sufisu, 16:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - German Blue Ramirezi Aguamentist, 13:36
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Zeminde Leonardit Ve Zeolit Kullanımı Belisarius, 10:30
Yeni Üye Forumu - 150*50*50 Bitkili Akvaryum Kurulumu peceneq, 03:06
Bitki Akvaryumları Genel - Karidesler İçin Filtre Ve Isıtıcı Şart Mı ? Belisarius, 01:15
Omurgasızlar - Lowtech Bitkiler İle Hobiye Dönüş EmirY, 00:27
Akvaryum Tanıtımı - Hamile Lepsites Hareketleri Cyber_Scout, 21:57
Yeni Üye Forumu - Yeni Üye Geldi Kınayu, 19:09
Yeni Üye Forumu - Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları Orhan76, 14:10
Sazansıgiller - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 13:56
Kedi Balıkları Tanıtımı - İmparator Çikletleri Diğer Türlerle Çaprazlaştırır Ygghjh, 13:15
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:00
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 09:49
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 09:28
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 09:28
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 09:10
- Rasbora Arıyorum Miller 09:10
- Akvaryum İçin Tüm Malzemeler zen666 09:09
- Hikari Yemler zen666 09:09
- Kabuklu Artemia Yumurtası zen666 09:09
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:40
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 06:42
- Flame Moss , Java Moss gyunda 06:42
- Tiger Endler , Karides , Salyangoz gyunda 06:42
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 05:08
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 03:31
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 03:31
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 03:31
- Subulata ALP85 01:29
- Endler Karışık ALP85 01:29
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 01:14
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 00:35
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 00:35
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 00:34
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:16
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:16
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:16
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:16
- 3cm Kafalı Beyaz Yunus Yavruları 300 tetikk 23:54
- Albino Vatoz mesagac 23:13
- Saf Kan Endler ENDLERIUM07 23:04
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 22:50
- Efsane Yati Ve Mangrow Kökleri ozan_1903 22:50
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 22:50
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 22:48
- Apistogramma Abacaxis Çift apistoman 22:43
- 30x30x30 Ultra Clear Kurulu Sistem Akvaryum apistoman 22:43
- Moscow Dark Blue Lepistes emre12ozkan 22:27
- Rotala Blood Red -hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 22:27
- Su Piresi Canlı Yem Zaid 21:46
- 70 Cm Armatürk Zaid 21:46
- Akvaryum Malzemeleri Zaid 21:46
- 120x45x50 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 20:37
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 20:12
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 19:57
- California Black Worm ( Aranıyor) Lotus88 19:57
- Satılık Endler Varyeteleri.. Lotus88 19:57
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 17:52
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 17:52
- Moss Teli CevdetSERBEST 17:52
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:30
KULLANICILAR
- 57 Online Kullanıcı, 32 Üye
Online Kullanıcılar
kocoglu,
RedJohn,
tsp7,
AMANOGARDEN,
hasancn,
reprise,
hakanmorcicek,
biacar,
Jeveux,
SaviaSora,
osmandbnl,
EmreCev,
SeaWorld,
BassBoost,
ciways,
SuperSport,
YAYD06,
EthernalFlow,
zen666,
riderfish,
emreemin,
YagmurCeren,
bysmokin,
yusuf91,
runfile,
Rüzgar eser,
şansal,
Samet Alparslan,
erimgorgulu,
Umt61,
Torfinos,
BilalM.,
ilhannnn01,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.