ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
[QUOTE=kaos402]Yukarıdan hava üflendiği zaman,sıvının az da olsa kaynama noktasında azalma oluyor.Su her sıcaklıkta buharlaşan bir maddedir.Kaynama noktası düştüğü zamanda doğal olarakta birim zamanda ve sıcaklıkta buharlaşma miktarı artıyor.Buharlaşırkenden içinde bulunduğu ortamın ısısınıda aldığı için ortamda soğuma gerçekleşiyor.Hava vrildiği zaman açık hava basıncının , sıvının açık hava basınçına karşı yaptıgı basıç değiştiği için böyle bir olay gerçekleşiyor.
Aslında bu daha karışık bir işlem ama en basit olarak böyle açıklıyabiliriz....
Örnek olarakta deniz seviyesindeyken 100 derecede kaynayan su,daha yüksek yerlerde çıktıkça kaynama noktası daha düşük derecelere düşer.Çünkü çıkıldıkça basınç artar ve sıcaklık düşer.
[/QUOTE]
Arkadaş bişeyler bildiğin doğru ama üzgünüm yanlış biliyorsun...yanlış bilmek hiç bilmemekten daha kötüdür...YARIM DOKTOR İNSANI CANDAN;YARIM HOCA İNSANI DİNDEN EDERMİŞ...
buhalaşma ile ısı emildiği doğru.Yani hal değişimi için enerji gerekir.Bu da ısı enerjisi ile de mümkündür...Özetlersek hal değiştiren su enerjiye ihtiyaç duyar.Buharlaşırken ısı soğurarak bunu karşılar.SU HER SICAKLIKTA BUHARLAŞMAZ...Sen de iyi biliyorsun ki su 0 ve üzeri dercelerde hal değiştirir yani buharlaşır...yani buharlaşma için kaynamasına gerek yok suyun!!!!bu birincisi...
ikincisi ise :''Çünkü çıkıldıkça basınç artar ve sıcaklık düşer.'' bu da yanlış....
yükseğe çıkıldıkça basınç AZALIR ARTMAZ!!!!
basıncın azalması daha düşük derecelerde suyu kaynatabilmemize olanak verir.Deniz seviyesinde 100 derece olarak kabul edilir.Daha yükseklerde mesela ERZURUMDA 98 de kaynar.
KAYNAMA:SIVI BUHAR BASINCININ ATMOSFER BASINCINA EŞİT OLMASIDIR...
SANIRIM SEN :sıvı üzerindeki basıncı azaltırsak daha düşük derecede kaynatabiliriz demeye çalıştın ki DOĞRUSU BU İŞTE...MESELA 20 DERECE DE BİLE SUYU KAYNATIRIZ.ELİMİZ YANMADAN...
tamam hocam ben yanlış görmüşüm...valla üzülmüştüm onca uğraşmışsınız diye ama şükür tek sampmış...hayırlı olsun...
çok temiz olmuş yalnız benim kafama takılan iki samp bir akvaryum nasıl olacak?yani samp sisteminin mantığı şudur:akvaryuma samtan motor ile basılan su taşar.samptan nekadar su pompalanırsa okadar su akvaryumdan tekrar sampa döner...peki iki samp tek akvaryum olduğunda ne olacak?fazla su eşit olarak samplara dağıtılamaz bu kesindir.İlk etapta sorun yokmuş gibi gözükse de zamanla bir sampta su azalması diğerinde de taşma gözükeceği kesindir.Çünkü hiçbir motor eşit miktarda su basmaz.Zaten motorların eşiit su basması da problemi çözmüyor.Sorun olan samplara eşit miktarda su gidemeyeceğidir...bir kere daha düşünün derim...ya da tek samp çalışsın diğerini iptal edin...
Daha başka şekilde şu şekilde anlatayım...diyelim herhangi bir şey akvaryum içine yaptığınız ızgaranın birinin önünü kesti...??? düşünün bakalım??...o sampa su dönüşü olmamakla birlikte sampın motoru su basmaya devam edecek....ve sampta su bitecek...diğeri ise taşacak...
işte bu ikinci anlattığım diğerinin bir anlamda hızlandırılmış şekli idi...
tek samp iki ya da daha çok akvaryuma olur.Ama iki samp ya da daha fazla samp bir akvaryuma ve birden fazla akvaryuma olamaz...
[QUOTE=rheme]Adnan bey tamam aslanbaş değil ilk resimdeki normal japon ancak kafasını cama vurduğundan dolayı komple şişmiş madem aslanbaş değil bu balığın cinsi nedir söyleyin?[/QUOTE]
Pekiala Tolga bey cevap vereyim ozaman.Sık sık girip ne yazmışım kime yazmışım diye konrol edemediğimden cevap vermekte gecikmiş olabilirim kusura bakma.Öncelikle bir araştırma yapmanı dilemiştim ve gördümki yapmamışsın.Link gene vereceğim bu sefer üşenme ve tıkla lütfen.Bir arkadaşta sadece ranchu da sırt yüzgeci olmayacağını yazmış gene senin gibi ama yanılıyorsunuz.Ben isbat ediyorum.Site adresi veriyorum gene bakın olur mu?Hem eski bir akvaryumcuyum.Hem üretimhanesi olan biri.Hem de şuanda hala japon balığı üreten biri.Gene de tabiki bunlar teknik konular.Ama biri aslanbaş demiş öteki kaplanbaş ne önemi var derseniz bence de önemi yoktu ama artık iş iddiaya bindi ve hoş bir tartışmayı hoş ve tatlı bir şekilde noktalayalım derim.
Tekrar ediyorum.Aslanbaşın sırt yüzgeci olmaz.Ranchu nun da sırt yüzgeci olmaz.Sİzin balıklarınızın adı oranda.ORANDA.ORANDA.Aslanbaş değil onlar.Biz akvaryumcular onlara BEBEKYÜZ DE deriz.
ŞİMDİ LÜTFEN İTİRAZI OLAN ARKADAŞLARIMIN İTİRAZ BABINDA BİŞEYLER YAZMADAN ÖNCE YA İNTERNETTE ARATARAK BULSUNLAR YA DA BENİM VERDİĞİM ADRESLERDEN BİR BAKSINLAR HANGİSİ NASIL OLUYORMUŞ SONRA LÜTFEN CEVAP YAZSINLAR.ÇOK RİCA EDİYORUM.
ADRES1:
http://www.brooklands.co.nz/gold/lionhead.htm
ADRES2:
http://www.akvaryumkulubu.org/index.php?&belge_id=157
İkinci adreste direk açılmıyor japon sayfası.Şunu yapın:verdiğim sayfaya girin.ordan tatlı su,ordan sazangiller,e tıklayın ve 9-ile 10 u okuyun.Ben hatta kopyalayıp yapıştırıyorum aşağıya oradaki yazıyı lütfen okuyun:
9- Aslanbaş
Baş biçiminin değişikliğiyle diğer Japon balığı türlerinden ayırt edilir. Baş iri, yuvarlakça ve aslan başını andırır biçimindedir. Alın kısmında yele yerini tutan köpüksü teşekküller başı süsler. Aslanbaşlarda sırt yüzgeci görülmez. Çok değişik renk düzenine sahip olanları vardır.
10- Oranda
Baş biçimi olarak yukarıda belirtilen Aslanbaş'a benzer. Ancak Oranda'da, Aslanbaş'ın aksine sırt yüzgeci görülür.
şimdi tolga kardeşim lütfen bana sen haklıymışsın dermisin?
hakketteim değil mi?arkadaşlar yanlış anlamayın neden bukadar uzattığımı çünkü özel mesaj attı TOLGA BEY BANA.İddiamız kızışmıştı yani.Artı ben sizin bu şekilde bilmenizi yadırgamamıştım başta zaten.Nedeni ise birçok insan bu şekilde biliyor ve kulaktan kulağada bu şekilde yayıldığı ortada.Ben şahsen bunlara bebekyüz denmesi taraftarıyım.Türkçeleşmiş en azından.Ama asla ASLANBAŞ DEĞİLLER.
SELAMLAR...
ADNAN.
Bahsettiğin şey beyaz benek hastalığına benziyor.Çok acil akvaryumun suyunu 31 decece yapman gerekli.30 değil 32 değil tam 31 olmasına dikkat etmelisin.Çöpçü balığın varsa onları bir kavanoza koymanı tavsiye ederim tabiki kısa bir süre için.Bu şekilde tam 5 gün 31 derecede tut.Bişeyciği kalmayacak emin olabilirsin.Bu tedavi zarfında dip yemi vermenide tavsiye ediyorum.Başka hiçbir yem verme.İyileştiktikten sonrası sana kalmış.Sebeplerini anlatmak isterdim.Ama oldukça uzun sürecek.En iyisi sen beni dinle.Sonra sorun olursa özel mesaj at cevaplarım inşallah.
adnan.
murat kardeşim konuyu uzatmak istemiyorum.Ama cevap verdiğim asıl kişi sen değildin bilmem fakındamısın.Alıntı yapmışım bakarsan göreceksin yazımda.İkincisi küçücük cama koymakda tabiki yanlış balıkları.Bir balığın sağlıklı bir şekilde yaşaması için gerekli litre bellidir.Yemi bakımı kumuna kadar hepsi biliyor değilmi ve de sen de biliyorsun.Sorun şu eğer ille de yavru alınmak istiyorsa bir kişi japon yavrularını bardakta mı büyütecek.Emin olki anaçların bulunduğu akvaryumdan daha büyük bir akvaryuma ihtiyaç var.Ohalde ya ortamı sağlanmalı ya da yavru almamalı.Eğer ortam hazırlanmazsa yavru balıkların çoğunun öleceğini söylememe gerek var mı bilmiyorum.Yani küçük bir akvaryumda okadar yavru bakılamaz.Ohalde büyük akvaryum lazım.Büyük akvaryum varsa eğer neden sağılıyor ki değil miBüyük akvaryum yoksa üretimden bahsetmek yersiz.Bir iki japon yavrusu değil yüzlerceden bahsediyoruz.Yumurta hayvanı bunlar.
Son sözüm şu sağma yöntemi hayvana yapılan bir eziyettir.Yavru alamazsınız demedim ama eziyet edeceksiniz.Herkes sizin kadar ustalıkla sıkamayacak balıkları değilmi?
selamlar.
[QUOTE=rheme]Adnan bey üst yüzgeci olmayan Ranchu dur .fotodaki ise Aslanbaş veya bebekyüz derler.[/QUOTE]
Aslanbaşın sırt yüzgeci olmaz.Tekrar araştırmanız dileğiyle.(lionhead)
http://www.tropicalakvaryum.com/product.php?pID=1694 bu linkten veya birçok yerden bakabilirsiniz.
Boyut (cm):70x30x30 Cm
Kapasite (litre):70 Lt
Canlılar:Aslanbaş,Ryukin,Teleskop,Normal japonlar
Malzemeler:Atman 3335 Dış filtre,Sunsun Jialu iç filtre,100 Watt Shark ısıtıcı,Shark hava motoru
Akvaryum Bakımı: Haftada 1 kez dip çekimi ve sıvı vitamin
Kullanılan Yemler:Sera goldy color,Tetramin pul yem,JBL pond vario,Otto Goldfish premium,Pets family spiriluna,Pets family goldfish special
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Deepfix sıvı vitamin
kardeşim balıkların sağlıklı evet.Hayırlı olsun güle güle büyüt lakin senin akvaryumda aslanbaş japon ben göremedim.Aslanbaş japonun üst yani sırt yüzgeci olmaz bilesin...
selamlar...
[QUOTE=mustafa.avci]
Akvaryumunuz 70lt değil 144lt'dir.
Balıklarınız,su berraklığınız ve çekiminiz harika.Tebrikler.
[/QUOTE]
30x30x70=63000
63litre eder kardeşim.ne 70 ne de 144...
tabiki ağzına kadar dolu olmayacağına göre 55-60 arası diyebiliriz.
[QUOTE=ethem_60]
Merhaba, japonları sağmak şart olan bir şeymidir?
Lütfen imla kurallarına dikkat ediniz.
[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=37665& PN=1&TPN=9
SON MESAJLAR
- Akvaryumumdaki Bulanıklık İnatla Geçmiyor. AliHan, 02:37
Yeni Üye Forumu - Co2 Mayalı Sistem Kurulum NightWist, 02:30
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepistes Moli Plati Cüce Beraber Üretilirmi NightWist, 02:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Suyun Üstünde Yatıyo NightWist, 02:26
Yeni Üye Forumu - Green Terror Mustafaakalan, 02:19
Yeni Üye Forumu - Koibotanik.com ardaipeks, 01:52
Yeni Üye Forumu - Lepistes Haftalık Diyet Listesi GorkemKisaoglu, 01:43
Canlı Doğuranlar - Karma Lepistes fiXer, 01:03
Yeni Üye Forumu - Hobiye Dönüş, Oranda İle? fiXer, 00:44
Sazansıgiller - Yeni Japon Balıkları GhostKoi, 00:34
Yeni Üye Forumu - Aynı Akvaryumda Birden Fazla Erkek Betta Besleme GhostKoi, 00:24
Akvaryum Dünyasından Haberler - Balıkları Ne Zaman Eklemem Gerekiyor? Nickim10Harf, 00:21
Yeni Üye Forumu - Bir Kavanoz Aquaponik Denemesi GhostKoi, 00:03
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Lepistes Akvaryumu İçin Bir Takım Soruları dnklozan, 00:00
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Kumu Tercihi bendeniztayfun, 23:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yapraklarda Yosun MrtGn, 23:18
Bitki Akvaryumları Genel - Amonyak Problemi Ehtiyar, 22:43
Hastalıklar ve İlaçlar - 120 Lt Akvaryuma İç Filtre koraykbl, 22:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığım Hastalandı musabfyudyt, 22:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı pollemik, 22:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kuyruk Erimesi Ve Hobiye Yeni Başlangıç musabfyudyt, 22:22
Yeni Üye Forumu - Balığım Siyahlaştı ₩€€₩, 22:11
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Karnında Siyah Leke ₩€€₩, 22:08
Yeni Üye Forumu - Kribensis Cinsiyet Ayrımı Mderhan, 21:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 40x30x20h Betta Akvaryumu M.Murat Yavuz, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - 🐠 Balığım Hamile Mi? — Sorular Buraya Ozanergun, 21:42
Canlı Doğuranlar - Pengasus 40 Litre Akvaryumda Yaşarmı İnci Kefali, 21:33
Yeni Üye Forumu - İyi Yıkanmayan Dere Kumunun Bir Zararı Olur Mu? Goldfish2000, 20:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Discus-melek-neon Tetra-cüce Vatoz yasarcelikk17, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Beta Ozanergun, 19:31
Yeni Üye Forumu - 40 Cm Küp Dutch Style Bitkili Akvaryum ogurcay, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - 100l Resif Kurulumu Exel Eklendi. vel1d, 16:59
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - 150 Lt Resif Tankı Kurulumu vel1d, 16:58
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Karides Yemliği İnci Kefali, 16:25
Malzemeler ve Yemler Forumu - D201 Sistem Hakkında osman120, 16:18
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Askı Filtrem Bozuldu Berkay45, 14:51
Filtreleme Seçenekleri - Filtre Önerisi İnci Kefali, 14:44
Yeni Üye Forumu - Fanusda Bitkili Karides Tankı İnci Kefali, 14:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt vel1d, 14:21
Deniz Akvaryumları Genel - Axolotl Bakımı İçin Destek Carcharodon, 12:22
Yeni Üye Forumu - Betta Ve Küçük Balıklar Orhan76, 12:08
Yeni Üye Forumu - Clow Killifish Yumurta Neothauma, 11:41
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Kafasındaki Beyaz Sivilce Patlamaları -Ma-, 10:16
Sazansıgiller - Cüce Vatozlarımım Karnı İçe Çöküyor MasterChief, 09:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Yosun Yiyici Balığın Tam Adı Nedir? MasterChief, 09:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt İçin Filtre Seçenekleri Orhan76, 08:56
Filtreleme Seçenekleri - Balığımda Kuyruk Erimesimi Var Orhan76, 08:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığı TuRKeR, 06:43
Yeni Üye Forumu - Oase Biomaster Thermo 250 İnceleme Weys01, 03:11
Filtreleme Seçenekleri - Su Değişiminde Isıtıcı Eminsalih, 00:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Beyaz Kurt Kültürü (white Worm) - Canlı Yem Amati340 01:53
- Su Piresi Kültürü (daphnia Magna) + Yeşil Su Amati340 01:53
- Özel Ribbon Kan Blue Black Lepistes Ve Rasbora serkul2007 01:48
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 01:17
- Katil Salyangoz jezey 01:17
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 01:17
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 01:17
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 01:17
- Temporalis ( Çikolata ) HayatımızBalık 00:45
- Gold Severumlar Damızlık Altı HayatımızBalık 00:45
- 150x60x60 Akvaryum Ve Armatür HayatımızBalık 00:45
- Exzel Karbon 500 Ml 100 Tl Potasyum 500 Ml 100 MŞEN 00:32
- Riccia Moss MŞEN 00:32
- Yeşil Su Kültürü MŞEN 00:32
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:14
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:14
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:14
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:14
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:14
- Canlı Yem Çeşitleri.. Köroglu.88 00:04
- Channa Stewartii rseven 00:03
- 100-300 W Isıtıcı rseven 00:03
- Sumplı Üçlü Set Akvaryum 150x50x50 rseven 00:03
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 00:01
- Leptosoma Mutant Kitumba Erkekler koyu 23:41
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 23:22
- Transgenetik Tetra (takas) demg 23:03
- Altifrons Albino Heckelii Güney Amerika Türleri Serhat.Kaymak 22:50
- 2.67 Tüp Furcifer 22:42
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 22:42
- Harika Formda Moss Türleri. smithiseek 22:36
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 21:51
- Sera Precision Termometre vseckn 21:31
- Inline Co2 Difüzör (12/16mm) Kronoss 21:28
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:18
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:18
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 20:56
- Hayalinizdeki Dekor, Aparatlar Ve Daha Fazlası... EUREKA 20:47
- Havasız Artemia Çıkarma Kabı EUREKA 20:47
- Cüce Vatoz mertank 20:47
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 20:41
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 20:41
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 20:41
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 20:34
- Kribensis İlani haydarkal 18:52
- Nilüfer ternapi 18:00
- Su Piresi Kültürü ternapi 18:00
- Tam Damızlık Neon Koloni Doğasa 17:35
- Çeşitli Akvaryum Malzemelri Doğasa 17:35
- Red Chest Endler Doğasa 17:35
KULLANICILAR
- 156 Online Kullanıcı, 88 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.