ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JujuSeri
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
22
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
5 dakika önce
Toplam Mesaj:
53 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
15 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali ilturk kutkut
Doğum Tarihi:
04 Haziran 2003
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 10 MESAJI

100 Lt Uygunmu
[QUOTE=İsmail_96965]Merhaba arkadaşlar 100 ltye 1 e 2 d yavru sarı prenses olurmu bide dış filtrem 1 adet var onuda kullanamam diğer akvaryuma takılı 100 lt ye 2 pipo yetermi sarı prenses için[/QUOTE]
Akvaryumun ölçüleri nedir? Eğer uzunluğu 70-80cm'den fazlaysa besleyebilirsiniz. 2 pipo filtre haftalık %20-30 su değişimi yapabilecekseniz yeterlidir ama çok görüntü kirliliği oluşturur.
Balık Önerisi
[QUOTE=Samnastrp]
Evet[/QUOTE]
O zaman 20-30 kırmızı burun, 20-30 kardinal tetra, 10-15 çöpçü, 10 yavru melek balığı ile çok güzel olur. Melek balığı biraz büyük ama akvaryumda büyük bir balık olmazsa hem tetralar sürü oluşturmuyorlar, hem de akvaryum boş gözüküyor.
Balık Önerisi
[QUOTE=Samnastrp]Merhaba, şuan tam olarak akvaryumu seçmedim ama 250-400 litre arasında olucak.Daha çok, çok ama
küçük balık olmasını istiyorum acaba hangi türleri alabilim?Birde hangi malzemelere ihtiyacım olur.[/QUOTE]
Bitkili mi olacak?
Oscar Balığım Bu Akvaryumda Daha Ne Kadar Büyür?*
[QUOTE=Japonseven]Merhabalar, 40 gün önce 7-8 cm'lik bir oscar balığı aldım. Geçici olarak 20 galonda tutuyorum. Şu an boyu 10-12 cm oldu. Sizce akvaryumu ne zaman değiştirmeliyim ve bu akvaryumda yanık kalmadan daha ne kadar büyür?[/QUOTE]
Eğer akvaryumunuz filtrasyonu iyiyse ve sık su değişimi yapıyorsanız max 13-14 cm olana kadar o hacimde tutabilirsiniz. Ayrıca neden 75 litre değil de 20 galon[:D]?
45x45x45 Betta Akvaryumu
[QUOTE=YigitKuzey]Merhabalar 45x45x45 bir betta tankı yapmayı düşünüyorum bu boyuttaki bir tankta 1e 3d betta bakabilir miyim[/QUOTE]
Hayır, bakamazsınız. Erkek dişilere zarar verebilir.
Ne Yapacağımdan Emin Değilim
Büyük ihtimalle diğer erkekler tarafından kovalandığı için uzak duruyor. Endişe edilecek bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Tepe Filtre
[QUOTE=Emirhan Celal]Şelale filtre düşündüm fakat filtre haznesi geniş olmuyor geniş olması içinde bütçeyi arttırmak gerekiyor o zaman biraz daha büyük kafa motoru ile tepe filtre olur yani[/QUOTE]
Tepe filtreler 500 L/H gibi bir değerden başlıyor debisi, bu da 20 litrelik bir akvaryumda çok fazla akıntı yapar.
Sobo Fh-1904 Yedek Parça
[QUOTE=Faruk0609]

Ama dış filtre veya ekstra iç filtre yok sadece bu şekilde şelale sistemi oksijende yeterli olur mu[/QUOTE]
Suyu oksijen sağlayan baloncuklar değil, su yüzeyindeki dalgalanmadır. İç filtrenizi resimdeki gibi bir sistemle su yüzeyini dalgalandıracak şekilde kullanmanız en iyisi olur.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207248/190720251548171.jpg[/IMG]
Beta Akvaryumu Nasıl Yapılır Kurulur
[QUOTE=EfeC]

Teşekkürler kuhli beslememeye karar verdim şimdi zaten çok saklanıyorlarmış 1 tane elma salyangozu atarım onun yerine. Sizin önerebileceğiniz bir filtre var mı? Sessiz ve uygun fiyatlı pipo veya şelale farketmez . Öneriniz varsa cevap verebilir misiniz[/QUOTE]
Elma salyangozu koymayın, bitkileri yiyebiliyorlar. 1 Nerite, 1 Betta yeterli akvaryumunuz için. Filtre olarak da bulabileceğiniz en ucuz Dophin marka şelale filtreyi alabilirsiniz.
Tepe Filtre
[QUOTE=Emirhan Celal]20 litre lepistes akvaryumunda tepe filtre kullanmak istiyorum bitkili akvaryum olacak buna uygun tepe filtre var mıdır önerebileceğiniz 60 L/H tarzında[/QUOTE]
O kadar güçsüz bir tepe filtre suyu yukarıya taşıyamaz. 200 L/H değerinde bir şelale filtre kullanmanızı öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.