ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fırat pınar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 6 Dakika önce
Toplam Mesaj:
62 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
26 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fırat karataş
Doğum Tarihi:
04 Kasım 1992
İl:
Istanbul
Meslek:
Üretim teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fırat karataş

SON 10 MESAJI

Beyaz Benek
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Beyaz benek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 50
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 Adet plati
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207051/131120242121171.jpg[/IMG]

Arkadaş kolay gelsin acemiyim akvaryumumda ısıtıcı yoktu balıklarım beyaz benek oldular maalesef bana yakın akvaryumcuda ısıtıcı kalmamış elinde kargoyla sipariş versem gelme sürecine kadar hastalık ilerleyecek ne yapmam gerekiyor elimde Şuan ısıtıcı yok
Su Düzenleyici
[QUOTE=Ehtiyar]
Tekrar merhaba. Alüminyum normalde suda bulunmaz, arıtma tesislerinin ilk çökeltme havuzlarında kullanıldığından kalıntıları olabiliyor. Dönemsel olarak miktarı faklılık göstersede filtreler ile ortamdan alınabildiği için sorun sayılmaz.
Isıtıcı kullanmanızı önereceğim her durumda, sadece ısıtma değil sıcaklık farklarından korunmak için ısıtıcı şart. [/QUOTE]

O zaman iyi bir ısıtıcı bakmam lazım smartlara nedense güvenim yok ama herkeste hemen hemen smart marka ısıtıcı kullanıyor
Su Düzenleyici
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Bende bu ekran görüntüsünü saski raporlarından aldım. Belirtilen standartlara göre gözüme çarpan alüminyumunuz fazla. Elbette akvaryum ihtiyacı ile bizimkiler farklılık gösterebilir ancak çoğumuzun çeşme suyunu kullandığını düşününce biraz daha vurdum duymaz olabiliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/121120241550351.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bu hobide daha yeniyim öğrenecem inşallah 😅

[QUOTE=Yasin034]

ısıtıcı kullanmıyor musunuz? Termometre falan[/QUOTE]

Salon sıcak olduğu için ısıtıcı kullanmıyorum efendim
Su Düzenleyici
[QUOTE=Yasin034]Şişe üzerindeki kullanım talimatlarını uygulamanız daha sağlıklı olacaktır, farklılık gösterebiliyor çünkü.
Düzenleyiciyi döktükten 1 gün sonra su değişimi yapabilirsiniz.
1 haftalık su dinlendirmek fazla gibi 4-5 gün max yeterli olacağını düşünüyorum.
Sıcaklık farkını ayarlamayı unutmayın[/QUOTE]

Sıcaklık farkı nasıl ayarlanır bilmiyorum akvaryumun olduğu odada suyu bekletirsem fark ayarlanmış olur mu ?
Su Düzenleyici
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Şebeke suyu için ne kadar gerekir bilemiyorum, sonuçta arıtma tesislerinden geçiyor. Kendi şehrinin raporlarına baktığımda çoğu ağır metalin (arsenik, cıva gibi) 0.001 den daha düşük bulunduğu belirtilmiş. Çoğu standarta görede bu değerler 0 demekten farksız.
Çinko ve bakır bitkiler için gerekli olduğunu düşününcede tedbire pek gerek görmüyorum.
Kuyu suyu gibi bir şey kullanıyorsanız elbette tedbir almak iyidir.

Süre olarak net sayılar veren olmadığından cevabı bulmanız zor. Su düzenleyiciler etkisini hızlı gösterdiğinden suya tamamen karışmasını yeterli bulanlarda var bir kaç saat bekleyende. 1 Hafta bana aşırı fazla geldi. [/QUOTE]

Güzel bir bilgi verdiniz teşekkür ederim ben Kocaeli de yaşıyorum suyun kalitesinin iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası

[QUOTE=Hidro Dinamik]
Şebeke suyu için ne kadar gerekir bilemiyorum, sonuçta arıtma tesislerinden geçiyor. Kendi şehrinin raporlarına baktığımda çoğu ağır metalin (arsenik, cıva gibi) 0.001 den daha düşük bulunduğu belirtilmiş. Çoğu standarta görede bu değerler 0 demekten farksız.
Çinko ve bakır bitkiler için gerekli olduğunu düşününcede tedbire pek gerek görmüyorum.
Kuyu suyu gibi bir şey kullanıyorsanız elbette tedbir almak iyidir.

Süre olarak net sayılar veren olmadığından cevabı bulmanız zor. Su düzenleyiciler etkisini hızlı gösterdiğinden suya tamamen karışmasını yeterli bulanlarda var bir kaç saat bekleyende. 1 Hafta bana aşırı fazla geldi. [/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207051/121120241530571.jpg[/IMG] Su raporları bu şekilde sizce nasıl
Su Düzenleyici
[QUOTE=Hidro Dinamik] Klor için hiç bir şey kullanmadan 2 gün beklerseniz yeterli. 2 Gün bekleyecek vaktiniz yoksa veya suyunuz çok kalitesiz ise bu ürünü öyle kullanın. [/QUOTE]

Aslında klordan ziyade tehlikeli ağır metalleri etkisiz hale getirdiği için kullanıyorum efendim
Beyaz Benek
[QUOTE=Orhan76]

Fotolarda ben göremedim. Zaten olursa oldukça belirgin olur kendiniz de rahatlıkla gözlemlersiniz. Böyle bir şeyle karşılaşmamak adına su değişimini sakın ola soğuk suyla yapmayın ve tankta ısıtıcı kullanın. [/QUOTE]

Teşekkür ederim Orhan bey
Beyaz Benek
İyi günler herkese acemiyim sizce beyaz benek mi bulaştı plati balığıma balık hareketli [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207051/121120241158491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207051/121120241158491.jpg[/IMG]
Plati
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Malumunuz olur ki akvaryumlar kapalı su sistemleridir. Suyu hazırlamak, hazır hale geldikten sonra da kalitesini korumak elzemdir bu hobide. Risklerden maksimum seviyede uzak durmak en doğru seçenektir.
Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]

Çok mantıklı aslında içinde 2-3 saat bekletiyorlar sebzeyi illaki suya bi etki yapıyordur olumsuz anlamda
Su Düzenleyici
[QUOTE=Trakyalist]Bende aynı şekilde 5lt lik şişede su dinlendiriyorum 2-3-4 damla damlatıyorum şu ana kadarda bir sıkıntısını yaşamadım[/QUOTE]

Peki damlayı attıktan 2-3 saat sonra mı akvaryuma koyuyorsunuz yoksa hala su dinlenmeye devam mı ediyor ben damlattım 1 haftadır dinleniyor su Şuan

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.