ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Furkann
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
393
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
11 dakika önce
Toplam Mesaj:
276 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1
BİLGİLER
Ad Soyad:
Furkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Tercüman
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Furkan
SON 10 MESAJI
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204089/120220251734041.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204089/120220251734041.jpg[/IMG]
Canlı Petshop Mağduru Bitmez
[QUOTE=Taha10]
Bende orayı buldum ama birini kandırmışlar mağdur olmuş WhatsApp ta 2500 diye konuşmuşlar oraya gidince 2750 demişler aldiklariyla toplam 3250 tutmuş IBAN ile yanlışlıkla 100 TL fazla yollamış geri vermemişler bu durum kafamı karıştırdı yoksa Sincandakine gidedektim[/QUOTE]
Açıkcası bu durumu yeni duyuyorum. Konum itibariyle bana yakın olduğu için birçok kez alışveriş yaptım. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım yıllardır.
[QUOTE=Taha10]
Bende orayı buldum ama birini kandırmışlar mağdur olmuş WhatsApp ta 2500 diye konuşmuşlar oraya gidince 2750 demişler aldiklariyla toplam 3250 tutmuş IBAN ile yanlışlıkla 100 TL fazla yollamış geri vermemişler bu durum kafamı karıştırdı yoksa Sincandakine gidedektim[/QUOTE]
Açıkcası bu durumu yeni duyuyorum. Konum itibariyle bana yakın olduğu için birçok kez alışveriş yaptım. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım yıllardır.
Sincan ve balgatta alsancak petshop a bakın hocam bi
Sincan ve balgatta alsancak petshop a bakın hocam bi
[QUOTE=Taha10]Bende bugün bir yer buldum Ankara'nın bir ucundan diğer ucuna kadar gittim balığı koyduklari poşet delik salyangoz yoktu diye diğer bayisine gittim gitmisken poşeti değiştiririm poşeti değiştirdi baktım onunda altından pıt pıt damlıyor 2-3 kat poşet geçirdi seni idare eder dedi yolladı sonra ilgi sıfır yorumlar çok güzel ama büyük ihtimalle kendileri yazdırdı o kadar kötü ki Ankara içi biraz ucuz biraz iyi bir akvaryum petshop u bulamıyorum[/QUOTE]
Bahsi geçen pet shopun adı nedir ?
[QUOTE=Taha10]Bende bugün bir yer buldum Ankara'nın bir ucundan diğer ucuna kadar gittim balığı koyduklari poşet delik salyangoz yoktu diye diğer bayisine gittim gitmisken poşeti değiştiririm poşeti değiştirdi baktım onunda altından pıt pıt damlıyor 2-3 kat poşet geçirdi seni idare eder dedi yolladı sonra ilgi sıfır yorumlar çok güzel ama büyük ihtimalle kendileri yazdırdı o kadar kötü ki Ankara içi biraz ucuz biraz iyi bir akvaryum petshop u bulamıyorum[/QUOTE]
Bahsi geçen pet shopun adı nedir ?
Karides Akvaryumunda Kuş Pisliği
[QUOTE=takmakafaya]Balıklar kuş her akvaryumun üstüne çıktığında yüzeye yaklaşıyor ve kuşun altında öne geçebilmek için birbirlerini ittiriyor,pislik suya düştüğünde hemen koşup kapıyor hatta birbirlerine vurarak ağzından pisliği almaya çalışmalarına çokça şahit oldum , bundan yola çıkarak balıkların severek kuş pisliği yediği kararına vardım .
Balıklarıma gayet iyi bakmaya çalışıyordum . 80 litrelik akvaryumda sadece 2 Japon balığı yaşıyordu . Bulabildiğim en kaliteli yemler-artemia-bezelye ile düzenli olarak besliyordum . Biraz FishFather'ı takip etmeye başladım akvaryuma dokunmamayı ve olabildiğince doğal olarak akvaryumun donmesini söylüyordu bende dokunmadım .Ve söylemeliyim balıklarımı hiç bu kadar sağlıklı görmemiştim . kar gibi bembeyazdılar .
Azot fazlalığı ise doğru . Akvaryumumda yosun olmazdı ama ışık kullanmamama rağmen (arasıra güneş ışığı alıyor ) nereedeyse camı örtecek kadar yosun olmuştu .Ama balıklarda kızarıklık veya hastalık belirtisi görmedim . (dipte ara ara yatmaları dışında . Bunuda açtiğim bir konuda açıkladım ).
Akvaryumun üstünü örtemem çünkü kuş suyu genel olarak akvaryumdan içiyor ve akvaryumda yıkanıyor onun için bir vaha gibi .(kuşun suyunu hergün tazeliyorum)
Akvaryumun etrafında olamyı seviyor . su sesinden hoşlanıyor.
gün içinde karidesler dışkıların beyaz kısmını yedikten sonra dışkıları toplamayı planlıyorum . yapabilirsemde bitki miktarını arttıracağım bu sayede sudakı azot daha dengeli halde kalacaktır diye düşünüyorum . Bir değişiklik olursa güncellerim .
[/QUOTE]
Şöyle ki kuşunuzun akvaryum suyunu içmesi onun için ayrı zararlı, akvaryumda yıkanıp oraya dışkılaması balıklar için ayrı zararlı. Bence bu yanlışa bir an önce son verin. Japon balıkları obur hayvanlardır yem fark etmeksizin ne verirseniz yerler bu onların yedikleri her şeyi sevdiğini göstermez. Kaldı ki bir canlıdan çıkan pisliği veriyorsunuz.
[QUOTE=takmakafaya]Balıklar kuş her akvaryumun üstüne çıktığında yüzeye yaklaşıyor ve kuşun altında öne geçebilmek için birbirlerini ittiriyor,pislik suya düştüğünde hemen koşup kapıyor hatta birbirlerine vurarak ağzından pisliği almaya çalışmalarına çokça şahit oldum , bundan yola çıkarak balıkların severek kuş pisliği yediği kararına vardım .
Balıklarıma gayet iyi bakmaya çalışıyordum . 80 litrelik akvaryumda sadece 2 Japon balığı yaşıyordu . Bulabildiğim en kaliteli yemler-artemia-bezelye ile düzenli olarak besliyordum . Biraz FishFather'ı takip etmeye başladım akvaryuma dokunmamayı ve olabildiğince doğal olarak akvaryumun donmesini söylüyordu bende dokunmadım .Ve söylemeliyim balıklarımı hiç bu kadar sağlıklı görmemiştim . kar gibi bembeyazdılar .
Azot fazlalığı ise doğru . Akvaryumumda yosun olmazdı ama ışık kullanmamama rağmen (arasıra güneş ışığı alıyor ) nereedeyse camı örtecek kadar yosun olmuştu .Ama balıklarda kızarıklık veya hastalık belirtisi görmedim . (dipte ara ara yatmaları dışında . Bunuda açtiğim bir konuda açıkladım ).
Akvaryumun üstünü örtemem çünkü kuş suyu genel olarak akvaryumdan içiyor ve akvaryumda yıkanıyor onun için bir vaha gibi .(kuşun suyunu hergün tazeliyorum)
Akvaryumun etrafında olamyı seviyor . su sesinden hoşlanıyor.
gün içinde karidesler dışkıların beyaz kısmını yedikten sonra dışkıları toplamayı planlıyorum . yapabilirsemde bitki miktarını arttıracağım bu sayede sudakı azot daha dengeli halde kalacaktır diye düşünüyorum . Bir değişiklik olursa güncellerim .
[/QUOTE]
Şöyle ki kuşunuzun akvaryum suyunu içmesi onun için ayrı zararlı, akvaryumda yıkanıp oraya dışkılaması balıklar için ayrı zararlı. Bence bu yanlışa bir an önce son verin. Japon balıkları obur hayvanlardır yem fark etmeksizin ne verirseniz yerler bu onların yedikleri her şeyi sevdiğini göstermez. Kaldı ki bir canlıdan çıkan pisliği veriyorsunuz.
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204089/040820240058551.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204089/040820240100361.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204089/040820240058551.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204089/040820240100361.jpg[/IMG]
Petshoplarınızda Balık Fiyatları Ne Durumda
[QUOTE=Akvaryum deliler][:'(][:/]Ankara da Daha ucuzlar.
Lepistes 20 TL
En kücük japon 10 TL
Özel tür japon 30tl
Büyük japon 30 TL
Neon tanesi 10-5 TL
Betalar 100 TL
Fil kuyruk özel tür beta 150 TL
En iyi ısıtıcı 300 TL
Galiba yeni bir petshop bulmanız gerekiyor.[:/][/QUOTE]
Bu fiyatlar hangi petshopta?
[QUOTE=Akvaryum deliler][:'(][:/]Ankara da Daha ucuzlar.
Lepistes 20 TL
En kücük japon 10 TL
Özel tür japon 30tl
Büyük japon 30 TL
Neon tanesi 10-5 TL
Betalar 100 TL
Fil kuyruk özel tür beta 150 TL
En iyi ısıtıcı 300 TL
Galiba yeni bir petshop bulmanız gerekiyor.[:/][/QUOTE]
Bu fiyatlar hangi petshopta?
Ada Tipi Akvaryuö
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. En uygunu galiba neon tetra gibi en az 6lı sürü olarak beslenen balıklar olacaktır. Diorama tecrübem yok ama yine tecrübesi olan hobiciler yorumlarını paylaşırlar. keyifli hobiler [:nazar:]
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. En uygunu galiba neon tetra gibi en az 6lı sürü olarak beslenen balıklar olacaktır. Diorama tecrübem yok ama yine tecrübesi olan hobiciler yorumlarını paylaşırlar. keyifli hobiler [:nazar:]
Riverside Shallow Tank
Kurulumun başından beri hayalet gibi takipteyim. Bu kuruluma çok özeniyorum. Maşallah [:nazar:]
Kurulumun başından beri hayalet gibi takipteyim. Bu kuruluma çok özeniyorum. Maşallah [:nazar:]
Blue Acara Yavrular
[QUOTE=EfeKizi]
Nasıl ne yapabilirim fikri verirseniz en azından yapmaya çalışırım 🙏🏻 ilk defa yavru görüyorum akvaryumda Bu şekilde anne altında
Ayrı bir akvaryum mu almalıyım onlar için yavrularını nasıl başka bir yere taşıyacağımı bilmiyorum ya da Belki de bu yavruları kaybedeceğiz anne babayı mı sadece başka bir akvaryuma tek başına taşımalıyım
Çünkü bu Blue Akara çift benim ilk bebeklerim dendi akvaryumu kurduğumda bilmiyordum diş erkek olduğunu büyüdüler minicik tırnak kadardan büyüttüm ben onları vazgeçemedim Tropikale döndüm onlar hep kaldılar akvaryumda sonra da bu olay oldu işte[/QUOTE]
Hayırlı olsun bebişler. Ayrı bir akvaryuma almadığınız takdirde şu an bulunduğu akvaryumda gelişimlerini tamamlayamayacaklardır. Anaçları ve yavruları ayrı bir akvaryuma almalısınız. Anaçlar yavrularına bakacaktır. Günlük su değişimi ve artemia ile besleme yaparak gelişimlerini hızlandırırsınız. Keyifli hobiler [:nazar:]
[QUOTE=EfeKizi]
Nasıl ne yapabilirim fikri verirseniz en azından yapmaya çalışırım 🙏🏻 ilk defa yavru görüyorum akvaryumda Bu şekilde anne altında
Ayrı bir akvaryum mu almalıyım onlar için yavrularını nasıl başka bir yere taşıyacağımı bilmiyorum ya da Belki de bu yavruları kaybedeceğiz anne babayı mı sadece başka bir akvaryuma tek başına taşımalıyım
Çünkü bu Blue Akara çift benim ilk bebeklerim dendi akvaryumu kurduğumda bilmiyordum diş erkek olduğunu büyüdüler minicik tırnak kadardan büyüttüm ben onları vazgeçemedim Tropikale döndüm onlar hep kaldılar akvaryumda sonra da bu olay oldu işte[/QUOTE]
Hayırlı olsun bebişler. Ayrı bir akvaryuma almadığınız takdirde şu an bulunduğu akvaryumda gelişimlerini tamamlayamayacaklardır. Anaçları ve yavruları ayrı bir akvaryuma almalısınız. Anaçlar yavrularına bakacaktır. Günlük su değişimi ve artemia ile besleme yaparak gelişimlerini hızlandırırsınız. Keyifli hobiler [:nazar:]
SON MESAJLAR
- Elimle Derede Tatlı Su Balığı Yakaladım Mithat Emre Pehl, 09:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Konulacak Ağaç Cinsleri ArjenB, 08:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Moli Balığımı Yavruluktan Çıkarmalımıyım Musto79, 08:16
Yeni Üye Forumu - Cüce Cikletler Hk. Ero77, 02:40
Yeni Üye Forumu - Doğal, Filtresiz Ve Su Değişimsiz Akvaryum Kurulum xellence07, 02:23
Yeni Üye Forumu - 30lt Akvaryum Filtre Önerisi KaanE, 01:37
Yeni Üye Forumu - Hangi Türleri Besleyebilirim? Ero77, 00:26
Yeni Üye Forumu - Lepistes Tankı Hakkında Ero77, 00:23
Yeni Üye Forumu - Beta İçin Yem Önerisi Gül, 00:21
Labirentliler - Beta Ve Su Yüzeyinde Kabuklar Ero77, 00:19
Yeni Üye Forumu - Eheim Thermocontrol 100 W Kalibre Edemiyorum Nickim10Harf, 23:58
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Termometre Kırıldı Canlılara Bir Zararı Olur Mu? GhostKoi, 23:48
Malzemeler ve Yemler Forumu - Amano Karides Üretim Denemeleri, Günlükgüncelleme! cr7kaan7, 22:25
Omurgasızlar - Strafor Arka Plan Mı Yoksa Strafordan Mağaralar Mı dremreavsar, 22:17
Yeni Üye Forumu - 225 Litre İwagumi mustafazkara1, 22:08
Akvaryum Tanıtımı - Kum Tavsiyesi 05Halil, 21:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fk-1503 Kafa Motoru İle Yaptığım İç Filtre adil09, 19:37
Filtreleme Seçenekleri - Hangi Tür Önerirsiniz? İnci Kefali, 19:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra flanormimar, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mavi Işık Balığı Kendine Çeker Mi fishhyy, 18:23
Yeni Üye Forumu - Show Lepistes Akvaryumum Drkklmn, 18:10
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İlk Kurulum Yosun Sorunu CoryCory, 16:53
Yosun - Bu Eğim Sıkıntı Olur Mu? 05Halil, 15:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 15:14
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 11:33
Akvaryum Tanıtımı - 🐑 İyi Bayramlar Akvaryum Ailesi 1Balikci, 11:32
Forum ve Site Hakkında - Kaval Balığı Yemi ArjenB, 09:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 3 Haftalık Bitkili Lowtech Gelişim Byskai, 08:57
Akvaryum Tanıtımı - Reeflowers Balık Yemi NightWist, 01:57
Labirentliler - İzmirde Uygun Camcı flatsarn, 00:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Akvaryuma 5mm Cam Yeter Mi Mustafa7135, 00:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Düzeni Dogrulugu Tespit Etmek. fishhyy, 23:39
Akvaryum Tanıtımı - Bettaya Ne Kadar Yem Verilmeli? Thugg, 22:43
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 22:36
Akvaryum Tanıtımı - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 22:27
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yem Lepistes010101, 21:47
Yeni Üye Forumu - Isıtıcı Kullanmama Gerek Var Mı? ScarX, 21:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aydınlatma Nasıl Olmalı ? BLGHN, 20:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yaza 200 Litrelik Channa Tankı Planım AmatorBetaci, 19:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığım Çok Hareketsiz bendeniztayfun, 17:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Buz Koymak Ne Kadar Doğru ArjenB, 17:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum Meryemmm, 16:10
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Ölüyor ecrinnn, 15:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Sağlıklımı NightWist, 15:49
Labirentliler - Doğal Kurulumlarım Urass, 15:23
Bitki Akvaryumları Genel - Show Boy Damızlık Velifera Büyütme Aşaması Jemaisvu, 12:08
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Öneri İnci Kefali, 11:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Orandalarımın Ölümü Hakkında Ehtiyar, 10:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Kelebek Vatoz Isı Şartları İnci Kefali, 10:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Özgeninakvaryumu, 09:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Cüce Kerevit,minare Salyangoz,ramshorn livadi 10:09
- Galaxy,sivrisinek Rasbora,ember Tetra,pangio Kuhli livadi 10:09
- California Black Sand ,proserpinaca Takas Olur livadi 10:09
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:37
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:37
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 09:37
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 09:37
- Hopar 4x39 T5 Armatür tolga 09:29
- Yem Tablet BUCALILAR 09:16
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 09:16
- Eheım 2211 Pervane Sıfır Bora Bey 08:29
- Oase Optimax 1000 Sump Motoru Bora Bey 08:29
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 05:36
- Bayram Kampanyası 83 ₺ Temporalis AquaMan 02:24
- Sobo Dalga Motoru ( Sıfır) AquaMan 02:24
- Bayram Kampanyası 500₺ Damızlık Tapajos AquaMan 02:24
- Parosphromenus Türleri Ve Çikolata Gurami eackgzz 02:02
- Jbl Manado Ve Aquabasis Kum Cihanturk 01:10
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 00:13
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 00:13
- Atahualpa F1 & Cacatuoides & Candidi HarunYILDIRIM 00:12
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 23:22
- Dolphin 700 Dış Motor teksel 23:16
- Cyropto Wendtii teksel 23:16
- 100 Cm Kasa mgokturk 22:46
- Ophthalmotilapia Ventralis ''''''''kambwimba'''''''' Damızlık DenizUlucutsoy 22:41
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 22:23
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 22:23
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 22:01
- Nano Akvaryum 2 Adet LEGEND59 22:01
- 60×40×40h Full Ultra Clear Akvaryum Searlas 20:41
- Kırmızı Gül(ludwigia Rubin)/cryptocoryne ballantines 19:49
- Kusursuz Anubiaslar/java Fern ballantines 19:49
- 2.67 Tüp Furcifer 19:16
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 19:16
- Digital Termostatlı İki Fan Furcifer 19:16
- Aqua Clay Bitki Kumu KahramanTaban 18:44
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:28
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 17:23
- Pistia Suüstü Bitkisi maylandi 17:23
- Eurostar Akdeniz 500 Akvaryum +eheim Filt Isıtıcı Resonanxe 17:10
- Katil Salyangoz bilkan 16:44
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 16:31
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 16:31
- Eheim Professionel 4+ egedin 15:18
- Hb White Lepistes omererbas 15:08
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:22
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:22
- Balıklar Komple Satılık metsi 13:19
- Damızlık Yarıtül Yarasa Çift Ve Peruvian Altumçift karadadas 13:17
KULLANICILAR
- 41 Online Kullanıcı, 23 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.