ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rupee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 60 Dakika önce
Toplam Mesaj:
85 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
vahit
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1988
İl:
Adana
Meslek:
Call Center
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Vatoz Mu Çöpçü Mü
[QUOTE=Cyber_Scout]Latincesi : Gyrinocheilus aymonieri

Vatoz ağızlı çöpçü gibi petshop isimleri oluyor.
[/QUOTE]

Alg, taban temizliği vs için Vatoz mu karides mi çöpçü mü alayım diye gittim hepsinin karışımı olan bir balığa denk gelmişim [:D]

Deneyimleyen kişilerin yorumlarını incelediğimde temizlemesinden memnunlar ama bölgeci balıklar hantal balıkları rahatsız ediyormuş, japon gibi

Yanına karides veya vatoz alamayacağım muhtemelen zarar verirler,

Cardinal tetra düşünüyorum 6 veya 8 adet, tetraları stres'e sokarlar mı acaba, tetralarla birlikte bakanlardan bir yorum göremedim pek
Vatoz Mu Çöpçü Mü
Merhabalar,

Görselde balığı aldım hem çöpçü gibi hem de vatoz gibi davranıyor, petshop sahibi de tüllü vs bir şeyler söyledi de tam anlamadım,

Vatoz gibi camları temizlemeye başladılar hemen, tabanda da takılıyorlar, kuyruğu görünce vatoz'a da yaklaştıramadım, bunun türü nedir acaba

Bunun yanına karides ve cardinal tetra düşünüyorum, karides'lere bir şey olur mu acaba onunla ilgili net değilim

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203866/210120262132091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203866/210120262132201.jpg[/IMG]
Filtresiz Boş Akvaryumda Isıtıcı Çalışır Mı
Çok teşekkür ederim içim rahatladı [:)],

Malum kış ayı akvaryum salonda, kimse de olmayınca tabi salon soğuk 12-13 derecelerde.

Kış aylarında dereceyi yükselteceğiz demek ki.

Filtresiz Boş Akvaryumda Isıtıcı Çalışır Mı
Merhabalar,

Yeni akvaryum kurulum sürecindeyım 20.günüm, Sobo şelale filtre almıştım fakat 1 hafta içerisinde aşırı ses çıkarmaya başladı iade ettim,

Filtre arayışındaydım 1 haftadır yeni sipariş verdim 2 3 güne gelecek,

Filtre varken sıcaklık istenilen seviyeye geliyor sonra duruyor soğuyunca tekrar başlıyordu olması gerektiği gibi fakat 1 haftadır filtre yok balık yok sadece kum ve 1 kaç sefflifora bitkisi var

Bu 1 hafta içerisinde fark ettiğim şey ise filtresiz hiçbir şekilde su da hareketlilik yok iken ısıtıcı 23 e ayarlı fakat su sıcaklığı 1 9 - 20 lerde seyrediyor ısıtıcı da su sıcaklığı normal gibi davranarak bekleme modunda duruyor

Isıtıcı tetra HT100 2 haftalık

Akvaryum 40*40*40 lav kırığı üzerine hagen kum var biraz da bitki,

Aydınlatma : Shark 33 Cm (40-45 Cm Uyumlu ) Akvaryum Armatür 4 Sıra Osram Marka Ledli 1980 Lümen,,,, günde 3 4 saat açıyorum sadece

Su da hiçbir şekilde hareketlilik olmadığı için ısıtıcı sadece ısıttığı alanı mı sıcak tutuyor acaba yoksa ısıtıcı arızalandı mı, filtre varken sağlam bir şekilde sıcaklık istediğim seviye de duruyordu
Su Düzenleyici Kullanımı?
[QUOTE=mustafakrml]

internet satışı varsa ismini bana iletebilir misiniz fiyatı iyiymiş[/QUOTE]

Ne yazık ki internetten satış yapmıyorlar

https://www.n11.com/urun/tetra-ht-100w-elektronik-akvaryum-isitici-74738784?magaza=jollypet&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&adj_t=1daoycx8_1drl9spo&adj_campaign=Akakce_Genel

En yakın fiyat N11, 1530 TL gözüküyor
[QUOTE=harpet]

Aman hocam çok dikkat edin, dediğiniz gibi riskli konu. Balıklarınıza ne olduğunu merak ediyorum açıkcası... [/QUOTE]

Yeni kurulum sadece 1 kaç Sessiliflora bitkisi vardı :) teşekkür ederim[QUOTE=harpet]

[QUOTE=mustafakrml]

ht100 ü nereden kaça aldınız?[/QUOTE]

Alelade bir petshop tan aldım geçen ay 1400 TL ye
[QUOTE=mustafakrml][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199722/140120261246271.jpg[/IMG]

ben bu absürt fiyatlardan bir şey anlayamadım zaten, fikri olan şunu al diye yardımcı olsun lütfen sıyıracağım az kaldı [:?][/QUOTE]

Ben atlantik aldım ucuz olsun ne olacak dedim, 2 gün sonra rezistans içi su almış o şekilde çalışmaya devam etmiş, fark etmeden su ile oynasam belki de yoktum şuan [:)]

Isıtıcı riskli konu, HT100 kullanıyorum 1 aydır memnunum[EDIT]rupee,2026-01-14 13:12:09[/EDIT]
75lt Tank İçin Isıtıcı Önerisi
[QUOTE=mustafakrml]
tankınız kaç litre? kararlı bi ısıda tutabiliyor mu sürekli çalışmadan[/QUOTE]

65 Lt tankım, evet istenilen ısıya ulaşınca duruyor, soğumaya başlayınca tekrar başlıyor
Low Tech Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=Tatar10]Gübre sekmesi altından danışmıştım @Hidro Dinamik önerilerde bulunmuştu. Sadece K ekledim şimdiye kadar. Tabanda Jbl Aquabasis var. Yosunlaşma başladı, su değerlerini ölçmüyorum, şimdilik otocinclus lar iyi çalışıyor, bitkiler genelde iyi durumda, anubias ı diğer tanka aldım sanırım ışık fazla geldi şimdilik gölge bir yer yok onun için, ön plan marsilea lar durgun ama uzun süre de adapte olucaklar sanırım, bacoba alt yapraklar dökülüyor ama yenileri çıkıyor[/QUOTE]

Bende de hafif yosunlaşma başladı birde hafif diatom galiba ufak tefek pamuklaşma var toprak üstünde, yeni tanklarda olur dediler bakalım bende diamond gül ve çınar ekeceğim
Low Tech Bitkili Akvaryumum
Bitkilerin durumu nasıl gübre veriyor musun, bende de Sessiliflora var 20 günlük tank, başta biraz beyazladı sonra tekrar yeşile döndü yavaş yavaş büyüyor gibi, reeflowers AquaPlants All Inclusive 5 ml veriyorum haftalık 65 LT[EDIT]rupee,2026-01-11 20:14:25[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 37 Online Kullanıcı, 20 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.