ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aranjman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Nacar
Doğum Tarihi:
16 Mart 1991
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

akvaryum.com

SON 10 MESAJI

Bir Garip Yosun Sorunu
Herkese Selamlar uzun bir aradan sonra sorunumu neredeyse tamamına yakınını çözmüş bulunmaktayım.

Yaptıklarıma gelince, öncelikle yosunlar ağırlıklı olarak filtrenin plastik aksamlarına ve difüzör ün borusunu yapışmıştış. Bunları fırçayla falan %100 çözemediğim için ikisini de çıkarttım suyun altında tırnaklarımla kazıdım. Daha sonra aparatları tekrar yerine koyduktan sonra kalan yerlere şırıngayla excel bastım ( burada creaquanın excelini kullandım ama herhangi biri iş görecektir.)

Tankımda canlı yükü pek yok toplasanız 10 tane falan karides vardı ama gözlemlediğim kadarıyla herhangi bir canlı kaybı olmadı.
Tekrarının yaşanmaması adına da kendimce dolphin h100 filtreyi çıkarıp aquael versamax mini filtre taktım su yüzeyini bayağı bi hareketlendirdi.
şimdilik bir problem görünmüyor. gelişmeler olursa yine buradan yazarım birileri faydalanır umarım.

17x17x180 Cm High-tech Bitkili Tank
[QUOTE=CoryCory]

Hala çözemedinizmi ? staghorn excele karşı çok dirençsiz hiç bir canlıyada zararı yok internette gördüğünüz proscape tankların tamamı kovayla algecid kullanıyor. Uzun vadede öldürmediği alg yok. Zaten tank oturunca ihtiyacınız olmuyor. Kimsenin söylemediği gizli silah tankı kurar kurmaz kullanmaya başlıyorlar. Sorsan kimse kullanmyorum der. Ayrıca ben kaliteli aydınlatma ile kalitesiz aydınlatma arasındada büyük fark olduğunu düşünüyorum. [/QUOTE]

hocam desteğinizle büyük ölçüde çözdüm. çok teşekkürler tekrardan.
creaqua ın exeli vardı onu aldım. birde genelde filtre ve difüzöre yapışmıştı yosunlar onu alıp elimle kazıyarak çıkardım. üstüne bastım exceli kalan yerlere. şuan ilk haline göre çok daha iyi.
Birde filtreyi değiştirdim dolphin h100 vardı onu çıkardım aquael versamex mini aldım su yüzeyi oldukça hareketlendi. co2 uçması ile ilgili bir problem de olmadı sizin dediğiniz gibi.

17x17x180 Cm High-tech Bitkili Tank
Öncelikle çok güzel tank olmuş tebrik ederim. Görür görmez bende akıntıyı nasıl sağlıyorsunuz diye sormak istedim. CO2 varmıydı göremedim ben, eğer varsa ve akıntı yoksa geyikboynuzu denen illet yosun oluşumu gözleniyor önden uyarmak istedim. Ben geçenlerde konusunu açmıştım hala tam olarak kurtulabilmiş değilim.

Akvaryum Rafı/dolabı Fikirleri, Tavsiye
Hintli bir hobiciden görüp benzerini yaptırmıştım. Sol tarafta çekmecem ve dolabım var. co2 tüpü falan sığıyor. böyle birşey yaptırabilirsiniz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199684/280520250731291.jpg[/IMG]
Bir Garip Yosun Sorunu
[QUOTE=darkaura]Sorun co2 den kaynaklı. Az co2 veriyorsunuz ve şelale filtre var, şelale filtre çok fazla co2 kaybına neden olur. Tankda ufak, co2 kaybını artıracak bir faktör. Tavsiyem indikatör sıvısı alıp 24 saat co2 uygulamanız, indicatör sıvısından co2 durumunu takip etmeniz. Bu tip yosunların genel nedeni yetersiz yada düzensiz co2 ile yetersiz filtrasyon kaynaklı amonyak sıçramalarıdır. Tankınız eski bir tank, gördüğüm kadarıyla bir canlı yüküde yok, filtrasyondan yana sorun olması pek olası değil. Hatta co2 kaybını engellemek için filtreyi çıkarırsanız daha fazla fayda görürsünüz. Canı yükü ağır olmadığı sürece ve kuvvetli ışık kesilmedikce filtrasyonu bitki yapar. Bitki için daha iyi bile olur, bitki açısından amonyak nitrata nazaran kullanması daha kolay bir azot kaynağı. Karartma yada gübre azaltma gibi şeylere girip bitkilerinizi stres altına almayın. Genel strateji bitkinin temel ihtiyaçlarının hepsini optimum düzeyde sağlayıp bitkinin hızlı gelişmesine imkan vermek, O zaman bitki yosuna yaşam alanı bırakmıyor. Ama optimum olacak, daha fazla daha iyi değil, bitkinin kullanamadığı daha fazla kaynak her zaman yosun besler. Tüm temel ihtiyaçlar arasında en büyük darboğazda hemen her zaman co2dir. Co2yi düzgün vermediğinizde fazla gübreyi fazla ışığı yosun kullanıyor. Co2 ye odaklanıp ısşığı e gübreyi optimumda kullanmalısınız. Bir tek demir kullanırken dikkati olun. Fazla yada bozulmuş demir yosun bombasıdır. Excel fayda eder, hem karbon sağlar hemde yosunu üzerine direk uygulandığında yosunu öldürebiliyor. Ama dozlamasını dikattli yapın fazlası zehirdir. [/QUOTE]

öncelikle değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

tankım çok ufak ve ufak tankların maalesefki en büyük problemi su şartları dengesizliği. stabiliyeti sağlayamıyorum. Haftalık %30-40 arası su değişimi yapıyorum ve sadece karides besliyorum.
gübre su değişimiyle beraber creaquanın turuncu renkli gübresini kullanıyorum. phı indicatorden takip ediyorum. genelde yeşil ile sarı arası bir renkte gidip geliyor. tamamen yeşili yakalayamadım.
co2 az veriyorsunuz demişsiniz. gösterge sarıya yakın renkte. daha fazla arttırmam mı gerekiyor? ve şelale filtreyi çıkartayım mı?
excel kullanmadım şimdiye kadar. excele başlamalı mıyım?
son olarak mevcuttaki yosunları nasıl kazıyacağım tankımdan? yukarıda dediklerinizi yaparsam mevcuttakiler gider mi?
Bir Garip Yosun Sorunu
[QUOTE=CoryCory]Hayatımda sadece 1 kez bir arkadaşımın tankında gördüm filtrasyonu feciyat kötüydü tahminen amonyak sorunu olabilir. Kaliteli bir filtrasyon ve excell ile çok kısa sürede çözdük. Hair alg gibi dirençli değiller çünki, excelli yiyince önce pembe sonra beyaz ardından poof oluyorlar.[8)] APT fix, excell veya muadili bir ürün kullanabilirsiniz. Ayrıca genelde biz co2 yi aydınlatma süresinden daha uzun veririz ki ışıma başladığında tankta yeterli co2 çözülmüş olsun ışıklarla birliktede kapatırız. Çok fazla çözüldüğü içinmi kısa süre veriyorsunuz ? Bu arada mümkünse genel bir fotoda alabilirmiyim?

co2 göstergesi sarı oluyor çok fazla verince. ışık açılmadan yarım saat önce başlatıyorum genelde.

[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199684/230520250735241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199684/230520250735251.jpg[/IMG][EDIT]aranjman,2025-05-23 07:37:08[/EDIT]
Bir Garip Yosun Sorunu
Herkese Merhaba,

25x25x25 küp akvaryumumda geçmek bilmeyen bir garip yosun ile karşı karşıyayım. 3-4 gün karartma uyguladım yine geçmedi. Yemleme neredeyse hiç yapmıyorum. co2 var. birkaç kişiden geyikboynuzu yosunu geribildirimi aldım ama eğer oysa bile nasıl geçireceğimi bulamadım. destek olabilir misiniz?

tank : 25x25x25 1 yıldır kurulu.
filtre şelale filtre dolphin h90
taban lav kırığı
co2 selenoid vana ile 4 saat
aydınlatna: creaqua nano s 5 saat

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199684/220520252122131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199684/220520252122151.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199684/220520252122181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199684/220520252122201.jpg[/IMG][EDIT]aranjman,2025-05-22 21:23:19[/EDIT]
Aqua Led Mi Orion Led Mi?
Ben çoğu zaman armatürk den almıştım. soğutucularımı ve armatürlerimi.
en ufak bir problemde sahibi destek oldu. soğutucumun kullanımdan bir miktar zaman sonra termostatı bozuldu hızlıca ücretsiz bir şekilde yenisini gönderdi.

armatürlerinden de gayet memnunum. Bunları da göz önünde bulundurabilirsiniz.
Nature Inn Gallery ' Ankara
3 yıl sonra hortlatmış gibi oldum ama,
Burası aktif mi? 2024 sonlarına doğru gittiğimde taşınıyoruz dendi. ama sonradan ses seda yok.
Bilen duyan var mıdır?
Creaqua Aydınlatma - High Tech
Hocam mevcutta kullandığınız ışık, tankın yaşı, filtre sistemi vb hakkında bilgi verebilirseniz daha net yorumlar gelecektir.
Birde ph indikatörünün rengi nedir? burdan seçemedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.