ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cnckmk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Temmuz 2020 00:42
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Can Cakmak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Can Cakmak
SON 9 MESAJI
Tek Parca Akrilik Akvaryum Olur Mu
Bana kalirsa en uygun aldimiz akvaryumun 3/4 litre hacminde su dinlendirmek ve cozelti hazirlamak icin ayri camacam akvaryum almak.
Bu durumda akvaryumu mabilyali alirsak alt kapagina da bu alvaryumu koyabiliriz belki. Hatta kurulu oda mini musluk varsa hortumla su alip su bosaltma isimiz de kolay olabilir.
[QUOTE=Carl]
"Low tech yani az bitkili" demek değildir, low tech bakımı az isteyen bitkilere denir. Su değişimine gelecek olursak klor arıtıcı cihaz var ben 200 TL ye aldım internetten. 2 tane akvaryumum var 40 litre suyu 2 kovada bekletiyordum ki yer israfı üzerinde oluşan toz partikülleride cabası. Akirilik akvaryumlar pahalıdır uygun ölçekli cam akvaryum ve cam kalınlığına göre akvaryum yaptırınız. Akvaryum hakkında fazla tecrübeli değilseniz 55-60 litrelik bir akvaryum yaptırın. Heves mi değil mi onu anlayın sonra canınız isterse büyük akvaryum temin edersiniz eski akvaryumunuzuda yavru büyütme akvaryumu veya başka tür bakabileceğiniz akvaryum yaparsınız.[/QUOTE]
Cevabiniz icin tesekkur bu aritici cihazi hakkinda bilgi verir misiniz rica etsem nerden temin ederiz ?
Bana kalirsa en uygun aldimiz akvaryumun 3/4 litre hacminde su dinlendirmek ve cozelti hazirlamak icin ayri camacam akvaryum almak.
Bu durumda akvaryumu mabilyali alirsak alt kapagina da bu alvaryumu koyabiliriz belki. Hatta kurulu oda mini musluk varsa hortumla su alip su bosaltma isimiz de kolay olabilir.
[QUOTE=Carl]
"Low tech yani az bitkili" demek değildir, low tech bakımı az isteyen bitkilere denir. Su değişimine gelecek olursak klor arıtıcı cihaz var ben 200 TL ye aldım internetten. 2 tane akvaryumum var 40 litre suyu 2 kovada bekletiyordum ki yer israfı üzerinde oluşan toz partikülleride cabası. Akirilik akvaryumlar pahalıdır uygun ölçekli cam akvaryum ve cam kalınlığına göre akvaryum yaptırınız. Akvaryum hakkında fazla tecrübeli değilseniz 55-60 litrelik bir akvaryum yaptırın. Heves mi değil mi onu anlayın sonra canınız isterse büyük akvaryum temin edersiniz eski akvaryumunuzuda yavru büyütme akvaryumu veya başka tür bakabileceğiniz akvaryum yaparsınız.[/QUOTE]
Cevabiniz icin tesekkur bu aritici cihazi hakkinda bilgi verir misiniz rica etsem nerden temin ederiz ?
[QUOTE=alpburakozbay]
Tekrar merhaba, ilk kurulumu yaparken musluk suyu ile kurulumda, içinde canlı olmadan su bir kaç gün dönsün. İsterseniz bu süreci kısaltmak için su düzenleyici kullanabilirsiniz. Su değişimleri dediğiniz gibi ama Ters Osmoz (RO) su sistemiyle eksilen suyun tamamlanması daha kolay olur veya değişilecek su miktarını günlere yayın. [/QUOTE]
ilk kurulumda şebeke suyu kullanıyoruz ama bitkili akvaryumda ilk kurulumda bitki ve gübre konuyor, dolayısıyla ben bunun üzerine şebeke suyu koyunca bu bitkiler direk klorle yüzleşecek, bu da bu bitkilerin ölmesine neden olmaz mı ?
ayrıca su değişimlerinde bu miktarlarda suyu dinlendirmek için nerede muhafaza ediyorsunuz ?
[QUOTE=alpburakozbay]
Tekrar merhaba, ilk kurulumu yaparken musluk suyu ile kurulumda, içinde canlı olmadan su bir kaç gün dönsün. İsterseniz bu süreci kısaltmak için su düzenleyici kullanabilirsiniz. Su değişimleri dediğiniz gibi ama Ters Osmoz (RO) su sistemiyle eksilen suyun tamamlanması daha kolay olur veya değişilecek su miktarını günlere yayın. [/QUOTE]
ilk kurulumda şebeke suyu kullanıyoruz ama bitkili akvaryumda ilk kurulumda bitki ve gübre konuyor, dolayısıyla ben bunun üzerine şebeke suyu koyunca bu bitkiler direk klorle yüzleşecek, bu da bu bitkilerin ölmesine neden olmaz mı ?
ayrıca su değişimlerinde bu miktarlarda suyu dinlendirmek için nerede muhafaza ediyorsunuz ?
Bilgiler için teşekkür ederim.
Kafamı kurcalayan bazı konular.
Bitkili canlı doğuran akvaryumu düşünüyorum, low tech yani az bitkili.
Akvaryum kurulumunda suyu direk şebeke suyundan mı koyuyoruz ? Önce dinlendirip sonradan akvaryuma koymamız gerekiyorsa malum bu tanklar 250-300 litre kadar su hacmi var, bu kadar suyu dinlendirebileceğim bir kap düşünemiyorum. Bunun yerine çözelti solüsyon ekleyip su değerleri ayarlanabilir mi ?
Keza aynı şekilde su değişimlerinde de nasıl uyguluyoruz ? 250 litre tanka %30 su değişimi yapsam bu yine 75 litre su demek. Koskoca damacana bile sadece 19 litre, bu durumda benim 4 damacanada su dindirmem lazım bu da hiç kolay değil.
Bu işin pratik uygulaması nedir ?
Bilgiler için teşekkür ederim.
Kafamı kurcalayan bazı konular.
Bitkili canlı doğuran akvaryumu düşünüyorum, low tech yani az bitkili.
Akvaryum kurulumunda suyu direk şebeke suyundan mı koyuyoruz ? Önce dinlendirip sonradan akvaryuma koymamız gerekiyorsa malum bu tanklar 250-300 litre kadar su hacmi var, bu kadar suyu dinlendirebileceğim bir kap düşünemiyorum. Bunun yerine çözelti solüsyon ekleyip su değerleri ayarlanabilir mi ?
Keza aynı şekilde su değişimlerinde de nasıl uyguluyoruz ? 250 litre tanka %30 su değişimi yapsam bu yine 75 litre su demek. Koskoca damacana bile sadece 19 litre, bu durumda benim 4 damacanada su dindirmem lazım bu da hiç kolay değil.
Bu işin pratik uygulaması nedir ?
Merhaba,
100x60x60 akvaryum dusunuyorum.
Akrilik mi cam mi karar veremedim. Akrilik berrak, hafif dayanikli oluyor ancak tek parca olarak olabilir mi ? Kastim bir bardak on arka yan ve tabanin birlestirmemiz silikonsuz yapisyirmaz tek parca olarak cikabiliyor mu ? Kenarlari tamperli keskin kosesi olmayab.
Akrilik anlatildigi gibi akvaryum icindeki kum veya bir vatoz tarafindan rahatlikla cizilebilir mi ?
Merhaba,
100x60x60 akvaryum dusunuyorum.
Akrilik mi cam mi karar veremedim. Akrilik berrak, hafif dayanikli oluyor ancak tek parca olarak olabilir mi ? Kastim bir bardak on arka yan ve tabanin birlestirmemiz silikonsuz yapisyirmaz tek parca olarak cikabiliyor mu ? Kenarlari tamperli keskin kosesi olmayab.
Akrilik anlatildigi gibi akvaryum icindeki kum veya bir vatoz tarafindan rahatlikla cizilebilir mi ?
Kendi Kendine Yetebilen Akvaryum Nasıl Yapılır ?
Zahmet edip yazmışsınız bu kadar ama sorum basitti, sadece kendine kendine yetebilen insan müdahalesi olmadan veya minimum müdahaleyle sirkülasyonu döndürebilen ev içine kurabileceğimiz bir akvaryum olup olamayacağıydı.
Bilimsel bir açıklama yapacaksanız varsa bir teorisiniz bir fikriniz, deneyimlediğiniz bir örnek yazın hayır ben teoloji tartışmak istiyorum diyorsanız atesitforumda hodri meydan diyebilirsiniz.
Beni yanlış anlamayın ama böyle konuyu amacından saptırınca hoş olmuyor.
Bunun dışında fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.
Zahmet edip yazmışsınız bu kadar ama sorum basitti, sadece kendine kendine yetebilen insan müdahalesi olmadan veya minimum müdahaleyle sirkülasyonu döndürebilen ev içine kurabileceğimiz bir akvaryum olup olamayacağıydı.
Bilimsel bir açıklama yapacaksanız varsa bir teorisiniz bir fikriniz, deneyimlediğiniz bir örnek yazın hayır ben teoloji tartışmak istiyorum diyorsanız atesitforumda hodri meydan diyebilirsiniz.
Beni yanlış anlamayın ama böyle konuyu amacından saptırınca hoş olmuyor.
Bunun dışında fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.
[QUOTE=Heisenberg]İnsanoğlu hiçbir zaman ekosistem yapamamıştır. (Bakınız biyosfer deneyleri) zaten akvaryuma yem atarsanız o ekosistem olmaz. Yemi çözseniz su her türlü buharlaşır. Tam bir ekosistem olmaz. [/QUOTE]
su eklemeyi ve yem vermeyi istisna kabul edersek peki ?
[QUOTE=Heisenberg]İnsanoğlu hiçbir zaman ekosistem yapamamıştır. (Bakınız biyosfer deneyleri) zaten akvaryuma yem atarsanız o ekosistem olmaz. Yemi çözseniz su her türlü buharlaşır. Tam bir ekosistem olmaz. [/QUOTE]
su eklemeyi ve yem vermeyi istisna kabul edersek peki ?
Merhaba,
Internette çeşitli videolar var, kendi kendine yetebilen tank eko sistem oluşturduğunu söyleyen videolar var.
https://www.youtube.com/watch?v=0cwoITZIz9A
https://www.youtube.com/watch?v=TYrqG3ORTGo
Gerçekten böyle birşey mümkün ? Doğru bitkilendirme, doğru ışık kaynağıyla. Filtrasyona, temizliğe, su değişimine ihtiyaç duymadan sadece suya yem katarak tank kurulabilir mi ?[EDIT]cnckmk,2017-08-24 17:01:00[/EDIT]
Merhaba,
Internette çeşitli videolar var, kendi kendine yetebilen tank eko sistem oluşturduğunu söyleyen videolar var.
https://www.youtube.com/watch?v=0cwoITZIz9A
https://www.youtube.com/watch?v=TYrqG3ORTGo
Gerçekten böyle birşey mümkün ? Doğru bitkilendirme, doğru ışık kaynağıyla. Filtrasyona, temizliğe, su değişimine ihtiyaç duymadan sadece suya yem katarak tank kurulabilir mi ?[EDIT]cnckmk,2017-08-24 17:01:00[/EDIT]
5 Litre Fanus İcinde Balik Beslenebilir Mi ?
Bu fanuslar cok guzel ancak komplex sisteme benziyor, icinden bir kac cesit bitki var. bu bitkileri bulmak ve gelismesini beklemek zor olmali. Ayrica boyle birsey yapinca 4 mevsim bu goruntuyu almak da zor olmali.
Nereden satin alabiliriz ? Tasarim ve kurulum hakkinda video var mi ?
Bu fanuslar cok guzel ancak komplex sisteme benziyor, icinden bir kac cesit bitki var. bu bitkileri bulmak ve gelismesini beklemek zor olmali. Ayrica boyle birsey yapinca 4 mevsim bu goruntuyu almak da zor olmali.
Nereden satin alabiliriz ? Tasarim ve kurulum hakkinda video var mi ?
5 Litre Fanus İcinde Balik Beslenebilir Mi ?
Merhaba,
resimde gordunuz fanusun capi 19cm yukseklik 21 cm. bu da 6 litre yapiyor bunun bir kismi zaten doldurulmayacagi icin fiilen 5 litrelik fanus gibi kullanmayi dusunuyorum. Icine 2 adet sans bambusu koydum, asil amacim bitki fanusu yapmak ancak icine 1 adet de canli bulundurmak istiyorum. beta baligi yada tek lepistes uygun olabilir mi ?
balik olmazsa yerine baska su alti bitkileri dusunebilirim, bu konuda onerilerinize ihtiyacim var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199422/210820172237331.jpg[/IMG]
Merhaba,
resimde gordunuz fanusun capi 19cm yukseklik 21 cm. bu da 6 litre yapiyor bunun bir kismi zaten doldurulmayacagi icin fiilen 5 litrelik fanus gibi kullanmayi dusunuyorum. Icine 2 adet sans bambusu koydum, asil amacim bitki fanusu yapmak ancak icine 1 adet de canli bulundurmak istiyorum. beta baligi yada tek lepistes uygun olabilir mi ?
balik olmazsa yerine baska su alti bitkileri dusunebilirim, bu konuda onerilerinize ihtiyacim var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199422/210820172237331.jpg[/IMG]
SON MESAJLAR
- Astronot Balığıma Maalesef Ters Yattı melotko, 01:32
Yeni Üye Forumu - 90*45*45 Natural Style B.CENİK, 00:42
Akvaryum Tanıtımı - Güncelleme Zamanı Ehtiyar, 00:39
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balık Ve Hava Pompası Önerileri Hidro Dinamik, 00:39
Yeni Üye Forumu - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır? Ehtiyar, 23:39
Taban ve Gübreleme - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 23:23
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Lepistes Dik Duruyor Nickim10Harf, 23:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Yavrumdaki Omurga Eğriliği merutay, 22:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum İşgal Altında ygzkrdg, 21:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Karma Betta H.polat, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum merutay, 21:31
Akvaryum Tanıtımı - German Ram Yüzgeçlerde Ve Burunda Mikrokurtlar GhostKoi, 20:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum İçin Dış Filtre Önerisi harunefe, 19:42
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbagamin Kabuğunun Alti Morarma Basladi Ömer t, 19:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Parlayan Gurami Ömer t, 18:59
Labirentliler - 225 Litre İwagumi mustafazkara1, 18:52
Akvaryum Tanıtımı - Filtrasyon mitii, 18:10
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Kuyruk Erimesi Udem, 18:10
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulan Bitkili Akvaryum Kaç Saat Işık Verilm bora881, 17:38
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Aldığım Beta İnci Kefali, 17:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Sump Sistemi ogurcay, 16:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1,5 Yıllık Walstad Tecrübeleri darkaura, 16:01
Akvaryum Tanıtımı - Fanus Karidesler İçin Güvenli Mi Ömer t, 13:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Çiklet Akvaryumu dremreavsar, 13:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Görüntü Kirliliği Fazlalık Silikon Orhan76, 13:07
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Balkonda Lepistes Can T., 12:06
Canlı Doğuranlar - Yeni Low-tech Akvaryum Planlama Bunyaminerk99, 11:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) Sheyda27, 10:53
Akvaryum Tanıtımı - Küp Akvaryum Işık Önerisi Orhan76, 10:20
Yeni Üye Forumu - Co2 7/24 Mü Verilmeli Yoksa Işıktan 1 Saat Önce Mi darkaura, 09:14
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım, Değişti Ne Yapmalıyım ? BeyzPl, 09:11
Labirentliler - 3 Yıl Aradan Sonra Tekrar Orhan76, 08:58
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum ogurcay, 08:00
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Sade Tasarım DarkDoodad, 00:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Filtre Bu Akvaryuma Yetermi Hasanbey0101, 00:24
Filtreleme Seçenekleri - Japon Ve Betta Akvaryumlarım. cihann7, 22:26
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum (hitech) Hsrt, 21:42
Akvaryum Tanıtımı - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt İnci Kefali, 21:34
Akvaryum Tanıtımı - 30 Yıl Sonra Yeniden Akvaryum merutay, 19:56
Yeni Üye Forumu - Dişi Betta Kavgaları M0nty, 19:48
Labirentliler - Betta Balığım Hasta Sanırım Erensrens, 19:17
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Hamile Mi? Erensrens, 19:14
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin userbriv, 18:12
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Yararlı Bakteri Kültürü Oluşturma cihann7, 18:11
Yeni Üye Forumu - Moli Tetra Akvaryumu Erenguven, 17:49
Yeni Üye Forumu - Malzemelerimi Kuramadım Akvaristdoktor, 16:45
Yeni Üye Forumu - Yeni Resif Kurulumu ziyasenkaya, 16:29
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Kuru Yemlerin Japona Uygun Olmadıgını Düşünüyorum gelgel1900, 15:44
Sazansıgiller - Hobiye Dönüş, Oranda İle? gelgel1900, 15:41
Sazansıgiller - Yeni Aldığım Oscar Baliginda Beyaz Lekeler Var Ceku2300, 14:55
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Cyprichromis Microlepidotus Kiriza F1 achiiles_622 01:05
- Japonese End achiiles_622 01:05
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:48
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:48
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 00:21
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 23:36
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 23:36
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 23:29
- Led Driver 36-48w ilh4n 23:29
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 23:29
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 22:59
- Nano Akvaryum Açıklamayı Oku LEGEND59 22:59
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 22:56
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:56
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:56
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:56
- Power Led Armatür pichamsi 22:37
- Kırmızı Gül(ludwigia Rubin)/cryptocoryne ballantines 18:52
- Kusursuz Anubiaslar/java Fern ballantines 18:52
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 18:38
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 18:31
- Seachem Amguard Rafayel 18:31
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:16
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:16
- Damızlık Cüce Vatoz Türleri Balikcidede 18:15
- Dev Saz Bitkisi. abunil 18:12
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 18:03
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 17:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 17:56
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:31
- Astronot Black Koi Ve Dişi Beta piranhabull 17:24
- Hb White Lepistes omererbas 17:06
- Balıklar Komple Satılık metsi 16:20
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 16:17
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:12
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:12
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:12
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:12
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:12
- Frontoza Koloni (3e 7d) SwitchBeamz 15:56
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 15:13
- 6000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 14:28
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:11
- Damızlık Panda Çöpçü Ers1905 13:57
- Apistogramma Agasizi Blue Flame Ve Black Ramirezi Ramboy 13:09
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:03
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:03
- Çift Melek, Oranda, Cüce Vatoz F13K 13:03
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 12:44
- Proserpinaca Palustris,pogostemon Octopus,malzeme livadi 12:29
KULLANICILAR
- 74 Online Kullanıcı, 42 Üye
Online Kullanıcılar
mr.eliguzel,
Bunyaminerk99,
osmandbnl,
macaronn,
recklesstr,
ereneroglu,
Aporetti,
Emerse,
ityo39,
Hidro Dinamik,
muratabi54,
Furcifer,
Smokie,
xkurso,
ardaagnaday,
koyu,
MehmetAkif,
baliknemo,
45eng,
Oquanus,
Myawuz20,
Lofta,
Sarapla,
Aralti,
Taha7887,
Reanimasyon,
Ehtiyar,
Cyber_Scout,
giyotyn,
irfanku,
ProfMalawi,
Hamza Yıldırım,
Alpay74,
CenK,
taha25,
achiiles_622,
furkan0626,
brk1992,
Ucallak,
Mehmat,
Mehmet Ali Gürol,
B.CENİK,
Uriel,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.