ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
bihruzbey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
34
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2020 16:48
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
B.B.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
B.B.
SON 10 MESAJI
Ne Kadar Güvendeyiz? (mycobacterium Marinum)
[QUOTE=alpburakozbay]
[/QUOTE]
Önerileriniz, emeğiniz ve güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Hem kendimizin hem de balıklarımızın sağlığı için hobinin olumlu yanları kadar olumsuz yanları üzerinde de durulması gerektiğini düşünüyorum.
[QUOTE=lemur]
[/QUOTE]
Konuyu, forumda Mycobacterium marinum'dan etkilenen üye olup olmadığını öğrenmek ve daha güncel bilgiler alabilmek için açmıştım. Çünkü linkini atmış olduğunuz konudaki tartışmanızı daha önceden okumuştum ve çok daha eski tarihli bir konu diye aklımda kalmıştı.
Paylaştığınız kaynakların birinde "Kontaminasyon; balıklara mikobakterilerle bulaşık gıdaların verilmesi, mikropla bulaşık akuatik
artıkların yenmesi, deri ve/veya solungaçlardaki
lezyonlardan etkenlerin içeri girmesi ile şekillenir." diyor.
Buradaki "mikobakterilerle bulaşık gıda" ve "mikropla bulaşık akuatik artık"tan kasıt nedir, mesela yaygın olarak kullandığımız belli markalı yemlerde böyle bir risk var mı, bu konu hakkındaki fikriniz nedir?
Yine aynı kaynaktan önemli bulduğum yerleri alıntılıyorum:
"Bütün balık türleri genellikle hastalığa duyarlı
olarak kabul edilirler; ancak, tropikal akvaryum
balıkları hastalığa daha duyarlıdırlar.
Bunun sebebinin de, bu balıkların
uzun süre tutsak gibi yaşamalarına bağlı olarak
gelişen 'stres' kaynaklı olduğu bildirilmektedir.
Balıklardan izole edilen etkenlerin büyük bir bölümünü Mycobacterium marinum oluşturur ve
genellikle deniz balıklarında daha yaygın görülür. Tatlı su balıklarında ise M. fortuitum daha
yaygın görülür."
"Hastalık balıklarda,
uzun süre asemptomatik olarak kalır. İnkubasyon periyodu 3 hafta ile 9 ay arasında değişir."
"Mikobakterileri öldürmede, 10000 ppm kloririn yeterli
olduğu; ayrıca, etkenin %65-80’lik alkollere de
duyarlı olduğu bildirilmiştir."
Bu da, forumdaki "Lita" kullanıcı adlı üyenin balık tübrekülozuna rastladığını düşündüğü konunun linki: https://www.akvaryum.com/Forum/tuberkuloz_verem_k486956_sn1.asp[EDIT]bihruzbey,2020-05-20 16:47:12[/EDIT]
[QUOTE=alpburakozbay]
[/QUOTE]
Önerileriniz, emeğiniz ve güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Hem kendimizin hem de balıklarımızın sağlığı için hobinin olumlu yanları kadar olumsuz yanları üzerinde de durulması gerektiğini düşünüyorum.
[QUOTE=lemur]
[/QUOTE]
Konuyu, forumda Mycobacterium marinum'dan etkilenen üye olup olmadığını öğrenmek ve daha güncel bilgiler alabilmek için açmıştım. Çünkü linkini atmış olduğunuz konudaki tartışmanızı daha önceden okumuştum ve çok daha eski tarihli bir konu diye aklımda kalmıştı.
Paylaştığınız kaynakların birinde "Kontaminasyon; balıklara mikobakterilerle bulaşık gıdaların verilmesi, mikropla bulaşık akuatik
artıkların yenmesi, deri ve/veya solungaçlardaki
lezyonlardan etkenlerin içeri girmesi ile şekillenir." diyor.
Buradaki "mikobakterilerle bulaşık gıda" ve "mikropla bulaşık akuatik artık"tan kasıt nedir, mesela yaygın olarak kullandığımız belli markalı yemlerde böyle bir risk var mı, bu konu hakkındaki fikriniz nedir?
Yine aynı kaynaktan önemli bulduğum yerleri alıntılıyorum:
"Bütün balık türleri genellikle hastalığa duyarlı
olarak kabul edilirler; ancak, tropikal akvaryum
balıkları hastalığa daha duyarlıdırlar.
Bunun sebebinin de, bu balıkların
uzun süre tutsak gibi yaşamalarına bağlı olarak
gelişen 'stres' kaynaklı olduğu bildirilmektedir.
Balıklardan izole edilen etkenlerin büyük bir bölümünü Mycobacterium marinum oluşturur ve
genellikle deniz balıklarında daha yaygın görülür. Tatlı su balıklarında ise M. fortuitum daha
yaygın görülür."
"Hastalık balıklarda,
uzun süre asemptomatik olarak kalır. İnkubasyon periyodu 3 hafta ile 9 ay arasında değişir."
"Mikobakterileri öldürmede, 10000 ppm kloririn yeterli
olduğu; ayrıca, etkenin %65-80’lik alkollere de
duyarlı olduğu bildirilmiştir."
Bu da, forumdaki "Lita" kullanıcı adlı üyenin balık tübrekülozuna rastladığını düşündüğü konunun linki: https://www.akvaryum.com/Forum/tuberkuloz_verem_k486956_sn1.asp[EDIT]bihruzbey,2020-05-20 16:47:12[/EDIT]
Ne Kadar Güvendeyiz? (mycobacterium Marinum)
Herkese merhaba,
aklıma takılan bir konu hakkında sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Konuya geçecek olursak: Bugünlerde akvaryumumun su değişim zamanı geldi. Ancak el derimde açık bir yara olduğu için elimi akvaryuma sokmadan önce küçük çaplı bir araştırma yaptım. Sonuç, insan cildindeki gözle görülmeyecek kadar küçük sıyrıkların bile akvaryum suyuyla temas sonrası insanlarda enfeksiyona neden olabileceğiydi. Akvaryum sularında bulunabilen "Mycobacterium marinum" adındaki bir mikobakteri nadir de olsa bahsettiğim enfeksiyona sebep oluyormuş. En sık görülen belirtisi, bakterilerin vücuda girdiği yerde (genelde el ve kol) yavaş yavaş gelişen bir şişlik veya ülsermiş. Bağışıklık sistemi iyi olmayan insanlarda durum daha da ciddiye gidebilirmiş. Konuyla ilgili pek türkçe kaynak bulamadım. Bu forumdan bulduğum birkaç konu ise yabancı sitelerdeki bilgilerin çevirilerinden ibaret gibi duruyor.
Size sormak istediklerim:
1) Mycobacterium marinum hakkında detaylı bilgiye sahip olan veya bu durumu tecrübe etmiş biri var mı?
2)Türkiye'de Mycobacterium marinum ile enfekte olmuş birileri var mı veya bunun raporunu bulabilir miyim, bulabilirsem nereden bulabilirim?
3) Mycobacterium marinum'un kaynağı nedir, balıklar bu bakteriyi nereden almaktalar, nereden aldıklarını örneklerle açıklayabilir misiniz?
4) Elimizde açık yara varken vs. tedbir amaçlı eldiven takabiliriz. Ama siz de takdir edersiniz ki su değişimi sırasında akvaryum suyu evin ve kendimizin her yerine sıçrayabiliyor. Bununla ilgili tavsiye edebileceğiniz önlemler var mı?
Not: Konuya tamamen yabancı olduğumdan yazdığım metinde yanlış bilgiler olabilir. Yanlış bilgiler varsa bunları düzeltirseniz mutluluk duyarım.
Herkese merhaba,
aklıma takılan bir konu hakkında sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Konuya geçecek olursak: Bugünlerde akvaryumumun su değişim zamanı geldi. Ancak el derimde açık bir yara olduğu için elimi akvaryuma sokmadan önce küçük çaplı bir araştırma yaptım. Sonuç, insan cildindeki gözle görülmeyecek kadar küçük sıyrıkların bile akvaryum suyuyla temas sonrası insanlarda enfeksiyona neden olabileceğiydi. Akvaryum sularında bulunabilen "Mycobacterium marinum" adındaki bir mikobakteri nadir de olsa bahsettiğim enfeksiyona sebep oluyormuş. En sık görülen belirtisi, bakterilerin vücuda girdiği yerde (genelde el ve kol) yavaş yavaş gelişen bir şişlik veya ülsermiş. Bağışıklık sistemi iyi olmayan insanlarda durum daha da ciddiye gidebilirmiş. Konuyla ilgili pek türkçe kaynak bulamadım. Bu forumdan bulduğum birkaç konu ise yabancı sitelerdeki bilgilerin çevirilerinden ibaret gibi duruyor.
Size sormak istediklerim:
1) Mycobacterium marinum hakkında detaylı bilgiye sahip olan veya bu durumu tecrübe etmiş biri var mı?
2)Türkiye'de Mycobacterium marinum ile enfekte olmuş birileri var mı veya bunun raporunu bulabilir miyim, bulabilirsem nereden bulabilirim?
3) Mycobacterium marinum'un kaynağı nedir, balıklar bu bakteriyi nereden almaktalar, nereden aldıklarını örneklerle açıklayabilir misiniz?
4) Elimizde açık yara varken vs. tedbir amaçlı eldiven takabiliriz. Ama siz de takdir edersiniz ki su değişimi sırasında akvaryum suyu evin ve kendimizin her yerine sıçrayabiliyor. Bununla ilgili tavsiye edebileceğiniz önlemler var mı?
Not: Konuya tamamen yabancı olduğumdan yazdığım metinde yanlış bilgiler olabilir. Yanlış bilgiler varsa bunları düzeltirseniz mutluluk duyarım.
Bitkili Akvaryum Kurulumu
Merhaba, şu konu yardımcı olabilir: https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp
Merhaba, şu konu yardımcı olabilir: https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp
Japon Balığı Büyür Mü?
[QUOTE=Ajedrez]Öncelikle merhaba,
Japonların içinde bulunduğu akvaryumun boyutuyla doğru orantılı olarak büyüdüklerini biliyorum. Benim merak ettiğim şu:
Yaklaşık 2 yıldır baktığım bir japon balığım var. Yakın zamanda daha büyük bir akvaryuma geçireceğim. Acaba akvaryum değişince balık büyümeye devam eder mi yoksa bir süre sonra büyümeleri duruyor mu?
Teşekkürler[:)][/QUOTE]
Merhaba, bakmış olduğunuz süre zarfında balığın boyu gözle görülür bir biçimde artmadıysa bundan sonra da fazla büyüyeceğini sanmam. Daha önceden duymadıysanız "yanık kalma" durumunu araştırmanızı öneririm. Genelde boylanmada ilk bir sene önemlidir derler.
Su değerlerine dikkat edilirse nispeten düşük litreli akvaryumlarda da japon balıkları boylanabilir. Şu konuyu incelemenizi öneririm: https://www.akvaryum.com/Forum/30_lt_japon_akvaryumum_k796309.asp
[QUOTE=Ajedrez]Öncelikle merhaba,
Japonların içinde bulunduğu akvaryumun boyutuyla doğru orantılı olarak büyüdüklerini biliyorum. Benim merak ettiğim şu:
Yaklaşık 2 yıldır baktığım bir japon balığım var. Yakın zamanda daha büyük bir akvaryuma geçireceğim. Acaba akvaryum değişince balık büyümeye devam eder mi yoksa bir süre sonra büyümeleri duruyor mu?
Teşekkürler[:)][/QUOTE]
Merhaba, bakmış olduğunuz süre zarfında balığın boyu gözle görülür bir biçimde artmadıysa bundan sonra da fazla büyüyeceğini sanmam. Daha önceden duymadıysanız "yanık kalma" durumunu araştırmanızı öneririm. Genelde boylanmada ilk bir sene önemlidir derler.
Su değerlerine dikkat edilirse nispeten düşük litreli akvaryumlarda da japon balıkları boylanabilir. Şu konuyu incelemenizi öneririm: https://www.akvaryum.com/Forum/30_lt_japon_akvaryumum_k796309.asp
Japon Balığım Dipte Hareketsiz Kalıyor
Mesajlardan birinde beyaz benekten bahsetmişsiniz, eğer beyaz benek olduğundan emin olursanız şu konuyu inceleyebilirsiniz: https://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benek_hastaligi_ve_cozumleri_k915595.asp
Ama yabancı sitelerde, balığın dipte oturması gibi oluşan problemlerde büyük yüzdeli klorsuz su değişimleri öneriliyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sorun büyük ihtimalle su değerlerinin kötü olmasından kaynaklanıyor.
Mesajlardan birinde beyaz benekten bahsetmişsiniz, eğer beyaz benek olduğundan emin olursanız şu konuyu inceleyebilirsiniz: https://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benek_hastaligi_ve_cozumleri_k915595.asp
Ama yabancı sitelerde, balığın dipte oturması gibi oluşan problemlerde büyük yüzdeli klorsuz su değişimleri öneriliyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sorun büyük ihtimalle su değerlerinin kötü olmasından kaynaklanıyor.
Japon Balığım Dipte Hareketsiz Kalıyor
Merhaba, yukarıda da dendiği gibi kötü su koşullarından kaynaklanıyor olabilir. Bazı uç noktalar dışında akvaryumun kalbini filtre olarak düşünürsek bu akvaryumunuz için bir gerekliliktir. Siz de durumun su koşullarından kaynaklandığını düşünürseniz test kitleriniz de yoksa, bunlardan edinip suyunuzu test edebilirsiniz. Su değerlerini güvenli seviyede tuttuktan sonra da 3 küçük japon balığını 25 litrelik bir akvaryumda büyüyene kadar besleyebilirsiniz.
Merhaba, yukarıda da dendiği gibi kötü su koşullarından kaynaklanıyor olabilir. Bazı uç noktalar dışında akvaryumun kalbini filtre olarak düşünürsek bu akvaryumunuz için bir gerekliliktir. Siz de durumun su koşullarından kaynaklandığını düşünürseniz test kitleriniz de yoksa, bunlardan edinip suyunuzu test edebilirsiniz. Su değerlerini güvenli seviyede tuttuktan sonra da 3 küçük japon balığını 25 litrelik bir akvaryumda büyüyene kadar besleyebilirsiniz.
56 Litre Akvaryum İçin İç Filtre
56 litrelik bir akvaryumda japon balığı besleyebilirsiniz. Bence de bağ kurmuş olduğunuz balıklarınızı pet shopa vermeyin. 300 lt/saatlik bir iç filtre işinizi görecektir.
56 litrelik bir akvaryumda japon balığı besleyebilirsiniz. Bence de bağ kurmuş olduğunuz balıklarınızı pet shopa vermeyin. 300 lt/saatlik bir iç filtre işinizi görecektir.
Karnı Sıs Japon Balıgı
Balığınızın fotoğrafını yüklerseniz forum üyeleri yardımcı olacaktır. Bu şekilde fotoğraf olmadan yapılacak yorumlar kişisel tahminden öteye gidemeyecektir.
Balığınızın fotoğrafını yüklerseniz forum üyeleri yardımcı olacaktır. Bu şekilde fotoğraf olmadan yapılacak yorumlar kişisel tahminden öteye gidemeyecektir.
Japon Balığım Yüzmüyor
[QUOTE=Buusracoskunn]
Pipo filtreye biraz baktım ben bunu Pet shoptan alırım ama kurulumu nasıl oluyor kendim kurabilir miyim ya da aldığım yer yapabilir mi aynı şekilde hava motoru da[/QUOTE]
Şu video yardımcı olabilir: https://m.youtube.com/watch?v=QwD_O21kPcc
Bu arada balığınız çok mutsuz görünüyor, onun için üzüldüm. İsterseniz balığınızı aldığınız yere veya daha iyi bakabileceğini düşündüğünüz bir kişiye emanet olarak verebilirsiniz. Biraz daha araştırıp okuduktan sonra da kısa bir süre içinde hobiye kaldığınız yerden devam edersiniz. Bu güzel balığın ölmesini istemeyiz.[EDIT]bihruzbey,2019-09-25 00:37:41[/EDIT]
[QUOTE=Buusracoskunn]
Pipo filtreye biraz baktım ben bunu Pet shoptan alırım ama kurulumu nasıl oluyor kendim kurabilir miyim ya da aldığım yer yapabilir mi aynı şekilde hava motoru da[/QUOTE]
Şu video yardımcı olabilir: https://m.youtube.com/watch?v=QwD_O21kPcc
Bu arada balığınız çok mutsuz görünüyor, onun için üzüldüm. İsterseniz balığınızı aldığınız yere veya daha iyi bakabileceğini düşündüğünüz bir kişiye emanet olarak verebilirsiniz. Biraz daha araştırıp okuduktan sonra da kısa bir süre içinde hobiye kaldığınız yerden devam edersiniz. Bu güzel balığın ölmesini istemeyiz.[EDIT]bihruzbey,2019-09-25 00:37:41[/EDIT]
Akvaryum İç Camı Yağlanması Sorun Mudur?
[QUOTE=Gözde Öztürk]
Evet aynen öyle bir şey, o zaman temizlememe gerek yok teşekkürler görüşünüz için[:3] ancak balığın dışarıyı görmesine de etki etmez değil mi? Çok bir fark yok ama eskiden daha canlı bir görünümü vardı tabi camların 😅[/QUOTE]
Rica ederim. Bahsettiğimiz oluşum biofilm kriterlerine uyuyor. Balığınızın görmesine negatif yönde etki edeceğini sanmıyorum.
[QUOTE=Gözde Öztürk]
Evet aynen öyle bir şey, o zaman temizlememe gerek yok teşekkürler görüşünüz için[:3] ancak balığın dışarıyı görmesine de etki etmez değil mi? Çok bir fark yok ama eskiden daha canlı bir görünümü vardı tabi camların 😅[/QUOTE]
Rica ederim. Bahsettiğimiz oluşum biofilm kriterlerine uyuyor. Balığınızın görmesine negatif yönde etki edeceğini sanmıyorum.
SON MESAJLAR
- Ternapi Medaka Pondları ternapi, 12:35
Akvaryum Tanıtımı - Yine Bir Otomatik Yemleme Yapımı Ve Yine Ben TonyMcLegend, 12:18
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides scorpion26, 12:10
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumdaki Sis ogurcay, 11:52
Yeni Üye Forumu - Aydınlatma Konusunda Fikir Danışmak İstiyorum TonyMcLegend, 11:44
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Filtre Tercihi Konusunda Orhan76, 09:54
Filtre ve Sump Yapımı - Dıy Uv Filtre Yapımı bor31, 09:14
Filtre ve Sump Yapımı - 60p Dutch Style alocello, 06:54
Akvaryum Tanıtımı - İnline Difüzör Hk. gattar5050, 22:23
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Merhana Silikon Baloncuk TonyMcLegend, 22:03
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetraların Yanına Balık Öneri İnci Kefali, 21:39
Yeni Üye Forumu - Red Rili Karides Nereden Bulabilirim ? Fin World, 18:29
Omurgasızlar - 180x60x60 Akvaryum Beytullah Ulaç Yapımı. MuratOzdemir, 18:04
Şikayet Var! - Bazı Midas Cikletlerde Hipertrofik Dudaklar pianoƒish, 18:04
Makaleler ve Tercümeler - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin BASARSURMEGOZ, 17:32
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 capodicapii, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - Kılıç Kuyruk Cinsiyet İbrahiM SameT, 15:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Fotoğraftaki Salyangozun Varyasyonu Nedir cokmutlu, 14:53
Omurgasızlar - Glass Catfish flanormimar, 10:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kribensiz Cinsiyet Belirleme mustafa7042, 09:22
Yeni Üye Forumu - Bu Bitkinin İsmi Nedir Aguamentist, 07:44
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Ömer yılmaz, 05:21
Akvaryum Tanıtımı - Yardım Sump Girişi Izgara Sorunu TonyMcLegend, 22:34
Bitki Akvaryumları Genel - Corylerin Gelişimi BerkBey, 21:43
Kedi Balıkları Forumu - Isıtıcı Ne Alabilirim Jotunheim, 21:32
Yeni Üye Forumu - Reeflowers Bitki Kumu Fin World, 20:29
Taban ve Gübreleme - Tasarım ncmberk, 20:18
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Regülatör Tavsiye ( Yıldız / Mufan / Diamond ) Joec, 19:44
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Dolphin Askı Filtre Kartuşu Hidro Dinamik, 17:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Amatörce Hidroponik Bitki Yetiştirme Ve Led Işık reprise, 15:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Isıtıcı Fiyatları Hidro Dinamik, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Aquael Ultramax 1000 Dış Filtre Deneyimlerim yyiImaz, 14:25
Filtreleme Seçenekleri - Karides Akvaryumlarımdan Biraz Görsel Ve Sohbet :) Aguamentist, 13:52
Omurgasızlar - Yeni Nano Akvaryumum (co2 Soracağım) Phos, 13:37
Akvaryum Tanıtımı - Giza Platosu darkaura, 12:53
Akvaryum Tanıtımı - Yerli Üretim Amano - Adist MuratOzdemir, 11:41
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkilerimdeki Deformasyonlar MertSoyumert, 11:22
Bitki Akvaryumları Genel - Yeniden Bitkili Tanka Dönüş senolerdivan, 09:19
Akvaryum Tanıtımı - Tekrar Hobiye Döndüm dincseref, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık - Yosunlu Doğal Akvaryum Kurulumu 🪸 AtaDemircii, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30 Tankla Yeni Gelmedik,geri Geldik😁 Hsrt, 16:58
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları sedatkaryurek, 15:38
Yeni Üye Forumu - 💐Akvaryum Ailesinin Anneler Günü Kutlu Olsun Hoppala, 14:15
Forum ve Site Hakkında - Bitkili Akvaryum İcin Filtre Malzemesi (tavsiye) XAli, 11:21
Filtreleme Seçenekleri - Hangi Soil replacka, 01:56
Taban ve Gübreleme - Yerli Aktif Soil İle Frankenstad Kurulum Denemesi TonyMcLegend, 00:34
Taban ve Gübreleme - Canlı Bitkilerim utkues, 22:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Çiklet Akvaryumu İçin Dış Filtre Dizilimi Önerisi Ghuney, 20:56
Filtreleme Seçenekleri - 160x60x60 Akvaryumum Ehtiyar, 18:06
Akvaryum Tanıtımı - Bu Nerite Salyangozu Cinsi Nedir ? TonyMcLegend, 15:17
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 12:38
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 12:38
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 12:38
- Medaka Yavrusu, Yumurtası, Su Piresi ternapi 12:33
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:23
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 12:07
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 12:07
- İhtiyaç Fazlası Oase Skimmer Cam Lily Pipe Co2 Gös platinium 12:00
- Fluval 206 Dış Filtre - Yedek Parçaları Da Satılır erimgorgulu 11:40
- L144 Tül Yavrular erimgorgulu 11:40
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 11:33
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 11:10
- L236,l201,l519,l333,l397,l66 Pleco rebelde 10:49
- Astronot Black Ve Koiler Piranhabull06 10:47
- Yaş Artemia Piranhabull06 10:47
- Tetra Exodon Paradoxus (bucktoothed) [f0] Piranhabull06 10:47
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 10:40
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:35
- Melek, Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 10:35
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:35
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 10:30
- Çift Bricardi (yavrulu) emrahdm 10:27
- Brichardi Çift Ve Yavrular emrahdm 10:27
- Apistogramma Kakadu Takas SedatC 10:19
- German Blue Ve Gold Sunshine Ramirezi Thunderbird 09:55
- Hobiyi Bıraktım SJess 09:42
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 09:38
- Lise Öğrencisine Bedava Zevra Danio FarukGorgun 09:33
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:21
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:21
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:21
- Helena Salyangozu -samsun orcrist 08:55
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 08:04
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 08:03
- Akvaryum Ve Malzeme AtlasPoyraz 06:49
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 06:49
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 06:23
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 06:23
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 06:23
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 06:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 06:20
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 06:20
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 06:20
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 05:34
- Geophagus Arıyorum MurathanM 05:34
- Erkek Apistogramma Kakadu - Takas Olur jacksoap 03:08
- Ada Solar (green) Aporetti 01:44
- Creaqua Black Edition Regülatör Aporetti 01:44
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 01:40
- Pendikte Red Moon Ve Fil Kulak Lepistes Satışı MertYavuz 00:53
KULLANICILAR
- 110 Online Kullanıcı, 60 Üye
Online Kullanıcılar
yeekim,
SaRCoPhiLiuS,
Predatorr,
ssener,
Orhan76,
cokmutlu,
heleknes,
aktugsedat,
peace41,
burhancali,
andiugur,
Wolkan,
CenK,
akvaristsaglam,
EKAR,
Öğretmen Ali,
sina cen,
Cyber_Scout,
-RBG-,
riderfish,
Joec,
darkaura,
İnci Kefali,
pianoƒish,
ciways,
Jeveux,
TonyMcLegend,
Kaya ankara,
MiSoSiKiaN,
bysmokin,
hasancn,
tanerberkgulec,
neo1907,
seiryuhare,
scorpion26,
Samet Alparslan,
adem5454,
djally,
rasporasrc,
Serkanejder,
GokKurt,
oguzozt,
ootkn,
twinsoul,
Corydoras.gram,
reprise,
nikon_,
BerkBey,
hakanmorcicek,
_bburak,
hkntll,
Senceryigit,
FurkanTezcan,
şansal,
Tayyareci,
smithiseek,
CNDRAqua,
Tahirbgc,
sdurmaz1965,
TayfunSylkn,
Sercan.,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.