ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Mhtcrk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Nisan 2017 01:12
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet çürük
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet çürük
SON 10 MESAJI
Dış Filitre
Arkadaslar çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için çok yardımcı oldunuz [:iyi:]
Arkadaslar çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için çok yardımcı oldunuz [:iyi:]
Dış Filitre
[QUOTE=Tunc Berk]
Hesabınız hatalı. Bir metre[K] bombeli[/K] akvaryumun kısa kenarı 25 cm bombenin en geniş yeri 45 cm civarı. Buda brüt 144 litreye tekabül eder. Akvaryum dikdörtgen değil.[/QUOTE] tunc bey banada ortlama 100 ile 150 lt dediler akvaryumcular.[:iyi:]
[QUOTE=Tunc Berk]
Hesabınız hatalı. Bir metre[K] bombeli[/K] akvaryumun kısa kenarı 25 cm bombenin en geniş yeri 45 cm civarı. Buda brüt 144 litreye tekabül eder. Akvaryum dikdörtgen değil.[/QUOTE] tunc bey banada ortlama 100 ile 150 lt dediler akvaryumcular.[:iyi:]
Dış Filitre
[QUOTE=mhmtcndd]
Hiç bir sıkıntısı yok suyum son derece güzel şuan 7 tane canlı doğuran var sadece ama 30 tane yavruyu da eklicem büyüdüklerinde düzenli dip çekimle sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Resmini atıyorum akvaryumun.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195907/080420171407151.jpg[/IMG][/QUOTE] massallah cok guzelmis [:)]
[QUOTE=mhmtcndd]
Hiç bir sıkıntısı yok suyum son derece güzel şuan 7 tane canlı doğuran var sadece ama 30 tane yavruyu da eklicem büyüdüklerinde düzenli dip çekimle sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Resmini atıyorum akvaryumun.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195907/080420171407151.jpg[/IMG][/QUOTE] massallah cok guzelmis [:)]
Dış Filitre
[QUOTE=mehmetaydin]Mehmet Bey merhaba.
Hacim hesaplamanın bir tek formülü var. (genişlikxderinlikxyükseklik/1000) Fakat bu hesaptan kum, kaya veya kütük gibi dekorlar çıkarılmalıdır. Ayrıca su seviyesini de yine aşağıda tutarsanız o boşluğu da hesap etmelisiniz.
100x45x45 ölçüleri dediğiniz gibi 202 litre hacme karşılık geliyor. Buradan sizin dekor tercihinize göre hacimden düşüldüğünde tahminen 170-180 litre civarına düşecektir. [/QUOTE] ama dedigim gibi akvaryumcular bana 100 150 lt arasi dediginde sok olmustum dediginiz gibi dekor kum v.b magzemeler lt düşürüyor[:iyi:]
[QUOTE=mhmtcndd]Ben 120 litrelik akvaryumumda kullanıyorum sunsun 603b yi yeterli geliyor ucuz ve etkili tavsiye ederim litre hesaplamasını da burdan yapabilirsiniz
https://www.akvaryum.com/Hesaplayici/[/QUOTE] her hangi bir sıkıntısi varmi + kac balik besliyorsunuz[:?]
[QUOTE=mehmetaydin]Mehmet Bey merhaba.
Hacim hesaplamanın bir tek formülü var. (genişlikxderinlikxyükseklik/1000) Fakat bu hesaptan kum, kaya veya kütük gibi dekorlar çıkarılmalıdır. Ayrıca su seviyesini de yine aşağıda tutarsanız o boşluğu da hesap etmelisiniz.
100x45x45 ölçüleri dediğiniz gibi 202 litre hacme karşılık geliyor. Buradan sizin dekor tercihinize göre hacimden düşüldüğünde tahminen 170-180 litre civarına düşecektir. [/QUOTE] ama dedigim gibi akvaryumcular bana 100 150 lt arasi dediginde sok olmustum dediginiz gibi dekor kum v.b magzemeler lt düşürüyor[:iyi:]
[QUOTE=mhmtcndd]Ben 120 litrelik akvaryumumda kullanıyorum sunsun 603b yi yeterli geliyor ucuz ve etkili tavsiye ederim litre hesaplamasını da burdan yapabilirsiniz
https://www.akvaryum.com/Hesaplayici/[/QUOTE] her hangi bir sıkıntısi varmi + kac balik besliyorsunuz[:?]
Dış Filitre
[QUOTE=Kınayu]Belirtmiş olduğunuz filtre akvaryumunuzu saatte 1 kere zor çevirecektir [:(] İşe yaramazmı yarar hiç filtre olmamasından iyidir. Formumuz ilanlar bölümünde daha güçlü ikinci el çok temiz filtreler bazen satışta olabiliyor.
Test ederek alırsanız sorunsuz daha güçlü bir filtre çok daha iyi olacaktır. Mesala Eheim 2217 olabilir. Akvaryumun diğer malzemelerinden feragat edin ( taş kaya yoğun bitki yoksa aydınlatma hatta almamış olsaydınız akvaryumu küçük alıp ) Ama etkin ve güçlü bir filtre almak gibi.[/QUOTE] bugun bendeki akvaryumu bir akrabamiz istedi mevzuyu anlartin aldigim fiyata tekrar verdim yarin gidip biraz daha kucuk bir akvaryum alacam aklimda 85×45*45 gibi 150 litre falan . 2.el almak istemiyorum acikcasi(ugrasmak istemiyorum ve sıkıntısı falan cikar diye korkuyorum ) sunsun 603 alacam galiba taksit imkani falan da var.
Arkadaslar yanliz bu gun 3 akvaryumcuya gittim bi tank sordum 100#45#45 ortlama 100 140 lt dedi sastim kaldim orda hepsi asagi yukari ayni kelimeyi soyledi ben internetten hesapladigimda ise 100#45#45 bi akvaryum 202 lt oluuor bu nasil oluyor akvaryumcular internetteki dogru deil diyor[:?][:?][:?]
[QUOTE=Kınayu]Belirtmiş olduğunuz filtre akvaryumunuzu saatte 1 kere zor çevirecektir [:(] İşe yaramazmı yarar hiç filtre olmamasından iyidir. Formumuz ilanlar bölümünde daha güçlü ikinci el çok temiz filtreler bazen satışta olabiliyor.
Test ederek alırsanız sorunsuz daha güçlü bir filtre çok daha iyi olacaktır. Mesala Eheim 2217 olabilir. Akvaryumun diğer malzemelerinden feragat edin ( taş kaya yoğun bitki yoksa aydınlatma hatta almamış olsaydınız akvaryumu küçük alıp ) Ama etkin ve güçlü bir filtre almak gibi.[/QUOTE] bugun bendeki akvaryumu bir akrabamiz istedi mevzuyu anlartin aldigim fiyata tekrar verdim yarin gidip biraz daha kucuk bir akvaryum alacam aklimda 85×45*45 gibi 150 litre falan . 2.el almak istemiyorum acikcasi(ugrasmak istemiyorum ve sıkıntısı falan cikar diye korkuyorum ) sunsun 603 alacam galiba taksit imkani falan da var.
Arkadaslar yanliz bu gun 3 akvaryumcuya gittim bi tank sordum 100#45#45 ortlama 100 140 lt dedi sastim kaldim orda hepsi asagi yukari ayni kelimeyi soyledi ben internetten hesapladigimda ise 100#45#45 bi akvaryum 202 lt oluuor bu nasil oluyor akvaryumcular internetteki dogru deil diyor[:?][:?][:?]
Dış Filitre
[QUOTE=CNYTYLMZ]lifetech 835 yada 838 alin fiyatlar uygun ben memnunum ama bazilari sevmez[/QUOTE] neden sevmiyorlar bende 1 2 yoruma baktimda sesten dolayimi acaba[:?]
[QUOTE=CNYTYLMZ]lifetech 835 yada 838 alin fiyatlar uygun ben memnunum ama bazilari sevmez[/QUOTE] neden sevmiyorlar bende 1 2 yoruma baktimda sesten dolayimi acaba[:?]
Dış Filitre
[QUOTE=emirhancakir]Kafanızın rahat olmasını istiyorsanız büyük hacimli bir dış filtre alın. Canlı yükünüz artsa da kafanız rahat olur. Ucuz, yeter diye alırsanız ve işinizi görmez ise bu sefer ciddi zarar etmiş olursunuz. Yüksek debili ve kaliteli bir ürün alın, kafanız rahat olsun. Bir kere alın, tam alın.
Önerebileceğim markalar;
Eheim
Hydor
Fluval
Bu markalardan şaşmayın derim. Canınızı sıkmazlar asla.[;)][/QUOTE] teşekkür eder ederim önerileriniz için ama okadar bütcem yok şimdilik dedigim gibi ögrenciyim devletin verdigi 400tl ile üni. Okuyorum az az biriktirerek akvaryum alabildim ama dediginiz gibi kaliteli ve yuksek debili almam lzmm ama uygun bir yol bulmaya calisiyorum.
[QUOTE=emirhancakir]Kafanızın rahat olmasını istiyorsanız büyük hacimli bir dış filtre alın. Canlı yükünüz artsa da kafanız rahat olur. Ucuz, yeter diye alırsanız ve işinizi görmez ise bu sefer ciddi zarar etmiş olursunuz. Yüksek debili ve kaliteli bir ürün alın, kafanız rahat olsun. Bir kere alın, tam alın.
Önerebileceğim markalar;
Eheim
Hydor
Fluval
Bu markalardan şaşmayın derim. Canınızı sıkmazlar asla.[;)][/QUOTE] teşekkür eder ederim önerileriniz için ama okadar bütcem yok şimdilik dedigim gibi ögrenciyim devletin verdigi 400tl ile üni. Okuyorum az az biriktirerek akvaryum alabildim ama dediginiz gibi kaliteli ve yuksek debili almam lzmm ama uygun bir yol bulmaya calisiyorum.
Dış Filitre
[QUOTE=Tunc Berk]Tankı bozdum. [/QUOTE] hmm anladim. Bana onere bileceginiz bilgiler v.b seyler varmi suan sunsun hw-603b dis filitreyi arastiriyorum 200lt akvaryumda ise yaramaz diyorlar[:?]
[QUOTE=Tunc Berk]Tankı bozdum. [/QUOTE] hmm anladim. Bana onere bileceginiz bilgiler v.b seyler varmi suan sunsun hw-603b dis filitreyi arastiriyorum 200lt akvaryumda ise yaramaz diyorlar[:?]
Dış Filitre
[QUOTE=Tunc Berk]Dört melek, dört bolivian ram vardı. Haftada bir gün %80 civarında değiştiriyordum.[/QUOTE] değiştiriyordum derken.eskidenmi okadar degistiriyordunuz
[QUOTE=Tunc Berk]Dört melek, dört bolivian ram vardı. Haftada bir gün %80 civarında değiştiriyordum.[/QUOTE] değiştiriyordum derken.eskidenmi okadar degistiriyordunuz
Dış Filitre
[QUOTE=Tunc Berk]Bir metre bombeli ise brüt 144 litre gibi hacminiz var. Kum, dekor derken bu düşer. Balık yükünüze durum değişir. Ben 120 litrede kullanıyordum problem yaşamadım. [/QUOTE] Öncelikle teşekkur ederim. Akvaryumunuzda kaç canli var acaba ve su değisimi falan kaç gunde yapiyorsunuz. Ve 120lt derken brut olarakmi [:?][EDIT]Mhtcrk,2017-04-07 22:23:27[/EDIT]
[QUOTE=Tunc Berk]Bir metre bombeli ise brüt 144 litre gibi hacminiz var. Kum, dekor derken bu düşer. Balık yükünüze durum değişir. Ben 120 litrede kullanıyordum problem yaşamadım. [/QUOTE] Öncelikle teşekkur ederim. Akvaryumunuzda kaç canli var acaba ve su değisimi falan kaç gunde yapiyorsunuz. Ve 120lt derken brut olarakmi [:?][EDIT]Mhtcrk,2017-04-07 22:23:27[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Silikonda Kabarcık,hava Kalması... kalsedon, 15:04
Yeni Üye Forumu - Planarya Mı ? Başka Birşey Mi ? HT_Halil, 15:01
Yeni Üye Forumu - Bu Bitki Akvaryum Bitkisimi? Farmanyxd, 14:54
Yeni Üye Forumu - Beyaz Bulut Dağı / White Cloud Mountain Minnow ceyh, 14:53
Sazansıgiller - Akvaryum Kahverengi Alg Mi? Akrattin, 14:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Ph Metre Ve Tds Metre Önerisi pianoƒish, 13:25
Akvaryum Bilimi - Mobilya Akvaryumu Taşır Mı FerhatDumann, 12:39
Yeni Üye Forumu - Home Assistant İle Dijital Resif GhostKoi, 12:07
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryum Taşları a.gumrah, 11:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Deep Sea coolbites, 10:56
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Yapımı Sonrası Silikonda Hava Kabarcığı A.cngz, 10:36
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Akvaryum Bitkilerde Sararmalar Cansızlık bora881, 10:05
Bitki Akvaryumları Genel - Multifaciatus Ve Ocellatus Aynı Tankta Olur Mu? SaRCoPhiLiuS, 09:58
Tanganyika Cichlidleri - Sessiz İç Filtre Önerisi Orhan76, 09:10
Filtreleme Seçenekleri - Dış Filtre Önerisi Me0, 08:55
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryum koraykbl, 05:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fil Kulak Dişi Beta Cyber_Scout, 03:28
Labirentliler - Canlı Gönderimi Cyber_Scout, 02:58
Yeni Üye Forumu - 200 Litrelik Bitkili Akvaryum Canlı Önerileri Cyber_Scout, 02:39
Yeni Üye Forumu - Sürekli Su Değişimi Ehtiyar, 01:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bolivian Ram Yavruları Sercan Ç., 01:34
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Neothauma'nın Kullanıcı Adının Hakkını Vermesi Sercan Ç., 01:30
Akvaryum Tanıtımı - Neolamprologus Caudopunctatus Sercan Ç., 01:29
Akvaryum Tanıtımı - Sarı Prenses Bekir enes, 01:25
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus Sercan Ç., 01:15
Akvaryum Tanıtımı - Salyangoz Önerisi pianoƒish, 00:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Camdaki Beyaz Şey Ne ternapi, 23:17
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beta Balığı Kuyruk Erimesi koraykbl, 22:59
Yeni Üye Forumu - 📌 Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü Cnkt, 15:39
Makaleler ve Tercümeler - 60x40x40 Dış Filtre Tercihi ( Oase , Aquael ) egedin, 15:18
Filtreleme Seçenekleri - İlk Videom Avoure, 14:26
Bitki Akvaryumları Genel - Monte Carlo Ve 47 Cm Derinlik Aydınlatması darkaura, 13:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sessiz Çalışan İç Filtre Tavsiyesine İhtiyacım Var riza2280, 13:09
Filtreleme Seçenekleri - Tilki Kuyruğu Kahverengi Olma Sorunu MericER, 12:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryumda Toz Partikülleri Diplomert, 11:08
Filtreleme Seçenekleri - Axolotl Akvaryumu Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var cmoakcay, 11:06
Yeni Üye Forumu - Yosun Sorunu Diplomert, 11:06
Bitki Türleri ve Bakımı - 8 Figure Puffer Fish Serüvenim Avoure, 09:23
Acı Su Balıkları - Aksolotl Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Aguamentist, 07:32
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ceyh, 05:32
Akvaryum Tanıtımı - Beyaz Akvaryuma Kum Önerisi? mai_41, 03:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Micra Ve Damarlı Zeytinde Sorun geceyarisi2405, 01:54
Bitki Türleri ve Bakımı - Pengasus Köpekbalığı koraykbl, 01:09
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Su Çıkışı Ağızı Enes Arda, 22:44
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yan Giden Tetra Memo45, 20:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Termometre Tavsiyesi mustafakrml, 20:34
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Anne Kribensis Ve Yavruları Artemia Mesaisinde Meczupp, 19:51
Bitkili Akvaryum Canlıları - Yavru Lepistes Saldırganlığı Geogra, 19:28
Yeni Üye Forumu - 22 Derece Sıcaklık ceyh, 19:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 70x40x40 Akvaryum semih058, 18:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:49
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:49
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:49
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:49
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:49
- 50 Cm Bombeli Akvaryum Ve 1 Metre Dolap gürkanbey 13:23
- Muhtelif İthal Filtreler (toplu Satış) ootkn 13:23
- Fundulopanchax Gardneri Killifish albeta 13:11
- Cüce Vatoz Satılık Takas Olur albeta 13:11
- Tetra Discus Yem thercan 12:52
- Afra Jalo Reef thercan 12:52
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 12:51
- Akvaryum 30*30 metsi 12:51
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 12:17
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 12:17
- Ful Red Çift ÖĞRÜNÇ 12:05
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 11:36
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 11:36
- Velifera (sadece Erkek Ve Yavru) MertSoyumert 11:32
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 10:52
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 10:52
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 10:52
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:44
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 10:44
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 10:44
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 10:41
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:32
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:10
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 10:10
- Leleupi scorpion26 10:10
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 10:08
- Cüce Vatoz (1e - 1d) Emirk 09:54
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-28/02/26 osmandbnl 09:41
- Yati Kökü- Lily Pipe - Co2 İnce Ayar Vanası - Co2 Mehari 09:40
- Sunsun Hw-603b 15 Gün Kullanıldı Mehari 09:40
- Odessa Barb rasporasrc 09:17
- Satılık Uaru Çifti – 25cm+ rasporasrc 09:17
- Hemichromis Exsul Turkana... onuribrahim 09:17
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 08:14
- Rasbora Arıyorum Miller 08:14
- Mobilyalı Akvaryum Ercankurt 08:00
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 07:58
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 07:58
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:13
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 06:19
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 06:19
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 06:03
- Akvaryum Sehpası Yapıyorum adem5454 05:13
- Sakarya İçi Elden Teslim Japon Balığı adem5454 05:13
- Nadir Balıklar Ve Çeşitli Türler.. Cyber_Scout 03:59
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
ali özer,
EmreCev,
mirat,
Tatar10,
-RBG-,
mutama,
nejalt,
pianoƒish,
Mithrandirr,
Orhan76,
Merdow,
ufukd,
Nyassa10,
besiktaslisamet,
Kaangzkr,
pestkop,
metalhead,
peace41,
a.gumrah,
ADNADNAN,
EKAR,
osmandbnl,
black_calvus_06,
yigidoumit,
OzanUB,
ciways,
Zaid,
muratavcı,
MasterChiefHakan,
MEHMET SALKIM,
İnci Kefali,
ayaser,
Ehtiyar,
şansal,
war3z,
ercane,
BlueStark,
Manguday,
Muhammetisler,
Fatihkaya55,
gürkanbey,
ferhattt,
Liga,
ootkn,
Cyber_Scout,
esatterdogann,
ACEBI,
sina cen,
ternapi,
Goldfish2000,
GOKSELL,
CoryCory,
Akrattin,
Hidro Dinamik,
abunil,
Brdk64,
MuratOzdemir,
voolkan,
sinor,
FerhatBULCA,
Mehari,
demasonici,
iakyol,
ByOscar:),
albeta,
Öğretmen Ali,
Ghargamel,
SaidAlabas,
safran_75,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.