ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BATU
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
22
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2016 17:16
Son Ziyaret:
41 dakika önce
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Batuhan Y.
Doğum Tarihi:
16 Kasım 2001
Yaş:
22
İl:
Istanbul
Meslek:
Siber Güvenlik Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

| - Betta

SON 10 MESAJI

F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
Sağlıklı ve mutlu hobiler dilerim. Gerçekten okurken çok keyif aldım. Süreç boyunca yaşadıklarınızı okudum, yaşayacaklarınızı da okumak için sabırsızlanıyorum. Takipteyim.
Betta Akvaryumu Tavsiyeler
[QUOTE=MCY4]

Aynen konu güncel değildir çünkü tankı değiştirdim.

Güncel durum bu şekildedir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237041/090620242155081.jpg[/IMG]

Teşekkür ederim.[/QUOTE]

Hocam armatür nereden aldınız tasarımı gayet şık duruyor birde kök baya güzel duruyor yakın zaman içerisinde aldıysanız önere bileceğiniz bir yer varsa bilmek isterim.
Raf Önerisi
[QUOTE=Ehtiyar]Dikmeler sorun olmaz, her türlü taşırda raflar bel verirse derdiniz. Ağaç olanı tercih edin o zaman. Kısa ızgara şeklinde yapılmış. Bir santim üstü kalınlık varsa taşıyacaktır. [/QUOTE]

Sanırım 1 numarada bulunan bağlantıyı söylüyosunuz. 1 cm üstü kalınlığı neresi için söylediniz anlayamadım daha net söyleye bilirseniz, satıcıya sorarak öğrenebilirim.[EDIT]BATU,2024-07-02 16:04:26[/EDIT]
Raf Önerisi
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, Koçtaştan alınma ürünler, beş senedir her biri yüzden fazla kitap taşıyor. Onbeş, yirmi kiloları haydi haydi taşıyacaktır.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/020720241539411.jpg[/IMG]
Çok dert edecekseniz iç köşelere birer L bağlantı koyarsınız sallanmaz bile, kolay gelsin.[/QUOTE]

Genel olarak taşıdığı ağırlık kadar bir rafın ne kadar dayanıklı olduğu daha önemli değil mi hocam? Bir raf kırılsa zaten problem çıkar gibi düşünüyorum. çok kararsız ve aradayım.
Raf Önerisi
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Maalesef hazır bir ürün kullanmıyorum. Biri 20 yıllık komodin diğeriyse demir doğramacının yaptığı sehpa. Hazır bir ürün almak yerine evde kullanılmayan veya değiştirilecek ürünleri değerlendirebilirsiniz. Özellikle tv ünitelerini veya orta sehpalarını kullanan çok insan var. [:)))]

100-200 lt veya üzeri için birine yaptırmanız daha uyguna gelir.

Raflı ve hazır sistem düşünüyorsanız çelik raflar oluyor onların taşıma kapasitelerine göre seçebilirsiniz. Et kalınlığı arttıkça dayanıklılığı artıyor. Eskiden depolarımızda bu raflardan doluydu hiç sallandığını, yamulduğunu hatırlamam.[/QUOTE]

Evde bulunan ürünleri kullanmak istemiyorum, yeni ve görüntü olarak da şık bir şey olsun istiyorum. Her rafa zaten en büyük olarak 25x25 boyutunda 2 adet akvaryum koymayı düşünüyordum; belki ortaya tam ölçülerde bir dişi tank yaparak altına 2, üstüne de 2 akvaryum olacak şekilde düzenlemek istemiştim (sadece Betta besliyorum). Bu nedenle böyle şık, 3 rafı olan bir model yeterli olur diye düşündüm. Ayrıca rafların yan taraftaki destekleri dekorasyon için kullanmayı hedefliyordum; belki sarmaşık gibi bitkilerle sararak şık bir görüntü elde etmeye çalışabilirim diye düşünmüştüm. Bu şekilde daha yenilikçi ve estetik bir sergi alanı oluşturma amacım vardı. Ancak dediğiniz gibi bu rafların dayanıklılık durumu çok kötüyse, göze hoş gelen başka bir sergi fikri bulmam gerekecek.
Raf Önerisi
[QUOTE=oguzsel]

Bu tür ürünler ekonomik olsun diye çok zayıf malzemelerden üretiliyor. 5-6lt üzeri bir akvaryum koymak bence sakıncalı. Bunlara benzer ahşap bir raf ben de aldım. Malzemesi okadar ince ki boş halde taşırken bile kırılıyor dikkat etmezsem.[/QUOTE][QUOTE=Hidro Dinamik]Ben riske girip kullanmazdım. Uzun vadede tartmazsa hem can hem mal kaybı riskine değmez.
Sonuçta her rafında kitap veya ufak tefek eşyalar taşıması için üretilen ürünler.

Bir rafa net 30 lt akvaryum yaptırsanız dekoru, kumu derken 40 50kga gelecektir.

2. Metal ürünü masasıyla birlikte bir süre kullandım. Üretim amacına bakarak gayet sağlam diyebilirim ama bu iş için yinede riske değmez bence.[/QUOTE]

Şu anda kullanmakta olduğunuz önerebileceğiniz bir ürün var mı?
Raf Önerisi
Herkese merhaba,

1- [URL]https://www.trendyol.com/minimal-wood-store/5-rafli-ahsap-kitaplik-cok-amacli-dolap-144x68x30-cm-p-120998984?boutiqueId=61&merchantId=892072[/URL]
2- [URL]https://www.trendyol.com/hesapli-mobilya/hesapli-mobilya-5-rafli-metal-kitaplik-kitaplik-ceviz-p-50056214?boutiqueId=61&merchantId=120901[/URL]
Bağlantılarda belirttiğim gibi bir ürün almak istiyorum. Sonrasında her rafa 2 akvaryum gelecek şekilde küçük akvaryumlar yaptırma planım var, fakat bu raflar akvaryumları taşır mı, taşımaz mı bilemedim. Kullanan hobici arkadaşlar varsa bilgi almak isterim.

Herkese sağlıklı, mutlu hobiler dilerim.[EDIT]BATU,2024-07-02 10:25:30[/EDIT]
Palyaço Balığım Ne Kadar Aç Kalabilir
1 hafta uzun bir süre, bu yüzden evde olamayacaksanız ve sizin yerinize yemleme yapacak birisi yoksa, otomatik bir yemleme cihazı kullanabilirsiniz.
Betta Balığımda Kuyruk Erimesi
[QUOTE=fishyy]
teşekkür ederim bu şartlara dikkat edeceğim. ancak blackwater olayını pek sevmediğim için renk değişmeden suyu yumusatmanin bir yolu yok mu [/QUOTE]

Tropical Sanital Aloe Vera ürününü inceleyerek kullana bilirsiniz.
Ne Kadar Yem Kullanmalıyım?
Akvaryumda beslediğiniz balık türleri ve mevcut koşullar göz önüne alındığında, doğru miktarda yem kullanımı önemlidir. 25 litrelik bir akvaryumda 6 balık bulunması oldukça yoğun bir popülasyon olduğundan(azaltmanızı öneririm 25Litre 2 japon için ideal bir litre). Her balık türü için uygun yem miktarını ve sıklığını belirlemek gerekmektedir.

Yem Miktarı ve Sıklığı:
Bu yemi günde 2 defa, 2-3 dakikada tüketebilecekleri kadar vermenizi öneririm. Parmak ucuyla göz kararı vererek miktarı azaltıp arttırmanız gerekmektedir balık büyüklüklerini vb. bilmeden miktar söylemek yanlış yönlendirme olacaktır.

Genel Yemleme Tavsiyeleri:
- Gözlem: Balıklarınızın yemleme sonrası hala yem arayıp aramadığını gözlemleyin. Eğer hala yem arıyorlarsa, miktarı biraz artırabilirsiniz.
- Yemleme Süresi: Yemlerin 2-3 dakika içinde tüketildiğinden emin olun. Bu süre içinde tüketilmeyen yemler suyu kirletebilir.
- Yem Çeşitliliği: Tek tip yem kullanmak yerine farklı yemler (granül, pul yem, dondurulmuş yemler) kullanarak balıklarınızın beslenme çeşitliliğini artırabilirsiniz.

Beyaz Benek Hastalığı:
- Beyaz benek paraziti için ilaç kullanımı sırasında akvaryumun sıcaklığını 1-2 derece artırarak parazit döngüsünü hızlandırabilirsiniz.
- İlaç kullanımından önce filitrenizde aktif karbon varsa kapatınız, çünkü aktif karbon ilacı emer ve etkisini azaltır.

Su Değişimi:
- Haftalık su değişimleri, balıklarınızın sağlığı için oldukça önemlidir. Yüzde 20-30 su değişimi yeterli olacaktır.
- Su değişimi sırasında akvaryumun dibindeki yem artıklarını ve atıkları temizlemek için dip çekim sifonu kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, balıklarınıza daha az fakat daha sık yem vererek aşırı yemlemenin önüne geçebilirsiniz. Bu sayede hem balıklarınız sağlıklı kalır hem de akvaryum suyu temiz kalır.

Sağlıklı Mutlu Hobiler Dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.