ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
osmang
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 22:06
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Gürleyik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serpae Tetra, Kırmızı Burun Tetra, Balon Kırmızı Göz Tetra, Karides, Bitki vs…

SON 10 MESAJI

64 Litre Lowtech Akvaryumda Hangi Co2 Yöntemi
[QUOTE=AmatorBetaci]
Merhabalar hocam, denemik istediğim sistem https://www.akvaryum.com/Forum/hic_joleli_mayali_co2_sistemi_denediniz_mi_k964437_sn1.asp
Bizim forumdaki üyelerinde denemiş olduğu bu sistem, sitrik asiti işletme masrafı ne kadar olur ve ne kadar ömür alırım pek bir fikrim yok mayalı sistemi kurma isteğimin nedeni nispeten daha basit görünmesi gibiydi, jöle ile beraber kurulduğunda ise 1-1,5 ayı görebiliyor imiş. Sitrik asittende aynı ömrü görebilir miyim ve stabilite olarak nasıllar, akvaryumun şuanlık kendine ait mobilyası olmadığı için tüplü sistem kuramıyorum. En azından bitkileri de yaza kadar idare etmek ve birazda tecrübe olsun diye kurmak istiyorum.[/QUOTE]

Kesinlikle sitrik asit yöntemi daha kolay, pratik ve hemen hemen aynı süre götürür sizi. Sitrik asit yönteminde 2 adet 3 litrelik pet şişe ve sistemin malzemeleri yeterli olacaktır. sizin tek yapacağınız. Karbonatı bir şaşala, limon tuzunu bir şaşala koyup dengelemek olacaktır.
Detaylı bilgi isterseniz sitrik asit yöntemini kullanmaktayım gayet mantıklı [:iyi:]

[B]Gereksinimler ve Anlatım:/B]
Sitrik asit sistemi (satılan co2 dıy yani sitrik asit sisteminde difüzör ve hortum olmaz çoğunlukla.) 2 şaşala takılan 2 adet kapaklı ucu, ucun birinde basınç gösterge paneli diğerinde açma kapama ayar yapma yeri ve oradan çıkan hortum direk akvaryumun içindeki difüzöre gider.
[B]Sitrik Asit (CO2 dıy) Kullanımı:[/B] 3 litrelik 1 şaşala 1 buçuk su bardağı karbonat ve su eklenir. Eklediğiniz suyun derecesi şaşala baktığınızda karbonatın 4 parmak falan üzerinde olması lazım. diğer 3lt lik şaşala ise 1 buçuk su bardağı limon tuzu ekleyip ardından su ekleyiniz. Ekleyeceğiniz su şaşalın 3te 2si dolacak şekilde olması gerek. yani kalan boşluk diğer şaşalın doluluk oranı kadar olması lazım olası taşma olmaması adına. limon tuzu eklediğiniz şaşalı içindeki limon tuzu eriyene kadar çarkalayınız. karbonat olan şaşalıda çarklayabilirsiniz fakat erimeyeceği için kendinizi çok yormanıza gerek yok :).
https://www.youtube.com/watch?v=wKUQKTjZQo4 videodan yararlanabilirsiniz. [:iyi:]
Lepistes Üretimi
[QUOTE=Karahanlı]

Hocam peki akvaryum elodoe Java moss gibi bitkilerle doldursam çok sık bir şekilde o zaman yavru kayıpları azalırmı yada yavruları ayırmanın başka yolu varmı
[/QUOTE]

elodoe'ye gerek olduğunu düşünmüyorum. profesyonel dolu dolu yapamayabilirsiniz fakat yinede keyfini çıkarabilirsiniz. Lepistes otu'nu tavsiye ederim ek olarak moss ta yararlı olacaktır. elodoe vb bitkiye gerek yok.
64 Litre Lowtech Akvaryumda Hangi Co2 Yöntemi
Merhaba, co2 mayalı derken karbonat ve limontuzu sisteminden bahsediyorsunuz sanırım bunun dışındaki tüpsüz sistemler çok eskide kaldı en başarılı ve kolayı karbonat limon tuzu yani sitrik asit yöntemi. Bitkilere gelecek olursak özelliklerine göre seçmenizde fayda var her bitki mayalı sistemle ilerlemez. bitki zamanla kendini bırakacaktır. tüplü sistem olsaydı bunu söylemezdim. örneğin zemin bitkilerini ayakta tutmanız için sisteminiz daha sağlam olmalı ışık, co2, su dengesi bunlar önemlidir. rotala sitrik asit sisteminde tutulabilir. elodea veya moss tarzı bitkiler neredeyse co2siz bile tutunabilir. akvaryumunuza ekleyeceğiniz bitkilerin özelliklerini yani gereken "ışık miktarını, co2 miktarını ve su dengesini" araştırınız her bitkinin özelliği farklıdır. İYİ HOBİLER.
Lepistes Üretimi
DA

Elinizde başka ihtimal yoksa 2 adet 100 litrelik akvaryumu kendi içerisinde bölmelere ayırabilir. iyi erkek iyi dişilerden seçip 5 dişi 1 erkek şeklinde gruplayabilirsiniz. Fakat sonrasında yavruların yenmemesi için diğer balıkları çekebileceğiniz alanı boş bırakmanız iy iolacaktır. Ne kadar verim alırsınız soru işareti yapıp göreceksiniz.

Elinizde başka ihtimal yoksa 2 adet 100 litrelik akvaryumu kendi içerisinde bölmelere ayırabilir. iyi erkek iyi dişilerden seçip 5 dişi 1 erkek şeklinde gruplayabilirsiniz. Fakat sonrasında yavruların yenmemesi için diğer balıkları çekebileceğiniz alanı boş bırakmanız iy iolacaktır. Ne kadar verim alırsınız soru işareti yapıp göreceksiniz.
Akvaryum Balık Önerisi
Neon tetra, kırmızı burun tetra, balon cardinal vb. tetralardan araştırarak görsel zevkinize göre eklemekte fayda var. Tabi eklerken akvaryum popülasyonuna dikkat edin. "Ayrıca önemli uyarı: Akvaryum yakınında 3lü fiş vb. elektriksel aletlerin yerleşimini iyi yapmanızda fayda var. Herhangi bir su sıçramasında sıkıntı olabilir."
Beta Balığım Sağlıklımı
Suyun asidik derecesine bakmanızı öneririm bu tarz kuyruk veya uzuv erimelerinde. Sert bir suya ihtiyacımı var yumuşak bir suda mı yaşıyor betalar araştırmakta fayda var.
Akvaryum Kabarcık
Baloncuklar normal. Fakat renkli taşlar, plastik süsler vb. akvaryuma koyduğunuz materyaller salınım yapabilir suya buda balıkların ölümüne sebep olabilir.
Balıklarım Sağlıklı mı?
3-5 günlüğüne bu akvaryumdada yaşar fakat birbirlerini kesinlikle vuracaklardır. Petshopcu satarken bunları söylemediyse yazık ona.
Pigme Çöpçu İle Karides Yaşarmı
çöpçüler yetişkin karideslere dokunmaz fakat yavruları hüpleteceklerdir :)
Balıklarım Sağlıklı mı?
iyi hobiler. Yanlış görmediysem 10 adet falan canlı var, Alana bakıldığında “görünen alan için konuşuyorum” en en fazla 3 balık... beta balığı en üst sağdaki balık çok akıntılı suda yaşayamaz bukadar balıkla hiç yaşayamaz filtre balıklara çok yakın beta filtreye kendini kaptıracaktır. 60 litrelik akvaryum için konuşacak olursak bukadar balık için yeterli fakat üstüne çıkılmaması gerektiği düşüncesindeyim. Ayrıca kardinal tetra da ekleyecekseniz sayısını hesaplayıp eklemeniz lazım. bakkaldan sakız alır gibi tuttuğunuz balığı akvaryuma koymak mantıklı değil kafada sayı belirlemek mantıklı kardeş iyi hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.