ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fma3280
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
783
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 00:49
Toplam Mesaj:
723 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Akyol
Doğum Tarihi:
22 Ocak 1973
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Akyol 80X40X40h - Low Bitkili Rasbora Galaksi + Kırmızı Burun Tetra + Gold Phantom Tetra + Kardinal Neon Tetra + Panda Corydoras

SON 10 MESAJI

Akvaryumu Bozup Sıfırdan Kuruyorum
Merhaba;

Hocamın dediği gibi Tanganyika çikleteri olur. Tank hacmi biraz sıkıntı ama nadir bir tür olan calvus çok asil bir balıktır. Tanganyika da Tropheus türleri ( sizin tankın hacmi az gelir ) haricin de diğer türler genelde hareketsiz sabit balıklarıdır.
Hem görsel hem de kendine has tavırları olduğu için 4-6 adet Yakut tetrazon tavsiye ederim. Az bitki iyi olur. Başka türlere agresiftir tek tür olarak beslenmelidir.
Beyaz çakıl taşları fikrinde bence vazgeçin. Hiç bir balık türü için uygun değil.

İyi Hobiler...
Low Bitkili Tankım...
Herkese Merhaba;

Uzun bir aradan sonra güncelleme yapayım dedim. Aynı tank ve zemin. Zemine Tropica Nutrition Capsules takviyesi yaptım. Kolay bitkiler ( çoğunluk Nomaphila Siamensis, biraz da Hygrophila Angustifolia Rubra, Cryptocoryne Wendtii Brown ) 4 adet murble melek, Panda garra, Mavi tetra canlı mevcut. Arka alanı Nomaphila ektim. İleride tankı komple Nomaphila ile donatıp su altı bir orman havası verebilirim. Belki otaya da bir mango kök. Bulabilirsem 8-10 adet Galaxy Rasbora eklemeyi düşünüyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188846/230520251212111.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188846/230520251213271.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188846/230520251214591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188846/230520251215091.jpg[/IMG]
Sunsun 602b Debi Sorunsalı - Yeni Filtre Önerisi
Merhaba,

Tankınız yaklaşık 70 litre. Tavsiye edilen saatte 5-6 kere suyu devir yapmasıdır. Tabii tankın yoğunluk popülasyonuna göre artabilir. 1000 Lt/H yada 700 Lt/H bir dış filtre mantıklı olur. Filtre malzemesi olarak kaliteli ürünler koymanızı da tavsiye ederim. Seachem Matrix ve Seachem Purigen bu konuda çok etkili malzemelerdir.

Tetra ex 700-Eheım 2215 gayet iyi olur. Uygun fiyat olarak benim de kullanıp memnun olduğum Sunsun Hw-302 1000 Lt/H tavsiye ederim. Sizin kullandığınız 603 bunun alt modeli. Dolphin C-1000 de olur
Bu rakamlar filtrelerde malzeme yok iken geçerli olan rakamlar. Malzeme konulduğunun da ve orta vadede bu debi düşeceği için 1000 Lt/H bir filtre almanızı tavsiye ederim.

İyi Hobiler...[EDIT]fma3280,2025-05-23 10:55:34[/EDIT]
Tropheus Yemleme Tavsiyeler
"Kırmızı renk balıklara" özel yemler ile suni bir renklenme olur. Diğer sağlık problemlerine davetiye çıkarabilir. Satış-pazarlama taktiklerine kanmayın. Stresi olmayan, balığın diyetine uygun düzenli kaliteli yemler ile beslenen sık su değişimi yapılan balıklar zaten renk basarlar.
Balıklarınızın gelişimi de gayet iyi. [EDIT]fma3280,2025-05-22 13:57:04[/EDIT]
Tropheus Yemleme Tavsiyeler
Merhaba

Bitkisel ağırlıklı yemler kullanmalısınız. Farklı markaların farklı içeriğe sahip yemlerini kullanmanızı tavsiye ederim.
Serra flora, NLS threa A+ , OSI spirulina flakes, Tropical süper spirulina, JBL spirulina, Tropical algea tablet, NLS algea garanül, dainichi veggie deluxe, Tropical Pro Defence olabilir.
13 aylık artık yetişkin diyebileceğimiz balıklar için 3-4 çeşit yem yeterlidir. Günde 3-4 öğün ama çok az miktarda vermenizi tavsiye ederim.
Dubouisi Maswa Akvaryuma Uygun Mu
[QUOTE=sameterdinc]Merhaba 120*40*50 boyutlarında bir akvaryum görselde bulunan dış filitre olarak ise Eheım 2275 4+ 600 kullanılacak sormak istediğim şu duboisi maswa beslemeyi düşünüyorum fakat içerisinde akvaryumun Mangrow kokler, yatı kök Anubıas ve Java fernler bulunuyor bu balıklar için uygunmudur sorun yaşarmıyım

Merhaba,

İlk bakışta tam bir Amerikan tankı görüntüsü veriyor. [:)]
Tank ölçünüz iyi ve filtre tercihiniz gayet güzel.
Maswa için Tavsiye edilen sert su ve yüksek ph dir. Kök bu durumu olumsuz etkileyebilir. Ayrıca maswa tank için ideali, onların mutlu olduğu doğal ortam olan kaya-taş ağırlıklı bir yaşam alanıdır. Bu kayalarda oluşan doğal yosunları tırtıklamaya bayılırlar. Zemin için 0.5mm ince silis kum iyi olur. Çok meraklıdırlar, yemese bile java yı hatta Anubias bile tırtıklar. Gördüğüm kadar ile güzel forma bitkileriniz var, sıkıntı olabilir. 2 erkek 8 dişi olabilir. Ya da 25-30 adet yavru alarak bir koloni yapabilirsiniz.
Tüm bu yazdıklarımdan bağımsız olarak tankın bu hali ile maswalar yaşayabilir. Benim ki sadece tavsiye. Karar sizin...

İyi Hobiler...

🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188846/220520251054391.jpg[/IMG]
Green Terror Eş Tutmama Sorunu.
[QUOTE=tsp7]
Haklısınız bunun farkındayım aslında kısa olduğunun ama 1 çift bakmak için yeterli olacağını düşündüm. yavrudan büyütsem acaba aynı sorunla karşılaşırmıyım? ilgim birazdaha böyle gt ler gibi akıllı balıklar beslemekden yana.
[/QUOTE]

"yavrudan büyütsem acaba aynı sorunla karşılaşırmıyım"

Bu soruya %100 karşılaşmazsınız diyemem, olumlu bir ihtimal olarak şu an ki durumdan daha yüksek diyebilirim. Alacağınız 6-8 adet yavruyu gözlemleyerek içlerinden uyumlu bir çift çıkarabilirsiniz. Tabii yavru balıkları yetişkin hale getirmek emek ister. İstenilen Anatomik yapı, renk ve simetrik bir büyüme için uzun bir tank ( Boylanma tankı ) 3-4 çeşit yem ( içinde canlı yem olmalı ) ve sık sık su değişimi tavsiye edilir. Halihazırda çift olmuş yetişkin de alabilirsiniz. Hobide her karar bir maceradır. [:)] Karar sizin...

İyi Hobiler...
Green Terror Eş Tutmama Sorunu.
Merhaba,

Bu balıkları yavruyken ya da daha küçükken alsaydınız bir ihtimal bu sıkıntılar olmayabilirdi. Eş olmamış 10-12 cm Green terör bir arada uyumlu hale getirmek nerdeyse imkansız. Adı üstünde green terör. Bu arada Akvaryumunuz da uzunluk Green teröre göre kısa olduğunu söylemeliyim. 100 cm-120 cm+ tavsiye edilendir. Akvaryumda tasarım-alan olarak değişime gitseniz bile muhtemelen bu kargaşa devam edecektir. Tavsiyem başka bir türe dönmeniz. Bir çift Marble melek balığı olabilir. Yanına 8-10'lu k.burun-neon v.b tetra sürü balığı da olur.

İyi Hobiler...
Tropheus Red Moliro
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Tropheus candır. Büyük hacimli tankların vazgeçilmezidir. Red Moliro beslemedim ama Maswa, ikola, İlangi baktım, genel olarak az çok tecrübem var diyebilirim.

1 erkek 6 dişi ve katları olarak yapabilirsiniz. Tank ölçünüz yeterli. 2 erkek 12 dişi gayet güzel olabilir. Daha fazla erkek sorun yaratabilir. Tankın her iki köşesini 2 erkek tutar ve birbiriyle takışmazlar. 2 erkeği seçerken hareketli ve nispeten baskın olmalarına dikkat edin ki dişilere karşı pasif kalmasınlar
Barınma ve üreme için kayalarla alanlar yaratın. Akıntıyı severler, bir dalga motoru koyabilirsiniz.
Koloni olarak ayırdıktan sonra, 13 aylık olana kadar ne yaptıysanız çok da fazla değişikliğe gerek yok.

İyi Hobiler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.