ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Nisan 2016 16:44
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
cem arı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
cem arı
SON 6 MESAJI
ATAKAN PETSHOP
Atakan petshop firmasını internetten bulup, telefonla kendilerinden bilgi alarak, yönlendirmeleri doğrultusunda akvaryum, bitki, bi takım destek ilaçları..vs aldım. Telefonda dediğiniz gibi net cevaplar veriyorlar ki bunu esnaftır, meşguldure yorumlamıştım bende. Fakat kesinlikle doğru ve uygun şekilde yönlendiriyorlar. Istanbuldan ankaraya gelecek olan akvaryumu, strafora koyup, üç kat kalın havalı poşetle sararak özenle kargolayıp, ürünlerin yanına bir de hediye gönderme nezaketini de göstermişlerdir.
Daha sonra bir firmadan daha iki farklı bitki aldım, atakanda mevcut olmayan türler olduğu için. akvaryumuma koyduğuma bin pişman oldum. Zaten dörtte üçü öldü bitkilerin. Fakat atakan petshopdan aldığım bitkiler halen gayet sağlıklı ve formdalar(üstelik tecrübesiz olmama, tamamen kendilerinin yönlendirmesine göre kurulum yapmış olmama rağmen)
Sadece GG değil, HB gibi sitelerde de mağaza açtıklarını gördüm. Allah daha çok kazandırsın. Son derece düzgün insanlar.
Burası aracılığıyla tekrar teşekkür ederim kendilerine, hobiye başlangıç noktasında bu işten soğumadıysam katkıları çoktur.
Atakan petshop firmasını internetten bulup, telefonla kendilerinden bilgi alarak, yönlendirmeleri doğrultusunda akvaryum, bitki, bi takım destek ilaçları..vs aldım. Telefonda dediğiniz gibi net cevaplar veriyorlar ki bunu esnaftır, meşguldure yorumlamıştım bende. Fakat kesinlikle doğru ve uygun şekilde yönlendiriyorlar. Istanbuldan ankaraya gelecek olan akvaryumu, strafora koyup, üç kat kalın havalı poşetle sararak özenle kargolayıp, ürünlerin yanına bir de hediye gönderme nezaketini de göstermişlerdir.
Daha sonra bir firmadan daha iki farklı bitki aldım, atakanda mevcut olmayan türler olduğu için. akvaryumuma koyduğuma bin pişman oldum. Zaten dörtte üçü öldü bitkilerin. Fakat atakan petshopdan aldığım bitkiler halen gayet sağlıklı ve formdalar(üstelik tecrübesiz olmama, tamamen kendilerinin yönlendirmesine göre kurulum yapmış olmama rağmen)
Sadece GG değil, HB gibi sitelerde de mağaza açtıklarını gördüm. Allah daha çok kazandırsın. Son derece düzgün insanlar.
Burası aracılığıyla tekrar teşekkür ederim kendilerine, hobiye başlangıç noktasında bu işten soğumadıysam katkıları çoktur.
Bitki Tanımlama Ve Bakım Konusunda Öneriler
Merhabalar,
Akvaryumumda 4 tür bitki bulunuyor. Tilki kuyruğunu tanıyorum fakat diğer üç türü ayırt edemiyorum. aralarından birisi çam sanırım. Diğerlerinden emin değilim. Sizlere danışmak istedim.
1. Bitki :
[url=http://hizliresim.com/RVO06a][img]http://i.hizliresim.com/RVO06a.jpg[/img][/url]
2. Bitki :
[url=http://hizliresim.com/B0yrED][img]http://i.hizliresim.com/B0yrED.jpg[/img][/url]
3. Bitki:
[url=http://hizliresim.com/5kGg4A][img]http://i.hizliresim.com/5kGg4A.jpg[/img][/url]
Bu bitkileri akvaryuma koyalı yaklaşık 3 gün oluyor. Akvaryumum 30 litre.
Led, 0.5W, 8,500Kx8 (teknik verileri) ışık sistemi, tepe şelale filtrasyon sistemi (kısmi biyolojik, çoğunlukla mekanik, fakat ben sünger takviyesi yaparak biyolojik filtrasyonu destekledim)
Canlı olarak; 8 neon tetra(ortalama 1.5 cm boylarındalar, 2 aydır bu akvaryumdalar) 3 lepistes ve 2 cüce tül kuyruk vatoz (1.5-2 cm boylarında, 1 aydır bu akvaryumdalar) sorunsuz gayet mutlu yaşamaktalar. Hatta bitkileri yerleştirince, balık nüfusu bitkili bölgeye (akvaryumun sağ tarafı kapıya yakın olduğu için bu tarafadaha çok ekmiştim, ordaki hareketlilikten etkilenmesinler diye ama.. ) daha çok yoğunlaşmaya başladılar, bitkilerin arasında gezmeye başladılar.
Gel gelelim, bitkilerin yapraklarında özellikle, sararma ve kararma gözlemliyorum. Sizce sebebi nedir?
Sıvı gübrem mevcut fakat kullanmadım(sera flora).Açıkcası Yosun oluşmasından korkuyorum, ilk tecrübemde kurtulmam oldukça zor olmuştu. Co2 sistemimde var, kullanabilirim. Sizlerin yönlendirmesine ihtiyacım var bu noktada.
Unutmadan; ışıklandırmayı, gündüz, 3 saat açık, 3 saat kapalı (ortalama değerler) şeklinde toplam 6 saat akvaryum ışığı alacak şekilde yapıyorum şimdilik. Zamanlayıcım var, henuz kurmadım. Ne önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim,
Ek not (düzeltme): Kum salınım yapmayan, hagen kumuna benzer, 1-2mm kalınlıgında parlak siyah dekoratif kum. Salınım yapmadığını özellikle belirtmişlerdi.[EDIT]ciari,2015-08-21 23:20:06[/EDIT]
Merhabalar,
Akvaryumumda 4 tür bitki bulunuyor. Tilki kuyruğunu tanıyorum fakat diğer üç türü ayırt edemiyorum. aralarından birisi çam sanırım. Diğerlerinden emin değilim. Sizlere danışmak istedim.
1. Bitki :
[url=http://hizliresim.com/RVO06a][img]http://i.hizliresim.com/RVO06a.jpg[/img][/url]
2. Bitki :
[url=http://hizliresim.com/B0yrED][img]http://i.hizliresim.com/B0yrED.jpg[/img][/url]
3. Bitki:
[url=http://hizliresim.com/5kGg4A][img]http://i.hizliresim.com/5kGg4A.jpg[/img][/url]
Bu bitkileri akvaryuma koyalı yaklaşık 3 gün oluyor. Akvaryumum 30 litre.
Led, 0.5W, 8,500Kx8 (teknik verileri) ışık sistemi, tepe şelale filtrasyon sistemi (kısmi biyolojik, çoğunlukla mekanik, fakat ben sünger takviyesi yaparak biyolojik filtrasyonu destekledim)
Canlı olarak; 8 neon tetra(ortalama 1.5 cm boylarındalar, 2 aydır bu akvaryumdalar) 3 lepistes ve 2 cüce tül kuyruk vatoz (1.5-2 cm boylarında, 1 aydır bu akvaryumdalar) sorunsuz gayet mutlu yaşamaktalar. Hatta bitkileri yerleştirince, balık nüfusu bitkili bölgeye (akvaryumun sağ tarafı kapıya yakın olduğu için bu tarafadaha çok ekmiştim, ordaki hareketlilikten etkilenmesinler diye ama.. ) daha çok yoğunlaşmaya başladılar, bitkilerin arasında gezmeye başladılar.
Gel gelelim, bitkilerin yapraklarında özellikle, sararma ve kararma gözlemliyorum. Sizce sebebi nedir?
Sıvı gübrem mevcut fakat kullanmadım(sera flora).Açıkcası Yosun oluşmasından korkuyorum, ilk tecrübemde kurtulmam oldukça zor olmuştu. Co2 sistemimde var, kullanabilirim. Sizlerin yönlendirmesine ihtiyacım var bu noktada.
Unutmadan; ışıklandırmayı, gündüz, 3 saat açık, 3 saat kapalı (ortalama değerler) şeklinde toplam 6 saat akvaryum ışığı alacak şekilde yapıyorum şimdilik. Zamanlayıcım var, henuz kurmadım. Ne önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim,
Ek not (düzeltme): Kum salınım yapmayan, hagen kumuna benzer, 1-2mm kalınlıgında parlak siyah dekoratif kum. Salınım yapmadığını özellikle belirtmişlerdi.[EDIT]ciari,2015-08-21 23:20:06[/EDIT]
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Bu sistemi bende yaptım bugün. Fakat sitrik asit çok hızlı tükendi. yaklaşık 1-2 saat içinde 100ml ancak kaldı. bi kaç saate o da biter sanırım. yani toplamda 6 saat ancak dayandı sistem. Ama ilk yarım saat içinde gaz çıkışı almaya başladım. Birinci saatte difüzör tam randımanlı olarak çalışıyordu (difüzör yeni, bu yüzden sanırım kapak kısmında bi kaç saniyede bir bi kaç büyük kabarcık kaçırıyor). Sitrik asitin bu kadar hızlı tükenmesini sebebi ne olabilir ? Sistem damlamalı anladığım kadarıyla, fakat hızlı bi şekilde aktı ve basınç en üst seviyeye çıkıp karbonat şişenin boğumuna kadar köpürünce damlama moduna geçti ancak.
Bu sistemi bende yaptım bugün. Fakat sitrik asit çok hızlı tükendi. yaklaşık 1-2 saat içinde 100ml ancak kaldı. bi kaç saate o da biter sanırım. yani toplamda 6 saat ancak dayandı sistem. Ama ilk yarım saat içinde gaz çıkışı almaya başladım. Birinci saatte difüzör tam randımanlı olarak çalışıyordu (difüzör yeni, bu yüzden sanırım kapak kısmında bi kaç saniyede bir bi kaç büyük kabarcık kaçırıyor). Sitrik asitin bu kadar hızlı tükenmesini sebebi ne olabilir ? Sistem damlamalı anladığım kadarıyla, fakat hızlı bi şekilde aktı ve basınç en üst seviyeye çıkıp karbonat şişenin boğumuna kadar köpürünce damlama moduna geçti ancak.
Neon Tetra, Sürekli Su Yüzeyine Çıkma
En kısa sürede bahsettiğiniz plastik kaplardan edineceğim.
İnternet resmen bilgi çöplüğü olmuş. Herkes kendi tecrübelerine dayanarak "kesin" bilgiler yazmış. Fakat haklısınız. Bu hacim bu sayıda tetra için bence de fazla oldu.
Bir de sanırım Akvaryumda dengeyi kuramadım. Sudaki bulanıklık gitmedi bir türlü. Ve bugun hava hortumunun üzerinde beyaz kaygan bir oluşum gözlemledim(hortumun sadece su içinde kalan kısmında vardı).
Akvaryumda ortalama 8-10cm boylarında 5 adet CABOMBA, aynı boylarda 2 adet Elodea ve yaklaşık 5cmx5cm lik bir alanı kaplaması için dekor üzerine tutturduğum Java moss var.
Akvaryumu ilk kurduğumda bitkiler için Sera Florena (üzerinde belirtilen miktarda) ve aqua-fix (yine kullanım talimatına göre) eklemiştim. Su değişiminde yine değiştirdiğim orana göre aqua-fix ekledim.
Maalesef bitkileri biraz gölge bir alana dikmişim (acemilik..) bu yüzden aydınlatma pek faydalı olmadı sanırım ama gün ışığını (doğrudan güneş ışığı değil, akvaryum asla güneş ışığını doğrudan almıyor) bolca alan bir konumdalar.
Yanlış yaptığımı düşündüğünüz, yada önerileriniz varsa lütfen paylaşın.
Nihayetinde can sorumluluğu, insan gerçekten üzülüyor.
En kısa sürede bahsettiğiniz plastik kaplardan edineceğim.
İnternet resmen bilgi çöplüğü olmuş. Herkes kendi tecrübelerine dayanarak "kesin" bilgiler yazmış. Fakat haklısınız. Bu hacim bu sayıda tetra için bence de fazla oldu.
Bir de sanırım Akvaryumda dengeyi kuramadım. Sudaki bulanıklık gitmedi bir türlü. Ve bugun hava hortumunun üzerinde beyaz kaygan bir oluşum gözlemledim(hortumun sadece su içinde kalan kısmında vardı).
Akvaryumda ortalama 8-10cm boylarında 5 adet CABOMBA, aynı boylarda 2 adet Elodea ve yaklaşık 5cmx5cm lik bir alanı kaplaması için dekor üzerine tutturduğum Java moss var.
Akvaryumu ilk kurduğumda bitkiler için Sera Florena (üzerinde belirtilen miktarda) ve aqua-fix (yine kullanım talimatına göre) eklemiştim. Su değişiminde yine değiştirdiğim orana göre aqua-fix ekledim.
Maalesef bitkileri biraz gölge bir alana dikmişim (acemilik..) bu yüzden aydınlatma pek faydalı olmadı sanırım ama gün ışığını (doğrudan güneş ışığı değil, akvaryum asla güneş ışığını doğrudan almıyor) bolca alan bir konumdalar.
Yanlış yaptığımı düşündüğünüz, yada önerileriniz varsa lütfen paylaşın.
Nihayetinde can sorumluluğu, insan gerçekten üzülüyor.
Maalesef bahsi geçen balığı kaybettim.
1 saat önce gayet hareketli yüzerken, bir saat sonra filtre mazgalına yapışmış halde cansız şekilde gördüm.
Sanırım balık satın aldığımda hastaydı. Umarım sürünün kalanında herhangi bir hastalık çıkmaz.
Teşekkürler
Maalesef bahsi geçen balığı kaybettim.
1 saat önce gayet hareketli yüzerken, bir saat sonra filtre mazgalına yapışmış halde cansız şekilde gördüm.
Sanırım balık satın aldığımda hastaydı. Umarım sürünün kalanında herhangi bir hastalık çıkmaz.
Teşekkürler
Merhabalar,
Yaklaşık 10 gün önce kurmuş olduğum 30lt bitkili akvaryumuma üç gün önce 12 adet Neon Tetra koydum. Balıklar ilk 48 saat alışma sürecini yaşadılar beklediğim gibi, şimdi farklı gruplar oluşturup bazıları da bireysel yüzmeye dahi başladı.
Fakat içlerinden birisi (diğerlerinden daha iri) sürekli su yüzeyine çıkıp nefes almaya çalışır gibi hareketler yapmakta.
Oksijen sıkıntısı olduğunu düşünüp ( normalde hava motorunu kontrollü olarak çalıştırıyorum bitkilerden dolayı) hava motorunu çalıştırdım. Biraz rahatlamış gözükse de bu davranışı kesilmedi.
Bir süre daha gözlemledikten sonra Bir miktar su değişimi yapmaya karar verdim. Takriben 5lt civarında su değişimi yapıp gerekli ilaçları ekledim suya, ve hava motorunu çalıştırmaya devam ettim. Fakat bu spesifik tetram, halen su yüzeyine çıkıp, kendisini dibe doğru bırakıp, bazen akıntıya bırakıp, tuhaf davranışlar sergiliyor.
Diğer balıklara göre daha aktif olması hasta olmayacağını düşündürüyor(gayet çevik hareketleri var yüzerken, fakat dalar gibi su yüzeyinden dibe doğru kendini bırakır hareketler yapıyor) bana fakat yine de sizlere bir danışmak istedim.
Görüşleriniz için Şimdiden teşekkürler.
Not: Pul yem ile besliyorum. 12 tetra için ölçüt sizce ne kadar olmalı ? sanırım biraz fazla yem veriyor da olabilirim.[EDIT]ciari,2015-07-18 22:51:54[/EDIT]
Merhabalar,
Yaklaşık 10 gün önce kurmuş olduğum 30lt bitkili akvaryumuma üç gün önce 12 adet Neon Tetra koydum. Balıklar ilk 48 saat alışma sürecini yaşadılar beklediğim gibi, şimdi farklı gruplar oluşturup bazıları da bireysel yüzmeye dahi başladı.
Fakat içlerinden birisi (diğerlerinden daha iri) sürekli su yüzeyine çıkıp nefes almaya çalışır gibi hareketler yapmakta.
Oksijen sıkıntısı olduğunu düşünüp ( normalde hava motorunu kontrollü olarak çalıştırıyorum bitkilerden dolayı) hava motorunu çalıştırdım. Biraz rahatlamış gözükse de bu davranışı kesilmedi.
Bir süre daha gözlemledikten sonra Bir miktar su değişimi yapmaya karar verdim. Takriben 5lt civarında su değişimi yapıp gerekli ilaçları ekledim suya, ve hava motorunu çalıştırmaya devam ettim. Fakat bu spesifik tetram, halen su yüzeyine çıkıp, kendisini dibe doğru bırakıp, bazen akıntıya bırakıp, tuhaf davranışlar sergiliyor.
Diğer balıklara göre daha aktif olması hasta olmayacağını düşündürüyor(gayet çevik hareketleri var yüzerken, fakat dalar gibi su yüzeyinden dibe doğru kendini bırakır hareketler yapıyor) bana fakat yine de sizlere bir danışmak istedim.
Görüşleriniz için Şimdiden teşekkürler.
Not: Pul yem ile besliyorum. 12 tetra için ölçüt sizce ne kadar olmalı ? sanırım biraz fazla yem veriyor da olabilirim.[EDIT]ciari,2015-07-18 22:51:54[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Beta Balığı Dropsy Japon & Beta, 12:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes İçin Bu Sıcaklık İdeal Mi? mehmetmtk, 12:33
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Kavgacı Siyam Balığı scorpion26, 12:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Türü Nedir EMİR G., 12:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cuba Bitkisi Yaprak Kızarıklıkları capodicapii, 11:59
Yeni Üye Forumu - Plati Balığım Hamile Mi TuRKeR, 11:54
Yeni Üye Forumu - Pengasus köpek balıgı yara problemi Aquaristtr, 11:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Yan Yatan Balik Buble., 10:28
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Dipte 15-20 Saniye Yüzmüyor Buble., 10:23
Yeni Üye Forumu - Tankım İçin Eleştiri Ve Öneri Orhan76, 10:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Kum Ekleme Bvarisli, 09:38
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Üstten Atlarmı ugur7777, 09:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - The Last Orhan76, 08:50
Akvaryum Tanıtımı - Dry Start Başlangıç Orhan76, 08:46
Akvaryum Tanıtımı - Ciklet Boylanması Orhan76, 08:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Orhan76, 08:36
Güney Amerikan Cichlidleri - Hemichromis Exxul(nadirtür)kırmızının Engüzel Hali Orhan76, 08:31
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Vietnama Yolculuk Cgtyuzen06, 07:59
İnternetten ve Gezilerden Videolar ve Fotoğraflar - Sumplu Pipo Filtre Alınır mı? ilhannnn01, 07:34
Yeni Üye Forumu - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi HaydarGul, 04:54
Akvaryum Tanıtımı - İlk Akvaryum Deneyimi HaydarGul, 04:27
Yeni Üye Forumu - Dışkı Sorunu ali, 01:13
Yeni Üye Forumu - Canlı Balığı Yem Olarak Kullanmak Etik Mi ? GhostKoi, 00:46
Akvaryum Dünyasından Haberler - Molly Tank - Canlı Doguran - 77lt EMİR G., 23:32
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Petshop'u Gezdim Hahahatii, 23:30
Akvaryum Dünyasından Haberler - Caridina Karides Blue Bolt Üreme SunkenShrimps, 23:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pirana bettacii, 22:57
Amerikan Tetraları - Balıklarım Tek Tek Oluyor 15 Taneside Oldu bendeniztayfun, 22:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Emiş- Basış Tortuga4, 22:49
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Oranda Balığımdaki Siyah Lekeler, Göz Kararması Süeda, 22:45
Yeni Üye Forumu - Crs Karides Ozmos Su Olmadan Bakmak Ve Üretmek Ayberk1634, 22:31
Omurgasızlar - Odun Pengasus Beyaz Benek Kedi Balığı Bugeasltk, 22:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Cuba Bitkisi Hakkında Destek. hknbal28, 21:21
Bitki Türleri ve Bakımı - Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür 1Balikci, 21:04
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Beta Tankını Yeniliyeceğim Erbetta, 21:03
Labirentliler - Akvaryumun İçinde Tozlanma Hahahatii, 19:36
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Hareketsiz ali, 18:57
Yeni Üye Forumu - 20x20 Küp Beta Akvaryumu anil1912, 18:11
Akvaryum Tanıtımı - Güncelleme Zamanı Tortuga4, 16:56
Akvaryum Tanıtımı - Artemia Mix Ehtiyar, 16:02
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lelupiler Neden Renk Değiştiriyor? FSMFSM, 15:51
Tanganyika Cichlidleri - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin scorpion26, 15:51
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtre Yetersiz Çalışıyor OnurPo, 15:47
Yeni Üye Forumu - Bitkilerin Ve Camların Üstümdeki Yosunlar bendeniztayfun, 15:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Balığım Hamile Mi? Ne Zaman Doğum Yapar? YMNYURT4585, 15:33
Canlı Doğuranlar - Vampir Yengeçlerim Eldurmaz, 15:25
Akvaryum Tanıtımı - Türün Adı Nedir ? Thefishmannn, 14:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistesim Kafa Sallıyor TuRKeR, 14:14
Canlı Doğuranlar - Beta Balığı Dropsy Japon & Beta, 14:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavru Orandam Kuma Sürtünüyor. .Lux., 13:27
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 12:39
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 12:39
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 12:35
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 12:35
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 12:35
- Acil Yavru Veren Genç Apisto. Macmasteri Çift rhn35 12:03
- Genç Damızlık Apisto. Trifasciata rhn35 12:03
- Canlı Yem Un Kurdu 1000-500 Arası Adet 130tl Ylcnkyaa 12:02
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 12:02
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 12:02
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 12:02
- Corydoras Sterbai nikon_ 12:02
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 12:00
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 11:58
- Çeşitli Boylarda Kiraz Karides Köroglu.88 11:58
- Damizlik Corydoras Gold Laser Köroglu.88 11:58
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 11:58
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 11:51
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 11:51
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:30
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 11:30
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 11:12
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 11:10
- Saz Bitkisi Ve Diğer Bir Bitki Daha (takas) pike4keeper 11:00
- Dark Moscow Blue pike4keeper 11:00
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 10:55
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 10:55
- Creaqua Akvaryum Ve Diğer Malzemeler s3lck 10:39
- Toplam Fiyatta %20 İndirim Kampanyalı Bitkiler🌼🌺 hasancn 10:35
- Toplu Su Üstü Bitkisi hasancn 10:35
- Tropica Soil Powder hasancn 10:35
- Oase Biomaster Thermo 850 Dış Filtre. Hüdai 10:27
- 1 Adet Yavruluk Ve Bitki Mos Yetiştirme Akvaryumu VsfAkn 10:18
- Similis-speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 10:13
- Mdf Antrasit Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryum TayfunSylkn 10:05
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn & Sakura Karides scorpion26 10:05
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 10:05
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 10:05
- Black Dragon Lepistes & Medaka Komachi Kohaku scorpion26 10:05
- Jbl Manado Ve Aquabasis Kum Cihanturk 10:03
- Aquael Isıtıcı 100 Watt Bora Bey 10:03
- Unistar 4l Bora Bey 10:03
- Armatürk 60'cm Aydınlatma Bora Bey 10:03
- Creaqua Lake Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryumlar TayfunSylkn 10:02
- Demosoni Tetra Melek karadeniz37 10:02
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:52
- Kurulu Köşegen Akvaryum kadir34 09:17
- Dekor - Manado - Akvaryum - Karides_vatoz Yuvası osmandbnl 09:16
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 09:16
- Blyxa Japonica - Su Mercimeği osmandbnl 09:16
KULLANICILAR
- 158 Online Kullanıcı, 86 Üye
Online Kullanıcılar
valarmorghulis12,
Akax,
Orhan76,
terranova,
Umt61,
reprise,
eguvnr,
Ayberk1634,
yasirakbas,
MehmetSerkan,
Sogan,
egemenozbeyli,
darkaura,
Köroglu.88,
sirhill,
Gülce Özerkan,
MiSoSiKiaN,
aytekk,
KingMaker,
serhan16,
mehmetsoydan,
Maria,
barsbingul,
ciways,
sengulturker,
Atakandro,
buraktanatar,
Vlademirol,
Dogancan25,
capodicapii,
amatordiy,
scorpion26,
osmandbnl,
Mikail Erdoğan,
erhansavan,
ozan_1903,
melektrikci,
hknbal28,
TuRKeR,
oguzhn,
YMNYURT4585,
bugra_81,
MertSoyumert,
Praton,
3dtarik,
Balikcidede,
mlh06,
-RBG-,
MustafaŞ,
.Lux.,
Aquaristtr,
Kaya0606,
Corydoras.gram,
Serifsaquascaper,
Wolkan,
Golgeci,
egedin,
lgaquatic,
Abdullah929,
YagizEfe551905,
MEA84,
isssmailak,
Özşahin,
bearse22,
hepatik,
emrbrcn,
ertuğrull,
Hidro Dinamik,
Ardaaa..,
TayfunSylkn,
Mali89,
fahri-,
FSMFSM,
Brdk64,
necayip,
Şahin0640,
yusufelik,
emirhana,
Hahahatii,
Ankaragucu,
Gursoyhasan,
erdo_bg,
Sarapla,
mitii,
beary,
vel1d,
efsane07,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.