ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
enginanil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Eylül 2015 15:26
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
engin anil
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
engin anil
SON 10 MESAJI
Betta gözünde şişlik
[QUOTE=mesutok]biyo ichtyo zaten metilen mavisidir. Gözüne sürmeyin suyuna uygulayın suyun tonunu açık mavi yapacak kadar damlatın 10 damla yeterli olur en fazla diye düşünüyorum 20 litrede. Birde eczaneden terramycin göz melhemi alın 1 TL. o gözününü etrafına sürün korkmayın bir zararı olmaz iyi gelecektir. Suyunada elinizde varsa aslında 3-5 damlata mikofish mantar ilacı damlatmanız faydalı olurdu. Neyse mikofishten önce Ichthyo ilacınızı kullanın ve o kremi edinin eczaneden günde birkez o gözünün etrafına sürün. Birde size link ekleyimi orada göz funsusu başlığı altındaki linkteki konuları okuyun bilginiz olsun.
[QUOTE=mesutok]biyo ichtyo zaten metilen mavisidir. Gözüne sürmeyin suyuna uygulayın suyun tonunu açık mavi yapacak kadar damlatın 10 damla yeterli olur en fazla diye düşünüyorum 20 litrede. Birde eczaneden terramycin göz melhemi alın 1 TL. o gözününü etrafına sürün korkmayın bir zararı olmaz iyi gelecektir. Suyunada elinizde varsa aslında 3-5 damlata mikofish mantar ilacı damlatmanız faydalı olurdu. Neyse mikofishten önce Ichthyo ilacınızı kullanın ve o kremi edinin eczaneden günde birkez o gözünün etrafına sürün. Birde size link ekleyimi orada göz funsusu başlığı altındaki linkteki konuları okuyun bilginiz olsun.
Bu tür fungular mantarlar suyun kalitesizliğinden olur öncelikle bir yüzde 50 su değişimi yapın ve yerine uygun ısıda klorsuz su ekleyin sonra tedaviye başlarsınız. ve bundan sonra 5 günde bir akvaryumunuzda bir miktar su değişimi yaparsınız su değişimi yaptıkça sudaki olumsuzluklar inceltilir.
Metilen mavisinin sudaki renk tonu:
[/QUOTE]
çok teşekkürler değerli yorumunuz için. mesutok
Betta Bir Sanattir.En Iyi Bettalarimizi Paylasalim
Merhaba,
Merhaba,
Bunlarda benim Prens ve Prensesim.
ATEŞ ve BARUT
Betta gözünde şişlik
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: tek gözün şişmesi ve buğulanması
Akvaryum Kapasitesi (litre): 20 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sadece betta
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: filtrasyon yok
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: akvaryumcudan metilen mavisi istedim, biyo lchthyo verdi. yaptığım araştırmada metilen mavisini pamukla gözüne sürün yazıyordu ama bu aldığım şeyin metilen mavisi olduğundan emin değilim. biyo lchthyo pamukla gözüne sürülür mü ve nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : su değişimi yapılmııştı, sonrasında gözde şişlik oluştu.
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: tek gözün şişmesi ve buğulanması
Akvaryum Kapasitesi (litre): 20 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sadece betta
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: filtrasyon yok
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: akvaryumcudan metilen mavisi istedim, biyo lchthyo verdi. yaptığım araştırmada metilen mavisini pamukla gözüne sürün yazıyordu ama bu aldığım şeyin metilen mavisi olduğundan emin değilim. biyo lchthyo pamukla gözüne sürülür mü ve nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : su değişimi yapılmııştı, sonrasında gözde şişlik oluştu.
Dişi betta gözündeki şişlik - resimli
[QUOTE=Niso] Geçmiş olsun. Internette aradınız mı bilmiyorum ama daha önce böyle problemle karşılaşmış olan birine verilen cevabı size kopyalıyorum.
NEDENLERİ
Su kalitesinin bozulmasından meydana gelir. Göz fungusu olan akvaryumunuzda %30-40 taze su değişimi öneririm.
Hasta balık, karantina tankına alınır. Metilen mavisi veya Contra- Ichthyo ve kulak çöpü veya pamuk temin edilir. İlaçlardan herhangi biri, pamuğa veya kulak çöpünün ucundaki pamuğa damlatılır. Balık ağ ile alınır. Balık ağdayken, hasta olan gözüne/ gözlerine kulak çöpü veya pamuk ile pansuman yapılır. (Kulak çöpünü veya pamuğu, göze, fazla bastırmayınız) Karantina tankına, biraz Metilen mavisi veya Contra- Ichthyo damlatılmasında fayda vardır. Hasta balık iyileşene kadar, bu işlem, günde bir kez uygulanır. Tedavi sırasında su değişimi yapmayı unutmayın; tedaviyi hızlandırır. Günde %10 su değişimi yeterlidir.
Bu İşlem Sonuç Vermez İse…
Yukarıdaki işlem sonuç vermezse, hasta balığın gözüne gümüş nitrat sürülür sonra da %1 oranında potasyum di cromat, kulak çöpüne v.b batırılır ve bununla hasta balığın gözüne pansuman yapılır. Bu işlemi yaptığınızda, balığınızın gözü kırmızı olabilir; geçicidir.
[/QUOTE]
Çok teşekkürler
merhaba,
[QUOTE=Niso] Geçmiş olsun. Internette aradınız mı bilmiyorum ama daha önce böyle problemle karşılaşmış olan birine verilen cevabı size kopyalıyorum.
NEDENLERİ
Su kalitesinin bozulmasından meydana gelir. Göz fungusu olan akvaryumunuzda %30-40 taze su değişimi öneririm.
Hasta balık, karantina tankına alınır. Metilen mavisi veya Contra- Ichthyo ve kulak çöpü veya pamuk temin edilir. İlaçlardan herhangi biri, pamuğa veya kulak çöpünün ucundaki pamuğa damlatılır. Balık ağ ile alınır. Balık ağdayken, hasta olan gözüne/ gözlerine kulak çöpü veya pamuk ile pansuman yapılır. (Kulak çöpünü veya pamuğu, göze, fazla bastırmayınız) Karantina tankına, biraz Metilen mavisi veya Contra- Ichthyo damlatılmasında fayda vardır. Hasta balık iyileşene kadar, bu işlem, günde bir kez uygulanır. Tedavi sırasında su değişimi yapmayı unutmayın; tedaviyi hızlandırır. Günde %10 su değişimi yeterlidir.
Bu İşlem Sonuç Vermez İse…
Yukarıdaki işlem sonuç vermezse, hasta balığın gözüne gümüş nitrat sürülür sonra da %1 oranında potasyum di cromat, kulak çöpüne v.b batırılır ve bununla hasta balığın gözüne pansuman yapılır. Bu işlemi yaptığınızda, balığınızın gözü kırmızı olabilir; geçicidir.
[/QUOTE]
Çok teşekkürler
merhaba,
akvaryumcudan biyo ıchthyo diye bir ilaç aldım.
gözdeki şişlik için kullanabilir miyim
Dişi betta gözündeki şişlik - resimli
Merhabalar,
Merhabalar,
bu sabah geldiğimde, dişi bettamın gözündeki şişliği farkettim. Sorun ne olabilir, hastalığın adı nedir ve nasıl iyileştirebilirim?
Şimdiden teşekkürler
dişi bettayı ayırmak
Selam arkadaşlar,Onur Nergiz 2015-02-12 19:20:01
Selam arkadaşlar,
Bugün çiftleşme gerçekleşti ve forumdan öğrendiğim kadarıyla erkek dişiden ilgiyi kesip köşeye sıkıştırdığını görünce dişiyi ayırdım. Şu anda dişinin karnı hala şiş ve üreme tüpü hala dışarda. Erken mi ayırdı acaba ya da normal bir durum mudur? Şimdiden teşekkürler.
Üretimde yemleme ve süreç
selam arkadaşlar,
enginanil 2015-02-09 12:28:01
selam arkadaşlar,
bugün erkek ve dişi betamı ortadan bir camla ayrılmış tanka koydum ve su seviyesini ayarladım.
sormak istediğim her iki balığın da yemlenmesi ile ilgili prosedür nedir.
yemlemeye devam mı ? ve yemlemeyi ne zaman kesmeliyiz ( kesmemiz gerekiyorsa eğer )
akvaryumun ışığının açık mı kapalı mı kalması gerekir?
Ve bu aşamadan sonra yapılması gerekenler hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
ilk deneyimim olacağından yardımınıza ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler
Fanustan Akvaryuma geçiş, (Resimli) :)
[QUOTE=Kerem01]Öncelikle hayırlı olsun :D
[QUOTE=uluorta]Merhabalar, maşallah balığınız çok güzel. Akvaryuma geçmeniz çok iyi olmuş, ancak yapay bitkiler salınım yapabilir, mümkünse onları da canlı bitkilerle değiştiriniz. Hangi camdan kendini görüp kabarıyor bilmiyorum ama benim bettam da arkaplanın yansımasında kendisini görüp kabarıyordu. Arka planı çıkardım, sorun çözüldü ancak arka planım olmayınca bir garip oldu. Siz bu işe bir çözüm bulursanız ben de sizin çözümünüzden yararlanırım.[/QUOTE]
[QUOTE=erulusoy]Merhabalar. Öncelikle yaklaşımınız ve düşünce tarzınız için Tebrikler. Doğal bitkiler( Anubias gibi bakımı kolay, gereksinimi az) ve bir kök(Mangrow,yattı vs) ile Ateş daha da mutlu olacaktır. Sürekli olmamak şartı ile zaman zaman kabarması kuyrukları açısından faydalıdır. Zaten bir süre sonra kendi de durumu fark edip azaltacaktır.[/QUOTE]
[QUOTE=mis35]Çok iyi bir karar almışsınız, balıkların fanusta bakılması sağlıkları açısından hiç iyi değil.[/QUOTE]
[QUOTE=Kerem01]Öncelikle hayırlı olsun :D
Akvaryumunuz muhteşem olmuş.Bir betta akvaryumu için daha iyisi olamazdı.Tek eksik noktası Ateş'in saklanacağı bir alanı olmaması.Bir mağara yada testi koyarsanız akvaryumunuza balığınız yalnız kalmak istediği zamanlarda oraya girecek ve stres atacaktır :) Bu arada canlı bitki tavsiye ediyorum.Yapayları da çıkarmanızı öneriyorum salınım yapacağı için balığınız bundan olumsuz etkilenecektir.
Camın yansıması hakkında bir fikrim yok :( özür dilerim.
Umarım balığınız hep sağlıklı kalır :=)
[/QUOTE]
Değerli yorumun için teşekkürler
[QUOTE=uluorta]Merhabalar, maşallah balığınız çok güzel. Akvaryuma geçmeniz çok iyi olmuş, ancak yapay bitkiler salınım yapabilir, mümkünse onları da canlı bitkilerle değiştiriniz. Hangi camdan kendini görüp kabarıyor bilmiyorum ama benim bettam da arkaplanın yansımasında kendisini görüp kabarıyordu. Arka planı çıkardım, sorun çözüldü ancak arka planım olmayınca bir garip oldu. Siz bu işe bir çözüm bulursanız ben de sizin çözümünüzden yararlanırım.[/QUOTE]
Merhaba,
yorumun için teşekkürler. erulusoy arkadaşın dediği gibi bir müddet sonra duruma alıştı ve yansımadan kaynaklı kabarmaları %10'a indi.
[QUOTE=erulusoy]Merhabalar. Öncelikle yaklaşımınız ve düşünce tarzınız için Tebrikler. Doğal bitkiler( Anubias gibi bakımı kolay, gereksinimi az) ve bir kök(Mangrow,yattı vs) ile Ateş daha da mutlu olacaktır. Sürekli olmamak şartı ile zaman zaman kabarması kuyrukları açısından faydalıdır. Zaten bir süre sonra kendi de durumu fark edip azaltacaktır.[/QUOTE]
Merhaba,
aynen dediğiniz gibi bir süre sonra alıştı duruma.
teşekkürler
[QUOTE=mis35]Çok iyi bir karar almışsınız, balıkların fanusta bakılması sağlıkları açısından hiç iyi değil.[/QUOTE]
Böyle daha mutlular. teşekkürler
Veee buda 'Ateş' in müstakbel eşi. Bu dişiyi forum sayesinde clubsound arkadaştan edindim.
Veee buda 'Ateş' in müstakbel eşi. Bu dişiyi forum sayesinde clubsound arkadaştan edindim.
kendisine de çok teşekkür ederim. Dişinin cinsi Ateş ile aynı sanırım. çifteşmeye hazır görünüyor mu sizce, karnında hafif şişlik var.
Selam arkadaşlar,üstadlar.
Selam arkadaşlar,üstadlar.
2 ay önce bir Pet shopta görüp aşık olup aldığım ve bir fanusun içinde ofisimde bakmaya başladığım Bettam 'Ateş' ile birbirimize o kadar çok alıştık ki , artık kendisinin terfi etmesi gerektiğine ve daha rahat bir ortamda yaşaması gerektiğine karar verdim. Ofiste baktığım için küçük bir akvaryum alarak ve ısıtıcı, ışıklandırma, bitki vs kendimce dizayn ederek hakettiği terfiyi bugün itibariyle kendisine verdim. Cinsi bildiğim kadarıyla Tülkuyruk.Yorumlarınızı bekliyorum.
bir tek sorun şu ki akvaryumun camı yansıma yapıyor ve kendisini görüp kabarıyor, bununla ilgili ne yapabilirim?
Saygılar
SON MESAJLAR
- Karasal Bitkiler İçin Aydınlatma bendeniztayfun, 09:58
Aydınlatma - Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor scorpion26, 09:57
Yeni Üye Forumu - Tropheus Dişi Erkek sorgun, 09:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var KaanE, 09:27
Yosun - Bitkilerde Çürüme Yasin034, 09:06
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Elyaf Çok Pis Orhan76, 08:44
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek HOPPALA, 04:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Tür Karides Daha İyi MasterChief, 02:47
Omurgasızlar - Doğuma Daha Var Mı ? MasterChief, 02:44
Yeni Üye Forumu - Karideslerim Ölüyor Mu? MasterChief, 02:13
Omurgasızlar - Kurt Mu? Kayrabarlas, 02:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Ugf ( Under Gravel Filter ) Dıy - Kutu Filtre ezzalisi, 02:02
Filtre ve Sump Yapımı - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu MasterChief, 01:57
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ahmetfiratozkaya, 01:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Doğurdu 6 Yavru BozKar, 01:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi ahmetfiratozkaya, 00:50
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler Rabios, 00:38
Labirentliler - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 00:30
Sazansıgiller - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:08
Akvaryum Tanıtımı - Akv Başkan çeto, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - Kırık Akvaryum Tamiri draff10, 23:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Akvaryum barskels, 22:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 22:33
Bitki Akvaryumları Genel - İstilacıların Peşinde ahmetfiratozkaya, 22:22
Deniz Canlıları - Shallow Tank HarunYILDIRIM, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler ebt06, 22:14
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 21:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ehtiyar, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Kurtçuk MasterChief, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı Çiftleştirme darkfreez, 20:49
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Planarya Mı? 24med11, 20:36
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:23
Labirentliler Tanıtımı - Elyaf Kullanımı KaanE, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 19:31
Omurgasızlar - Kuyruk Erimesi Helpmep89, 18:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Co2 Regülatör Set egedin 10:26
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:13
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:13
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:13
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 10:03
- Tetra 300w Isıtıcı Ve Çeşitli Malzemeler diaslayt 09:52
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 09:52
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:37
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:37
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:37
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:37
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:37
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:37
- Malzeme propecia 09:25
- Set Akvaryum propecia 09:25
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:18
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 09:18
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 09:18
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 09:18
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 08:58
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:35
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:35
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:35
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:35
- Bio Sünger Brdk64 08:10
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:10
- Ryunkin, Orando, Ranchu EKAR 07:50
- Christmas Moss Ve Katil Salyangoz stopsound 07:49
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 07:36
- 12 Adet Damızlık Boy Katil Salyangoz dark blue 07:36
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 07:13
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:13
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 07:13
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 03:16
- Altın Kafa Melekler Tekin35 02:26
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 01:07
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 01:07
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 01:04
- Ücretsiz Ramshorn Salyangoz Hidro Dinamik 00:58
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:43
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:43
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:43
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 00:40
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:24
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 00:20
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 00:20
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 00:17
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:08
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 23:40
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 23:39
KULLANICILAR
- 36 Online Kullanıcı, 20 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.