ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
OzanCevik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
288
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Ocak 2022 22:05
Toplam Mesaj:
690 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ozan çevik
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1998
İl:
Mardin
Meslek:
Makine mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
2021- nano bitkili karides +lepistes (low-tech) 🐚
2016- 4 farklı tür ödüllü lepistes üretimi.
2017-Melek üretimi.
2015- Karma canlı doğuran üretimi.
SON 10 MESAJI
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
Her gün daha güzelini çektiğim için sanırım bu konu başlığını rahat bırakmayacağım[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169473/191220211729241.jpg[/IMG]
Her gün daha güzelini çektiğim için sanırım bu konu başlığını rahat bırakmayacağım[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169473/191220211729241.jpg[/IMG]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[QUOTE=OzanCevik][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169473/101120211342561.jpg[/IMG]
Biricik Nanom [:P][:3][/QUOTE
Güncelleme [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169473/151220211528031.jpg[/IMG]
[QUOTE=OzanCevik][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169473/101120211342561.jpg[/IMG]
Biricik Nanom [:P][:3][/QUOTE
Güncelleme [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169473/151220211528031.jpg[/IMG]
Aski Flitre Tavsiyesi
[QUOTE=Cem Altay]Walstad yönteminde filtre kullanılıyor mu ?[:?]
Kullanılıyorsa Walstad oluyor mu ?[/QUOTE]
Aslına bakarsak metoda tamamen uyarsak olmaması gerekiyor. Ama olunca daha iyi sonuçlar alınıyor
[QUOTE=Cem Altay]Walstad yönteminde filtre kullanılıyor mu ?[:?]
Kullanılıyorsa Walstad oluyor mu ?[/QUOTE]
Aslına bakarsak metoda tamamen uyarsak olmaması gerekiyor. Ama olunca daha iyi sonuçlar alınıyor
Akvaryum Tasarımı
Tasarımdan ziyade balık seçimlerinizde hata , tahmini senaryoyu kuruyorum.
Melekler baskın ise bir süre sonra tanka alışıp betanın kuyruğa dadanırlar , beta guramilere dadanır. Bu sırada gouramiler strese girer .
Senaryo 2 : Melekler baskın değilse ve anaç boy değilse betta bunlara dadanır , melekler guramilere gouramiler de stresten ölür .
Melek ve gourami beraber bakılabilir ama betta bunlarla beraber bu hacimda olmayabilir. Hatta melekler eş tutarsa gouramiye rahat vermez veya gourami eş tutarsa yavrusunu melek yaşatmaz
Tasarımdan ziyade balık seçimlerinizde hata , tahmini senaryoyu kuruyorum.
Melekler baskın ise bir süre sonra tanka alışıp betanın kuyruğa dadanırlar , beta guramilere dadanır. Bu sırada gouramiler strese girer .
Senaryo 2 : Melekler baskın değilse ve anaç boy değilse betta bunlara dadanır , melekler guramilere gouramiler de stresten ölür .
Melek ve gourami beraber bakılabilir ama betta bunlarla beraber bu hacimda olmayabilir. Hatta melekler eş tutarsa gouramiye rahat vermez veya gourami eş tutarsa yavrusunu melek yaşatmaz
70 Litrede Hangi Balıklar Beslenebilir ?
[QUOTE=Andaç]
Bu türlerin normal petshoplarda bulma imkanım varmıdır sizce Ankara'da yaşıyorum[/QUOTE]
Ankara hobi konusunda çok imkanları olan bir şehir her türlü bulursunuz
[QUOTE=Andaç]
Bu türlerin normal petshoplarda bulma imkanım varmıdır sizce Ankara'da yaşıyorum[/QUOTE]
Ankara hobi konusunda çok imkanları olan bir şehir her türlü bulursunuz
İnanılmaz, Akvaryumdaki Kayıp Cüce Vatoz🤔
2016 da iki tane yanyana koyduğum akvaryumlarım vardı. Birisinde canlı doguran diğerinde onun yavruları vardı yavru akvaryumu lepistes otu ile ağzına kadar doluydu dişi doğuma yakınken dişiyi oraya koyar dogurtur öyle ana akvaryuma eklerdim.Ana akvaryumda da bir adet cüce vatosum vardı. Bir keresinde bende sizin gibi goremeyince birkaç gün üzerine düşmedim sonraki günler deli gibi balığı aradım 5-6. günün sonunda yavru akvaryumuna dikkat edince otların arasında gördüm. Yan akvaryuma atlamıştı kerata. Sizin vatosun akıbetini çok merak ediyoruz, bulunca bizi bilgilendirmeyi unutmayın 😅
2016 da iki tane yanyana koyduğum akvaryumlarım vardı. Birisinde canlı doguran diğerinde onun yavruları vardı yavru akvaryumu lepistes otu ile ağzına kadar doluydu dişi doğuma yakınken dişiyi oraya koyar dogurtur öyle ana akvaryuma eklerdim.Ana akvaryumda da bir adet cüce vatosum vardı. Bir keresinde bende sizin gibi goremeyince birkaç gün üzerine düşmedim sonraki günler deli gibi balığı aradım 5-6. günün sonunda yavru akvaryumuna dikkat edince otların arasında gördüm. Yan akvaryuma atlamıştı kerata. Sizin vatosun akıbetini çok merak ediyoruz, bulunca bizi bilgilendirmeyi unutmayın 😅
Lepistes Bitkili Akvaryum Karides Bilgisi Olan
Öncelikle hayırlı olsun. Modul ledler bitki için neredeyse hiç yararlı olmayacaktır. Maalesef bildiğimiz [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169473/151120210105361.jpg[/IMG] bu modül ledlerin kelvin değeri ve spektrumları bitkili akvaryumda ancak çok az ışık isteyen anubias elodea gibi bitkilerde sonuç gösterir. Bir başka durumda tabandaki bitki maalesef su bitkisi değil tohumdan çimlenen o bitkinin goruntusu her ne kadar taban bitkisi gibi olsada 3-4 aylık maksimum ömrü olan Çin'den gelen nem seven bir bitki.
Aydınlatmayı değiştirerek sonuç alabilirsiniz yine bitkilerden. Filtrasyon ve diğer elementler yeterli. Balık olarak Lepistes sayınızı arttırabilir veya cüce vatos alabilirsiniz taban çok zarar vermez diye düşünüyorum.
Öncelikle hayırlı olsun. Modul ledler bitki için neredeyse hiç yararlı olmayacaktır. Maalesef bildiğimiz [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169473/151120210105361.jpg[/IMG] bu modül ledlerin kelvin değeri ve spektrumları bitkili akvaryumda ancak çok az ışık isteyen anubias elodea gibi bitkilerde sonuç gösterir. Bir başka durumda tabandaki bitki maalesef su bitkisi değil tohumdan çimlenen o bitkinin goruntusu her ne kadar taban bitkisi gibi olsada 3-4 aylık maksimum ömrü olan Çin'den gelen nem seven bir bitki.
Aydınlatmayı değiştirerek sonuç alabilirsiniz yine bitkilerden. Filtrasyon ve diğer elementler yeterli. Balık olarak Lepistes sayınızı arttırabilir veya cüce vatos alabilirsiniz taban çok zarar vermez diye düşünüyorum.
Clear Cam Farkı
Sadece ön camı yapmak çok mantıklı değil emin olun , daha önce yapan birisine denk gelmiştim , akvaryuma yandan bakınca görüntü sırıtıyordu . Tamamını yapmaya gücünüz yetmiyorsa yapmamak daha iyidir
Sadece ön camı yapmak çok mantıklı değil emin olun , daha önce yapan birisine denk gelmiştim , akvaryuma yandan bakınca görüntü sırıtıyordu . Tamamını yapmaya gücünüz yetmiyorsa yapmamak daha iyidir
Akvaryum Alırken Nelere Dikkat Edilir
Camcıda yapacaksanız daha önce bu işi yapmış, ve işini birebir gördüğünüz zanaatkarlardan seçin. Veya üretim yapan taymur , yağmur gibi yerler var (yağmur bir tık pahalı). Veya letgoda , sahibinden de onlarca ithal veya güzel yapilmis durumu iyi birçok akvaryum bulabilirsiniz. 80 cm öyle abartılacak bir boyut değil , çok korkmanıza da gerek yok
Camcıda yapacaksanız daha önce bu işi yapmış, ve işini birebir gördüğünüz zanaatkarlardan seçin. Veya üretim yapan taymur , yağmur gibi yerler var (yağmur bir tık pahalı). Veya letgoda , sahibinden de onlarca ithal veya güzel yapilmis durumu iyi birçok akvaryum bulabilirsiniz. 80 cm öyle abartılacak bir boyut değil , çok korkmanıza da gerek yok
Akvaryum Camı Türü - (yeni Kurulacak Akvaryum)
Tabiki extra clear gerekmez, normal camin bulanık olacağı da doğru değil. 8mm yeterli olacaktır, sağlam bir camcı yaparsa çok güzel olur, temperli cam olmak zorunda değil. Arkadaşınızdan aldığınız kumları bir güzel yıkarsınız öyle kullanırsınız. Akvaryumu akvaryum silikonundan yapmaya özen gösterin yeter 👍
Tabiki extra clear gerekmez, normal camin bulanık olacağı da doğru değil. 8mm yeterli olacaktır, sağlam bir camcı yaparsa çok güzel olur, temperli cam olmak zorunda değil. Arkadaşınızdan aldığınız kumları bir güzel yıkarsınız öyle kullanırsınız. Akvaryumu akvaryum silikonundan yapmaya özen gösterin yeter 👍
SON MESAJLAR
- Büyümeyen Lepistes Yavrusu denizim20, 12:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyu Yeşil ogurcay, 12:39
Yosun - Beta Balıgımın Midesinde Beyaz Bağ ogurcay, 12:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Betamın Kuyruğu Mu Eriyor Sophie, 12:13
Yeni Üye Forumu - Bettam Akvaryum Kumuna Sürtündü BeyzPl, 12:13
Labirentliler - Elma Salyangozum Japonumu Yedi Mirza Adar, 11:58
Yeni Üye Forumu - Parvula malazgirt18, 11:38
Bitki Türleri ve Bakımı - Co2 Siz Ember Tetralı Bitki Tankı Hedefi knn38, 11:33
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Denemesi SİGMA BALIK😎, 10:06
Akvaryum Tanıtımı - İyice Küçüldük (minimal Deneyim) SİGMA BALIK😎, 10:05
Akvaryum Tanıtımı - Tür Tavsiyesi SİGMA BALIK😎, 10:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Yumurtalarımı Aldım 😊 SİGMA BALIK😎, 09:59
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Lepistes Kaç Yaşında Alınır SİGMA BALIK😎, 09:58
Yeni Üye Forumu - Dip Süpürgesi Eheim Mi, Fluval Mı BeReal, 09:14
Yeni Üye Forumu - Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden ogurcay, 09:13
Akvaryum Tanıtımı - Betta İle Normans Lamp Eye Killifish MamiAdana01, 09:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ? Laterthanbefore, 04:37
Taban ve Gübreleme - Axolotl Yem Seçimi Yardım Carnivoreyum, 02:18
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Elyaf Ve Ön Filtre Nasıl Temizlenir Laterthanbefore, 01:54
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Bulanık Hangisini Kullanmalıyım Laterthanbefore, 01:50
Sazansıgiller - Canlı Bitki Laterthanbefore, 01:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beta Akvaryumu Bitti Öneriniz Varmı Laterthanbefore, 01:31
Yeni Üye Forumu - Duboisi Kuyruk Erimesi Guram, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri KaanE, 00:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtre Dolap Yalıtım Yusufgs4266, 23:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Kayası Akvarist Taha, 23:22
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes Yavrusunu Nasıl Besleyebilirim isimdusuyoarada, 23:04
Yeni Üye Forumu - Vatoz Akvaryumumda Oluşan Kıl Kurdu Ve Bit Sorunu Oğuzhan Kaslan, 22:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Litreye Hangisi Uyumlu? Hidro Dinamik, 22:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120x50x50 Akvaryum Aydinlatma Ve Bitki Önerisi MK_71, 22:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En Sessiz Hava Motoru? ibbayram, 22:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Kurduğum Betta Akvaryumunda Sorunlar SİGMA BALIK😎, 22:03
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryumu İçin Tavsiyeler MamiAdana01, 21:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtresiz Father Fish Kurulumum grendel1984, 20:51
Akvaryum Tanıtımı - Oase Biomaster Thermo 250 İnceleme eryildirim, 20:14
Filtreleme Seçenekleri - Japon Orando Ve Çöpçü Vatoz Hoppala, 20:05
Sazansıgiller - Mantar Veya Beyaz Benek Hk. Buraaak, 20:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumdaki Değisim 1 Aylik Anektod, 19:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 225 Litre Akvaryum İçin Ekipman Önerileri omer09, 19:07
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryumda Başım Belada.. Tayyareci, 19:07
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Vücudu Bi Anda Kanlandı Taha10, 18:44
Yeni Üye Forumu - Cichled - Malawi Sump Malzemeleri Ve Dizilimi mertmentes, 18:24
Yeni Üye Forumu - Yem Önerisi SİGMA BALIK😎, 18:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ağız Çevresi Doku Oluşumu acemibiri, 17:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Sislenme Carnivoreyum, 17:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En güzel fotoğraflarınızı gösterin ercane, 16:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Delikli Kaya Hakkında Bilgi Hasan öncü, 16:38
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Isıtıcı/yem Makinesi/ Aydınlatma/priz Rudis, 16:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 6 Akvaryumda 17 Çeşit Canlı 🔥 Aguamentist, 16:15
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 16:12
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Malzemeleri - Dekor - Güncellendi. osmandbnl 12:57
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 12:57
- Blyxa Japonica - Su Mercimeği osmandbnl 12:57
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 12:51
- Dophin Af012 Otomatik Yem Makinası CanB 12:50
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:21
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 12:14
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 12:14
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 12:14
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 12:14
- 5000tl Full Kurulu Akvaryum Vasfi 12:03
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 11:42
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 11:42
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 11:42
- Apistogramma Hongsloi Çift sirhill 11:25
- Yavru Veren Genç Apistogramma Macmasteri Çift rhn35 11:22
- Yavru Veren Genç Damızlık Apistogramma Trifasciata rhn35 11:22
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 11:00
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 11:00
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 11:00
- Corydoras Sterbai nikon_ 11:00
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn & Sakura Karides scorpion26 10:58
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 10:58
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 10:58
- Black Dragon Lepistes & Medaka Komachi Kohaku scorpion26 10:58
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 10:43
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 10:43
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:23
- Malzeme propecia 10:01
- Set Akvaryum propecia 10:01
- 2’li Küp Akvaryum berkayakkann 09:48
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 09:47
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 09:47
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 09:44
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 09:44
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 09:23
- Sobo Sf-550f Akvaryum Askı Dış Filtre LewShrimps 09:23
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 08:49
- Çeşitli Boylarda Kiraz Karides Köroglu.88 08:49
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 08:21
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Aporetti 03:36
- Apistogramma Agassizii Double Red yamansengonca 03:01
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 03:01
- Aquaclear Şelale Filtre - Tetra Eheim Isıtıcılar erimgorgulu 02:14
- Tetra Jbl Yemler - Hediyeleriyle erimgorgulu 02:14
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 01:32
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:29
- Taiwan - Pinto - Deep- Scr - Prl-pwl nomercy 01:25
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 00:47
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:43
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
KopkeKedo,
Koksal Gurkan,
maykkolik,
BeReal,
oguzhn,
ternapi,
demirmert,
kopruluonur,
Azizdurdenn,
Guram,
adm_src,
Caninenss,
emree06,
Kerems06,
koray0684,
wallece,
gulec_44,
pyroxene,
EmreCev,
DarkSaqa,
batuhanbhar,
MiSoSiKiaN,
MehmetSerkan,
berkselim,
Gursoyhasan,
selinkkkk,
wolf06,
malazgirt18,
demasonici,
Cagdash,
MustafaŞ,
sakpolat,
frenze,
scrap,
oktay42,
Ozii35,
Ciyus,
G_can,
etotek,
Kubilaya,
Rafayel,
paxal,
hknbal28,
BUCALILAR,
Hainz,
maravich,
GorkemErsoy,
R0h1rr1m,
capodicapii,
fevzi1,
Sercan10,
grendel1984,
Nafizcans,
Optik16,
etem,
Anektod,
KaanE,
SmallCandyThing,
AQUAMANİA,
aktugsedat,
Yusufgs4266,
WnrAquascaping,
Aporetti,
Biser,
yagızalp,
aleko61,
Antepli,
knn38,
Muhammedbedri,
ThanatoZek,
Sophie,
valarmorghulis12,
debamin,
erkankartal,
Sabotaj043,
SveH,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.