ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
By_Efendy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2014 03:55
Son Ziyaret:
26 Ekim 2015 15:56
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilal ÖRNEK
Doğum Tarihi:
28 Ocak 1987
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bilal ÖRNEK

SON 10 MESAJI

Nitrat ve Bambu?
Merhaba arkadaşlar,bahsedeceğim konu daha once konuşuldu mu bilmiyorum ancak bu konuya değinmekte fayda görüyorum.Beslemekte olduğumuz gozumuzun bebeği olan balıklarımızın düşmanı nitrat ve çozumu hakkında bir çok araştırma yapmıştım ve bambu ile ilgili olan çozum yolu gozume çarpmıştı!!
Bir çok akvarist gözlemlerine dayanarak bambunun ciddi anlamda nitratı yok ettiğini belirtmiş.Haftalar süren deneylerle nitratın git gide azalarak sıfırlandığını iddia etmişler.Bambuları sump sisteminde kullandıklarını belirtiyorlar..Bende forumumuzda bu konuyu tartışmak istedim.Bu yöntemi deneyen arkadaşların fikirlerini almak faydalı olacaktır.Eğer gerçekten işe yarar bir yöntemse tüm akvarist dostlarımızında bu bilgilerden istifade etmelerine olanak sağlayabileceğimizi düşünüyorum.Sevgi ve saygı ile.

-Deneylerde kullanılan bambu turu,çiçekçilerde ve marketlerde satılan şans bambusu denilen bambu!
bıçak balığı
S.a değerli akvarist dostlarım.Tur değişikliği yapacağım için elimdeki bıçak balıklarını satmak istiyorum.24 cm boyunda 3 adet bıçak,20 cm boyunda da Senegal bişirlerim var.Fiyat konusunda bana fikir vermenizi rica edeceğim!
Senegal bişiri
Senegaliniz hayırlı olsun :) bende 1 adet yavru,2 adette orta boyda Senegal besliyorum.100 litre bu türler için biraz küçük kalabilir.Tavsiyelerde 300 litre ve üzeri olan akvaryumlarda beslenilmesinin altı çizilmiş.100 litrede yaşar mı ? Yaşar,dünyanın en dayanıklı canlılarından biri olmasının yanında çokta çabuk büyüyen bir balıktır Senegal bişiri.Takdiri sizin.
Senegal Bişiri ve Bıçak Balığı Hk.
Bi süre aç bıraktıktan sonra nihayet kaz ciğerine alıştılar.Özellikle bıçak balığının adaptasyon süresi Senegal bişirlerine göre daha uzun sürdü.Dana yüreğini bir kaç kez yeselerde vermekten vazgeçtim.Çok ağır bir kokunun yanı sıra suda beyaz kurtçuklar oluşmasına sebebiyet verdiğini düşünüyorum.Sabah ve akşam olmak üzere iki öğün kaz ciğeri,ara ara da solucan veriyorum şuan için.Kurutulmuş karideside malesef henüz yediremedim.İlginizden dolayı çok teşekkür ederim.
Akvaryumdaki kurtlar?
Ozgur Bey öncelikle yanıtınız için teşekkür ediyorum,balıklar 20 cm'den kucukler,makrakanta ile sorun yaşayacaklarını zannetmiyorum.En azından bir sureliğine.Deneyip görmek gerekecek sanırım.Ama inanın çok canımı sıktı bu durum.Acaba buharlaşan su ile bu kurtlar bizim için de sorun oluşturur mu merak ediyorum.Hobiye ilk adım zamanlarda bir çok hastalıkla bezmeden yılmadan baş etmiştim, ancak bu kurtlar beni bezdirecek gibi!

Ek olarak,bu nematodlar hakkında biraz bilgi kirliliği mevcut,ondan dolayı kafamda çok soru işareti var.Kimi akvarist ne balığa ne de insana zararı olmadığını belirtirken,kimi akvaristte hem balığa hemde insana zararları olduğu konusunda çok fazla şey yazmışlar...çeşit çeşit kimyasallar kullanıp,defalarca komple su değişimi yapıp kurtulamayanlarda çok fazla.ne yapıcaz bu nematodları????
tankta 0.5cm 1cm arası beyaz kurtcuklar
Merhabalar.kurtçuklardan kurtulabildinizmi acaba?bende de bu beyaz kurtçuklardan oluştu malesef,eğer bir çözüm bulduysanız tavsiyenize ihtiyacım olacak!
Akvaryumdaki kurtlar?
Merhaba,bu beyaz kurtçuklardan benim akvaryumda da mevcut,yeni konu açmam gereksiz olur sanırım bir kaç şeyde ben sormak istiyorum sizlere.bende akvaryumumda Senegal bişiri ve bıçak balığı besliyorum.Balıkları alalı bir hafta olmadı.Kuru yem yemedikleri için dana ciğeri ve ağırlıklı olarak solucanla besledim.Bugun farkettim ki suyun içinde binlerce beyaz kılcal kurt var.Üstelik hareketlilerde.Balıklarımda anormal bir hareket gozlemlemedim fakat endişelerim var.Balıklar etçil olduğu için vede kuru yem yemedikleri için solucanla ve dana ciğeri ile beslemeye devam etmek zorundayım sanırım,hal böyle olunca bu kurtlardan kurtulamayacakmıyım?yemlerini değiştirme şansın yok gibi görünüyor cunku! Lütfen!bilgi sahibi olan forumdaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim.Ayrıca sürekli solucanla beslememde bir sakınca olur mu?
Senegal Bişiri ve Bıçak Balığı Hk.
[QUOTE=ozdemir35]Senegal bişirleri oldukça stresli balıklardır. Tanka alışana kadar yemezler. Daha sonra yiyeceklerdir. Mümkün olduğunca kuru yeme alıştırmaya çalışın. Ete alıştılar mı bir daha geri dönüşü olmuyor. Sürekli et çabuk yağlandırıyor. O da maalesef yaşam sürelerini kısaltıyor.[/QUOTE]

Aldığım petshopta canlı yem ve etle basleniyormuş.Kuru yeme alışırmı acaba? Ayrıca araştırdığım kadarıyla solucanla besleyende var,sakıncası varmıdır?
Senegal Bişiri ve Bıçak Balığı Hk.
Merhabalar.Bugun malawilerimi verip senegal bişiri ve bıçak balığı aldım.Malawilerden kalan kaz ciğerini ve diğer protein ağırlıklı yemleri denedim yemiyorlar.Az önce kıymayı yağlarından arındırıp bir kaç parça verdim ama yine yemediler.Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
Hong Kong GoldFish Pazarı ziyaretimden görseller
Paylaşımınız için teşekkürler.Yeni resimlerinizi de bekliyoruz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.