ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bzhryrtrabzon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Temmuz 2014 19:17
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EMRE İNAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 7 MESAJI

Lepisteslerde Boğaz Kısmında Şişme ve Siyahlaşma
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Ağız kısmında şişme ve siyah leke oluşumuna bağlı kısa süre sonra ölüm 

Akvaryum Kapasitesi (litre):55x40x35 oval camlı akvaryum

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Lepistes yavruları , 2 Vatoz, 2 Çöpcü ve 1 Adet Kılıçkuyruk

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28

Filitrasyon: İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Akvaryumcu vermişti suya kapağındaki ölçü kadar koyuyordum ancak ilaç bittiği için kutusunuda kendisini de attım yani 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumumda 2 haftada bir yarım su değişimi yaklaşık 1 1,5 ayda komple su değişimi ancak bu son zamanda kısa süreli 2 defa değişmem gerekti kullandığım yem suyun rengini çok (kırmızı yem akvaryumcu kendi balıklarınada bu yemi kullanıyor) değiştirdi bu nedenle 2 hafta civarı bir sürede komple değiştim suyunu bunlar dışında herhangi bir değişiklik yapmadım

Akvaryumu aldığım süreden beri lepisteslerim sürekli resimlerdeki gibi şişiyorlar patlayacak dereceye geliyorlar ve Boğaz Kısımlarında siyahlaşma oluyor bir süre sonra ölüyorlar. 9 adet aldığım lepisteslerden 2 adet yetişkin kaldı geri kalanlar öldü kalan 2 taneden biriside resimlerde ki gibi öldü ölecek. akvaryumcuya ve balık besleyen bazı kişilere söyledim bir bilgileri yok yemlemeyi günde 1 defa yapıyorum bir bilgisi olan varsa yardım edebilirmi... Şimdiden Teşekkürler...

Moli ve Kılıçkuyruğu Uyumu
Peki elodea nın yanına ne tür bitki onerirsiniz...?
Bu bitkiler icin gübre gerekli sıvı gubrelerden alinsa sorun olurmu   ?
100x50x40 lık akvaryum alacam bir kaç bitki araştırması yaptım ...

kum olarak

Bitki Olarak 

ELODEA 50 DAL  

zemin bitkisi olarak  
lilaeopsis

kısa bir araştırma sonucu bunları buldum ve beğendim bunlar hakkında düşünceleriniz nedir ?

güzel bir derleme yaptınız çok teşekkür ederim ancak trabzonda akvaryum bitkisi bulmak neredeyse imkansız hem çok pahalı hemde kendime güvenemiyorum bakımını yapabilirmiyim budama vs onlarla uğraşabilirmiyim diye    bu akvaryum çok hoşuma gitti bunun gibi bir akvaryum kurmak isterim...  akvaryumculan konuştum 1 metrelik bir akvaryum almayı düşünüyorum ( Benim kendi akvaryumum 55*32*20 cm yanlış bilmiyorsam ) Ama büyük akvaruymuda istemeyerekte olsa sahte bitkilerle doldurmak zorunda kalacam...Şu anki balıklarımı kavga gürültü çok kısa bir süre daha aynı akvaryumda kalacaklar. 

Bzhryrtrabzon2014-01-14 13:36:22
Peki kilickuyruklari cikarsam yavru sorunu çözülür mü? ? Diğer türler sorun yasatirmi??
[QUOTE=ByRecep] Foruma hoş geldiniz.Balık, canlı doğuran olsun veya olmasın küçük hacimlerde sıkıntı çıkarır,strese girer.Kılıçkuyruklar hareketli balıklar olmasından dolayı en az 100 litre veya üzeri hacimlerde bakılmasını tavsiye ediyorum.Mevcut akvaryumunuzda kılıçkuyruk yerine 1e 3d papağan plati besleyebilirsiniz.Canlı doğruranlar ailesinden olan bu balık diğer balıklarınızlada uyumlu geçinecektir.Keyifli forumlar... :d[/QUOTE] düşünceleriniz için teşekkürler...

[QUOTE=sede] Akvaryumunuzun hacmini bilmiyorum ancak balık sayısına göre küçük duruyor. Moli ve kılıçkuyruklar beraber yaşayabilir. Kılıçların molileri kovaladığı gibi zaman içeriside molilerin birbirine bile agresif davranacağını görebilirsiniz.
Yavrular açısından kılıçlar yavrular açısından büyük tehlike. Bir tane yavru bırakmazlar. Gerçi melek balığı da kılıçlardan önce tüm yavruları temizleyecektir. Bu akvaryumda yavru almanız mümkün değil.

[/QUOTE] peki sahte bitkinin kurtarma etkisi yokmu? Görünen akvaryumu buyutecem ortalama ne kadarlık bir akvaryum işimi görür? Zamanla balık eklemeyi de düşünüyorum...
Merhabalar...
Forumu Uzun Zamandır ziyaretçi olarak takip ediyordum ancak bende akvaryum alıp bu balık besleme hobisine başladıktan sonra bazı sorulara  cevap bulamayınca üye olup aranıza katıldım :)
Ben başlangıç olarak herkes gibi fanusta japon besleme ile başladım ancak 2 gün geçmeden aileminde sevmesi üzerine akvaryuma döndüm :) 
İlk Balıklarım Lepistes oldu japon ile besleme biraz sıkıntılı olduğunu biliyordum ancak japonu değiştirmeme izin vermediler :) 
yaklaşık 1 ay değişik tür balıklar besledim ( Melek, Beta, Moli, Kılıçkuyruk, Japon, Lepistes, Vatoz ve Çöpcü...  vay be epey farklı tür beslemisim :D )
Şuan Akvaryumumda :
2 adet çöpcü
2 adet kılıçkuyruk
2 adet moli
1 adet melek
2 adet küçük vatoz
9 - 10 tanede lepistesim var (3 ü doğurdu doğuracak inşallah )
Başlıktada belirttiğim gibi 2 adet moli balığım var ancak KılıçKuyruklar hiç rahat bırakmıyor  sürekli molilere saldırıyorlar ancak forumlarda yaptığım araştırmalarda canlıdoğuranlar uyum içinde yaşayabiliyor diye biliyordum. yine bu forumda akvaryum hacmi küçük olduğundan saldırgan olabileceklerini okudum ondan kaynaklımıdır ?? 

Hazır Başlık Açtım 1 de lepisteslerim var 3 tanesi doğurdu doğuracak kılıçkuyruklar bir sorun yaşatırmı diye soracaktım? 
Birkaç Akvaryum Resmim

Herkese iyi hobiler Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Bzhryrtrabzon2014-01-13 18:34:26

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.