ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Gattz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
65
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Nisan 2016 13:46
Toplam Mesaj:
278 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Samet ERYAVUZ
Doğum Tarihi:
31 Ocak 1985
İl:
Ankara
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi - Oracle Veritabanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/156079.jpg[/img]
Samet ERYAVUZ
High-tech Bitkili
SON 10 MESAJI
Fluval Eheim Jbl Hangi Dış Filtre Ve Model
Merhaba ;
100 x 50 x 50 akvaryumumda JBL CristalProfi e1501 kullanıyorum. Yüksek filtrasyon tercih ettiğimden dolayı bunu seçtim. Filtrasyonundan gerçekten çok memnumun. Düşük elektrik sarfiyatıda diğer güzel yanı.
Sepet içerikleride geniş epey alıyor. Tavsiye ederim.
Not : Saatte 1500 Litre çeviriyor. Fazla gelebilir debisi. Ben şelale aparatı ile kullanıyor , cam ve yüzeye veriyorum çıkış tarafını bu sayede akvaryumda akıntı olmuyor ve o2 kazanımı yapıyorum.
Merhaba ;
100 x 50 x 50 akvaryumumda JBL CristalProfi e1501 kullanıyorum. Yüksek filtrasyon tercih ettiğimden dolayı bunu seçtim. Filtrasyonundan gerçekten çok memnumun. Düşük elektrik sarfiyatıda diğer güzel yanı.
Sepet içerikleride geniş epey alıyor. Tavsiye ederim.
Not : Saatte 1500 Litre çeviriyor. Fazla gelebilir debisi. Ben şelale aparatı ile kullanıyor , cam ve yüzeye veriyorum çıkış tarafını bu sayede akvaryumda akıntı olmuyor ve o2 kazanımı yapıyorum.
Jbl Cristal Profi E1501 Aşırı Sesli Çalışma
Bilal bey dış filtrenizi biraz sağa sola sallayın havayı atmasını daha rahat sağlayabilirsiniz.
Petgarden her türlü maduriyeti giderip üstüne yaptığı jestlerle hobicilerin gönüllerini her zaman almaktadır. İyi günlerde kullanın filtrenizi çok memnun kalacaksınız.
Bilal bey dış filtrenizi biraz sağa sola sallayın havayı atmasını daha rahat sağlayabilirsiniz.
Petgarden her türlü maduriyeti giderip üstüne yaptığı jestlerle hobicilerin gönüllerini her zaman almaktadır. İyi günlerde kullanın filtrenizi çok memnun kalacaksınız.
Bitkili Akvaryum Dış Filtre Öneri
JBl e 1501 cyristal profi kullanıyorum ve çok memnumum. 250 litre tanka fazla geldi ama size tam gelir.Kesinlikle tavsiye ederim.
Surface skimmera bagladım debide hiçbir problem yok.
JBl e 1501 cyristal profi kullanıyorum ve çok memnumum. 250 litre tanka fazla geldi ama size tam gelir.Kesinlikle tavsiye ederim.
Surface skimmera bagladım debide hiçbir problem yok.
İsta Seramik Difüzör Çalışmıyor.
Diffizöre gerekli basınç sağlanmıyor olabilir , yahut diffizörde problem olabilir.
Diffizörünüzün markası nedir ?
Diffizöre gerekli basınç sağlanmıyor olabilir , yahut diffizörde problem olabilir.
Diffizörünüzün markası nedir ?
Bitkili Akvaryum Bulanıklık Sorunu
Geçen hafta aynı durumu yaşadım ve sağlam hobici tarafından ve bu sorunları hep yaşayan birisinden reeflowers remalgae ürününü duydum. Elimde vardı nadrde olsa kullanıyordum. Üzerinde yazan gibi kullandım ve ışıkları kapattım. Sabah kalktım akvaryum cam gibiydi. Ne bulanıklık , ne yeşil su sorunu kalmamıştı. Ardından su değişimi yaptım ( %20 oranında ) ve 1 haftadır hala cam gibi suyum.
Bu ürün balıklara ve bitkilere zarar vermiyor ancak karides,kerevit,salyangozlar vs gibi şeyler varsa ya çıkarın öyle kullanın yada hiç kullanmayın çünkü öldürüyor. Çıkarma imkanınız yoksa UV filtre en temiz yol. Başka yollarda denedim sporları tamamen yok edemiyorsunuz ve tekrarlıyor.
Bu arada Ramalgae ürünün kullanırken akvaryum bulunan canlılar ;
30 adet Neon Tetra , 5 adet kiraz karides , 6 adet ramirezi yavru , 3 adet sae , 3 adet yavru cüce vatoz , 5 adet komando çöpçü.
Balıklara hiç bir şey olmadı. Daha oncede cok kullandım. Ancak şüpheniz olursa yarım doz kullanıp deneyin.
Kayıplar : 1 adet kırmızı karides
Geçen hafta aynı durumu yaşadım ve sağlam hobici tarafından ve bu sorunları hep yaşayan birisinden reeflowers remalgae ürününü duydum. Elimde vardı nadrde olsa kullanıyordum. Üzerinde yazan gibi kullandım ve ışıkları kapattım. Sabah kalktım akvaryum cam gibiydi. Ne bulanıklık , ne yeşil su sorunu kalmamıştı. Ardından su değişimi yaptım ( %20 oranında ) ve 1 haftadır hala cam gibi suyum.
Bu ürün balıklara ve bitkilere zarar vermiyor ancak karides,kerevit,salyangozlar vs gibi şeyler varsa ya çıkarın öyle kullanın yada hiç kullanmayın çünkü öldürüyor. Çıkarma imkanınız yoksa UV filtre en temiz yol. Başka yollarda denedim sporları tamamen yok edemiyorsunuz ve tekrarlıyor.
Bu arada Ramalgae ürünün kullanırken akvaryum bulunan canlılar ;
30 adet Neon Tetra , 5 adet kiraz karides , 6 adet ramirezi yavru , 3 adet sae , 3 adet yavru cüce vatoz , 5 adet komando çöpçü.
Balıklara hiç bir şey olmadı. Daha oncede cok kullandım. Ancak şüpheniz olursa yarım doz kullanıp deneyin.
Kayıplar : 1 adet kırmızı karides
Tunç Sönmezoğlu'na Ulaşabilen
[QUOTE=SnakeDoc]Kendisinden daha önce sıvı gübre almıştım size benzer bir durumla bende karşılaştım. Yakın zamanda ise BC karbon almak için çekine çekine mail attım çok düşünerek ama sonuç yine aynı.10 günde ürün elime geçti. Samet bey dediklerinize harfiyen katılmaktayım. Satıcı bu işi hobici olarak görebilir fakat bizimde tek işimiz akvaryum değil. Bizde işlerimizi malum durumlara göre ayarlayıp planlar yapıyoruz. Gördüğüm kadarıyla bu gibi mağduriyetler yaşayan çok. Madem böyle bir durum söz konusu ilanına en geç 3 iş günü ibaresi koymaması gerekir. Parasını geçtim,hadi geç göndermesini de anladım bari en azından bu durumdan dolayı bir mail at ve özür dile. İşim vardı yollayamadımdan daha güzel cevaplar verilebilir![/QUOTE]
Katılıyorum. Neyse yapacak bişey yok artık. Biz madurlar olarak seçme şansımızı verilen hizmetlere göre seçeceğiz artık.
[QUOTE=SnakeDoc]Kendisinden daha önce sıvı gübre almıştım size benzer bir durumla bende karşılaştım. Yakın zamanda ise BC karbon almak için çekine çekine mail attım çok düşünerek ama sonuç yine aynı.10 günde ürün elime geçti. Samet bey dediklerinize harfiyen katılmaktayım. Satıcı bu işi hobici olarak görebilir fakat bizimde tek işimiz akvaryum değil. Bizde işlerimizi malum durumlara göre ayarlayıp planlar yapıyoruz. Gördüğüm kadarıyla bu gibi mağduriyetler yaşayan çok. Madem böyle bir durum söz konusu ilanına en geç 3 iş günü ibaresi koymaması gerekir. Parasını geçtim,hadi geç göndermesini de anladım bari en azından bu durumdan dolayı bir mail at ve özür dile. İşim vardı yollayamadımdan daha güzel cevaplar verilebilir![/QUOTE]
Katılıyorum. Neyse yapacak bişey yok artık. Biz madurlar olarak seçme şansımızı verilen hizmetlere göre seçeceğiz artık.
[QUOTE=capo di capi]Samet Bey haklısınız.. Kendisi ne kadar işinin ehli de olsa size karşı biraz duyarsız davranmış. [/QUOTE]
Yapacak bişey , diyecek söz yok artık bu saatten sonra. İşi yapıosan ya tam yapacaksın yada yapmayacaksın. Kendi hayat görüşümdür.
[QUOTE=pelerinlikedi]Klor giderici su düzenleyici almıştım Tunç Bey' den, ürünü bir yıl kullandım. Bir gün merak ettim ve suyu çubukla tahlil ettim, su klorlu çıktı. Kendisine mail de atıp sordum ama dönmedi. Belki de skt vardı ürünün, bilmiyorum belli değil....[/QUOTE]
Hadi ya üzüldüm bu duruma ..
[QUOTE=capo di capi]Samet Bey haklısınız.. Kendisi ne kadar işinin ehli de olsa size karşı biraz duyarsız davranmış. [/QUOTE]
Yapacak bişey , diyecek söz yok artık bu saatten sonra. İşi yapıosan ya tam yapacaksın yada yapmayacaksın. Kendi hayat görüşümdür.
[QUOTE=pelerinlikedi]Klor giderici su düzenleyici almıştım Tunç Bey' den, ürünü bir yıl kullandım. Bir gün merak ettim ve suyu çubukla tahlil ettim, su klorlu çıktı. Kendisine mail de atıp sordum ama dönmedi. Belki de skt vardı ürünün, bilmiyorum belli değil....[/QUOTE]
Hadi ya üzüldüm bu duruma ..
[QUOTE=yas400]Samet Bey bir mağduriyetiniz olduğu ortada peki değerlendirecek olursak değdi mi peki bu kadar başınızı ağrıttığınıza. Gübrelerin performansını değerlendirebilecek kadar zaman olmadı belki ama.[/QUOTE]
Hocam dediğiniz gibi 2 günde bir düzenli kullanıyorum. Fayda gördüm mü gözle görülür evet gördüm. Fotosentez sıkıntım baş göstermişti. Forumda açtığım fotosentez sonucu kalkan kütük isimli başlıktaki fotosentezi Micro element bittikten sonra azalmaya , tabiri caizse fokurdama kayboldu. 1 haftadır fokurdama olmasada ciddi fotosentez görmekteyim. Özellikle micralarda , chrismass mosslarda ve javalarda. Tek eksiğim şuan potasyum bitti ve kendime yapacağımdan almıyorum. Potasyumuda eklersem aynı derece fotosenteze ulaşabileceğim gibi duruyor. Ankara'da ikamet ettiğimden dolayı Göktürk Seyhan'ın gübrelerine açıkçası devam edeceğim. Üst fotosentezi ve gelişimleri onun gübrelerinle gördüm.
[QUOTE=yas400]Samet Bey bir mağduriyetiniz olduğu ortada peki değerlendirecek olursak değdi mi peki bu kadar başınızı ağrıttığınıza. Gübrelerin performansını değerlendirebilecek kadar zaman olmadı belki ama.[/QUOTE]
Hocam dediğiniz gibi 2 günde bir düzenli kullanıyorum. Fayda gördüm mü gözle görülür evet gördüm. Fotosentez sıkıntım baş göstermişti. Forumda açtığım fotosentez sonucu kalkan kütük isimli başlıktaki fotosentezi Micro element bittikten sonra azalmaya , tabiri caizse fokurdama kayboldu. 1 haftadır fokurdama olmasada ciddi fotosentez görmekteyim. Özellikle micralarda , chrismass mosslarda ve javalarda. Tek eksiğim şuan potasyum bitti ve kendime yapacağımdan almıyorum. Potasyumuda eklersem aynı derece fotosenteze ulaşabileceğim gibi duruyor. Ankara'da ikamet ettiğimden dolayı Göktürk Seyhan'ın gübrelerine açıkçası devam edeceğim. Üst fotosentezi ve gelişimleri onun gübrelerinle gördüm.
Sadece bende iz element aldım kendisinden mecburiyetten.
Sadece bende iz element aldım kendisinden mecburiyetten.
Reeflowers Natural Aquasand Beyaz Kum Hakkında...
Merhabalar ;
Kaç cm kum için kaç kg kum gerekli olacağını hesaplamak için link.
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp
Merhabalar ;
Kaç cm kum için kaç kg kum gerekli olacağını hesaplamak için link.
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp
SON MESAJLAR
- 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) Kturan06, 01:48
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Havada Asılı Kalma İsmail_0631, 01:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistesimin Kuyruğu Soldu Küçüldü Hasta Gibi İsmail_0631, 01:08
Yeni Üye Forumu - Panda Loach'larım mrah, 00:39
Sazansıgiller Tanıtımı - Transgenetik Tetra Pamukçuk/et Beni Oluşumu İsmail_0631, 23:45
Yeni Üye Forumu - Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında Hidro Dinamik, 23:15
Akvaryum Dünyasından Haberler - Monstera Bitkisi Ve Tatlı Patates Hatsunepuffer, 22:42
Bitki Akvaryumları Genel - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Suprabranchial, 22:34
Labirentliler - Bu Ürünü Kullanan Var Mı? KaanE, 22:31
Yeni Üye Forumu - Pothos Sarmaşığım Sararıp Kararıyor. KaanE, 22:02
Bitki Akvaryumları Genel - Yumurtalarda Sıkıntı Olur Mu Amatör balıkçı, 21:47
Kedi Balıkları Forumu - Ada 45p - Ada 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 21:40
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Betta Macrostoma HarunYILDIRIM, 21:28
Labirentliler Tanıtımı - 80x40x40 Bitkili Yeni Kurulumum compassheart1, 20:42
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Tortuga7, 20:27
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Cyber_Scout, 19:43
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betta Dimidiata - Firefly Cyber_Scout, 19:35
Akvaryum Tanıtımı - Tetra 1500 Ex Plus Vs Fluval Fx2 Vs Fluval Fx 4 neomeo, 18:18
Filtreleme Seçenekleri - Armatür fishhyy, 16:03
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü Kunta kinte, 15:38
Akvaryum Bilimi - Low Tech Bitkili Tankım 60*40*40 CoryCory, 14:57
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Melek Diye Aldığım Karideslerim GalaxyAquatics, 14:45
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) Hobimus, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - 270-350 Litre Akvaryum Ölçüleri Nasıl Olur? TropheusTRe, 14:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balıkları Arası Kavga🥲🙏🏻 Hatsunepuffer, 14:07
Labirentliler - İlk Akvaryum Deneyimim Hatsunepuffer, 13:38
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Tüy Gibi Olan Şey Nedir ogurcay, 12:12
Yosun - Sarı Prenses Erkek Dişi Belirleme YMNYURT4585, 10:43
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İlk Akvaryumum (fotoğraflı) Hakkında MrAnason, 10:07
Yeni Üye Forumu - Betta Filtre LionelMehmet10, 09:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Chihiros, Orionled, Creaqua Led Tavsiyesi LeventYorganci, 07:18
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Uluslararası Biyotop Yarışmasında Gelen Dereceler Cyber_Scout, 02:44
Akvaryum Tanıtımı - Balıklar Sabahları Çok Durgun LeventYorganci, 01:53
Yeni Üye Forumu - 150 Litre İçin Dış Filtre Önerisi Cyber_Scout, 01:53
Filtreleme Seçenekleri - Oranda Kafa Kısmı Beyaz Nokta ali, 23:50
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Önerisi Burakaydn, 23:41
Yeni Üye Forumu - Sunsun Hw302 Vs Sobo 903f Vs Aquael Fzn Pro Ömer Kaan, 23:04
Filtreleme Seçenekleri - Blackwater Akvaryum Kurulumu... Eflatun61, 22:46
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Vatoz Diğer Balıklara Yapışır Mı? Amatör balıkçı, 22:28
Kedi Balıkları Forumu - Akvaryum Camında Beyaz Lekeler. Cyber_Scout, 22:14
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı secreteriat, 22:05
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Ramirezi Akvaryumu Önerileri PufferKingdom, 21:44
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Japon Uyku Sorunu LionelMehmet10, 21:21
Sazansıgiller - Yine Yeniden Flower Horn MehmetGok, 21:21
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Ne Besleyebilirim? YMNYURT4585, 21:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Önerilerinizle Birlikte Yeni Akvaryum Kurulumu lepistesvebetta, 21:17
Yeni Üye Forumu - Japon Blue Lepistes Taha⚡, 21:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Su Kaplumbağası Cinsiyeti Ve Bakım-beslenmesi Cyber_Scout, 21:06
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Sunsun 603b Filtre Dizilimi? Rüzgar eser, 21:06
Filtreleme Seçenekleri - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Cyber_Scout, 20:56
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Galaxy Rasbora / Cpd Yavrularim Satiliktir Aquacoholic 03:44
- Full Spectrum Zaman Ayarlı Akvaryum Aydınlatma Standart Moss 02:20
- Full Spectrum Bitkili Akvaryum Işığı(armatür Led) Standart Moss 02:20
- Mangrow - Yatı Kökleri Arıyorum Kuduoglu 00:50
- 38 Cm+ Dev Koi Toplam 3 Koi 1 Vatoz Kuduoglu 00:50
- Sessiflora Bitkisi Satılık Doguhanka 00:36
- Ista Co2 Difüzör Doguhanka 00:36
- Creaqua Doğal Dekor Tek Parça TayfunSylkn 00:28
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 23:28
- Demasoni Yavru 2cm tarikyksl 23:19
- Afrika Cichlidleri devito 23:05
- 2 Cm Albino Düz Mavi Göz Vatoz Erdal 42 22:59
- Aykılıç Çifti ali özer 22:56
- Amazon Hançeri HLLDNLYC 22:44
- Hobiciden Yavru Cüce Vatoz HLLDNLYC 22:44
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 22:36
- Chihiros Stand Vivid & Wrgb Hiko 22:36
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 22:36
- Hb White Lepistes omererbas 22:12
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 22:12
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:50
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:50
- Özel Moss Türleri. smithiseek 21:46
- Kullanılmamış Kapalı Aktif Topraklar. smithiseek 21:46
- Wild Betta-killifish-çeşitler Cyber_Scout 21:34
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:00
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:00
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:00
- 2.67 Tüp Furcifer 20:34
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:34
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:34
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 19:27
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 19:27
- Fluval 207 sametyildiz 19:26
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 19:18
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 18:53
- Needle Leaf Java Fern egedin 18:53
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 18:53
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 18:46
- Akvaryum 30*30 metsi 18:46
- 40x40x40, Resun Air 8000, Isıtıcı, Yati Kök MurathanM 18:38
- Geophagus Arıyorum MurathanM 18:38
- Dişi Ramirezi (german Blue) TurX 18:35
- 40x40x40 Yada Sumplu 50x40x40 Akvaryum Arıyorum TurX 18:35
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:29
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 18:29
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 17:53
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 15:09
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 15:09
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 15:09
KULLANICILAR
- 39 Online Kullanıcı, 21 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.