ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
spinachristş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Mart 2015 14:58
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
orçun kiremitçioğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Orçun Kiremitçioğlu
SON 10 MESAJI
yandan sump hakkında
Zaten baya araştırma yaptım bu konuda forumda bir çizim var ve gerçekten çok beğendim. Malzeme konulan tek bir bölme olcak. 170 cmlik akvaryumun 20 cmini sump için ayırmam yeterlimidir sizce. Ölçüler yukarda belirttiğim gbii
Zaten baya araştırma yaptım bu konuda forumda bir çizim var ve gerçekten çok beğendim. Malzeme konulan tek bir bölme olcak. 170 cmlik akvaryumun 20 cmini sump için ayırmam yeterlimidir sizce. Ölçüler yukarda belirttiğim gbii
yandan sump hakkında
İbrahim bey öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.benim yaptırmak istediğim akvayum ki muhtemelen önümüzdeki hafta başlıyacağım. 170.70.60(h) boyutlarında. Bunun 20 cmlik bölümünü yandan sump için ayırıcam. Malum litre olarak fazlasıyla büyük olduğu için büyük bir kafa motoru seçiceğim. Yaklaşık 3000 devir civarında. Sıkıntım motorun olacağı bölmenin susuz kalmasıydı. Hala bu durum mantığıma yatmasada tecrübelerinize güvenerek yaptrıcam. Zaten forumda bu konuyla ilgili kimse şikayet oluştırmamış.benim mantığıma yatmıyor sadece hepsi bu:) kurulumunuda aşama aşama burda paylaşacağım. Çok özenerek yaptıracağım bi çalışma olcak şuan hala araştırma aiamasındayım ve her türlü karşıma çıkabilcek sıkıntıları düşünmeye çalışıyorum. Yanıtınız için gerçekten teşekkür ederim
İbrahim bey öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.benim yaptırmak istediğim akvayum ki muhtemelen önümüzdeki hafta başlıyacağım. 170.70.60(h) boyutlarında. Bunun 20 cmlik bölümünü yandan sump için ayırıcam. Malum litre olarak fazlasıyla büyük olduğu için büyük bir kafa motoru seçiceğim. Yaklaşık 3000 devir civarında. Sıkıntım motorun olacağı bölmenin susuz kalmasıydı. Hala bu durum mantığıma yatmasada tecrübelerinize güvenerek yaptrıcam. Zaten forumda bu konuyla ilgili kimse şikayet oluştırmamış.benim mantığıma yatmıyor sadece hepsi bu:) kurulumunuda aşama aşama burda paylaşacağım. Çok özenerek yaptıracağım bi çalışma olcak şuan hala araştırma aiamasındayım ve her türlü karşıma çıkabilcek sıkıntıları düşünmeye çalışıyorum. Yanıtınız için gerçekten teşekkür ederim
Oda parfümü motorundan yem makinesi
Evdekini açmak için elimde alyan yoktu üçgen başlı bi alyan lazım. Devrenin fotosunu yükleyebilirseniz elimden geldiğince yardımcı olurum
Evdekini açmak için elimde alyan yoktu üçgen başlı bi alyan lazım. Devrenin fotosunu yükleyebilirseniz elimden geldiğince yardımcı olurum
yandan sump hakkında
Merhaba arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucunda yandan sumplu bir akvaryum yaptırmaya karar verdim. Forumda birçok konuyu okudum. Yalnız aklıma takılan bişey var. Normal sump sistemlerinde yukarı ne kadar su basılırsa o kadar su taşıyor. Ancak yandan sump sistemlerinde su girişi alttan ve sumpa giren suyun akvaryuma basılan su ile bi ilişkisi yok. Kafa motorunun devrinin çok büyük olması halinde sumpa giren suyun sumptan çıkan suya göre çok az olacağını bu sebeptende kafa motoru olan bölümün debisinin çom düşeceğine inanıyorum. Konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmi?
Merhaba arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucunda yandan sumplu bir akvaryum yaptırmaya karar verdim. Forumda birçok konuyu okudum. Yalnız aklıma takılan bişey var. Normal sump sistemlerinde yukarı ne kadar su basılırsa o kadar su taşıyor. Ancak yandan sump sistemlerinde su girişi alttan ve sumpa giren suyun akvaryuma basılan su ile bi ilişkisi yok. Kafa motorunun devrinin çok büyük olması halinde sumpa giren suyun sumptan çıkan suya göre çok az olacağını bu sebeptende kafa motoru olan bölümün debisinin çom düşeceğine inanıyorum. Konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmi?
kafa motoru seçimi hakkında
Yardımcı sargıyla çözülebilir böyle bir problem. Basit uyartım devresi dediğimde bu zaten yardımcı sargı. Sorduğunuz soruya yanıt olarak olarakta ortada bir masa olduğunu düşünün. Masanın 2 ucundaki kişiler masayı birbirlerine doğru itiyorlar. 2 kişinin aynı güçte itmesi halinde masa hiç hareket etmicektir değil mi? Uygulanan en ufak bi kuvvette dengeyi bozup masayı hareket ettirecektir. Uygulanan ufak kuvvet burda yardımcı sargımız oluyor. Burda link paylaşmak doğrumu bilmiyorum eğer uygunsa sizin için güzel bir kaynak bulup paylaşabilirim
Yardımcı sargıyla çözülebilir böyle bir problem. Basit uyartım devresi dediğimde bu zaten yardımcı sargı. Sorduğunuz soruya yanıt olarak olarakta ortada bir masa olduğunu düşünün. Masanın 2 ucundaki kişiler masayı birbirlerine doğru itiyorlar. 2 kişinin aynı güçte itmesi halinde masa hiç hareket etmicektir değil mi? Uygulanan en ufak bi kuvvette dengeyi bozup masayı hareket ettirecektir. Uygulanan ufak kuvvet burda yardımcı sargımız oluyor. Burda link paylaşmak doğrumu bilmiyorum eğer uygunsa sizin için güzel bir kaynak bulup paylaşabilirim
Motor alternatif gerilimle çalışan bir step motoru. Statoru sargılı ve rotorunda sabit bir mıknatıs var. Tabiki monofaze olduğu için bundada motorun kalkış anında yön verilmesi gerekiyor.normalde küçük uyartım devreleriyle yol verilir. Anlaşılan o ki devrenin olduğu motorlarda dönme payı yok devrenin olmadığı motorlarda ise dönme payı var. Bı şekildede dönme yönü belirlenmiş oluyor
Motor alternatif gerilimle çalışan bir step motoru. Statoru sargılı ve rotorunda sabit bir mıknatıs var. Tabiki monofaze olduğu için bundada motorun kalkış anında yön verilmesi gerekiyor.normalde küçük uyartım devreleriyle yol verilir. Anlaşılan o ki devrenin olduğu motorlarda dönme payı yok devrenin olmadığı motorlarda ise dönme payı var. Bı şekildede dönme yönü belirlenmiş oluyor
Dönen kısmında fotoğrafını alabilirsem daha rahat yardımcı olabilirim
Dönen kısmında fotoğrafını alabilirsem daha rahat yardımcı olabilirim
Sizin söylediğiniz gerilim giriş gerilimi. Bu motorun 220 v ile çalıştığı anlamına gelmez.Daha önce kafa motoru sökmedin ancak içinda ac/ dc inverter olduğunu düşünüyorum.en basitinden bilgisayarın kasasıda 220 v öle çalışır ancak içinde bu gerilimi +5 -5 +12 -12 dc gerilime dönüştüren inverter vardır
Sizin söylediğiniz gerilim giriş gerilimi. Bu motorun 220 v ile çalıştığı anlamına gelmez.Daha önce kafa motoru sökmedin ancak içinda ac/ dc inverter olduğunu düşünüyorum.en basitinden bilgisayarın kasasıda 220 v öle çalışır ancak içinde bu gerilimi +5 -5 +12 -12 dc gerilime dönüştüren inverter vardır
Merhaba serkan bey bu sorun sabit mıknatıslı doğru akım motorlarında olan bir problem. Motor sabit mıknatıslı olduğu için pervaneyi sabit hale getirince motor hangi yöne döneceğini bilemez. Pervaneyi sabit hale getirdiğinizde istediğiniz herhangi bir yöne çevirin ve motorun o yönde dönmeye devam ettiğini göreceksiniz.ve pervane sabit hale gelecektir. Yani anlayacağınız pervanedeki bu pay motorun dönüş yönünü belirleyen bir unsur.sabit olandada alternatif akım motoru kullanılıyordur muhtemelen. Alternetif akımda yönü motor kendi belirleyebiliyor
Merhaba serkan bey bu sorun sabit mıknatıslı doğru akım motorlarında olan bir problem. Motor sabit mıknatıslı olduğu için pervaneyi sabit hale getirince motor hangi yöne döneceğini bilemez. Pervaneyi sabit hale getirdiğinizde istediğiniz herhangi bir yöne çevirin ve motorun o yönde dönmeye devam ettiğini göreceksiniz.ve pervane sabit hale gelecektir. Yani anlayacağınız pervanedeki bu pay motorun dönüş yönünü belirleyen bir unsur.sabit olandada alternatif akım motoru kullanılıyordur muhtemelen. Alternetif akımda yönü motor kendi belirleyebiliyor
160x60x50 yan sumplı akvaryum yapımı
Merhaba serkan bey çiziminizi öncelikle çok beğendim ve kendi yaptırmak istediğim akvaryumda tasarımınızı biraz değiştirerek kullanmak istiyorum. Ancak sizden yada daha tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Bunlardan ilki alttaki suyun giriş kısmı. 60 cm yan yüzeyden yaklaşık olarak 15cm ini kafa motorunu koyduğunuz bölmeye ayırdığınızı düşünüyorum.kalan 45 cmin 40 cmsi giriş ızgarası olarak kullanılamaz mı? Kullanılırsa avantaj ve dezavantajları ne olur? Ayrıca akvaryumun üstündeki yağlanmayı gidermek için nası bi çözüm bulunabilir?
Merhaba serkan bey çiziminizi öncelikle çok beğendim ve kendi yaptırmak istediğim akvaryumda tasarımınızı biraz değiştirerek kullanmak istiyorum. Ancak sizden yada daha tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Bunlardan ilki alttaki suyun giriş kısmı. 60 cm yan yüzeyden yaklaşık olarak 15cm ini kafa motorunu koyduğunuz bölmeye ayırdığınızı düşünüyorum.kalan 45 cmin 40 cmsi giriş ızgarası olarak kullanılamaz mı? Kullanılırsa avantaj ve dezavantajları ne olur? Ayrıca akvaryumun üstündeki yağlanmayı gidermek için nası bi çözüm bulunabilir?
SON MESAJLAR
- Akvaryum Motor Önerisi Sesg, 01:55
Yeni Üye Forumu - Sump Filtre Sistemi Çağatay Tozak, 01:53
Tropheus - Lepistes Yem Hakkında bursa1625, 01:26
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Rafı/dolabı Fikirleri, Tavsiye Emre1616, 01:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tilki Kuyruğu Çürüyor Ehtiyar, 01:06
Bitki Türleri ve Bakımı - Soğutucu Sorunu philopator, 00:59
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Arkası Harici Dış Filtre Dıy mehmetfatiha, 00:57
Yeni Üye Forumu - 40 Litrede Yavru Green Terror Yaşarmı Kaç Cm Olur Alperen Ersen, 00:53
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Yanak 07ahmet, 00:50
Sürüngenler ve Amfibyumlar Tanıtımı - Balığım Öldü Kim Yedi Yiğittt, 00:44
Yeni Üye Forumu - Vatozum Sizce Hasta Mı? Yiğittt, 00:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Lowtech Bitkili Tankım İçin Armatür Önerisi Searlas, 00:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Japon Akvaryumu Oksijen Sorunu GhostKoi, 00:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yaz İçin Dişi Betta Ve Cüce Gurami Planı PufferKingdom, 00:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Salyangozlar Zararlı Mı Yoksa Akvaryumda Durmal Yiğittt, 23:47
Diğer Tatlı Su Canlıları - İzmirde Canlı Yem Arıyorum. NightWist, 23:47
Malzemeler ve Yemler Forumu - 64 Litre Akvaryum Tüm Sorularim Hidro Dinamik, 23:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Doğuma Ne Kadar Var? Yiğittt, 23:27
Canlı Doğuranlar - 225 Litre İwagumi mustafazkara1, 23:23
Akvaryum Tanıtımı - Pangasuslarım Yüzmüyor Ehtiyar, 23:22
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Mosslarını Sabitlemek koraykbl, 23:13
Bitki Akvaryumları Genel - 120 Litre Sobo Hf 1904 koraykbl, 23:11
Filtreleme Seçenekleri - Çok Büyüyen Vatozumu Ne Yapabilirim? xellence07, 23:04
Diğer Tatlı Su Canlıları - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Taha Yanık, 22:57
Sazansıgiller - Sonradan Yan-arka Sump Yapımı. NightWist, 22:53
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yeni Doğan Lepistes Hidro Dinamik, 22:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı ) Rafayel, 21:48
Yeni Üye Forumu - 120 Litrede 2 İç Filtre Taha Yanık, 21:46
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum İçin Balık Ve Kum Önerisi balikalator, 20:39
Yeni Üye Forumu - Çöpçü Balığı Mithatinal, 20:33
Yeni Üye Forumu - Petshopta Melanura Benzeyen Balık xellence07, 20:21
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dış Filtrem Su Kaçırıyor neomeo, 19:35
Filtreleme Seçenekleri - Balık Önerisi miracemir, 17:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum Bitkisi Aldım Türünü Bilmiyorum Hidro Dinamik, 17:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin balikalator, 16:49
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım 2-3 Saattir Böyle, Ne Yapacağım? ₩€€₩, 16:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Balık Önerisi NightWist, 16:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun Problemi GokturkEkinci, 16:02
Yosun - 36lt Low Tech. KaanE, 15:58
Akvaryum Tanıtımı - Kahverengi Alg Sorunu MCY4, 15:46
Bitki Akvaryumları Genel - Ciklet Tür Belirleme Lepistesci Emir, 15:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Elodea Hakkında H.polat, 14:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 13:56
Akvaryum Tanıtımı - Vatozların Cinsiyeti Nedir Cagana, 12:48
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cüce Vatoz Cinsiyet Teyiti Cagana, 12:45
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kiraz Barb Ve Kiraz Tetra Aynı Balık Mı? BeyzPl, 12:27
Yeni Üye Forumu - Lepistes Hakkında Fikir Ve Düşünceleriniz Acemi balıkcı28, 11:35
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Üstü Sineklenmesi Nickim10Harf, 10:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Balığım Öldu Ve Diğerlerine Bişey Olurmu cihann7, 09:22
Canlı Doğuranlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin TURKK, 08:27
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- L046 Genc Baliklar mkale 02:00
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 01:51
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 01:51
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 01:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:23
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:23
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:23
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:23
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:23
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 01:10
- Fanus Akvaryum LEGEND59 01:10
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 00:58
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 00:55
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 00:55
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 00:55
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 00:55
- Adet 100₺ Sınırlı Sayıda Temporalis ( Çikolata ) HayatımızBalık 00:51
- Adet 100₺ 9 Cm Gold Severumlar HayatımızBalık 00:51
- 150x60x60 Akvaryum Ve Armatür HayatımızBalık 00:51
- Sobo Dalga Motoru ( Sıfır) HayatımızBalık 00:51
- Kampanyalı Paket Bitkiler Öğretmen Ali 23:43
- Kampanyalı Paket Bitkiler-ücretsiz Kargo Öğretmen Ali 23:43
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 23:37
- Afrika Cichlidleri devito 23:24
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 23:05
- Japon Şemsiyesi Slnger İle Takas Olabilir ootkn 23:05
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 23:05
- Extra Clear Camlı Yandan Samplı Sehpalı Akvaryum Firefighter 21:57
- Mobilyalı Akvaryum 1metre Fluval .creaqua Kum Aqua malawi 21:52
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 21:49
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 21:49
- Katil Salyangoz Ve Mavi Karidesler Başak u 20:06
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 19:45
- Ates Neon Karides omersayar 19:45
- Parosphromenus Türleri Ve Çikolata Gurami eackgzz 19:25
- Betta Enisae Dişi eackgzz 19:25
- Akvaryum Ahşap Set İmalati alpercakir16 19:20
- Çift İvanacara Adoketa Takas Olur Uriel 19:05
- Chihiros B60 Uriel 19:05
- Medaka Yumurtası ternapi 18:40
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 18:04
- Katil Salyangoz jezey 18:04
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 18:04
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 18:04
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 18:04
- 2.67 Tüp Furcifer 18:02
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 18:02
- Üst Kalite Sarı Ateş Neon Kerems06 17:56
- Dev Saz Tank ozanercan34 17:37
- Anubias Barteri Anubias Nana ozanercan34 17:37
KULLANICILAR
- 114 Online Kullanıcı, 61 Üye
Online Kullanıcılar
EKAR,
Emre1616,
mehmetfatiha,
sanli,
kayhancet,
HayatımızBalık,
Akax,
msrt,
mustafazkara1,
aprancoz,
Ehtiyar,
bursa1625,
ozanguppy,
arapaima,
plutarkhos,
Furcifer,
nazemert,
sıtkı,
MiSoSiKiaN,
mrah,
Smokie,
ersin1,
Cyber_Scout,
Jeveux,
Furkann,
drderya,
metsi,
ternapi,
omer9,
gürkanbey,
aykutcotuk,
Hidro Dinamik,
Serkanjb,
caldi10,
bitkici1,
Amati340,
ecetin,
akomania,
philopator,
Tataaa4325,
emreemin,
1win_ttst,
Mad bjk,
Yiğittt,
Ozgur1734,
Mustafaaydemir,
Talha Y.,
Alperen Ersen,
asliaral,
07ahmet,
NightWist,
Oquanus,
koraykbl,
Mevlüt1982,
HarunYILDIRIM,
Anierturk,
Hasanbey0101,
cobalt64,
ArjenB,
HüseyinUysal,
brk1992,
Salih06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.