ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrekapcak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Kasım 2013 23:54
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre kapçak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Kapçak

SON 2 MESAJI

Akvaryum kuruyorum kafam karıştı. Önerileriniz?
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Aklma takılan tek knu bitki çeşitleri idi onu da Duman Han cevaplamış sağolsun. Mert bey detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Hepsini araştırıp halledicem en kısa sürede. Ardından da fotoğraflarını buradan sizlere de gösteririm. 
Akvaryum kuruyorum kafam karıştı. Önerileriniz?
Merhaba,

Bir yerden 100 cm boy, 50 cm en ve 50 cm derinliği olan bir akvaryum, sehpası,lifetech 835 marka dış filtre ve küçük bir ısıtıcı ayarladım. Tüm hayvanları seven ve birçok hayvan beslemiş biri olarak şimdi de akvaryum hobisine merak saldım. Ancak o kadar çok şey okudum ve birileri ile konuştum ki herkes birşey söylemiş yazmış kafam allak bullak oldu. Aklımdakileri yazıp sizden yardım almak istiyorum.

Şöyle bir akvaryum istiyorum:

1- Mavi LED tepeden aydınlatma ve florasan var fakat florasanı iptal edip beyaz LED' e dönüştüreceğim. Ayrıca alttan da yine beyaz hafif bir LED aydınlatmak yapmak istiyorum.

2- Zemin malzemesi olarak beyaz kum kullanmak istiyorum.

3- Abartılı olmayacak kadar canlı bitki koymak istiyorum.

4- Aksesuar ve balıklara yuva için doğal taşlar ve kütükler kullanmak istiyorum ki taşların açık renk ya da beyaz olması için bir çaba sarf edeceğim. (Bunları deniz kenarından temin edip tuzla falan yıkadıktan sonra durulayarak kullanabilir miyim?)

5- Akvaryum çok büyük olduğu için içindeki balıklarında biraz büyük ve renk çeşitliliğinin olmasını istiyorum. Hızlı büyüyen, bir arada yaşayabilecek cinsler kullanmak istiyorum ve hayanın yemlenme derinliklerne göre (dip, orta ve üst) dengeli bir şekilde ayarlayıp çok kalabalık olmadan akvaryumu dolduracak güzel bir görüntü oluşturmak istiyorum. (Renk çeşitliliği ve büyüme açısından ve en önemlisi amatörlüğümü göz önünde bulundurarak cichlet mantıklı geliyor fakat agresif bir balık başka hangi cinsler kullanılabilir yanında? Mesela neonlar? lepistes önerisi çok var hemde canlı doğuruyor olması açısndan ama hayvan fazla büyümüyor.)

6- Sehpa çok yüksek yaklaşık 1 metre bunu daha alçak konumlandırmamın sakıncası var mı? Kendim bir sehpa tasarlayıp yapmayı düşünüyorum yine beyaz ağırlıklı.

7- Dış filtre yanında bir de hava üfleyen o aletlerden temin etmeli miyim? Estetik olarak çok hoş bir görüntüsü olduğunu düşünüyorum.

8- Isıtma için bendeki ısıtıcı küçük akvaryumlara göre demiştim. Nasıl bir ısıtıcı temin etmeliyim? Biliyorum ki çok önemli bir husus bu da.

9- İstanbul Kadıköy' deyim. Bunları en uygun fiyatla temin edebileceğim yerler önerebilir misiniz? Fazla büyük bir bütçem yok açıkçası şu sıralar. Önem sırasına göre yavaş yavaş yapacağım bunları ama artık balıklarımı akvaryum içinde görmek için sabırsızlanıyorum.

Bana sırası ile ve kafamı daha fazla karıştırmayarak cevap yazacak olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

NOT: Lütfen forumu okusaydın falan yazıp forumdan bir link göndermeyin. Hemen her konuyu okudum ama kafam karıştı ve istediklerime spesifik bir yanıt bulamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.