ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
KnoxTN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Temmuz 2014 18:22
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Burak Calik
Doğum Tarihi:
05 Şubat 1983
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Ogrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Burak Calik
20 F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow
20 F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow
SON 10 MESAJI
Tupcuk mu?
Merhabalar,
Çağdaş ÖZDOĞAN 2014-04-22 15:32:07
Merhabalar,
Tropheus Nkondelerim yaklasik bir yillik oldular. Bir tanesinde tupcuk benzeri bir sey var ama ben anlayamadim. Bu ucuncu defa oluyor. Yaklasik 20 gun icinde ucuncu defa gordum. Ama ilk ikisinde agzinda yumurta falan gormedim. O yuzden sormak istedim bu tupcuk mu diye. Yardimlariniz icin tesekkurler simdiden.
Yeni F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow Akvaryumum
[QUOTE=statistician06]Burak bey 6 ayda kocaman olmuşlar maşallah, hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama tropheus konusunda umarım yardımlaşacağınız dostlarınız da vardır bulunduğunuz yerde. Fiyat aralıkları ne kadar yurtdışında şuanda , kayıpsız büyütmenizde ne kadar profesyonel olduğunuzu gösteriyor tebrikler.
[/QUOTE]
[QUOTE=statistician06]Burak bey 6 ayda kocaman olmuşlar maşallah, hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama tropheus konusunda umarım yardımlaşacağınız dostlarınız da vardır bulunduğunuz yerde. Fiyat aralıkları ne kadar yurtdışında şuanda , kayıpsız büyütmenizde ne kadar profesyonel olduğunuzu gösteriyor tebrikler.
Tesekkur ederim Bugra bey. Ben ABD'deyim. Cok profesyonel degilim ama, Turkiye'deyken de ikolalarim vardi ama, ben buraya gelince ailem bakamadi, bir su degisiminde neredeyse hepsi olmus :( 6 ay once duramadim, ucuza bir akavaryum bulunca burada kurdum. Acikcasi bulundugum sehirde tropheus besleyen yok gibi, baliklari da internet uzerinden baska bir sehirden bir hobiciden tanesi 9 dolara almistim. Suan forumlarda hobici ilanlari goruyorum, 4-5 cm F1 tropheuslar 10-15 dolar arasi satiliyor. Bir tane ilani koyuyorum ornek olarak, 30 tane 5-6 cm F1 ilangi 320 dolar. Fiatlar daha uygun sanirim Turkiye'ye gore.
http://trophs.com/forums/showthread.php?t=25929
http://trophs.com/forums/showthread.php?t=25929
[QUOTE=Engin3]Masallah cok guzeller..Bende gecen hafta 21 adet yavru nkonde aldim 3 cm civari.. Sizinkileri renklenmis gorunce heveslenip sabirsizlandim.:) insallah damizlik olduklarini gorup yavruya doyarsiniz..[/QUOTE]
[QUOTE=Engin3]Masallah cok guzeller..Bende gecen hafta 21 adet yavru nkonde aldim 3 cm civari.. Sizinkileri renklenmis gorunce heveslenip sabirsizlandim.:) insallah damizlik olduklarini gorup yavruya doyarsiniz..[/QUOTE]
Insallah gormek nasip olur yavrulari da. Sizinkileri de kayipsiz buyutursunuz umarim. Renkleri konusunda, hangi tip isik kullaniyorsunuz bilmiyorum ama isik konusu cok onemli. Ben daha onceden normal florasan kullaniyordum, 15-20 gun once led aldim. Farki bir anda anliyorsunuz. Daha onceden hepsi bayagi siyah duruyordu, led'e gecince sarilari cok daha guzel gorunuyor. Sanirim kendileri de, led'le birbirlerini daha cekici buluyorlar, bir anda titremeler artti

[QUOTE=dati_bubu]Öncelikle balıklarınıza ve tankınıza maşallah diyorum. Aragonitli kum kullanıyorum demişsiniz,kısa bir araştırma yaptım ve bu kumun tuzlu su akvaryumlarında kullanıldığı bilgisi yazıyordu. Sizin bu konuda bir bilginiz varmı? Bende Tropheus akvaryumu kurmak istiyorum o yüzden soruyorum.[/QUOTE]
[QUOTE=dati_bubu]Öncelikle balıklarınıza ve tankınıza maşallah diyorum. Aragonitli kum kullanıyorum demişsiniz,kısa bir araştırma yaptım ve bu kumun tuzlu su akvaryumlarında kullanıldığı bilgisi yazıyordu. Sizin bu konuda bir bilginiz varmı? Bende Tropheus akvaryumu kurmak istiyorum o yüzden soruyorum.[/QUOTE]
Ben de alirken bayagi arastirmistim. Tatli su akvaryumlarinda da kullaniliyor. Aldigim yer de ilanda tatli ve tuzlu su icin diyordu. Ben hic bir sorun yasamadim. Baliklari asagi yukari alti ay once aldim, hic kayip yasamadim. Bende ki en ince olani. Baliklar da seviyor, cok zaman kumla oynarlarken goruyorum.
Beyazligi ve Ph arttirici etkisi icin almistim ama, ph arttirici etkisini pek goremedim.
Beyazligi ve Ph arttirici etkisi icin almistim ama, ph arttirici etkisini pek goremedim.

KnoxTN 2014-01-25 18:28:12
Nkondelerimin yeni halleri. Alti aylik falan oldular. Gun boyu evde kimse olmadigi icin, yalnizliga alistilar sanirim. Fotograf cekerken biraz hareket olunca bayagi karardi renkleri.
Uşak'taki Akvaryumcular
Irfan Abi (bahce nazin kosesindeki) on numara adamdir. Param olsun olmasin, balik, malzeme aldim zamaninda. Arti bir cok sefer balik da sattim. Eger biraz muhabbet gelistirirseniz baliklarinizi da iyi fiyata satabilirsiniz. Akvaryumlarin da yer oldugunda ben baliklarin satis fiyatini belirliyordum, o benim belirledigim fiyat uzerinden 10% falan aliyordu.
Irfan Abi (bahce nazin kosesindeki) on numara adamdir. Param olsun olmasin, balik, malzeme aldim zamaninda. Arti bir cok sefer balik da sattim. Eger biraz muhabbet gelistirirseniz baliklarinizi da iyi fiyata satabilirsiniz. Akvaryumlarin da yer oldugunda ben baliklarin satis fiyatini belirliyordum, o benim belirledigim fiyat uzerinden 10% falan aliyordu.
Bir de eksi san sinemasinin arasindaki Mehmet var, tam esnaf psikolojisi ile calisir :) birinde tropheus satmistim. Satarken baska musteri de vardi, sattigim tropheuslari almak istedi. Dedim ki bu baliklar otcul besleniyor, ben hep otcul besledim, eger malawi gibi etcil baliklar besliyorsan bunlari da onlar gibi etcil yemlerle besleyemezsin, hasta olurlar sonra da olurler. Mehmet ne dese begenirsin, dedi ki sen alistirirsin onlari, malawileri bir kenara ceker onlara etcil yem verirsin, bunlari diger kenara ceker otcul yem verirsin :) Nasil cekilecekse artik. Cok gulmustum :)
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
Ben de yaptim bir benzerini, sansima filtereye uygun bir tane seffaf tup buldum, plastikle ugrasmama falan gerek kalmadi. Cok da verimli calisiyor. Goruntuyu de bozmuyor seffaf oldugu icin, sadece ust kisim biriken yagdan dolayi biraz gorunuyor o kadar. Diger kisim hic belli olmuyor. Hatta baliklar da anlayamiyor, ilk defasinda tupun icine bir kac yem kacti, baliklar saldirmaya basladi :))
Tesekkur ederim verdiginiz link icin. Siparisi bozuna vermis olduk ama gelince ebayden satariz artik :)
Fotografi yan yukledi nedense.
Ben de yaptim bir benzerini, sansima filtereye uygun bir tane seffaf tup buldum, plastikle ugrasmama falan gerek kalmadi. Cok da verimli calisiyor. Goruntuyu de bozmuyor seffaf oldugu icin, sadece ust kisim biriken yagdan dolayi biraz gorunuyor o kadar. Diger kisim hic belli olmuyor. Hatta baliklar da anlayamiyor, ilk defasinda tupun icine bir kac yem kacti, baliklar saldirmaya basladi :))
Tesekkur ederim verdiginiz link icin. Siparisi bozuna vermis olduk ama gelince ebayden satariz artik :)
Fotografi yan yukledi nedense.
[QUOTE=Gecko]
Onuda siparis ettim ama gelmesi bir hafta on gun alacak gelene kadar bu yontemi deneyecegim bakalim. insallah kurtulurum. Guzel bir goruntu olusturmuyor ne yazikki. Surekli de insanin gozune batiyor :(
[QUOTE=Gecko]
Konunun tamamini okuyamadim ama surface skimmer denilen aparattan bahsedilmis olmalidir. Kendinizin de yapabilecegi bu sistem cok basit ve etkilidir.
Bence kesin cozum bu.
[/QUOTE]Onuda siparis ettim ama gelmesi bir hafta on gun alacak gelene kadar bu yontemi deneyecegim bakalim. insallah kurtulurum. Guzel bir goruntu olusturmuyor ne yazikki. Surekli de insanin gozune batiyor :(
Bende de ayni dert bas gosterdi son bir iki haftadir. Enson bugun soyle bir care buldum. 2.5 litrelik bos kola sisesi kullanarak yuzeydeki beyazliklari aldim. Kola sisesinin alt kismini akvaryuma bastirim, agiz kisminin yarisini akvaryum suyunun icine sokun. Dikkat edin tamamini sokmuyorsunuz ki sise doldukca sisedeki hava cikabilsin. Hatta akvaryumun disindan su yuzeyinin altina dogru bakip, gorebildiginiz beyazliklara dogru siseyi goturebilirsiniz. Boylelikle yuzeydeki butun yagimsi tabakayi toplayabilirsiniz. Bakalim tekrar olusacakmi tabaka, bekleyip gorecegiz.
Bende de ayni dert bas gosterdi son bir iki haftadir. Enson bugun soyle bir care buldum. 2.5 litrelik bos kola sisesi kullanarak yuzeydeki beyazliklari aldim. Kola sisesinin alt kismini akvaryuma bastirim, agiz kisminin yarisini akvaryum suyunun icine sokun. Dikkat edin tamamini sokmuyorsunuz ki sise doldukca sisedeki hava cikabilsin. Hatta akvaryumun disindan su yuzeyinin altina dogru bakip, gorebildiginiz beyazliklara dogru siseyi goturebilirsiniz. Boylelikle yuzeydeki butun yagimsi tabakayi toplayabilirsiniz. Bakalim tekrar olusacakmi tabaka, bekleyip gorecegiz.
Tesekkur ederim Ozkan bey, ben de cok seviyorum yem yerken onlari izlemeyi. Cok neseli oluyor keratalar :)
Burak Bey, Ph degerleri 8.3 civarinda, sanirim ya buradaki sudan yada kullandigim aragonitli kumdan ph sorunum olmuyor. Bu aragonitli kumu alirken ozelliklerini okumustum, suyun ph'i 8.2 nin altina dustugunde aktiflesip phi' yukseltir diye yaziyordu. Agac parcasi cok guzel gorunuyor, bitkiler de cok sevdi sanirim. O yuzden cikarmak istemiyorum.
Cagdas bey, ben yurtdisinda yasiyorum. Bulundugum sehirde bir muddet aradim tropheus turu ama bulamadim. En sonunda bu baliklari buldum, internet uzerinden bir baska hobiciden. Fiyati da cok uygundu, bunlara karar verdim. Aslinda ikola almayi dusunuyordum ama nasip bunlara imis :) Aldigim kisi F1 diye verdi insallah oyledir. Inanmaktan baska carem yoktu.
Tesekkur ederim Ozkan bey, ben de cok seviyorum yem yerken onlari izlemeyi. Cok neseli oluyor keratalar :)
Burak Bey, Ph degerleri 8.3 civarinda, sanirim ya buradaki sudan yada kullandigim aragonitli kumdan ph sorunum olmuyor. Bu aragonitli kumu alirken ozelliklerini okumustum, suyun ph'i 8.2 nin altina dustugunde aktiflesip phi' yukseltir diye yaziyordu. Agac parcasi cok guzel gorunuyor, bitkiler de cok sevdi sanirim. O yuzden cikarmak istemiyorum.
Cagdas bey, ben yurtdisinda yasiyorum. Bulundugum sehirde bir muddet aradim tropheus turu ama bulamadim. En sonunda bu baliklari buldum, internet uzerinden bir baska hobiciden. Fiyati da cok uygundu, bunlara karar verdim. Aslinda ikola almayi dusunuyordum ama nasip bunlara imis :) Aldigim kisi F1 diye verdi insallah oyledir. Inanmaktan baska carem yoktu.
SON MESAJLAR
- Su Düzenleyici Bozulma Fafa, 13:48
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bitkili Akvaryum İcin Filtre Malzemesi (tavsiye) Fafa, 13:45
Filtreleme Seçenekleri - Oscar Dudağında Yara? Fafa, 13:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler İçin Filtre Ve Isıtıcı Şart Mı ? Fafa, 13:40
Omurgasızlar - Akvaryum Sıcaklığını Düşürmem Lazım Fafa, 13:39
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Frkn, 11:43
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Akvaryum Ve Sorularım akvaristsaglam, 10:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 08:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 00:18
Akvaryum Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 22:01
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - Pegasuslara Nasıl Daha İyi Bakarım MasterChiefHakan, 16:30
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç MasterChiefHakan, 16:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Ph, Nitrit Ve Nitrat Sıvı Fazlı Testler AMANOGARDEN, 16:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - İmparator Ciklet Yavrularını Boylandırma Kınayu, 15:12
Yeni Üye Forumu - Afrikada Sıtma Kontrolü İçin Araştırılan Cikletler Orhan76, 13:13
Makaleler ve Tercümeler - Mersin'de Turgut Akvaryum İle Yaşadığım Sorun BassBoost, 08:32
Şikayet Var! - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 08:15
Akvaryum Dünyasından Haberler - Tam Ne Hastalıgı Oldugunu Anlayamadım mahsun315, 03:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Yüzgeç Erimesi Urar, 02:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Tür Hakkında Önerilerinizi Bekliyorum Hidro Dinamik, 23:38
Yeni Üye Forumu - 500 Litre İçimde Kaldı Bitecek Bu Sevda frtdmr23, 23:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Petzoo Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 20:28
Akvaryum Dünyasından Haberler - Cüce Vatoz Cyber_Scout, 20:17
Yeni Üye Forumu - High-tech Bitkili Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Giftsy, 19:46
Akvaryum Tanıtımı - Bu Vatozun Türü Nedir Altınbalığı, 19:37
Yeni Üye Forumu - Tür Önerisi yderinn, 17:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Killifish Serüvenim Rafayel, 16:06
Yeni Üye Forumu - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 15:48
Kedi Balıkları Tanıtımı - 5tllik Çekvalf Yüzünden Salonu Su Bastı Cyber_Scout, 15:33
Yeni Üye Forumu - Karma Amerikan Ciklet Son Karar egoktas, 14:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İstanbul Özel Ölçü Akvaryum ternapi, 12:57
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Riparyum | Günce ArifhbsAquatics, 11:00
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyu MCY4, 00:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistesler | Bu İç Parazit Mi? keddycik, 00:13
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 23:33
Akvaryum Tanıtımı - 22lt Karides pianoƒish, 23:31
Akvaryum Tanıtımı - Palyaço Balığı Nereden Bulunur Tortuga7, 21:53
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası Neothauma, 14:09
Güney Amerikan Cichlidleri - Elma Salyangozu Yasıyormu Cyber_Scout, 14:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Pamuksu bursa98, 02:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Odunun Cinsi Nedir? Akvaryuma Konur Mu? uguraltnsy, 00:21
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Strafor Gizleme Yöntemleri Kınayu, 00:01
Yeni Üye Forumu - Ankara'da Canlı Doğuran Üretimhanesi Açılırmı? Urar, 23:53
Yeni Üye Forumu - Kuyruk Erimesi Urar, 23:44
Labirentliler - Siyah Renkte Malawi Frkn, 23:25
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 22:57
Akvaryum Tanıtımı - Low-tech Akvaryum İçin Zemin Bitkisi Sfenks111, 21:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? Urar, 19:48
Yeni Üye Forumu - L144 Köşede Ve Yukarda Durma akvarist10UR, 18:45
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:32
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:32
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:32
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:32
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 13:27
- Leleupi & Brichardi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 13:27
- L144 Longfin/düz/lda16 Vatozlar scorpion26 13:27
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 13:23
- 50x35x35h Full+full Akvaryum Tüm Malzemeleri İle emreur 13:20
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 12:48
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:31
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 12:31
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular-takas Olur thercan 11:31
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 11:12
- Anubias Barteri Var. Caladiifolia mcdoglos 11:02
- Tüm Akvaryum Balıkları Ve Omurgasızlar Yemi egemenc 10:28
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 10:20
- Amano Karidesi ( Caridina Multidentata ) İthal AMANOGARDEN 10:01
- Moscow Dark Blue Lepistes emre12ozkan 09:50
- Rotala Blood Red -hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 09:50
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 09:44
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 09:44
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:38
- Eheim, Tetra, Atman Hava Motorları Esakvarist 09:25
- Chindongo Saulosi Yavrusu Esakvarist 09:25
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 09:01
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 08:38
- Akvaryum İçin Tüm Malzemeler zen666 08:24
- Helena Salyangozu -samsun orcrist 08:15
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 08:15
- Flame Moss , Java Moss gyunda 08:15
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 08:15
- L144 Mavi Göz Pala Vatoz Kanlar FULL RED MEHMET 08:12
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 08:12
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 08:12
- Akvaryum Ve Malzeme AtlasPoyraz 07:33
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 07:33
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:47
- 🩸 Mesaquarıum: Bloody Mary Karides Satışı 🩸 Mesaquarium 06:27
- 🌿 Akvaryum & Teraryum Özel Tasarım Dekor Ürünleri Mesaquarium 06:27
- 🦞 Mesaquarıum: Cüce Kerevit Satışı 🦞 Mesaquarium 06:27
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 06:09
- Satılık Malzemeler-akvaryum-full Set 35 Küp Aporetti 03:08
- Erkek Siyah Calvus (black Cameron) mercedesclk 23:27
- Kral Ciklet - Albino Auratus - Lombardoi Kenyi Malawi market 23:22
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 23:22
- Su Soğutucu Cihazı Probu İle ootkn 22:58
- Acil Satılık Akvaryum Ve Muhtelif Malzemeler Legionsgamer 22:44
- Eheim Wifi 5e 350 Dış Filtre Legionsgamer 22:44
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 22:13
KULLANICILAR
- 95 Online Kullanıcı, 52 Üye
Online Kullanıcılar
scorpion26,
ternapi,
Orhan76,
İnci Kefali,
waterproof,
fikret43,
Oozer3466,
urzais,
Kaya ankara,
Redko,
altum123,
TheDS,
akvaristsaglam,
musti9411,
alp3r,
Ozzgur,
AtakanBlog,
Eldurmaz,
Thunderbird,
mesutt,
zen666,
serdar131977,
BaharB,
123akvarist123,
biacar,
Serpent,
bysmokin,
aztecs,
hasancn,
Burak PEKDEMİR,
emreur,
Koksal Gurkan,
alikiranbaskesen,
murtdmr,
gachuafireice,
sacityld,
MCY4,
aalperr,
osmandbnl,
Liberta,
Rosserial_Zen,
BassBoost,
sevket20,
riderfish,
Giftsy,
Mesaquarium,
emreemin,
erimgorgulu,
Quaan,
Gökdeniz Kale,
plutarkhos,
Aquarist101,
egemenc,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.