ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kebüç
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
128
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2013 21:52
Son Ziyaret:
05 Eylül 2024 22:52
Toplam Mesaj:
115 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Öztürk
Doğum Tarihi:
01 Kasım 1970
Yaş:
54
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal Öztürk

SON 10 MESAJI

Su Bahçeleri
[QUOTE=Emerse]
100-150lt Cennet balıkları için fazlasıyla yeterli.Ancak Cennet Balıkları ile başka bir tür balığı uzun vadede yaşatmak mümkün değil.Eninde sonunda diğer balıkları öldürürler.Medakalarla Beyaz Bulut balıkları olabilir diye düşünüyorum ama şahsen tecrübem yok.Su bahçelerinde Türkiye iklim koşullarında bakılabilecek başka tür yok.Belki Gül Barbuslar derin havuzlarda kışı atlatabilir ama denemediğim için emin değilim.
[/QUOTE]
merhaba gül barbusu istanbul’da balkonda denemiştim. Olmuyor,Kasım gibi içeri almak zorunda kalmıştım. Daha soğuğa dayanamadılar
Su Bahçeleri
Evet, artık yaz tatili mevsimi bitti sayılır. Yukarıdaki mesajı tekrarlayayım. İçinde Tanichthys albonubes'ler olan su bahçemi bu konuya ilgi duyan bir hobidaşıma bedelsiz vereceğim. İlgilenen olursa özel mesaj yollayabilir. Evim İstanbul- Göztepe’de
Su Bahçeleri
Su bahçelerinin bu kadar az ilgi gördüğünün farkında değildim. Bedava vereyim dedim, hiç kimse ilgilenmedi. Ben mesaj kutum dolar taşar sanıyordum oysa :)
Belki çoğu üyemiz tatildedir, o yüzden okuyan az olmuştur diye teselli edeyim kendi kendimi bari …[:)]
Su Bahçeleri
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/147402/290620231028471.jpg[/IMG]

Merhaba.
Çok uzun süredir balkonumda ilgilendiğim su bahçemi taşınma dolayısıyla ilgilenmek isteyen, bu işi gerçekten seven bir arkadaşa vermek istiyorum.
Fotoğrafı ekledim. Walstad tarzı kurulmuş, 50 litrelik bir yarım varil. yüksekliği ve çapı 40'ar cm. İçinde balkonda dinlenirken, çayımı içerken nesillerdir bana eşlik eden Tanichthys albonubes'ler ve kiraz karideslerle farklı renklerde neocardinia türü karidesler var. Bitki yoğunluğu nedeniyle sayamıyorum ama balıklar da, karidesler de 8'er tane kadar olmalı. Bu başlık altında yazdıklarımı okursanız nasıl kurulduğuna dair vs daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Yaz kış balkonda duruyorlar. Kışın su yüzeyi buz tutsa da canlılar altta yaşamaya devam eder, baharla birlikte hareketlenir ve ürerler. Bitkiler de kışın neredeyse yok olur, ama bahar gelince her gün bir iki cm büyüyerek hızla eski halinden bile büyük olur. Siz sadece yem verip, eksilen suyu tamamlamalısınız. Bir de walstad akvaryumların kronik sorunu yeşil sakal sorunu bunda da oluyor, çok büyürlerse balıklara yüzecek yer kalmayabilir. 1-2 haftada bir elinizi daldırıp, yosunları çıkartmanız gerekli. Bu yosunlar zaten bağlandıkları yüzeye çok gevşek bağlandığından temizlemek çok kolay olur. İsterseniz temizlerken yayılan yosunları almak için o arada 10 lt kadar su değişimi de yapabilirsiniz. Yazın varil direkt güneş almasa iyi olur, bu balıklar soğuğa dayanıklı ama çok sıcakta ne olur bilemiyorum, o yüzden ben yazları varili duvara yaslayıp, güneş gelen yerlerine alüminyum folyo yapıştırıyordum. Su yüzeyine gelen 2-3 saatlik güneş sorun yaratmadı hiç.
Filtrasyon, hava taşı vs ihtiyacı yok, ama dediğim gibi, evim küçük olduğundan, zamanında almış olduğum bu tür malzemeleri de elimdeki yemlerle birlikte vereceğim. Filtrasyon ihtiyacı olmamasına rağmen çok küçük bir vantuzlu iç filtre koyuyordum, hem balıklar akıntıyı seviyor, hem de şırıl şırıl su sesi dinlemek güzel oluyor. Yani gerekli olduğundan değil, ben sevdiğimden koymuştum, şimdi üzerinde yok mesela.
İlgilenen arkadaşlar özel mesaj atarsa sevinirim. Amacım para değil, bu kadar zaman içinde neredeyse çocuğum gibi bağlandığım canlılara benim gibi sevgiyle bakacak birine gitmesi. O yüzden mesajlar biriksin diye birkaç gün bekleyeceğim :)
Neredeyse unutuyordum, ev İstanbul- Göztepe'de. Ulaşımı ve transferi ben yapamam :)
Amano Karides
Forumda aradım, yavru aldığını iddia eden bir üye var ama, sonra konu netleşmemiş, karşılıklı münakaşaya dönmüş maalesef.
Facebook gruplarında da pek bir şey bulamadım. İthalat yasak ise amanoya benzer başka bir karides yolluyor da olabilirler. Ben de karides konusunda pek bilgim olmadığından (yıllardır karidesim var ama sadece kiraz karides ve neo) farkı anlayamam. Yine de biraz daha arayayım facebook’ta…
Ek: Aradım, bir sitede var ilanı. Ama 500 lira [:O][EDIT]kebüç,2022-07-10 22:27:36[/EDIT]
Amano Karides
Merhabalar
Size amano karides hakkında bir şey sormak istiyorum.
Biliyorsunuz üretimi imkansız. Ancak İthal yoluyla ülkemize gelebiliyor. Ancak bildiğim kadarıyla uzun süredir karides ithalatı yasak. Bu yüzden hiçbir yerde amano karides bulamıyorum. Bu konudaki bilgilerim doğru mu? Satılan herhangi bir yer ya da satan bir forum üyesi var mı? Şimdiden bilgi verecek herkese çok teşekkür ederim.
Parvula
[QUOTE=oguzhan06077]Arkadaşlar ben mini parvulanin tohumunu aldım çoğu kişi bu bitkinin tohumu olmadığını söylüyor şuan diktim 5 gün geçti tohumlarda patlama yok bu konu hakkında bilgisi olan var mı geç mı çıkıyor yoksa [/QUOTE]
Parvula tohumu diye satılan şeyler kara bitkilerinin tohumları maalesef. Parvula tohumu diye bir sey yok.
Walstad Metodu (ternapi)
Sayın Y.Ilıkn , bu forum kalitesiyle diğerlerinden farklı olduğunu düşündüğüm bir forum. “Yahu”, “megafonla bağırayım” vs gibi bir üslup yakışmıyor. Bunu görünce ben de aynı üslupla cevap vereyim diyorum ama bir yanım da bunu yapmamam gerektiğini söylüyor. Bu yanım daha ağır bastığı için son kez, sakince özetlemeye çalışacağım.
Sorum şu idi: kendi mesajımdan alıntılayayım: “bu beklemenin amacı ne acaba? Mineralizasyon ne demek oluyor?”
Bu soruya bir cevabınız yok. Hangi bölümde buna cevap verdiniz de bir de megafonla bağıracaksınız?
Cevabınız yok, olması gerekli de değil. Bir şey sordum, cevabını bilmiyorsanız bilmiyorum dersiniz, ya da bilseniz de çok uzun olacak, o ayrıntıya girmek istemiyorum dersiniz, geçer gider.
Amacım mineralizasyonun ne olduğu, neden gerekli olduğu, toprağın kurumasının kullanılacak toprağın kimyasına ya da biyolojisine neler kattığını öğrenmekti, böyle bir tatışmaya girmek değil. O yüzden konuyu kendi adıma kapatıyorum. Eğer olur da bu konuyu öğrenebilirsem paylaşırım. Saygılarımla…[EDIT]kebüç,2022-04-15 23:56:18[/EDIT]
Walstad Metodu (ternapi)
[QUOTE=ternapi]

Kimlerin ne dediği önemli değil. Diana hâlâ hayatta ve soru sorarsanız üşenmeden cevap veriyor. İşin bilimsel kısmının açıklamasını direkt kendisine sorabilirsiniz.

[/QUOTE]
Ona da sorabilirim, doğru. O seceneğin farkındayım. Kendisi cevap veriyor, evet. Benim de iletişimim oldu kendisiyle. Ama bu konuyu anlamadım. Sizin daha tecrübeli olduğunuzu düşündüğüm için siz anlatırsanız daha anlaşılır olabilir diye düşünmüştüm, olmadı. Teşekkür ederim yanıtladığınız için yine de.
Walstad Metodu (ternapi)
😃 haklısınız, özür dilerim.
Yine de sorum devam ediyor, ama biraz değiştirerek. Nemli de değil, iyice kuruyana kadar beklemeli diyenler de var.
Bir de bu beklemenin amacı ne acaba? Mineralizasyon ne demek oluyor?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.