ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
tarik1907
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]2128,1[/B] [B]6248,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 Eylül 2022 01:33
Toplam Mesaj:
384 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
MTarık ÖZTÜRK
Doğum Tarihi:
17 Ağustos 1985
İl:
Ankara
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/14653.jpg[/img]
SON 10 MESAJI
150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
Bitki eklemenin vakti gelmiş gibi görünüyor.
Saç Yosunundan Yıldım Artık.
Akvaryumunuzda fazla bitki yok, ama aydınlatma biraz fazla, öncelikle iyi bir mekanik temizlik gerekli, tercihenhiç yosunsuz yeni bitkide alabilirsiniz, budarken çekinmeyin yosunlardan kurtulun. Yanlızca bir grolux yakın, diğer beyazlar yosunlaşmayı arttırır. Bitkiler geliştikçe 2.3. beyaz flo ları yakabilirsiniz. hızlı büyüyen bir tür ekleyinki akvaryumda denge mekanşzması oluştursun. Haftad bir 10-20% su değiştirin, bitkileriniz zayıf duruyor bitki büyümedikce verdiğiniz gübre yosuna gider, birşeyler ters demektir.
Akvaryumunuzda fazla bitki yok, ama aydınlatma biraz fazla, öncelikle iyi bir mekanik temizlik gerekli, tercihenhiç yosunsuz yeni bitkide alabilirsiniz, budarken çekinmeyin yosunlardan kurtulun. Yanlızca bir grolux yakın, diğer beyazlar yosunlaşmayı arttırır. Bitkiler geliştikçe 2.3. beyaz flo ları yakabilirsiniz. hızlı büyüyen bir tür ekleyinki akvaryumda denge mekanşzması oluştursun. Haftad bir 10-20% su değiştirin, bitkileriniz zayıf duruyor bitki büyümedikce verdiğiniz gübre yosuna gider, birşeyler ters demektir.
Melekler Diyarı
[QUOTE=incaia]bu]
Kırmızı burun tetralar ile aynı gün akvartuma ekledim onlardan kapmış olabilirler bi ihtimal ama onlarda ve copculerde bir sorun yok sadece melekler hastalandi. 1 kayip verdim sabaha kadar 1 tane daha ölür muhtemelen.[:((][/QUOTE]
Sıcaklık ile iyileşme olmaz ise, bactophur, yada flaggy+cipro tedavisine başlayabilirsinz. Forumda iç parazit diye aratırsanız dozaj ve örnek uygulamaları bulabilirsiniz,
[QUOTE=incaia]bu]
Kırmızı burun tetralar ile aynı gün akvartuma ekledim onlardan kapmış olabilirler bi ihtimal ama onlarda ve copculerde bir sorun yok sadece melekler hastalandi. 1 kayip verdim sabaha kadar 1 tane daha ölür muhtemelen.[:((][/QUOTE]
Sıcaklık ile iyileşme olmaz ise, bactophur, yada flaggy+cipro tedavisine başlayabilirsinz. Forumda iç parazit diye aratırsanız dozaj ve örnek uygulamaları bulabilirsiniz,
Discus Üretim Tankı Filtre Sistemi
[QUOTE=xDraGyx]Üretim akvaryumumda Dış filtrem ve pipom var pipo suyu çok fokurdatıyor hareketlendiriyor pipoyu çıkarsam sadece dış filtre yeterlimidir.. [/QUOTE]
Üretim akvaryumunda sadece 1 çift discus olduğunu varsayıyorum, üretim için de günlük su değiştiriyor iseniz zaten sadece pipo filtre olmalı, büyük süngerli olanlardan tercih ederseniz yeterli olur, yeterliliği su cam gibi berraksa o şekilde anlaşılır. Dış filte ile üretim olmaz, yumurtalama dönemi kapatıp sonra açarım deseniz dış filtre bakteri dengesi bozulur. Özetle büyük süngerli bir pipo filtre oldukça yeterlidir. Plastik aksamı ve süngeri açık renk olursa çıkan larvalar ın süngere filtreye doğru hareketine de mani olmuş olursunuz. Eşler bu şekilde kolay sırtına yavru alır.
[QUOTE=xDraGyx]Üretim akvaryumumda Dış filtrem ve pipom var pipo suyu çok fokurdatıyor hareketlendiriyor pipoyu çıkarsam sadece dış filtre yeterlimidir.. [/QUOTE]
Üretim akvaryumunda sadece 1 çift discus olduğunu varsayıyorum, üretim için de günlük su değiştiriyor iseniz zaten sadece pipo filtre olmalı, büyük süngerli olanlardan tercih ederseniz yeterli olur, yeterliliği su cam gibi berraksa o şekilde anlaşılır. Dış filte ile üretim olmaz, yumurtalama dönemi kapatıp sonra açarım deseniz dış filtre bakteri dengesi bozulur. Özetle büyük süngerli bir pipo filtre oldukça yeterlidir. Plastik aksamı ve süngeri açık renk olursa çıkan larvalar ın süngere filtreye doğru hareketine de mani olmuş olursunuz. Eşler bu şekilde kolay sırtına yavru alır.
Bitkili Discus Akvaryumu
[QUOTE=dogankekik]Saygı değer hobidaşlar şunu sormak istiyorum bu canlı doğal ortamında cama cam yaşamıyor değil mi? Yıllardır atm gibi davranılıyor canlıya koy cama cam akvaryuma kum koyma bitki olmaz aman koyma başka türde koyma. Yurt dışında o kadar güzel doğal ortam kurup besliyorlar ki hayran kalıyor insan. Bence kurulumunuz gayet güzel bende aynı şekilde kum,agaç,bitki biyotopu olan akvaryumuma eklemeyi düşünüyorum, umarım ki beni üzmez herkese keyifli hobiler dilerim[/QUOTE]
Günlük su değiştirebilirsek sürdürülebilir hale gelir, tıpkı doğal ortamlarında sürekli akan nehirlerde balıkların yaşadıkları gibi. Gel gelelim evimizde bunu ne kadar disiplinli yapabileceğiz, neden cama cam, çünkü suyu en temiz tutmanın yolu bu, cam a cam dışarıdan discus için kötü görünsede su kalitesi olarak balığın en az stresli yaşadığı ortamdır, bitkili akvaryumların yoğun ışığı hem discusun doğal habitatına da aykırıdır.
[QUOTE=dogankekik]Saygı değer hobidaşlar şunu sormak istiyorum bu canlı doğal ortamında cama cam yaşamıyor değil mi? Yıllardır atm gibi davranılıyor canlıya koy cama cam akvaryuma kum koyma bitki olmaz aman koyma başka türde koyma. Yurt dışında o kadar güzel doğal ortam kurup besliyorlar ki hayran kalıyor insan. Bence kurulumunuz gayet güzel bende aynı şekilde kum,agaç,bitki biyotopu olan akvaryumuma eklemeyi düşünüyorum, umarım ki beni üzmez herkese keyifli hobiler dilerim[/QUOTE]
Günlük su değiştirebilirsek sürdürülebilir hale gelir, tıpkı doğal ortamlarında sürekli akan nehirlerde balıkların yaşadıkları gibi. Gel gelelim evimizde bunu ne kadar disiplinli yapabileceğiz, neden cama cam, çünkü suyu en temiz tutmanın yolu bu, cam a cam dışarıdan discus için kötü görünsede su kalitesi olarak balığın en az stresli yaşadığı ortamdır, bitkili akvaryumların yoğun ışığı hem discusun doğal habitatına da aykırıdır.
Bitkili Discus Akvaryumu
Merhaba,
Discuslariniz yetiskin oldugu icin bir sure boyle surdurebilirsiniz ancak uzun vadede bitkili discus surdurulebilir birsey degil.
Discusun yedigi yem diskisi ve akvaryuma kattigi azot ile sizin aydinlatma birlesince yosun riski artacaktir, discuslar los isigi sevdigi icin sizdeki yogun aydinlatma strese sokacaktir baliklari. discus icin 28-30 derece gerekli malum, hatta hastalik durumunda 30-32 yapmak gerekiyor isi tedavisi icin, buda bitkileri eritebilir. Tum bu yazdiklarim kendi bizzat yasadigim tecrubelerdir. Cama Cam bir tankta saksi icinde tutarak buyuk yapraki az isik isteyen, anubias, crypto yada nymphea turevi bitkiler ile cok daha surdurulebilir bir sistem elde edebilirsiniz.
Saygilar.
Merhaba,
Discuslariniz yetiskin oldugu icin bir sure boyle surdurebilirsiniz ancak uzun vadede bitkili discus surdurulebilir birsey degil.
Discusun yedigi yem diskisi ve akvaryuma kattigi azot ile sizin aydinlatma birlesince yosun riski artacaktir, discuslar los isigi sevdigi icin sizdeki yogun aydinlatma strese sokacaktir baliklari. discus icin 28-30 derece gerekli malum, hatta hastalik durumunda 30-32 yapmak gerekiyor isi tedavisi icin, buda bitkileri eritebilir. Tum bu yazdiklarim kendi bizzat yasadigim tecrubelerdir. Cama Cam bir tankta saksi icinde tutarak buyuk yapraki az isik isteyen, anubias, crypto yada nymphea turevi bitkiler ile cok daha surdurulebilir bir sistem elde edebilirsiniz.
Saygilar.
Hi-tech Akvaryumum Ve Smd Led Aydinlatma
[QUOTE=melektrikci]Tarık bey kullandığınız smd ledlerin kodu ve k değeri neydi? [/QUOTE]
Merhaba,
5630 6500k ve grow bitki yetiştirme led i, konunun başından okursanız her adımı detaylı yazdım.
Ayrıca son budama ve su değişimi sonrası manzarayıda ekliyorum.
[URL]https://youtu.be/4VFnVPBwCuQ[/URL][EDIT]tarik1907,2019-11-28 13:00:21[/EDIT]
[QUOTE=melektrikci]Tarık bey kullandığınız smd ledlerin kodu ve k değeri neydi? [/QUOTE]
Merhaba,
5630 6500k ve grow bitki yetiştirme led i, konunun başından okursanız her adımı detaylı yazdım.
Ayrıca son budama ve su değişimi sonrası manzarayıda ekliyorum.
[URL]https://youtu.be/4VFnVPBwCuQ[/URL][EDIT]tarik1907,2019-11-28 13:00:21[/EDIT]
Evet lenslerden memnun kaldım, bariz fayda sağladı eski fotograflar ile yeniler arasında fark oldu. Led işi de güzel uygulaması kolay enerji tüketimi az. Lens konusuda benim gibi yüksek tanklar için gerekli 40cm civarı olsa idi yüksekliğim onada gerek olmayabilirdi.
Evet lenslerden memnun kaldım, bariz fayda sağladı eski fotograflar ile yeniler arasında fark oldu. Led işi de güzel uygulaması kolay enerji tüketimi az. Lens konusuda benim gibi yüksek tanklar için gerekli 40cm civarı olsa idi yüksekliğim onada gerek olmayabilirdi.
Güncel fotograf, şimdilik herşey yolunda, Arkaplanın tamamen kapanmasını bekliyorum, peyzaj düzenlemeleri ara ara devam ediyor.
[IMG]https://i.imgyukle.com/2019/11/20/RrviV6.jpg[/IMG][EDIT]tarik1907,2019-11-20 12:49:37[/EDIT]
Güncel fotograf, şimdilik herşey yolunda, Arkaplanın tamamen kapanmasını bekliyorum, peyzaj düzenlemeleri ara ara devam ediyor.
[IMG]https://i.imgyukle.com/2019/11/20/RrviV6.jpg[/IMG][EDIT]tarik1907,2019-11-20 12:49:37[/EDIT]
Https://www.ledstok.com/ge5119-12v-72led/m-14w-16mm
Grow ledleri buradan almıştım, full spectrum grow adıyla satılıyor, renk seçiminde mevcut, lenslerin hikayesi biraz uzun aliexpress den almıştım y.dışı alışveriş sitesi.
[QUOTE=GirayKaan]Youtubedan izlediğimiz yabancı kanallarda bir çok high tech tankları smd led ile büyütüyorlar ülkemizde her ne kadar yosun yapıyor dense de. Bence güzel bir atılım olmuş yalnız 10k olsa daha iyi olurmuş. Kırmızı bitkilere gelecek olursak aydınlatmanız kırmızı bitkileri strese sokamamış belli ki, kırmızı bitkinin antosiyanin üretmesi için biraz uv radyasyona ihtiyacı var. Ne kadar etkilidir bilemem ama smd ledlerin full spectrum olan modelleri var onları deneyebilirsiniz yada yanına bir kaç full spectrum power led eklemeniz gerekecek aksi taktirde kırmızı bitkileriniz antosiyanin üretemez.
Demir besinine gelecek olursak her bitkinin bu besine ihtiyacı vardır. Yeşil bitkiler nasıl klorofil için demire ihtiyaç duyuyorsa kırmızı bitkiler de antosiyanin üretmek için demire ihtiyaç duyarlar. Yanlış anlaşılmasın sadece demir besiniyle bitki kızarmaz, kızarması için stress faktörleri gelişmesi gerekir. [/QUOTE]
Katkınız için teşekkürler, bugün yeni gelen lensleri ekledim fotosentezi gördüm bakalım kalan eksikler de tamamlanınca kırmızılaşma nasıl olacak.
Https://www.ledstok.com/ge5119-12v-72led/m-14w-16mm
Grow ledleri buradan almıştım, full spectrum grow adıyla satılıyor, renk seçiminde mevcut, lenslerin hikayesi biraz uzun aliexpress den almıştım y.dışı alışveriş sitesi.
[QUOTE=GirayKaan]Youtubedan izlediğimiz yabancı kanallarda bir çok high tech tankları smd led ile büyütüyorlar ülkemizde her ne kadar yosun yapıyor dense de. Bence güzel bir atılım olmuş yalnız 10k olsa daha iyi olurmuş. Kırmızı bitkilere gelecek olursak aydınlatmanız kırmızı bitkileri strese sokamamış belli ki, kırmızı bitkinin antosiyanin üretmesi için biraz uv radyasyona ihtiyacı var. Ne kadar etkilidir bilemem ama smd ledlerin full spectrum olan modelleri var onları deneyebilirsiniz yada yanına bir kaç full spectrum power led eklemeniz gerekecek aksi taktirde kırmızı bitkileriniz antosiyanin üretemez.
Demir besinine gelecek olursak her bitkinin bu besine ihtiyacı vardır. Yeşil bitkiler nasıl klorofil için demire ihtiyaç duyuyorsa kırmızı bitkiler de antosiyanin üretmek için demire ihtiyaç duyarlar. Yanlış anlaşılmasın sadece demir besiniyle bitki kızarmaz, kızarması için stress faktörleri gelişmesi gerekir. [/QUOTE]
Katkınız için teşekkürler, bugün yeni gelen lensleri ekledim fotosentezi gördüm bakalım kalan eksikler de tamamlanınca kırmızılaşma nasıl olacak.
SON MESAJLAR
- Asidik Suyun Metalleri Çözmesi GhostKoi, 23:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Balığımı Ne Zaman Suya Koymalıyım Berkay45, 23:21
Yeni Üye Forumu - Baliklarima Yavruluk Yaptım Birde Doğum Yakın Mı Mderhan, 23:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filitre Sorunu Berkay45, 23:15
Yeni Üye Forumu - Resimdeki Bitki Limon Mu Zeytin Mi? busfu06, 23:15
Bitki Türleri ve Bakımı - Astronot Balığımın Kafasındaki İzler ilhannnn01, 23:15
Güney Amerikan Cichlidleri - Lepistes Akvaryumu latuhsa, 23:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Sürecimdeki Sorunlar. (izmir) GhostKoi, 22:37
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatozum Kaç Yaşında Bilen Var Mi Nurşah, 22:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistesin Anüs Kısmındaki Büyüyen Çıkıntı denizim20, 22:04
Canlı Doğuranlar - Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi NatHeo, 21:29
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Elodea Ve Cabomba HTdg, 21:09
Bitkili Akvaryum Canlıları - Kumun Üzerinde Oluşan Küfümsü Beyazlıklar Lepistes.., 21:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Gübreleri Kullanan Var Mı? Gübre Önerisi Ömer Kaan, 21:05
Taban ve Gübreleme - Balıklar Yatarak, Uzanarak Uyur Mu? Foto İçerde :) KaanE, 20:50
Canlı Doğuranlar - Chili Rasbora Tortuga4, 20:29
Yeni Üye Forumu - 3-4 Cm Teleskop Japon Ve 15 Cm Oranda Japoncu58, 19:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Brochis Multiradiatus KartalŞafak, 19:33
Kedi Balıkları Forumu - Lepistes Doğuma Az Kaldı Ne Yapmalıyım DorukGuppy, 18:50
Canlı Doğuranlar - Melek Balığım 1 Aydır Dipte Yüzemiyor . DorukGuppy, 18:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Filtre Enescetin, 18:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Balığı Yan Yatıyor GHOST BETA, 17:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Kumda Oluşan Yosunlar Bırak beni, 17:12
Yeni Üye Forumu - Betamın Cinsiyeti Nedir? rokeRataR132, 17:12
Labirentliler - Bloody Mary Karideslerim Over, 17:01
Omurgasızlar Tanıtımı - Sarı Ateş Tankı Ruzgar001, 16:57
Akvaryum Tanıtımı - Betta'nın Sorunu İle Başlayan Yeni Tank Kurulumu Abdullah929, 16:34
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Alınan Kum Ph Düşüren Cinsten Çıktı EfeAkgun, 15:20
Yeni Üye Forumu - 60*40*40 Ölçülerinde Tank İçin Dolap Orhan76, 14:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Demasoni SaRCoPhiLiuS, 14:24
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Hava Motoru Daha Sessiz SaRCoPhiLiuS, 14:22
Filtreleme Seçenekleri - 90 Litre Akvaryumda Ne Beslenir SaRCoPhiLiuS, 14:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Orion Led E Serisi Aydınlatma Orhan76, 13:53
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 50 Ton OrdiBuko, 13:36
Akvaryum Tanıtımı - Reeflowers İceland Black Sand Rengi osmandbnl, 13:24
Şikayet Var! - Betta Yumurtaları Corpse, 11:14
Labirentliler - Sıfırdan Akvaryum Otomanci, 10:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Dizayn 😀 Yunusemregökçe, 10:46
Yeni Üye Forumu - Dere Kumu Ve Bej Silis Kum İle Akvaryum Tasarımı KaanE, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Ve Filtre Trtunart, 09:45
Yeni Üye Forumu - Yeniden Doğuş NatHeo, 08:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin KaanE, 03:58
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 35x35x35 Bitkili Nano İçin Tür Tavsiyesi KaanE, 01:22
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Teraryum Tarzı Akvaryum mustafaturral, 00:40
Yeni Üye Forumu - Yeni Gelen Bettamdaki Sorunlar Xrbetta, 00:12
Labirentliler - Karides Akvaryumu Zemini MasterChiefHakan, 23:55
Yeni Üye Forumu - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) Astronotus, 23:51
Akvaryum Tanıtımı - 63 Litre Akvaryumda Ne Beslemeliyim MasterChiefHakan, 23:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 23:26
Akvaryum Tanıtımı - İlk Akvaryumum MasterChiefHakan, 23:20
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Fluval Marine 3.0 Led Armatür. Hüdai 23:01
- Oase Biomaster Thermo 850 Dış Filtre. Hüdai 23:01
- Canlı Yem Un Kurdu 1000-500 Arası Adet 130tl Ylcnkyaa 23:01
- Sarı Ates Neon Mavi Sakura Karides Mevcut Rocky Volkan 22:53
- Vatoz Tuğlası Vatoz Küpü Çeşitleri Rocky Volkan 22:53
- Poso Tavşan Salyangoz Rocky Volkan 22:53
- Severum Astronot Salyangoz Bitki Takas alecozan 22:28
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 22:26
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 22:26
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:24
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:24
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:24
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:24
- Afra Hara Ve Afra Cobue Yavruları iesiringu81 22:01
- Ecco Pro 300 Yedek Kova onurxonur 21:47
- Cüce Kerevit Arıyorum atesparcasii 21:22
- Apistogramma Agassizii Double Red yamansengonca 20:58
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 20:58
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Oase Aktif Toprak 6kg Samoo 20:55
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 20:55
- German Blue Tül Ramirezi Erkek FISHERMAN01 20:55
- Saz Bitkisi selfish 20:54
- Tam Damızlık Caudopunctatus Çift Bayulker 20:52
- Led Driver 36-48w ilh4n 20:50
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 20:50
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 20:50
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 20:33
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 20:33
- Cryptocoryne Wenditti Brown(fiyat Düştü) ballantines 19:59
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 19:52
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 18:52
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 17:58
- Red Tuxedo Lepistes FarukGorgun 17:13
- Ücretsiz Saz FarukGorgun 17:13
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 17:13
- Afrika Cichlidleri devito 16:50
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 16:50
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 16:35
- Toplu Su Üstü Bitkisi hasancn 16:35
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 16:28
- Akvaryum Üstü 3d Dekor Esedullah54 16:23
- Cynotilapia Sp. Mbamba 'chilumba' Yavruları thercan 16:20
- Çift Neolamprologus Caudopunctatus caga71 16:02
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 16:00
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 16:00
- Germany Ramirezi tarikyksl 16:00
- Full Red Big Dorsal Lepistes yajajay 15:38
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 15:26
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 15:26
- Ahşap İskelet İkili Set 113×60×60 Ve 103×60×60h Burak PEKDEMİR 14:40
KULLANICILAR
- 168 Online Kullanıcı, 93 Üye
Online Kullanıcılar
Mderhan,
eryan,
AmatorAkvryumcu,
akomania,
TOLGA1453,
aleko61,
arukas,
Tortuga4,
celikcem,
featmuco,
latuhsa,
frtna,
oguzhn,
GhostKoi,
OKIRATLI,
ays7,
Berkay45,
ilhannnn01,
HaydarGul,
halit2,
AETHM,
emirhana,
TuRKeR,
yajajay,
zekigonlum,
CagriTURK,
şansal,
bpamuk92,
bahriozdemir,
MiSoSiKiaN,
MehmetSerkan,
Keremeker,
Ozcanx06,
Montesque,
Mesut.39,
ilkayzeytun,
vagus,
Çamlıca,
ecetin,
Uhsr,
Bora Bey,
Nadirmbuna,
Gursoyhasan,
sahkaaN,
ozelturlepistes,
Elijah,
tabirimcaiz,
-doctore-,
omerkykn,
cheavy,
Hobilenyum,
UrasArt,
Praton,
Hüdai,
ihsngls,
busfu06,
erden1976,
Kuzey 01,
Nurşah,
ArifhbsAquatics,
samah,
Hsrt,
ömer61,
Ehtiyar,
Kaya0606,
isssmailak,
ShowaSanshoku,
Tataaa,
umutuyar,
senolerdivan,
Enes Yıldırım,
Kara Karga,
delimet,
Ömer Kaan,
Rafayel,
HTdg,
Lepistes..,
berkeyazer,
Selo.,
ilh4n,
asliaral,
erimgorgulu,
Derviş karsli,
EfeAkgun,
karayel811,
Over,
valarmorghulis12,
Muhammedcay,
Huzeyfe.ylc,
Hidro Dinamik,
Ruchansuzen,
Ylcnkyaa,
DarkSaqa,
bugralty,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.