ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
sercangider
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Ekim 2016 19:07
Toplam Mesaj:
441 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
sercan gider
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
sercan gider
SON 10 MESAJI
Blue Daimont Beyaz Goz Kirmizi Goz
Arkadaslar aldigim blue daimontlarda kirmizi gozlude var beyaz gozlude var arasindaki fark ne ?
Arkadaslar aldigim blue daimontlarda kirmizi gozlude var beyaz gozlude var arasindaki fark ne ?
Su Bulanıklığı (foto Eklendi)
[QUOTE=alemadam]
Döngünün oturması tabi ki uzun sürecektir fakat arkadaşın yaşadığı bulanıklığın döngü ile pek alakası yok.
Bakteri kültürü kullanmış, iç filtresi de yeterli olmadığı için bulanıklık geçmemiş, en geç bir haftaya geçmesi gerekiyor.
Diptaki pisliklerde buna etken mi su degisimi yapsam olur mu ilk 3 gin suda birsey yoktu 4 gun basladi bulanmaya
[/QUOTE]
[QUOTE=alemadam]
Döngünün oturması tabi ki uzun sürecektir fakat arkadaşın yaşadığı bulanıklığın döngü ile pek alakası yok.
Bakteri kültürü kullanmış, iç filtresi de yeterli olmadığı için bulanıklık geçmemiş, en geç bir haftaya geçmesi gerekiyor.
Diptaki pisliklerde buna etken mi su degisimi yapsam olur mu ilk 3 gin suda birsey yoktu 4 gun basladi bulanmaya
[/QUOTE]
[QUOTE=alemadam]Bunların hiçbirine gerek yok, suyun bulanmasının sebebi bakteri kültürü.
Bakteri kültürü katmışsınız, öyle hemen berraklaşmaz, bir süre daha geçmesi gerekir.
[/QUOTE]
Düzelmesi tahmini kac gun surer..
Hic akvaryum hayatimda boyle birseyle karsilasmamistim bakteri kulturu mu acaba
[QUOTE=alemadam]Bunların hiçbirine gerek yok, suyun bulanmasının sebebi bakteri kültürü.
Bakteri kültürü katmışsınız, öyle hemen berraklaşmaz, bir süre daha geçmesi gerekir.
[/QUOTE]
Düzelmesi tahmini kac gun surer..
Hic akvaryum hayatimda boyle birseyle karsilasmamistim bakteri kulturu mu acaba
2 sene önc aldıgım filitreyi 1 sene kullandım ardından 1 sene hobiyi bıraktım ve geçen hafta itibariyle akvaryumu kurdum ilk başlarda su bulanıklıgı yoktu ama dünden beri su bulanık acaba neden temizlemiyor.(bakteri kültürü atılmıştır suya)
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139688/240820161919241.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139688/240820161919511.jpg[/IMG][EDIT]sercangider,2016-08-24 19:19:52[/EDIT]
2 sene önc aldıgım filitreyi 1 sene kullandım ardından 1 sene hobiyi bıraktım ve geçen hafta itibariyle akvaryumu kurdum ilk başlarda su bulanıklıgı yoktu ama dünden beri su bulanık acaba neden temizlemiyor.(bakteri kültürü atılmıştır suya)
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139688/240820161919241.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139688/240820161919511.jpg[/IMG][EDIT]sercangider,2016-08-24 19:19:52[/EDIT]
Discus Akvaryumu İçin Bilgi
[QUOTE=zephyrr]Ufukta bir ticaret mağduru daha görünüyor. Sen daha mevzuya hakim değilken bırak ticareti discusu hobi olarak zor beslersin. Bu bir eleştiri değil uyarı. Neden dersen discusu memnun etmek sevgiliyi/eşi memnun etmekten çok daha zor. Kaldı ki ticari düşünce dediğinde üretimi işin içine sokacaksın ki aklının hayalinin almadığı problemlerle karşılaşacaksın. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama. Japon, Lepistes, SP,MP, diğer malawiler... diye giden neredeyse standart olan bu hobi serüvenine sen en üst katmandan girerek bence yanlış yapıyorsun. Hem parana yazık, hem zamanına yazık. Daha da önemlisi yaşayabileceğin kayıplar sebebiyle bu hobiden soğumana değmez. Sonuç olarak karar tabi ki senin ama ben hiç bulaşma derim.[/QUOTE],
zebra,sarı prenses,yunus,lepistes hepsine baktım biraz tecrüben var herşeyin bir ilki vardır denir ya onu yaşayacagım herşeyin hayırlısı bakalım görelim forumlardada paylaşıcam zaten takip edersiniz..
[QUOTE=zephyrr]Ufukta bir ticaret mağduru daha görünüyor. Sen daha mevzuya hakim değilken bırak ticareti discusu hobi olarak zor beslersin. Bu bir eleştiri değil uyarı. Neden dersen discusu memnun etmek sevgiliyi/eşi memnun etmekten çok daha zor. Kaldı ki ticari düşünce dediğinde üretimi işin içine sokacaksın ki aklının hayalinin almadığı problemlerle karşılaşacaksın. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama. Japon, Lepistes, SP,MP, diğer malawiler... diye giden neredeyse standart olan bu hobi serüvenine sen en üst katmandan girerek bence yanlış yapıyorsun. Hem parana yazık, hem zamanına yazık. Daha da önemlisi yaşayabileceğin kayıplar sebebiyle bu hobiden soğumana değmez. Sonuç olarak karar tabi ki senin ama ben hiç bulaşma derim.[/QUOTE],
zebra,sarı prenses,yunus,lepistes hepsine baktım biraz tecrüben var herşeyin bir ilki vardır denir ya onu yaşayacagım herşeyin hayırlısı bakalım görelim forumlardada paylaşıcam zaten takip edersiniz..
Discus Macerası Başlıyor
[QUOTE=Sadakat07]Inş gönlünüzce olur. Gelişmeleri paylaşırsınız.[/QUOTE]
Akvaryumun tanıtımını yapıcam zaten.
[QUOTE=Sadakat07]Inş gönlünüzce olur. Gelişmeleri paylaşırsınız.[/QUOTE]
Akvaryumun tanıtımını yapıcam zaten.
Discus Macerası Başlıyor
[QUOTE=alemadam]
Balıkların en azından 5 cm olması sizin hayrınıza olur. Discus zor balık gerçekten çok hassas.
Bende yeni aldım fakat akvaryuma alışmaları neredeyse iki haftayı buldu. Sizde bunu yaşayacaksınız ve bu stresi o boydaki yavrular kaldıramayabilirler.
Hayırlı uğurlu olsun diyelim, umarım dilediğiniz gibi olur herşey.[/QUOTE]
Stres derken akvaryumun oldugu odaya kesinlikle sadece yemlemek için girilecek çok strese girecegini düşünmüyorum.
[QUOTE=atabeymentese]İnşallah her şey yolunda gider ama 3cm discus almak akıl işi değil[/QUOTE]
Alındı artık yapıcak birşey yok allah yardım ederse ihsallah kaza bela olmaz...
[QUOTE=Sadakat07]10 adet discus için 300 litre standartın biraz altında. Balıkların çoğu yanık kalabilir. Filtrasyonunuz çok iyi olmalı. Kültür kullanmayıpda suyu kendi haline bıraksanız cumartesiye kadar kültür yerleşmeye başlar. Kültürün hızlı oturmasını istiyorsanız suya kuru yem atın ve orada çürüsün. Discus almadan önce araştırma yapmışsınızdır umarım?[/QUOTE]
bakteri kültürü sera 50 cl ilacı aksam attım dibindede biraz yem pisligi var filitre olarakta pipo filitre ve ayriyetten hava taşı kullanacagım ihsallah herşey istedigim gibi olur.
[QUOTE=alemadam]
Balıkların en azından 5 cm olması sizin hayrınıza olur. Discus zor balık gerçekten çok hassas.
Bende yeni aldım fakat akvaryuma alışmaları neredeyse iki haftayı buldu. Sizde bunu yaşayacaksınız ve bu stresi o boydaki yavrular kaldıramayabilirler.
Hayırlı uğurlu olsun diyelim, umarım dilediğiniz gibi olur herşey.[/QUOTE]
Stres derken akvaryumun oldugu odaya kesinlikle sadece yemlemek için girilecek çok strese girecegini düşünmüyorum.
[QUOTE=atabeymentese]İnşallah her şey yolunda gider ama 3cm discus almak akıl işi değil[/QUOTE]
Alındı artık yapıcak birşey yok allah yardım ederse ihsallah kaza bela olmaz...
[QUOTE=Sadakat07]10 adet discus için 300 litre standartın biraz altında. Balıkların çoğu yanık kalabilir. Filtrasyonunuz çok iyi olmalı. Kültür kullanmayıpda suyu kendi haline bıraksanız cumartesiye kadar kültür yerleşmeye başlar. Kültürün hızlı oturmasını istiyorsanız suya kuru yem atın ve orada çürüsün. Discus almadan önce araştırma yapmışsınızdır umarım?[/QUOTE]
bakteri kültürü sera 50 cl ilacı aksam attım dibindede biraz yem pisligi var filitre olarakta pipo filitre ve ayriyetten hava taşı kullanacagım ihsallah herşey istedigim gibi olur.
Discus Macerası Başlıyor
300 lt akvaryum bu aksam stardi veriyorum. 10 adet 3-4 cm blue diomont discus bakicam.1 adet pipo filitre 1 adet hava tasi ile hava destegi olucak jebo 825 4 sepet dis filitre akvaryumu temizligi ile ilgilenecek.300 watt atman marka ısıtıcida sıcacik tutucak onlari :) baliklarim aldigim kiside duruyor kaparosu verildi cumartesi almayi planliyorum.bu aksam suyu dolduruyorum 50 cl sera bakteri kültürü ilaci aticam ve butun ekipmanalari ile starti vericem..
Eklemek istediginiz bilgi vermek isteginiz konular olursa lutfen paylasin..butun olumlu olumsuz bilgilere acigim.bilgi veren abilerime,kardeslerime,arkadaslarima simdiden tesekkur ederim.
300 lt akvaryum bu aksam stardi veriyorum. 10 adet 3-4 cm blue diomont discus bakicam.1 adet pipo filitre 1 adet hava tasi ile hava destegi olucak jebo 825 4 sepet dis filitre akvaryumu temizligi ile ilgilenecek.300 watt atman marka ısıtıcida sıcacik tutucak onlari :) baliklarim aldigim kiside duruyor kaparosu verildi cumartesi almayi planliyorum.bu aksam suyu dolduruyorum 50 cl sera bakteri kültürü ilaci aticam ve butun ekipmanalari ile starti vericem..
Eklemek istediginiz bilgi vermek isteginiz konular olursa lutfen paylasin..butun olumlu olumsuz bilgilere acigim.bilgi veren abilerime,kardeslerime,arkadaslarima simdiden tesekkur ederim.
300 Lt Akvaryuma Ne Kadar Bakteri Kültürü
Sera bio nıtrıvec 50 ml 300 litre akvaryuma ne kadar koymam gerekiyor..
Sera bio nıtrıvec 50 ml 300 litre akvaryuma ne kadar koymam gerekiyor..
300 Lt Discus Akvaryumu İcin Yapmam Gerekenlet
[QUOTE=muratdeg]Saitbaki kardeşimin de dediği gibi bakteri kültürü çok önemli. Bakteri kültürü oturmuş bir dış filtreniz yoksa hazır kültür alıp kullanmanız balıkların sağlığı ve gelişimi açısından çok önemli.
Akvaryum yüksekte olmasının balıkların strese girmemesine yardımcı olduğunu okumuştum. Olmazsa olmaz değil tabi. Sadece yardımcı bir etken.
Akvaryum boş çalışsın ama bir an evvel kültürü alıp uygulayın ki balıklara yetişsin. Bildiğim kadarıyla kültürü kurmak da biraz zaman alıyor.[/QUOTE]
Filitremde bakteri kültürü için birşey yok bakteri kültürü ilacı alıp atıcam içine o zman verdigin bilgiler için teşekkürler..
[QUOTE=muratdeg]Saitbaki kardeşimin de dediği gibi bakteri kültürü çok önemli. Bakteri kültürü oturmuş bir dış filtreniz yoksa hazır kültür alıp kullanmanız balıkların sağlığı ve gelişimi açısından çok önemli.
Akvaryum yüksekte olmasının balıkların strese girmemesine yardımcı olduğunu okumuştum. Olmazsa olmaz değil tabi. Sadece yardımcı bir etken.
Akvaryum boş çalışsın ama bir an evvel kültürü alıp uygulayın ki balıklara yetişsin. Bildiğim kadarıyla kültürü kurmak da biraz zaman alıyor.[/QUOTE]
Filitremde bakteri kültürü için birşey yok bakteri kültürü ilacı alıp atıcam içine o zman verdigin bilgiler için teşekkürler..
SON MESAJLAR
- İlk Akvaryumum/tavsiyelerenize İhtiyacim Var Ehtiyar, 20:33
Yeni Üye Forumu - Potasyum Karbonat DrCinar, 20:32
Taban ve Gübreleme - Tanganyika Cikletleri Neden Bu Kadar Az Popüler? Mithrandirr, 20:27
Tanganyika Cichlidleri - Arkadaşlar Ben 13 Yaşımdayım Üç Tane Balğım Var Ehtiyar, 20:24
Sazansıgiller Tanıtımı - Kökün Suya Saldığı Mantar Efe ramazan ay, 20:18
Yeni Üye Forumu - Bitki Solması Efe ramazan ay, 20:07
Yeni Üye Forumu - 100 Litre Akvaryum Sump Onrakr, 20:05
Filtreleme Seçenekleri - Hangi Hava Motoru Daha Sessiz Akvaryum2000, 19:35
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumda Net Berraklığı Nasıl Saglıyabilirim Hidro Dinamik, 19:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Sürecimdeki Sorunlar. (izmir) Kubilaya, 19:17
Yeni Üye Forumu - Kaybolan Ve Akıntıya Karşı Yüzen Tetralar musavavo, 19:13
Amerikan Tetraları - Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak Lulu lulu, 19:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryumda Bulanıklık Hamdi bayram, 18:59
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosunu Mu? Ve Tedavi Yöntemi? bearse22, 18:57
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım KaanE, 18:40
Akvaryum Tanıtımı - 3d Akvaryum Dekor Esedullah54, 18:37
Yeni Üye Forumu - Katil Ve Adi Salyangoz Bitki Yer Mi? eren12345, 18:35
Omurgasızlar - Şelale Filtre Debisi Fazla KaanE, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu 2 Yem Japon Balığına Verilir Mi? Tataaa, 18:24
Sazansıgiller - Lepistesim Ne Zaman Doğurur 1Balikci, 17:49
Yeni Üye Forumu - Black Flame Ve Seiryu Stone İçin Kum Önerisi osmandbnl, 17:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığım 1 Aydır Dipte Yüzemiyor . DorukGuppy, 17:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığım Çok Garip Duruyor DorukGuppy, 17:31
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumum 1Balikci, 17:14
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozu Yavrusu? visamlord, 16:59
Omurgasızlar - Ista 1lt Tup Dolumu rayed, 16:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi Ömer Kaan, 16:56
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Altın Oran caga71, 16:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 55 Litrelik Akvaryuma Hava Motoru Seçimi? Orhan76, 16:12
Sazansıgiller - Minik Lepistes Akvaryumum 1Balikci, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Altın Oran Fotografcılık caga71, 15:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b Hakkında Mithrandirr, 15:01
Yeni Üye Forumu - Yem Tavsiyesi Orhan76, 15:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Görülen 11 Böcek Aguamentist, 14:47
Omurgasızlar - Tavsiye Aguamentist, 14:38
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Ehtiyar, 13:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Danio Yumurtlama Sogan, 13:43
Sazansıgiller - Vadi AETHM, 13:14
Akvaryum Tanıtımı - Aquawing Aq301hf Şelale Filtre İyi Mi? yggdrasils, 12:42
Sazansıgiller - Yati kökü Seyit çağlar, 12:19
Bitki Akvaryumları Genel - Yine Mi Betta Splendens :) Fukushuu, 12:00
Labirentliler Tanıtımı - Bacopa Monnieri Bakmak İçin Ne Yapmalıyım Yagiz55, 11:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Astra 2212 Dış Filtre Elektrik Kesilince Corumlu Kral, 11:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bloody Mary Karides Serüvenim pilatin, 10:26
Akvaryum Tanıtımı - 750 Litre Karma Amerikan Akvaryumu neomeo, 09:37
Akvaryum Tanıtımı - 60*40*40 Akvaryuma Hangi Filtre Hainz, 09:21
Filtreleme Seçenekleri - Karides Akvaryumu Kurulumu visamlord, 08:52
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Dönüş BeyzPl, 07:48
Yeni Üye Forumu - İç Motor Seçiminde Tavsiye ahmetfiratozkaya, 07:36
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sarı Ates Neon Mavi Sakura Karides Mevcut Rocky Volkan 20:36
- Akvaryum Malzemesi Rocky Volkan 20:36
- Vatoz Tuğlası Vatoz Küpü Çeşitleri Rocky Volkan 20:36
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 20:29
- Sajika Çiklet Redrainbow 20:20
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 20:09
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 19:47
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 19:47
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 19:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 19:35
- Cryptocoryne Wenditti Brown(fiyat Düştü) ballantines 19:22
- Çok Uyguna Apistogramma Kakadu TayfunSylkn 19:07
- Seachem Phosphorus-nitrogen-trace 4,5 Lt TayfunSylkn 19:07
- Ultra Clear Akvaryum Seti TayfunSylkn 19:07
- Afrika Cichlidleri devito 19:07
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 19:07
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 19:03
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 19:03
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 19:03
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:03
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 19:02
- Extra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanmidilic 19:02
- Taeniacara Candidi & Abacaxis & Cacatuoides HarunYILDIRIM 19:01
- Saz Bitkisi selfish 18:49
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 18:33
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:33
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:07
- 8mm Kalın Camlı 72 Litre Akvaryum Rafayel 18:07
- 40 X 40 X 30 X 3mm Akvaryum Rafayel 18:07
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Tuby 17:51
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 17:49
- Elindeki Balıkları Değerlendirmek İsteyenler İçin Theguardian 17:43
- Malawi - Canlı Doğruran - Tetra - Cüce Vatoz Theguardian 17:43
- Son 30 Adet Karışık Boy Sarı Ateş Neon Karides Theguardian 17:43
- Çeşitli Cikletler Satılık adem5454 17:30
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 17:21
- Damızlık Dişi Betta aupqua 17:21
- German Blue Tül Ramirezi Erkek FISHERMAN01 16:47
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 16:34
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 16:34
- Black Flame Wood cagdas_0606 16:28
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 16:28
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:27
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:27
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:27
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:27
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:27
- Elma Salyangoz Yavruları Sogan 16:24
- Akvaryum İçin Herşey karadadas 15:32
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 14:53
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
arukas,
BAHADIR_71,
vagus,
DTxLorD,
Montesque,
Onrakr,
barskels,
Alperen1234567,
Redrainbow,
HTdg,
erkanmazici,
fotografcini,
mehmetbt,
Oasis,
osmandbnl,
Tortuga4,
MiSoSiKiaN,
Balikcidede,
Hidro Dinamik,
Efe ramazan ay,
Gökhan tekeci,
oguzhn,
Koksal Gurkan,
Balik76,
FullBLAcK26,
Tataaa,
Cagdash,
KartalŞafak,
Meryemmm,
Umt61,
lethian,
KnnGnn,
Ömer Kaan,
erltas16,
twinsoul,
Lepistes..,
Azizdurdenn,
akvatan,
Ehtiyar,
Kemalk41,
ankay318,
hasancn,
Ulubey35,
DrCinar,
ozgurtpcogl,
LeventYorganci,
Cucevatozcu,
yunusmusaak,
ntolgayilmaz,
Mehmet666,
H.polat,
yakaryus,
musavavo,
EyupAsik3452,
gyunda,
sakal34,
asliaral,
JapoJupo,
gork1syo,
Ersan34,
on10urvoley,
Başak u,
vedat79,
gelgel1900,
Samoo,
Taha Yanık,
ugur.uzun,
selahattinfidan,
DorukGuppy,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.