ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
sercangider
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Ekim 2016 19:07
Toplam Mesaj:
441 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
sercan gider
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
sercan gider
SON 10 MESAJI
Blue Daimont Beyaz Goz Kirmizi Goz
Arkadaslar aldigim blue daimontlarda kirmizi gozlude var beyaz gozlude var arasindaki fark ne ?
Arkadaslar aldigim blue daimontlarda kirmizi gozlude var beyaz gozlude var arasindaki fark ne ?
Su Bulanıklığı (foto Eklendi)
[QUOTE=alemadam]
Döngünün oturması tabi ki uzun sürecektir fakat arkadaşın yaşadığı bulanıklığın döngü ile pek alakası yok.
Bakteri kültürü kullanmış, iç filtresi de yeterli olmadığı için bulanıklık geçmemiş, en geç bir haftaya geçmesi gerekiyor.
Diptaki pisliklerde buna etken mi su degisimi yapsam olur mu ilk 3 gin suda birsey yoktu 4 gun basladi bulanmaya
[/QUOTE]
[QUOTE=alemadam]
Döngünün oturması tabi ki uzun sürecektir fakat arkadaşın yaşadığı bulanıklığın döngü ile pek alakası yok.
Bakteri kültürü kullanmış, iç filtresi de yeterli olmadığı için bulanıklık geçmemiş, en geç bir haftaya geçmesi gerekiyor.
Diptaki pisliklerde buna etken mi su degisimi yapsam olur mu ilk 3 gin suda birsey yoktu 4 gun basladi bulanmaya
[/QUOTE]
[QUOTE=alemadam]Bunların hiçbirine gerek yok, suyun bulanmasının sebebi bakteri kültürü.
Bakteri kültürü katmışsınız, öyle hemen berraklaşmaz, bir süre daha geçmesi gerekir.
[/QUOTE]
Düzelmesi tahmini kac gun surer..
Hic akvaryum hayatimda boyle birseyle karsilasmamistim bakteri kulturu mu acaba
[QUOTE=alemadam]Bunların hiçbirine gerek yok, suyun bulanmasının sebebi bakteri kültürü.
Bakteri kültürü katmışsınız, öyle hemen berraklaşmaz, bir süre daha geçmesi gerekir.
[/QUOTE]
Düzelmesi tahmini kac gun surer..
Hic akvaryum hayatimda boyle birseyle karsilasmamistim bakteri kulturu mu acaba
2 sene önc aldıgım filitreyi 1 sene kullandım ardından 1 sene hobiyi bıraktım ve geçen hafta itibariyle akvaryumu kurdum ilk başlarda su bulanıklıgı yoktu ama dünden beri su bulanık acaba neden temizlemiyor.(bakteri kültürü atılmıştır suya)
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139688/240820161919241.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139688/240820161919511.jpg[/IMG][EDIT]sercangider,2016-08-24 19:19:52[/EDIT]
2 sene önc aldıgım filitreyi 1 sene kullandım ardından 1 sene hobiyi bıraktım ve geçen hafta itibariyle akvaryumu kurdum ilk başlarda su bulanıklıgı yoktu ama dünden beri su bulanık acaba neden temizlemiyor.(bakteri kültürü atılmıştır suya)
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139688/240820161919241.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/139688/240820161919511.jpg[/IMG][EDIT]sercangider,2016-08-24 19:19:52[/EDIT]
Discus Akvaryumu İçin Bilgi
[QUOTE=zephyrr]Ufukta bir ticaret mağduru daha görünüyor. Sen daha mevzuya hakim değilken bırak ticareti discusu hobi olarak zor beslersin. Bu bir eleştiri değil uyarı. Neden dersen discusu memnun etmek sevgiliyi/eşi memnun etmekten çok daha zor. Kaldı ki ticari düşünce dediğinde üretimi işin içine sokacaksın ki aklının hayalinin almadığı problemlerle karşılaşacaksın. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama. Japon, Lepistes, SP,MP, diğer malawiler... diye giden neredeyse standart olan bu hobi serüvenine sen en üst katmandan girerek bence yanlış yapıyorsun. Hem parana yazık, hem zamanına yazık. Daha da önemlisi yaşayabileceğin kayıplar sebebiyle bu hobiden soğumana değmez. Sonuç olarak karar tabi ki senin ama ben hiç bulaşma derim.[/QUOTE],
zebra,sarı prenses,yunus,lepistes hepsine baktım biraz tecrüben var herşeyin bir ilki vardır denir ya onu yaşayacagım herşeyin hayırlısı bakalım görelim forumlardada paylaşıcam zaten takip edersiniz..
[QUOTE=zephyrr]Ufukta bir ticaret mağduru daha görünüyor. Sen daha mevzuya hakim değilken bırak ticareti discusu hobi olarak zor beslersin. Bu bir eleştiri değil uyarı. Neden dersen discusu memnun etmek sevgiliyi/eşi memnun etmekten çok daha zor. Kaldı ki ticari düşünce dediğinde üretimi işin içine sokacaksın ki aklının hayalinin almadığı problemlerle karşılaşacaksın. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama. Japon, Lepistes, SP,MP, diğer malawiler... diye giden neredeyse standart olan bu hobi serüvenine sen en üst katmandan girerek bence yanlış yapıyorsun. Hem parana yazık, hem zamanına yazık. Daha da önemlisi yaşayabileceğin kayıplar sebebiyle bu hobiden soğumana değmez. Sonuç olarak karar tabi ki senin ama ben hiç bulaşma derim.[/QUOTE],
zebra,sarı prenses,yunus,lepistes hepsine baktım biraz tecrüben var herşeyin bir ilki vardır denir ya onu yaşayacagım herşeyin hayırlısı bakalım görelim forumlardada paylaşıcam zaten takip edersiniz..
Discus Macerası Başlıyor
[QUOTE=Sadakat07]Inş gönlünüzce olur. Gelişmeleri paylaşırsınız.[/QUOTE]
Akvaryumun tanıtımını yapıcam zaten.
[QUOTE=Sadakat07]Inş gönlünüzce olur. Gelişmeleri paylaşırsınız.[/QUOTE]
Akvaryumun tanıtımını yapıcam zaten.
Discus Macerası Başlıyor
[QUOTE=alemadam]
Balıkların en azından 5 cm olması sizin hayrınıza olur. Discus zor balık gerçekten çok hassas.
Bende yeni aldım fakat akvaryuma alışmaları neredeyse iki haftayı buldu. Sizde bunu yaşayacaksınız ve bu stresi o boydaki yavrular kaldıramayabilirler.
Hayırlı uğurlu olsun diyelim, umarım dilediğiniz gibi olur herşey.[/QUOTE]
Stres derken akvaryumun oldugu odaya kesinlikle sadece yemlemek için girilecek çok strese girecegini düşünmüyorum.
[QUOTE=atabeymentese]İnşallah her şey yolunda gider ama 3cm discus almak akıl işi değil[/QUOTE]
Alındı artık yapıcak birşey yok allah yardım ederse ihsallah kaza bela olmaz...
[QUOTE=Sadakat07]10 adet discus için 300 litre standartın biraz altında. Balıkların çoğu yanık kalabilir. Filtrasyonunuz çok iyi olmalı. Kültür kullanmayıpda suyu kendi haline bıraksanız cumartesiye kadar kültür yerleşmeye başlar. Kültürün hızlı oturmasını istiyorsanız suya kuru yem atın ve orada çürüsün. Discus almadan önce araştırma yapmışsınızdır umarım?[/QUOTE]
bakteri kültürü sera 50 cl ilacı aksam attım dibindede biraz yem pisligi var filitre olarakta pipo filitre ve ayriyetten hava taşı kullanacagım ihsallah herşey istedigim gibi olur.
[QUOTE=alemadam]
Balıkların en azından 5 cm olması sizin hayrınıza olur. Discus zor balık gerçekten çok hassas.
Bende yeni aldım fakat akvaryuma alışmaları neredeyse iki haftayı buldu. Sizde bunu yaşayacaksınız ve bu stresi o boydaki yavrular kaldıramayabilirler.
Hayırlı uğurlu olsun diyelim, umarım dilediğiniz gibi olur herşey.[/QUOTE]
Stres derken akvaryumun oldugu odaya kesinlikle sadece yemlemek için girilecek çok strese girecegini düşünmüyorum.
[QUOTE=atabeymentese]İnşallah her şey yolunda gider ama 3cm discus almak akıl işi değil[/QUOTE]
Alındı artık yapıcak birşey yok allah yardım ederse ihsallah kaza bela olmaz...
[QUOTE=Sadakat07]10 adet discus için 300 litre standartın biraz altında. Balıkların çoğu yanık kalabilir. Filtrasyonunuz çok iyi olmalı. Kültür kullanmayıpda suyu kendi haline bıraksanız cumartesiye kadar kültür yerleşmeye başlar. Kültürün hızlı oturmasını istiyorsanız suya kuru yem atın ve orada çürüsün. Discus almadan önce araştırma yapmışsınızdır umarım?[/QUOTE]
bakteri kültürü sera 50 cl ilacı aksam attım dibindede biraz yem pisligi var filitre olarakta pipo filitre ve ayriyetten hava taşı kullanacagım ihsallah herşey istedigim gibi olur.
Discus Macerası Başlıyor
300 lt akvaryum bu aksam stardi veriyorum. 10 adet 3-4 cm blue diomont discus bakicam.1 adet pipo filitre 1 adet hava tasi ile hava destegi olucak jebo 825 4 sepet dis filitre akvaryumu temizligi ile ilgilenecek.300 watt atman marka ısıtıcida sıcacik tutucak onlari :) baliklarim aldigim kiside duruyor kaparosu verildi cumartesi almayi planliyorum.bu aksam suyu dolduruyorum 50 cl sera bakteri kültürü ilaci aticam ve butun ekipmanalari ile starti vericem..
Eklemek istediginiz bilgi vermek isteginiz konular olursa lutfen paylasin..butun olumlu olumsuz bilgilere acigim.bilgi veren abilerime,kardeslerime,arkadaslarima simdiden tesekkur ederim.
300 lt akvaryum bu aksam stardi veriyorum. 10 adet 3-4 cm blue diomont discus bakicam.1 adet pipo filitre 1 adet hava tasi ile hava destegi olucak jebo 825 4 sepet dis filitre akvaryumu temizligi ile ilgilenecek.300 watt atman marka ısıtıcida sıcacik tutucak onlari :) baliklarim aldigim kiside duruyor kaparosu verildi cumartesi almayi planliyorum.bu aksam suyu dolduruyorum 50 cl sera bakteri kültürü ilaci aticam ve butun ekipmanalari ile starti vericem..
Eklemek istediginiz bilgi vermek isteginiz konular olursa lutfen paylasin..butun olumlu olumsuz bilgilere acigim.bilgi veren abilerime,kardeslerime,arkadaslarima simdiden tesekkur ederim.
300 Lt Akvaryuma Ne Kadar Bakteri Kültürü
Sera bio nıtrıvec 50 ml 300 litre akvaryuma ne kadar koymam gerekiyor..
Sera bio nıtrıvec 50 ml 300 litre akvaryuma ne kadar koymam gerekiyor..
300 Lt Discus Akvaryumu İcin Yapmam Gerekenlet
[QUOTE=muratdeg]Saitbaki kardeşimin de dediği gibi bakteri kültürü çok önemli. Bakteri kültürü oturmuş bir dış filtreniz yoksa hazır kültür alıp kullanmanız balıkların sağlığı ve gelişimi açısından çok önemli.
Akvaryum yüksekte olmasının balıkların strese girmemesine yardımcı olduğunu okumuştum. Olmazsa olmaz değil tabi. Sadece yardımcı bir etken.
Akvaryum boş çalışsın ama bir an evvel kültürü alıp uygulayın ki balıklara yetişsin. Bildiğim kadarıyla kültürü kurmak da biraz zaman alıyor.[/QUOTE]
Filitremde bakteri kültürü için birşey yok bakteri kültürü ilacı alıp atıcam içine o zman verdigin bilgiler için teşekkürler..
[QUOTE=muratdeg]Saitbaki kardeşimin de dediği gibi bakteri kültürü çok önemli. Bakteri kültürü oturmuş bir dış filtreniz yoksa hazır kültür alıp kullanmanız balıkların sağlığı ve gelişimi açısından çok önemli.
Akvaryum yüksekte olmasının balıkların strese girmemesine yardımcı olduğunu okumuştum. Olmazsa olmaz değil tabi. Sadece yardımcı bir etken.
Akvaryum boş çalışsın ama bir an evvel kültürü alıp uygulayın ki balıklara yetişsin. Bildiğim kadarıyla kültürü kurmak da biraz zaman alıyor.[/QUOTE]
Filitremde bakteri kültürü için birşey yok bakteri kültürü ilacı alıp atıcam içine o zman verdigin bilgiler için teşekkürler..
SON MESAJLAR
- Pembe Solunca Benzeri Seyler Nedir Rafayel, 07:53
Yeni Üye Forumu - Thumbi West UmutMEHDİOĞLU, 04:28
Yeni Üye Forumu - Orta Amerika'ya Dönüş Kaan Dabakbaşı, 23:51
Akvaryum Tanıtımı - Betta'ya Dondurulmuş Kan Kurdu Nasıl Verilmeli portre, 23:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığı Yem Yememesi Turank1, 22:23
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 21:58
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Dünden Bugüne.. MCY4, 21:51
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryuma Asma Dalı Oğuzhan43, 19:13
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimde Sorun Varmı selcukpoyrazkaya, 18:21
Yeni Üye Forumu - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 16:16
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Seçimi Hakkında (eheim 2213) zeko99, 15:17
Yeni Üye Forumu - Beta Balık 10lt PoTM, 14:36
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Karides İçin Bazalt Kum Önerisi syerli, 10:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İclekishak, 10:14
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Kurulumu lonewisp, 10:08
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Arkadaşlar Bu Cikletin Türü Ne SaRCoPhiLiuS, 10:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides SaRCoPhiLiuS, 09:58
Akvaryum Tanıtımı - Nerite Salyangoz Sorunu yyiImaz, 02:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Kurulum MERT16, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Kakadu Triple Red🌶 MERT16, 00:13
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Blackwater🍂🍁🤩 MERT16, 00:12
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Guromideki Hastalık Yusufbaba, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Sarı Toplar Nedir? Ehtiyar, 19:12
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ? chakir, 18:28
Akvaryum Tanıtımı - Tetrasgenetic Tetralarda Bilinmeyen Ölüm Nnadide, 16:57
Yeni Üye Forumu - Red Head Tapajos oguzozt, 15:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım darkaura, 15:08
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 15:00
Akvaryum Tanıtımı - Moss Yosun Izgarası MandS, 14:57
Yeni Üye Forumu - Bitki Ekleme Tavsiyesi Akvarist Batuhan, 14:20
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kum Onerisi SaRCoPhiLiuS, 13:38
Yeni Üye Forumu - Doğada Koi Balığı Yaşar Mı? SaRCoPhiLiuS, 09:22
Yeni Üye Forumu - Hamilelik emirtrz, 02:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitki Yetiştirme Tankı (walstad) chakir, 02:35
Yeni Üye Forumu - Karides Seçimi MertY, 02:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumlarım MertY, 02:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Güvenliği Aquavatis, 00:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aydınlatma İçin Desteğinize İhtiyacım Var BlackkEaglee, 23:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Doğal Akvaryumlarım nurtensultan, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Renk Maymun Kafa Cichlid uozgul, 20:42
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Akvaryum Masası Güçlendirme murodur67, 19:51
Yeni Üye Forumu - Yeni Başlayan Biri İçin Görsel Tank Kurulumu Oğuzhan43, 18:43
Yeni Üye Forumu - Askı Dış Filtre - Yeşil Su Sorunu - Malzeme ? Kalyoncu, 14:49
Filtreleme Seçenekleri - Hava Motoru enesapaydin24, 13:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığıma Bir Bakar Mısınız sukeyne, 13:20
Canlı Doğuranlar - İthal Balon Moly Hamile Mi tunahannn28, 10:58
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tidal 35 Yerine Yeni Şelale Filtre Tavsiyesi dreamxx, 10:52
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumdaki Bitkilerimde Kahverengileşme nazsahinn, 10:41
Yeni Üye Forumu - Karides İle Yaşabilçek Balık Önerisi scorpion26, 09:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- L144 Mavi Göz Tül Vatozlar Kampanyanın Kralı FULL RED MEHMET 08:55
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 08:55
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 08:55
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 08:55
- Akvaryum Kumları Siyah - Beyaz Renklerde FULL RED MEHMET 08:54
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 08:32
- Dragon , Leopar , Japon Blue Lepistesler albeta 08:06
- Altın Renkli Çinli Alg Yiyici Cae Harika Form albeta 08:06
- Cüce Canlı Doğuran (heterandria Formosa) Arıyorum sorbiek 01:48
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler Oquanus 01:47
- 40x35x30 Buhar Camlı Akvaryum WnrAquascaping 01:28
- Albino Greshakei - Albino İmparator - Venüstüs - Malawi market 00:19
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:19
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 00:10
- Karma Malawi Ciklet İASK77 00:08
- Ne Ararsan Var :) İASK77 00:08
- Yavru Cüce Vatoz 2-4cm AnatoliaAquatics 23:36
- 3 Katlı Sumplı Üretim Seti ngerekli 22:20
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 21:54
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 21:54
- Çift Kribensisler Düzenli Yavru Veren 3 Çift dream07 21:54
- Japon Blue Ve Kırmızı Burun Lepistes dream07 21:54
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:32
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:32
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 20:54
- Jumbo Elma Salyangoz Altın Sarısı Coskun59 20:54
- Frontoza Burindi Yavru voltran 19:55
- Sarı Neocaridina Karides Ra93 18:31
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 18:23
- Bitki, Balık, Salyangoz Arıyorum zekigonlum 18:18
- Reeflowers Iceland Black Sand 1-2 Mm 25 Kg Kum Thunderbird 17:23
- Anubias Ve Java Fernler Thunderbird 17:23
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 16:50
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz Balikcidede 16:50
- Akvaryumlar Balikcidede 16:50
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 16:39
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:44
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:44
- 5 Katlı Özel Tasarım Demir Profil Akvaryum Sehbası mendos06 14:50
- Damızlık 11d 3e Demasoni 4.250tl (muhteşem Renk) mendos06 14:50
- Chindongo Saulosi Yavrusu Esakvarist 14:41
- Vienna Emerald Endler Serpent 14:36
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 14:30
- Saulosi, Thumbi West Ve Mpanga Yavruları iesiringu81 14:29
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 14:00
- Meksika Portakal Cüce Kerevit TolgahanA 14:00
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 13:50
- Kusursuz Anubiaslar/bucephalandra ballantines 13:28
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler( Takasa Açık) sakal34 13:27
- Cryptocoryne Wendtii Flamingo sakal34 13:27
KULLANICILAR
- 20 Online Kullanıcı, 11 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.