ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burjuva
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2012 10:41
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2013 23:26
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa YILDIRIM
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
45
İl:
Çorum
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa

SON 10 MESAJI

Bu canlıları teşhis edebilecek var mı
Solucanın boyu 3cm civarı. Teşhisiniz doğru mu acaba? Cenk Bildir2013-07-22 08:23:43
Lepisteslerin kurukları tırtıklı ve mat
10lt  ye 250gr 100lt lik bitkili akvaryumuma 2,5 kg tuz koyarsam bitkilerim ne olur acaba?
Ayrı bir kapta yada akvaryumda dersen eğer bu kadar balığı (nerden baksan irili ufaklı 40-50tane var) tek tek tutup kaba koymak imkansız gibi birşey hele de bitkili akvaryumda.
Lepisteslerin kurukları tırtıklı ve mat
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Lepisteslerin kuyrukları gösterişli değil, biraz düzelse hemen yırtılmalar oluşuyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):100lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Vatoz, frenatanuzs (labio), garra rufa, karides, midye, tül kuyruk zebra, moli, plati, lepistes, sarpea tetra, kırmızı burun,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Bitkili akvaryum

Filitrasyon:gap7 iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:hayır

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada yada 10 günde 1 yüzde20-30 civarı.

Akvaryumum lepistes ağırlıklı olup tamamı akvaryumumda ürettiğim yavrulardan olluşmakta. Dişi-erkek popülasyonu normal yani dişi sayısı erkeğe nazaran bayağı fazla. Lepisteslerim sağlık açısından bir sorun yok gibi. Bayağı hareketli ve canlılar. Ancak, kurukları hiç istediğim düzeye ulaşmıyor. Tam kurukları renklendi güzelleşti derken, başka balık tırtıklamış gibi kopmalar oluşuyor. Kuyruk uçlarına kadar renklenmiyor, sadece kuyruk yarıya kadar renkli olup, kuyruk uçları saydam. Ama bu saydamlık kuyruk erimesi gibi artmıyor. Sabit kalıyor. Akvaryumumda kuyruklarını tırtıklayacak balık var mı acaba. Renkli ışıl ışıl gösterişli kuyruklara sahip lepistesler için yem vs ne gibi önerileriniz olabilir. Hatırlatmakta fayda buluyorum, bitkili akvaryum olduğu için tuz, ilaç vs diğer kimyasalları kullanamıyorum. burjuva2013-07-21 02:01:59
Garra rufa ların Dansı Dr. Balık
Akvaryumumdaki iki adet garra rufa (Dr. Balık) nın dansı andıran, çiftleşme ritüeli de olabilir garip tavırları 10-15 dk kadar sürdü. Ne anlama geldiğini bilen arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
 
 
Bu canlıları teşhis edebilecek var mı
Akvaryumda dip çekimi yaptıktan sonra yavru karidesleri ararken dikkatimi çekti.
 
Tam ortada turuncu renkli solucan ve etrafında gezen bit büyüklüğündeki canlı. Ne olduğunu, zararlımı zararlıysa ne gibi önlem almak gerektiği hakkında fikri olanların görüşlerini bekliyorum. Büyüklüğü saç teli kalınlığında.
Yosunsuz Akvaryum İçin Aydınlatma Önerisi
     Yaklaşık olarak bir yıldır bitkili akvaryum oluşturmaya çalışıyorum. Akvaryumum GxDxY 100x35x43 ve ortalama 100 litre su almakta. İçindeki bitkiler tilki kuyruğu, bacopa, java moss, crypto, dev saz, java fern, limon ve çınar. Haftalık %20 su değişimi yapmakta ve sıvı gübre kullanmaktayım. Zemin dere kumu olup misket gübre mevcuttur. Aydınlatma 55watt civarı 8 saat timer la birlikte 6500k philips tasarruflu ampulle yapılmakta. Canlı olarakta karides, canlı doğuran ve tetra türleri mevcut. Balık popülasyonu yüklü denebilir.
     Akvaryumumda kurduğum günden beri crypto ve java moss lar haricinde bitkilerim gelişmiyor. Besin eksikliğindendir dediler sıvı gübrelere başladım(tunç beyin mikropro,excelpro,potasyum ve demir), aydınlatmayı artırdım bu seferde saç sakal yosunları baş gösterdi. Yosunlardan kurtulmak için 2 günde bir %30 su değişimi ve black moli, karides hatta 10 tanede garra rufa aldım ama nafile. Baktım baş edemeyeceğim, yosunlarla yaşamaya alıştım.
     Tüm bunlara rağmen ne yosundan kurtulabildim ne de bitkilerim gelişim gösterdi. Artık son çare aydınlatma. Bu seferde olmazsa bitkili akvaryum işinden vazgeçeceğim. Sizden ricam böyle bir low tech akvaryum için, yosunlarıda azdırmadan kullanabileceğim aydınlatma önerilerinizdir. Mümkünse marka, watt, kelvin, lümen vs detaylı önerilerinizi bekliyorum.


Küçük bir ekleme yapmak istiyorum, dış filtre olmayıp iç filtre olarak gap7 iç filtre kullanmaktayım ve hava girişini de tamamen kapattım, sudaki co2yi eksiltmesin diye.
lepistes yavruları ve büyük balık
Büyük balık küçük balığı yer ama molileri bu konuda tavsiye ederim. Yeterince bitkiliyse ve fazla aç bırakmazsan sorun olmaz. Ama melek gibi karanlıkta görebilen balıklardan uzak dur.
Sarı, beyaz yada farklı renklerde moli olabilir.
Sazlarımda Sakal yosunu !.
[QUOTE=mehmetbalıkesir] en güzel çözüm garra rufa doktor balığı ben çareyi onda buldum yavaş yavaş azalmaya başladı. tavsiye ederim en kesin çözüm o başka çare yok. arkadaşım satıyor istersen telini verbilirim.[/QUOTE]
 
Kargo ile gönderime dayanabilirse balıklar, ben isterim. Fiyatları da makulse eğer ;)
1 GÜNDE java moss daki saç yosununa ÇÖZÜM
Üzerinde günaşırı 200lt ye 5ml yazıyordu ben aynı oranı günaşırı değil haftada 2 defa uyguladım. Micropro ve potasyumu kesmiştim ama ona devam etsem mi bilemedim.
1 GÜNDE java moss daki saç yosununa ÇÖZÜM
Bitkili akvaryuma yeni başlamış birisi olduğumu belirterek başlamak isterim. Başım saç ve sakal yosunlarıyla dertte. bir kısmını hallettim ama hala tümüne çözüm üretebilmiş değilim. Forumlarda çözüm ararken birçok kişinin java moss larından saç yosununu ayıramadığından akvaryumdan çıkarmak zorunda kaldığını gördüm. Kendi kendime ürettiğim çözümü yazacağım ancak su şartlarını düzeltmedikten sonra tam anlamıyla çözüm olmayacağını da ifade etmek isterim.

Uyguladığım yönteme gelirsek, bilindiği üzere java Mosslar +4 dereceye kadar dolapta saklanabiliyor. Bende 90cm ye 12cm ebadında ürettiğim java Mossları akvaryumdan aldığım suyla beraber +4 dereceye ayarladığım buzdolabının sebzelik bölümünün üstüne koydum. Ertesi gün dolaptan çıkarıp akvaryuma koyduğumda içinde örülü vaziyette bulunan bütün saç yosunlarının yok olduğunu gördüm.

Su şartlarını düzeltip te yavaş yavaş saç yosununun tükenmesini beklemek istemiyorsanız ve Mosslarınız akvaryumdan rahatça alınabilecek durumdaysa sizde deneyebilirsiniz.

Bir de soru sorayım. Saç yosunlarını hallettim ama sakal yosunlar bacopa larda artarak gidiyor. Sorum şu excel uygulaması yapıyorum ama yanında tunç beyden aldığım potasyum ve micropro element gübrelerini keseyim mi devam mı edeyim. 3 haftadır haftada 2 defa %30 su değişimi yapıyorum, gübrelemeyi kestim yemlemeyi azalttım ama sakal yosunlarında azalma olmadı. tekrar micropro ve potasyum gübresine başlasam mı acaba?burjuva2013-02-13 17:01:35

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.