ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
eraxius
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2017 22:49
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Eray ERGÜN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Grafik Tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Eray ERGÜN
SON 10 MESAJI
120x60x60 Bitkili Akvaryumum
Uzun zaman olmuş fotoğraf eklemeyeli. Daha öncede ilettiğim gibi zeminde hiç bir şekilde kum haricinde birşey yok sadece sıvı gübre ile akvaryumun son hali...
sae mi?
Hakan Bey malesef fotoğraftaki false sae! Hazırladığım örnek bir fotoğrafı ekliyorum. Gerçek saelerde vücüt sadece altın rengine yakın sarı olur ve ortasından siyah bir yanal çizgi geçer. False saede ise yukarıdan aşağıya doğru, en üst koyu renk, sonra açık renk, sonra yanal çizgi ve en son açık bir renk mevcuttur.
Zaten çoğu akvaryumcuda false saeleri sae diye satar çünkü bu ayrımı ilk bakışta anlamak zordur.
Birde balığın adaptasyon sürecinde gövde renkleri oldukça açıktır. Hatta false saeleri ilk akvaryuma koyduğunuzda neredeyse beyaz renk olurlar vücutlarında tek bir renk hakim olur. Akvaryuma alıştıkça renkleri koyulaşır. Fakat SAE de bu durum böyle değildir. Her zaman renklerini korurlar ve pulları flase saeye göre daha belirgin daha büyüktür.
Birde şöyle bir durum var tabii ki false sae de gayet alglerle mücadele eden bir balıktır ancak yeme daha çok ilgi gösterirler ve birbirleri ile devamlı dalaşır oyunlar oynarlar. Gerçek saeler yosunları tüketirken onları kenarda köşede gezerken görürsünüz. Sadece bu davranışları ile bile onların false mu gerçek mi oldukları anlaşılabilir.
eraxius 2013-01-31 22:57:13
Hakan Bey malesef fotoğraftaki false sae! Hazırladığım örnek bir fotoğrafı ekliyorum. Gerçek saelerde vücüt sadece altın rengine yakın sarı olur ve ortasından siyah bir yanal çizgi geçer. False saede ise yukarıdan aşağıya doğru, en üst koyu renk, sonra açık renk, sonra yanal çizgi ve en son açık bir renk mevcuttur.
Zaten çoğu akvaryumcuda false saeleri sae diye satar çünkü bu ayrımı ilk bakışta anlamak zordur.
Birde balığın adaptasyon sürecinde gövde renkleri oldukça açıktır. Hatta false saeleri ilk akvaryuma koyduğunuzda neredeyse beyaz renk olurlar vücutlarında tek bir renk hakim olur. Akvaryuma alıştıkça renkleri koyulaşır. Fakat SAE de bu durum böyle değildir. Her zaman renklerini korurlar ve pulları flase saeye göre daha belirgin daha büyüktür.
Birde şöyle bir durum var tabii ki false sae de gayet alglerle mücadele eden bir balıktır ancak yeme daha çok ilgi gösterirler ve birbirleri ile devamlı dalaşır oyunlar oynarlar. Gerçek saeler yosunları tüketirken onları kenarda köşede gezerken görürsünüz. Sadece bu davranışları ile bile onların false mu gerçek mi oldukları anlaşılabilir.
sae mi?
Hayır Arkadaşım bu balık sae değil. Bu balık false sae denilen bir türdür ve saeler kadar etkili değillerdir. Daha çok cam üzerindeki yosunları yemek ile uğraşırlar ve yeme daha çok tepki verirler. Saelerin vücut formları daha ince bir yapıya daha sivri bir ağıza sahiptir. Vücutlarından geçen siyah çizgi "sizin fotoğrafınıza bakarsanız daha iyi anlarsınız" kuyruğun başlangıcında bitmez, kuyruğun sonuna kadar devam eder ve saelerin tüm yüzgeçleri şeffaf olur sizinkinde dikkat ederseniz. Kahverengi ve kızıl tonları var buda açıkça false sae özellikleri...
eraxius 2013-01-13 20:03:18
Hayır Arkadaşım bu balık sae değil. Bu balık false sae denilen bir türdür ve saeler kadar etkili değillerdir. Daha çok cam üzerindeki yosunları yemek ile uğraşırlar ve yeme daha çok tepki verirler. Saelerin vücut formları daha ince bir yapıya daha sivri bir ağıza sahiptir. Vücutlarından geçen siyah çizgi "sizin fotoğrafınıza bakarsanız daha iyi anlarsınız" kuyruğun başlangıcında bitmez, kuyruğun sonuna kadar devam eder ve saelerin tüm yüzgeçleri şeffaf olur sizinkinde dikkat ederseniz. Kahverengi ve kızıl tonları var buda açıkça false sae özellikleri...
Yeni bir tasarıma başlıyorum. Bu sefer zeminde hiçbir substrat kullanmadan aynı etkiyi vermeye çalışacağım umarım başarılı olurum... Bu arada akvaryumun 5 ay önceki hali işte bu şekildeydi!
eraxius 2013-01-04 13:01:47
Yeni bir tasarıma başlıyorum. Bu sefer zeminde hiçbir substrat kullanmadan aynı etkiyi vermeye çalışacağım umarım başarılı olurum... Bu arada akvaryumun 5 ay önceki hali işte bu şekildeydi!
Bence kesinlikle ışığı arttırmalısınız gelişimleri büyük ölçüde artacaktır, ışıktan sonra bitkileriniz yoğunlaştıkça sıvı gübre takvileri ile çok şık bir akvaryuma kavuşacağınızı düşünüyorum tabii ki bu sizin ilgilenmeniz ile doğru orantılı...
Bence kesinlikle ışığı arttırmalısınız gelişimleri büyük ölçüde artacaktır, ışıktan sonra bitkileriniz yoğunlaştıkça sıvı gübre takvileri ile çok şık bir akvaryuma kavuşacağınızı düşünüyorum tabii ki bu sizin ilgilenmeniz ile doğru orantılı...
Evet malesef akvaryumcular bu konuda biraz abartılı davranıyorlar, bitki olarak size budama zamanı gelince yardımcı olabilirim, ücretsiz olarak tabii ki, bende Ankara'dayım. Işık çok çok önemli onları arttırırsanız bitkilerin gelişimi çok daha iyi olacaktır. Bitkileriniz fotosentez yapıyormu gözlemliyormusunuz?
Evet malesef akvaryumcular bu konuda biraz abartılı davranıyorlar, bitki olarak size budama zamanı gelince yardımcı olabilirim, ücretsiz olarak tabii ki, bende Ankara'dayım. Işık çok çok önemli onları arttırırsanız bitkilerin gelişimi çok daha iyi olacaktır. Bitkileriniz fotosentez yapıyormu gözlemliyormusunuz?
Bence şerit ledi söküp iyi birer reflektör kullanarak 4 adet 25w florasan koyun bu bitkilerin ışık ihtiyacını fazlası ile karşılayacaktır. Diğer türlü bitkileri memnun etmeniz biraz zor, mayalı sistemle karbondioksit verdiğinizi düşünüyorum, fotoğraflarda gözüktüğü kadarıyla. Taşları çok düzensiz yerleştirmişsiniz. Bana sorarsanız birincisi akvaryumun arka camında gözüken kablolara bir çözüm bulun arka camı siyah folyo ile kaplayın mesela bunu yapamıyorsanız düzenli bir şekilde toparlayın. Gözü rahatsız edici bir görüntü olmuş. Hem dış hem iç filtre kullanıyorsunuz bence iç filtreyi sökün ve daha çok görsel yer açın kendinize. Taşların hepsini ortaya doğru değil sağ arkada toplayın. Arkalarına uzun bitkileri yerleştirin. Bitki isimlerine göre yerleşim söylemeyeceğim çünkü genel olarak söylersek arka orta ve zemin bitkileri vardır. bunlar zaten bu şekilde koyulmalıdır. Bu konulara hiç girmiyorum. Sana bir çizim ekledim tabii çok detaylı değil ksuura bakma ama bence yerşelin bu şekilde olmalı arkalara büyük taşları onların bir ön sırasına daha küçükleri ve en önede daha küçükleri koy, taşları kumun üzerine direk olarak koyma biraz kumun içine göm. En arkalara uzun bitkilerini koy çizimdeki gibi akvaryumun sağ tarafına sola kadar uzanacak bir yati kökü bul ve onu koy yatiyi mossla kaplayabilirsen daha güzel olacaktır. akvaryumun ön tarafında geniş taşsız alanlar bırak ki derinlik hissi oluşsun akvaryumda tabii yazı ile ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. Bir gün kısmet olursa akvaryumunu görebilirsem daha çok yardımcı olurum sana...
Bence şerit ledi söküp iyi birer reflektör kullanarak 4 adet 25w florasan koyun bu bitkilerin ışık ihtiyacını fazlası ile karşılayacaktır. Diğer türlü bitkileri memnun etmeniz biraz zor, mayalı sistemle karbondioksit verdiğinizi düşünüyorum, fotoğraflarda gözüktüğü kadarıyla. Taşları çok düzensiz yerleştirmişsiniz. Bana sorarsanız birincisi akvaryumun arka camında gözüken kablolara bir çözüm bulun arka camı siyah folyo ile kaplayın mesela bunu yapamıyorsanız düzenli bir şekilde toparlayın. Gözü rahatsız edici bir görüntü olmuş. Hem dış hem iç filtre kullanıyorsunuz bence iç filtreyi sökün ve daha çok görsel yer açın kendinize. Taşların hepsini ortaya doğru değil sağ arkada toplayın. Arkalarına uzun bitkileri yerleştirin. Bitki isimlerine göre yerleşim söylemeyeceğim çünkü genel olarak söylersek arka orta ve zemin bitkileri vardır. bunlar zaten bu şekilde koyulmalıdır. Bu konulara hiç girmiyorum. Sana bir çizim ekledim tabii çok detaylı değil ksuura bakma ama bence yerşelin bu şekilde olmalı arkalara büyük taşları onların bir ön sırasına daha küçükleri ve en önede daha küçükleri koy, taşları kumun üzerine direk olarak koyma biraz kumun içine göm. En arkalara uzun bitkilerini koy çizimdeki gibi akvaryumun sağ tarafına sola kadar uzanacak bir yati kökü bul ve onu koy yatiyi mossla kaplayabilirsen daha güzel olacaktır. akvaryumun ön tarafında geniş taşsız alanlar bırak ki derinlik hissi oluşsun akvaryumda tabii yazı ile ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. Bir gün kısmet olursa akvaryumunu görebilirsem daha çok yardımcı olurum sana...
Aydınlatmanız nedir?
Aydınlatmanız nedir?
Estafurullah kirletmek ne demek dediğim gibi elimden geldiğince yardımcı olurum. Bence ekleyin buraya buradan konuşmamız sanırım konuyu takip edecek olanlar için daha anlaşılır olacaktır.
Estafurullah kirletmek ne demek dediğim gibi elimden geldiğince yardımcı olurum. Bence ekleyin buraya buradan konuşmamız sanırım konuyu takip edecek olanlar için daha anlaşılır olacaktır.
SON MESAJLAR
- Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 21:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Elma Salyangozum Öldümü Acil Berkayv, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 21:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eloeda Vs Filtre BabySoul, 20:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acele Edin Ölümler Başladı bendeniztayfun, 20:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo Taha Yanık, 20:37
Labirentliler - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı bendeniztayfun, 20:32
Filtreleme Seçenekleri - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 19:16
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 18:45
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 18:05
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 350 Litre Beta Akvaryum ktoG, 17:56
Yeni Üye Forumu - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangoz cagrisw, 17:06
Yeni Üye Forumu - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 16:57
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Larvaklm, 16:53
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 16:18
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 15:35
Hastalıklar ve İlaçlar - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi Şahinöztürk, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? Ehtiyar, 14:33
Sazansıgiller - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Hidro Dinamik, 14:24
Canlı Doğuranlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu GkhaNLioN, 13:34
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 13:17
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor omerali06, 13:13
Bitki Akvaryumları Genel - Ankara Lepistes Satan Yerler SaRCoPhiLiuS, 12:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kök Üzeri Bitki Tavsiyesi SaRCoPhiLiuS, 11:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Akıntı Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:38
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 08:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balıklarım Hk. bendeniztayfun, 07:59
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında MasterChief, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Sürtünmesi Hobilenyum, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Teleskop Balığım Neyi Var HOPPALA, 02:50
Yeni Üye Forumu - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi - Adı Salyangoz Azizdurdenn, 21:10
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 21:13
- Weeping Moss Bysam 21:13
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 21:12
- Eş Kribensis palankesli 20:58
- Xenotilapia Bathyphilus Blue Lips Kolonisi palankesli 20:58
- Anubias Bitki Çeşitleri Sadan 19:57
- Eş Tutmuş Tanganyika Gölünün Güzellikleri muhammet abaci 19:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 19:14
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 19:14
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 19:14
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:56
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:56
- Endler Balikcidede 18:56
- Axolotl Hcan 18:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:29
- Albino Metal Snaceskin Yellow Lace Gençler Başak u 18:22
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 18:20
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 18:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 18:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 18:18
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 18:18
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 18:18
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 18:08
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 17:52
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 17:52
- Ücretsiz & Takas Minare, Ramsh Salyangozu Arıyorum Batuhan Tosun 17:41
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 17:06
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 17:06
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 16:55
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:55
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 16:52
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:33
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 16:33
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 16:33
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 16:33
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 16:32
- Erkek Electrick Blue Araca (eba) Takas (canlı Doğr kadirik 16:11
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 16:07
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 5 Adet Frontoza ferhattt 16:05
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 16:02
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 16:00
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 16:00
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:48
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 15:32
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 15:32
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 15:32
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 15:24
KULLANICILAR
- 149 Online Kullanıcı, 81 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
Gökdeniz Kale,
CagriTURK,
Balikcidede,
berkay10,
Koksal Gurkan,
kadir_7,
CevdetSERBEST,
tozdogru,
yedili,
mitii,
Öğretmen Ali,
yavuzsezgin,
JapoJupo,
Ahmetaydin16,
emirhana,
-doctore-,
lebowskia,
grendel1984,
erdalakçay,
Slymn4306,
enes456766,
Tulpar99,
Thefishmannn,
Hidro Dinamik,
BabySoul,
H.polat,
AmatorAkvryumcu,
abilge,
HaydarGul,
MiSoSiKiaN,
tolga,
bendeniztayfun,
ylmzemirr,
Budmo,
Güntaç aytaç,
oyildirim,
Meryemmm,
Larvaklm,
Haku,
efkango,
Tayfun.simsek,
on10urvoley,
VernonTooms,
UrasArt,
DTxLorD,
barsbingul,
Ehtiyar,
MustafaŞ,
MCY4,
ozan_1903,
Dark65,
GkhaNLioN,
mazo,
gyunda,
hardaway,
Taha10,
sefailgaz,
HarunYILDIRIM,
AtlasPoyraz,
Rüzgar.57,
Vlademirol,
Kaya Özyurt,
Sy2717,
Gursoyhasan,
Rhump,
Askin78,
keyman79,
SinanBulut,
Watchtech,
salihs,
alperonal,
senolerdivan,
vedat79,
Muhammedbedri,
Sütçü,
DenizOlsam,
BurakCL,
Tekin28,
Furcifer,
Mateach,
arapaima,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.