ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
110*65*55
6 Sarı Prenses , 3 yunus , 1 ahli , 3 auratus , 1 kodango , 2 imparator , 3 çöpçü , 3 vatoz
-----------------------------
50*35*25 (Karantina tankı)
SON 10 MESAJI
Teşekkür ederim.
Merhaba öncelikle çok güzel bir çalışma olmuş ellerine ve emeğineze sağlık. Benim sorum oksijen ile alakalı. İmzamda gördüğünüz bir akvaryuma ve balıklara sahibim. Malawi chiclidlerin kayalık alanları sevmesi sebebiyle akvaryumum tamamen kaya ve mercanlarla dekore edilmiş durumda. Akvarumda hiç bir bitki yok. Anladığım kadarıyla en önemli oksijen kaynağı ise bitikiler. Bunun yanında akvarumda herhangi bir iç filtre de yok. Dolayısıyla oksijen sağlayabileceğini düşündüğüm tek kaynak hava taşı. Acaba hava taşı yeterli olurmu yoksa bitki kullanmamıda tavsiye edermisiniz? Eğer kullanmalıysam ne tarz bir bitki olmalı yardımcı olursanız sevinirim.
Konu esasen tamda benimle alakalı çünkü yakın zamanda bir nitrat patlaması yaşadım ve akvaryumumu tamamen temizleyip dinledirilmiş su ile doldurduktan sonra auqa safe ve kaya tuzu ilavesi yaptım. Ancak balıklarım hala sürtünyorlar ve ikinci kez nitrat zehirlenmesinden korkuyorum şuan. Zaten ilkinde 5 tane balık kaybettim bundan sonra balık kaybetmek istemiyorum zira sanırım haddinden fazla üzülüyorum öldüklerinde. Neyse, netice itibariyle özellikle su kimyası hakkında bilgiye ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum
Bu arada sizde merhaba ayseozden,
Nitrat patlaması olduğuna açıkçası ben karar vermedim. Akvaryumdaki durumu akvaryumcu arkadaşıma anlattım yüksek ihtimalle nitrat olabileceğini söyledi. Balılar çok hareketsiz ve çok hızlı soluk alıyorlardı. Balıların bazıları dışarıdan hava almaya çalışırmış gibi yüzeye dik şekilde yüzüyorlardı vatozlar sıklıkla yüzeye doğru hamle yapıyorlardı ve 1 yunusum 10 dak içerisnde öldü. Belirtiler bunlardı ve akvaryumcunun tahmini nitrat patlaması olduğu yönündeydi.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Not: Auratus'un karaması ile ilgili ayrıca yorumlarınızı bekliyorum
Selamlar
Merhaba Tolga Bey ;
2 Hafta süresince yemleme yapıldı melsef benide nitrat patlaması kansına iten bu zaten. Gün aşırı normal dzoda yemledi bir arkadaşım. Ama dip temizliğini yapamadı haliyle. Sanırım bundan kaynaklanıyor. Bu arad fitre de yaklaşık 1 aydır temizlenememişti malesef.
Merhabalar ;
Öncelikle belirtmeliyim ki henüz acemi sayılabilecek seviyede akvaryum hobisi ile uğraşıyorum. Problemim yakın zamanda yaşadığım bir nitrat patlaması. İşimden dolayı 2 hafta gibi bir süre evde değildim ve tabi bu süre içerisinde dip ve filtre temizliği yapma şansımda olmadı. Akabinde seyahtten geldiğim gün nitrat patlamasıyla karşı karşıya kaldım. Tüm balıklarımı 20 lt'lit karantina akvaryumuna aldım ve Aquasafe ve Ntirivec kullandım. 1-2 saat içerisinde balıklarımın büyük bir kısmı özellikle sarı prenseslerim kendine geldi ancak ahli ve yunuslarım yemek yemiyor ve çok hareketsizler. Sadece çok hızlı ve ağızlarını kocaman açarak nefes alıp veriyorlar. Bu arada bu olayla bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum ama akvaryumumdaki 3 auratus'dan bir tanesi kömüre bulanmış gibi simsiyah olmuş. Onlarda şu an için eski hareketliliklerine kavusştular ancak o hala simsiyah. Bu arada hiç biri yem yemiyor 2 gündür. Balıklarımın çoğunu kurtarabildim ( 18 balıklık popülasyonda 2 ahli 2 yunus kaybettim diğerleri hala yaşıyor ) ancak nitrat patlamasından sonra alınması gerken başka bir önlem varmıdır. Balılkarım inanılmaz iştahsız nerdeyse 2 gündür yem yemiyorlar bu olaydan sonra. Acil yardımlarınızı ve bilgilerinizi rica ediyorum
-------------------------------------
Gürhan KOÇER
110*65*55
6 Sarı Prenses , 4 yunus , 2 ahli , 3 auratus , 2 katanga , 3 çöpçü , 3 vatoz
Kartal / İstanbul
Serhat Bey öncelikle selamlar ;
Aynı hevesleri paylaştığım aynı şekilde düşündüğüm ve aynı benzerlikle akvarist olmaya karar verdiğim bir insanı görmek ve yazılarını takip etmek kendi hayatımı tekrar yaşıyormuş gibi hissettiriyor. Çok benzer bir şekilde sadece bir faunusun içinde 2 tane japon balığıyla başladım bende hemen ardından ( yaklaşık 1 hafta sonra ) tamamen kendi kafama göre hiç bir araştırma yapmadan sadece 20 Lt'lik bir akvaryum almıştım (biri albino 3 pangasus, 2 melek, 1 beta, 2 çöpçü ve 2 leopar desenli vatos) ve bununda üzerinden 15 gün bile geçmeden Akvaryum.com ile tanıştıktan tüm yazıları okuyup forumda dolaşmaya başladıktan sonra 100x55x40 ebatlarında malawi cichlidlerden sarı prenses, ahli, ve yunus beslemeyi planladığım bir akvaryum kurmaya başladım. Ve ilginçtir ki hemen hemen aynı aşamalardayız su sıralarda. Yeri gelmişken forumdaki herkese özellikle bizler gibi yeni başlanyalara verdikleri sabır dolu destekten dolayı müteşekkir olduğumu söylemeliyim.
Forum kurallarına ters düşmemeyi umud ederek şuu da söylemek istiyorum ; bende şu anki akvaryumumu hem forum üyelerinin hem de sıkı bir dostum olan Pet Shop sahibi bir arkadaşım aracılığıyla kuruyorum. Eğer hala güvenilir bir akvaryumcu arıyorsanız adresini ve telefonlarını vererek tanışmanızı sağlayabilirim. Bu arada mevkii Kadıköy.
Neticede bende şu anda akvaryum suyumu dinlendirmekle ve dekorasyonunu yapmakla meşgulüm sanırım bu akşam havataşını koyup diğer dekorasyon işerini de bitirmiş olurum.
Bu arada tecrubeli tüm forum üyelerine benimde bir sorum olacak. Şu anda 20 Lt'lik akvaryumumda olan 6-7 cm'lik albino pangasus'u büyük akvaryumuma almak istiyorum. Acaba sarı prenses, ahli ve yunuslarla beraber ( -ki alacaklarım henüz 3-4 cm'lik balıklar ) sorunsuzca yaşayabilirmi acaba? Konu hakkında yardım ederseniz çok sevineceğim
Şimdiden teşekkürler ve sağlıklı balıklar...
Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Aslına bakarsanız benim anlamadığım bir nokta var. Daha önce hiç balık beslemediğim için balıktan yavru almak için beslemenin ne anlam ifade ettiğini bilmiyorum açıkçası. Ancak sanırım herhangi bir ticari amacıda yok zaten. Bunu balık hobisinin ayrı bir dalı gibi mi algılamalıyım. Bunları sormamın tek bir sebebi var. Akvaryum amacım ilk etapta dediğiniz gibi iş stresinden uzaklaşmak falandı ancak forumda gezindikçe görüyorum ki bu işle uzun zamandır iştigal eden herkes yavru almak amacı ile devam ediyor. Dolayısıyla acaba bende direk yavru almak amacıylamı başlasam diye düşünüyorum. Zira dediğiniz gibi Frontoza alıp besledikten bir müddet sonra yavru almak merakına girsem o balıkları naparım o zaman diye düşünüyorum.
Kusura bakmayın yine uzatmışım lafı sonuç olarak demek istediğim nedir bu yavru almak hadisesi veya neden herkes direk bu işle meşgul ? ( çok saçma bir soru oldu sanırım ama af buyurun lütfen)
Saygılar ve teşekkürler
Emre Bey bende çok yeni bir akvaryum heveslisiyim ve şunu söyleyebilirim bu işe yaklaşık bir ay önce renk olsun diye kavanoz içinde beslediğim bir japon balığıyla başladım hemen arkasından heves ettim ve 50 cm'lik bir akvaryum aldım yeter diyerek ancak aradan daha 15 gün geçmeden bu işin gerçek büyüsüne kapılıp yeni bir akvaryum yaptırmaya karar verdim şimdi 1 m'lik bir akvaryum yaptırıyorum ve aslında aklımın ucundan bile geçmezdi böyle bir iş yapacağım. Uzatmayayım diyeceğim odur ki eğer bu işten zevk alıyorsanız o akvaryumu büyüteceksiniz zaten ve bir an önce büyütmenizde yarar var bence zira bu hayvanları küçücük bir yerde beslemeye çalışmak eziyetten (size ve onlara) başka bişey değil. Bu arada aslında sorularınızın hiçbirine cevap verememiş oldum zira bende türleri çok iyi tanımıyorum henüz kusura bakmayın. Selamlar...
SON MESAJLAR
- Albino Endler Dedesi Oldum :) Ehtiyar, 13:38
Nadir Tür Gördüm - Astronot Balığım Yan Yatıyor bendeniztayfun, 13:31
Yeni Üye Forumu - Birkili Akvaryum Taban Yapımı ktoG, 13:31
Yeni Üye Forumu - Su İçinde Bambu Ehtiyar, 13:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sump Su Giriş Mazgalı Hkn63, 13:13
Filtreleme Seçenekleri - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 13:04
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balıklardaki Yeme Duyarsızlık Ve Hareketsizlik Şevki37, 12:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Bakteri Kültürü Ekleme bendeniztayfun, 12:53
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Renk Sorunu xellence07, 12:43
Omurgasızlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu bendeniztayfun, 12:29
Bitki Akvaryumları Genel - Adi Salyangoz Yavru Balıkları Yer Mi ? Hasan usta, 12:19
Canlı Doğuranlar - Su Kaplumbağama Yuva Arıyorum Hobilik, 12:15
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Lepistes aliefecilciler, 12:11
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Küçük Karides Dunyasi aliefecilciler, 12:08
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Dizayn Hobilik, 12:03
Yeni Üye Forumu - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo Taha Yanık, 12:00
Labirentliler - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü Laterthanbefore, 11:31
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bu Sistemi Nasıl Sağlıklı Tutarım Keremeker, 11:31
Taban ve Gübreleme - Japon Balığının Dipte Yatması Lucitababy, 11:21
Yeni Üye Forumu - Glowfish Ve Akvaryumum Yiğit solak, 11:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteslerim Ölüyor :( MasterChief, 10:05
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Macmasteri Rs ogurcay, 08:37
Akvaryum Tanıtımı - Solungaçta Beyaz Noktalar Ali Selim Kadan, 07:53
Sazansıgiller - Hangi Dış Filtreyi Almalıyım bykese, 04:31
Yeni Üye Forumu - Mangrov Kökünü Keserken Testereye Gazyağı Sürmüş. Atmışından sonra, 02:12
Yeni Üye Forumu - Baligimda Hareketsizlik Canbudakkkk, 00:46
Güney Amerikan Cichlidleri - Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum Dexter85321, 00:44
Akvaryum Tanıtımı - Üçgen Kuyruklu Yavru Tulpar99, 00:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Taha Yanık, 23:38
Yeni Üye Forumu - Yeni ' Büyük Akvaryum Odası & Stüdyo ' Projem - -RBG-, 23:08
Hobihane Tanıtımları - Eşleme Sonucu Ne Oluşabilir? Ehtiyar, 23:00
Labirentliler - Bu Guramilerin Cinsi Nedir? CrownBetta, 22:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - L333 Beşiktaşlı Balık Kara Karga, 22:43
Kedi Balıkları Tanıtımı - El Emeği Muratakdag, 22:13
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Debisi giyotyn, 21:50
Filtreleme Seçenekleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Haku, 21:30
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Artemia giyotyn, 21:16
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryumda Nematod 20 Litre ŞahanT., 20:56
Bitki Akvaryumları Genel - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 20:53
Akvaryum Tanıtımı - Difüzör Yerleşimi Nasıl Olmalı ? srnozcn, 20:40
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bu Bitkinin Türü Nedir? MCY4, 20:36
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 350 Litre Beta Akvaryum GhostKoi, 20:16
Yeni Üye Forumu - 35cm Küp Akvaryum Tavsiyeler Mirza Adar, 20:10
Bitki Akvaryumları Genel - Blody Mary Karides Yavrusu ŞahanT., 19:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Rüzgar.57, 19:23
Filtreleme Seçenekleri - Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:( aliefecilciler, 19:23
Labirentliler - Vuslat Hamite07, 18:55
Akvaryum Tanıtımı - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 18:11
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Işıklandırma Dexter85321, 18:07
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yıllar Sonra Yeniden Bitkili Akvaryum mmemati, 16:45
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 40 Kg Ben Silis Kum HayatımızBalık 13:29
- Sump Motoru& Dalga Motoru& Kumlar HayatımızBalık 13:29
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 13:20
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:59
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:59
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 12:59
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 12:48
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 12:48
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 12:31
- Saz Bitkisi selfish 12:07
- Anubias Bitki Çeşitleri Sadan 11:26
- Anubias, Sp. Japan, Hydrocotyle Leucocephala Vs. emregungor 11:24
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:03
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 11:03
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:03
- Demir Profilli 1metrelik Set Akvaryum Ve 100x40x40 kadir0606 10:34
- Helena Katil Salyangoz kadir0606 10:34
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:32
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:32
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:32
- Albino Full Red Ve Filkulak Redtail, C. Sterbai nikon_ 10:32
- Red Tiger Lotus nikon_ 10:32
- Led Driver 36-48w ilh4n 10:23
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 10:23
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 10:23
- Set Akvaryum Ve Malzeme propecia 10:14
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 10:13
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 10:13
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 10:01
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 10:01
- Ultra Clear Akvaryum,panda Ribbon Lepistes yamansengonca 09:53
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 09:48
- Spotted Angelfish Hiko 09:48
- Black Venezuela Corydoras Hiko 09:48
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:40
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 09:36
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:06
- Elongatus Mpanga Yavru yakaryus 08:33
- L397 Yavru, Panamense Yavru rebelde 08:26
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 07:52
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 07:52
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 07:37
- Mikro Kurt wallece 06:56
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:31
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:31
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:31
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:31
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:31
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 01:08
- Jebo Uv H9 asimsek73 00:41
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.