ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
harun reşit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 12:50
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
harun resit
Doğum Tarihi:
28 Ocak 1995
İl:
Karaman
Meslek:
-
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
İlk Defa Bitkili Akvaryum Kuruyorum
Herkese 3. aydan selamlar
Akvaryumları kurmamın üçüncü ayını tamamlamasıyla yeni bir durum güncellemesi yapmak istiyorum.
Öncelikle bu ay hiç su değişimi yapılmadı. Sadece buharlaşan yaklaşık yüzde 5 oranında su eklendi.
Puslanma sorunum, su değişimi yapmamama rağmen tamamen ortadan kalktı.
Üçücü ay itibariyle hiçbir gübre eklenmemesine rağmen bitkilerdeki çürümeler yüzde 95 oranında durdu. Kalan yüzde 5'lik kısmın ise doğal süreç olduğunu varsayıyorum.
Bitkilerde hızlı bir boy artışı oldu. Özellikle Limnophila Sessiliflora'lar su yüzeyine ulaştı ve bir kısmı yaklaşık 70 cm civarına geldi.
Bu ay da canlı kaybı yaşanmadı. Endlerler durmadan ürediği ve yavrular saklanma alanı bulabildiği için sayıları arttı. Ayrıca bir ember tetranın yumurtladığını düşünüyorum.
Şimdilik Walstad tankları kendilerini çeviriyor gibi görünüyor. Önümüzdeki aylarda yeni güncellemeler yapacağım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/070720262145441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/070720262145541.jpg[/IMG]
Herkese 3. aydan selamlar
Akvaryumları kurmamın üçüncü ayını tamamlamasıyla yeni bir durum güncellemesi yapmak istiyorum.
Öncelikle bu ay hiç su değişimi yapılmadı. Sadece buharlaşan yaklaşık yüzde 5 oranında su eklendi.
Puslanma sorunum, su değişimi yapmamama rağmen tamamen ortadan kalktı.
Üçücü ay itibariyle hiçbir gübre eklenmemesine rağmen bitkilerdeki çürümeler yüzde 95 oranında durdu. Kalan yüzde 5'lik kısmın ise doğal süreç olduğunu varsayıyorum.
Bitkilerde hızlı bir boy artışı oldu. Özellikle Limnophila Sessiliflora'lar su yüzeyine ulaştı ve bir kısmı yaklaşık 70 cm civarına geldi.
Bu ay da canlı kaybı yaşanmadı. Endlerler durmadan ürediği ve yavrular saklanma alanı bulabildiği için sayıları arttı. Ayrıca bir ember tetranın yumurtladığını düşünüyorum.
Şimdilik Walstad tankları kendilerini çeviriyor gibi görünüyor. Önümüzdeki aylarda yeni güncellemeler yapacağım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/070720262145441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/070720262145541.jpg[/IMG]
60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci
Benim Walstad tankımda ember tetralar ve karidesler uyum içinde yaşıyor. Her ne kadar karideslerin birçoğu dişi bettalar tarafından avlansa da kalan karideslerle ember tetraların birbirleriyle etkileşime girdiklerini hiç görmedim. Ayrıca tankta nematod denilen beyaz kurtçuklara da izin vermiyorlar. Ancak karides yavruları konusunda çok emin olamıyorum büyük ihtimalle avlayacaklardır.
Benim Walstad tankımda ember tetralar ve karidesler uyum içinde yaşıyor. Her ne kadar karideslerin birçoğu dişi bettalar tarafından avlansa da kalan karideslerle ember tetraların birbirleriyle etkileşime girdiklerini hiç görmedim. Ayrıca tankta nematod denilen beyaz kurtçuklara da izin vermiyorlar. Ancak karides yavruları konusunda çok emin olamıyorum büyük ihtimalle avlayacaklardır.
[QUOTE=NightWist]
Walstad yapacağım diye kendinizi bu kadar yormaya gerek yok bence. Yerinizde olsam dışarıdan NPK girişi yapardım. Sonuçta her toprağın besin değeri bir değil. Aynı orman içinde bile değişiyor besin değerleri. [/QUOTE]
Açıkçası hobiye dönme sebeplerimden biri de Walstad yönteminin işe yarayıp yaramadığını kendim gözlemlemek. O yüzden şimdilik bu konuda ısrarcıyım. Zaten çürüme olayı da bitti sayılır. İleride tank kendi kendini çeviremez hale gelirse tabii ki dışarıdan takviye yaparım.
[QUOTE=NightWist]
Walstad yapacağım diye kendinizi bu kadar yormaya gerek yok bence. Yerinizde olsam dışarıdan NPK girişi yapardım. Sonuçta her toprağın besin değeri bir değil. Aynı orman içinde bile değişiyor besin değerleri. [/QUOTE]
Açıkçası hobiye dönme sebeplerimden biri de Walstad yönteminin işe yarayıp yaramadığını kendim gözlemlemek. O yüzden şimdilik bu konuda ısrarcıyım. Zaten çürüme olayı da bitti sayılır. İleride tank kendi kendini çeviremez hale gelirse tabii ki dışarıdan takviye yaparım.
Açıkçası ne olduklarını hala çözemedim. Biraz daha artarlarsa küçük bir dip çekimiyle sayılarının azaltmayı düşünüyorum.
Çürüme konusunda, dediğiniz gibi potasyum eksikliğinden şüpheleniyorum ancak tankları Walstad yöntemiyle kurduğum için dışarıdan destek vermek istemiyorum. Zaten şu anda çürüme problemi neredeyse bitti diyebilirim. Ayrıca bitkilerin büyüme hızları da iyi durumda.
En son suyun puslanması problemi vardı. Su değişimi yapmamama rağmen o da büyük oranda düzeldi. Şimdilik tankı zamana bırakıyorum.[EDIT]harun reşit,2026-06-20 22:52:06[/EDIT]
Açıkçası ne olduklarını hala çözemedim. Biraz daha artarlarsa küçük bir dip çekimiyle sayılarının azaltmayı düşünüyorum.
Çürüme konusunda, dediğiniz gibi potasyum eksikliğinden şüpheleniyorum ancak tankları Walstad yöntemiyle kurduğum için dışarıdan destek vermek istemiyorum. Zaten şu anda çürüme problemi neredeyse bitti diyebilirim. Ayrıca bitkilerin büyüme hızları da iyi durumda.
En son suyun puslanması problemi vardı. Su değişimi yapmamama rağmen o da büyük oranda düzeldi. Şimdilik tankı zamana bırakıyorum.[EDIT]harun reşit,2026-06-20 22:52:06[/EDIT]
Herkese tekrar merhaba.
Yeni konu kalabalığı olmaması için buradan sormak istedim.
Bu beyaz, ipliksi şeyler nedir?
Canlı olduklarını düşünmüyorum çünkü herhangi bir hareket göstermiyorlar. Ayrıca tabana kök salma gibi bir durumları da yok.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/190620262132161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/190620262132191.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/190620262137151.jpg[/IMG][EDIT]harun reşit,2026-06-19 21:37:28[/EDIT]
Herkese tekrar merhaba.
Yeni konu kalabalığı olmaması için buradan sormak istedim.
Bu beyaz, ipliksi şeyler nedir?
Canlı olduklarını düşünmüyorum çünkü herhangi bir hareket göstermiyorlar. Ayrıca tabana kök salma gibi bir durumları da yok.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/190620262132161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/190620262132191.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/190620262137151.jpg[/IMG][EDIT]harun reşit,2026-06-19 21:37:28[/EDIT]
Herkese tekrar merhaba.
Akvaryumları kurmamın ikinci ayını tamamlamasıyla birlikte geniş bir durum güncellemesi yapmak istiyorum.
Öncelikle tankların ilk kurulum ve şu anki halini paylaşalım.
Bitkilerin ekilmesinden 4 gün sonra, yani 10 Nisan tarihli görüntü:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/060620262205011.jpg[/IMG]
Tankların güncel hâli:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/060620262206431.jpg[/IMG]
Öncelikle akvaryumlara alt katman olarak orman arazisinden alıp elediğim toprağı yaklaşık 4 cm olacak şekilde serdim. Üst katmana da yaklaşık 4 cm siyah bazalt kullandım.
Ardından akvaryumları tamamen doldurup %90 oranında boşalttım.
Hemen ardından @syerli'nin konusundan destek alarak seçtiğim Çınar, Wendtii Green, Ludwigia Repens Rubin, Rotala Rotundifolia Reddish Vietnam, Zeytin, Wendtii Brown, Limnophila Sessiliflora ve Monte Carlo'nun dikimini gerçekleştirdim. (Bu bitkilere 1 ay sonra Hygrophila Salicifolia da eklendi.) Su üstü bitkisi olarak su mercimeği ve frogbit kullandım.
Şimdi gelelim sürece.
Ekimlerin ardından bu zamana kadar geçen sürede düzensiz aralıklarla 7-8 sefer, her defasında yaklaşık %20 oranında su değişimi yaptım.
Bu süreçte ilk 15 gün güzel geçerken, 1. ayın sonuna doğru bitkilerin yaprakların ciddi çürümeler ve dökümleri oldu. Gövdeden çürüyen bitkiler kesilip tekrar dikildi.
Yaklaşık 45. günden sonra bitkiler hızlı bir toparlanmaya girdi, yeni sürgünler verdiler, yapraklar açtılar ve boylandılar.
Tanklarda yetiştiremediğim tek bitki Çınar oldu. 20 kökten sadece 2-3 tanesi yaşadı. Çınarları saymazsak, tamamen çürüme kaynaklı bitki kaybımın yüzde %10 larda kaldığını söyleyebilirim.
Monte Carlo ise ne azaldı ne de çoğaldı denilebilir.
Geçen bu 2 aylık sürede tanklara hiçbir gübre eklenmedi ve ışık ortalama 8 saat açık kaldı. Daha önce bitkili tank kurmadığım için bitkilerin gelişimi hakkında yorum yapamasamda en azından hayatta olmalarından mutluyum. Ayrıca tanklarda ilk gün hariç ısıtıcı ve herhangi bir filtre kullanılmadı.
Canlılar
Büyük tanka 25. günde ramshorn salyangozları ve 20 kiraz karides, 35. günde 9 ember tetra, 45. günde ise 15 endler ve 2 dişi betta ekledim.
Küçük tankların her birine 25. günde ramshorn salyangozları ve 6 kiraz karides, 45. günde ise bir Betta mahachaiensis ve bir Betta imbellis erkeği ekledim.
Bu süreçte su kaynaklı hiçbir canlı kaybı yaşamadım; ancak maalesef bütün tanklarda karidesler boyutlarına bakılmaksızın bettalar tarafından avlandı.
Canlılar noktasında yaşadığım tek sorun, Betta mahachaiensis tankına koyduğum 3 ramshorn'un yüzlerce yavru yapması oldu. Mahachaiensis kuru yemi bir türlü yemeyince fazla yemleme yaptım ve bu durum ramshornlara yaradı. Yetişkin salyangozları tanktan çıkardım ancak tankta tahminimce 200'den fazla ramshorn yavrusu ve bunlara ilave yüzlerce yumurta var.
Benim için en büyük sürpriz ise Mahachaiensis'in kuru yem yemek yerine çok küçük boyuttaki salyangoz yavruları yemesi oldu. Kuru yem yememesine rağmen formunu korumasından anlamalıydım. Bir sağlık sorunu yaşamadan kendi evindeki salyangoz sorununu çözeceğini umuyorum.
Ramshornlar dışında büyük tankın suyunda puslanma sorunu yaşıyorum ancak doğal sürece müdahale etmek istemediğim için büyük bir su değişimi yapmayı da düşünmüyorum.
Öneri, tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.[EDIT]harun reşit,2026-06-06 23:30:20[/EDIT]
Herkese tekrar merhaba.
Akvaryumları kurmamın ikinci ayını tamamlamasıyla birlikte geniş bir durum güncellemesi yapmak istiyorum.
Öncelikle tankların ilk kurulum ve şu anki halini paylaşalım.
Bitkilerin ekilmesinden 4 gün sonra, yani 10 Nisan tarihli görüntü:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/060620262205011.jpg[/IMG]
Tankların güncel hâli:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114759/060620262206431.jpg[/IMG]
Öncelikle akvaryumlara alt katman olarak orman arazisinden alıp elediğim toprağı yaklaşık 4 cm olacak şekilde serdim. Üst katmana da yaklaşık 4 cm siyah bazalt kullandım.
Ardından akvaryumları tamamen doldurup %90 oranında boşalttım.
Hemen ardından @syerli'nin konusundan destek alarak seçtiğim Çınar, Wendtii Green, Ludwigia Repens Rubin, Rotala Rotundifolia Reddish Vietnam, Zeytin, Wendtii Brown, Limnophila Sessiliflora ve Monte Carlo'nun dikimini gerçekleştirdim. (Bu bitkilere 1 ay sonra Hygrophila Salicifolia da eklendi.) Su üstü bitkisi olarak su mercimeği ve frogbit kullandım.
Şimdi gelelim sürece.
Ekimlerin ardından bu zamana kadar geçen sürede düzensiz aralıklarla 7-8 sefer, her defasında yaklaşık %20 oranında su değişimi yaptım.
Bu süreçte ilk 15 gün güzel geçerken, 1. ayın sonuna doğru bitkilerin yaprakların ciddi çürümeler ve dökümleri oldu. Gövdeden çürüyen bitkiler kesilip tekrar dikildi.
Yaklaşık 45. günden sonra bitkiler hızlı bir toparlanmaya girdi, yeni sürgünler verdiler, yapraklar açtılar ve boylandılar.
Tanklarda yetiştiremediğim tek bitki Çınar oldu. 20 kökten sadece 2-3 tanesi yaşadı. Çınarları saymazsak, tamamen çürüme kaynaklı bitki kaybımın yüzde %10 larda kaldığını söyleyebilirim.
Monte Carlo ise ne azaldı ne de çoğaldı denilebilir.
Geçen bu 2 aylık sürede tanklara hiçbir gübre eklenmedi ve ışık ortalama 8 saat açık kaldı. Daha önce bitkili tank kurmadığım için bitkilerin gelişimi hakkında yorum yapamasamda en azından hayatta olmalarından mutluyum. Ayrıca tanklarda ilk gün hariç ısıtıcı ve herhangi bir filtre kullanılmadı.
Canlılar
Büyük tanka 25. günde ramshorn salyangozları ve 20 kiraz karides, 35. günde 9 ember tetra, 45. günde ise 15 endler ve 2 dişi betta ekledim.
Küçük tankların her birine 25. günde ramshorn salyangozları ve 6 kiraz karides, 45. günde ise bir Betta mahachaiensis ve bir Betta imbellis erkeği ekledim.
Bu süreçte su kaynaklı hiçbir canlı kaybı yaşamadım; ancak maalesef bütün tanklarda karidesler boyutlarına bakılmaksızın bettalar tarafından avlandı.
Canlılar noktasında yaşadığım tek sorun, Betta mahachaiensis tankına koyduğum 3 ramshorn'un yüzlerce yavru yapması oldu. Mahachaiensis kuru yemi bir türlü yemeyince fazla yemleme yaptım ve bu durum ramshornlara yaradı. Yetişkin salyangozları tanktan çıkardım ancak tankta tahminimce 200'den fazla ramshorn yavrusu ve bunlara ilave yüzlerce yumurta var.
Benim için en büyük sürpriz ise Mahachaiensis'in kuru yem yemek yerine çok küçük boyuttaki salyangoz yavruları yemesi oldu. Kuru yem yememesine rağmen formunu korumasından anlamalıydım. Bir sağlık sorunu yaşamadan kendi evindeki salyangoz sorununu çözeceğini umuyorum.
Ramshornlar dışında büyük tankın suyunda puslanma sorunu yaşıyorum ancak doğal sürece müdahale etmek istemediğim için büyük bir su değişimi yapmayı da düşünmüyorum.
Öneri, tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.[EDIT]harun reşit,2026-06-06 23:30:20[/EDIT]
Kum Tercihi
[QUOTE=Att19]Bu kumun türü ne olarak geçiyor?
Ayrica alta lav kırığı üstüne bu kum olarak mı yapayım?
Kumlari kaç cm yükseklik olacak şekilde yapayım?
Bu kumu alırsam co2 gübre gibi ihtiyaçlarım olur mu?
Bitkiler basit usul olsun ıstiyorum. Ayrıca hagen kum markanın adıymış şuanda hagen olarak satılan kumlarin çoğu salınım yapan kumlarmiş diye okudum. Sipariş vermiştim iptal ettim.[/QUOTE]
10 gün walstad yöntemiyle akvaryum kurdum. Üst katman kumu için Trendyoldan siyah bazalt kum aldım. Herhangi bir salınım yapmadı ve bitkilerin durumu şimdilik iyi. Kum 1-2mm arası olduğu için dikim işlemide kolay oldu. Hagen kuma göre rengi daha mat ama bence fiyat farkına değmez.
[QUOTE=Att19]Bu kumun türü ne olarak geçiyor?
Ayrica alta lav kırığı üstüne bu kum olarak mı yapayım?
Kumlari kaç cm yükseklik olacak şekilde yapayım?
Bu kumu alırsam co2 gübre gibi ihtiyaçlarım olur mu?
Bitkiler basit usul olsun ıstiyorum. Ayrıca hagen kum markanın adıymış şuanda hagen olarak satılan kumlarin çoğu salınım yapan kumlarmiş diye okudum. Sipariş vermiştim iptal ettim.[/QUOTE]
10 gün walstad yöntemiyle akvaryum kurdum. Üst katman kumu için Trendyoldan siyah bazalt kum aldım. Herhangi bir salınım yapmadı ve bitkilerin durumu şimdilik iyi. Kum 1-2mm arası olduğu için dikim işlemide kolay oldu. Hagen kuma göre rengi daha mat ama bence fiyat farkına değmez.
Çok teşekkür ediyorum hocam. Ben çok çeşit yapmayacağım 3-4 tür yeterli. Tek eksiğim bitkiler kaldı. Önümüzdeki hafta kurulumu gerçekleştirip güncellemeleri paylaşırım.
Çok teşekkür ediyorum hocam. Ben çok çeşit yapmayacağım 3-4 tür yeterli. Tek eksiğim bitkiler kaldı. Önümüzdeki hafta kurulumu gerçekleştirip güncellemeleri paylaşırım.
Teşekkürler hocam. Aydınlatma kısmını biraz daha araştırayım o zaman. Son olarak bitkileri nerden temin ettiniz ? Yaşadığım şehirde bitki satan yer yok mecbur internetten alacağım.
Teşekkürler hocam. Aydınlatma kısmını biraz daha araştırayım o zaman. Son olarak bitkileri nerden temin ettiniz ? Yaşadığım şehirde bitki satan yer yok mecbur internetten alacağım.
[QUOTE=syerli]Yaklaşık 7 haftalık walstad kurulumum var. Birilerine belki faydası olur ümidiyle açtığım ve sürekli güncellediğim bir konu var, onu incelerseniz belki fikir verebilir.
https://www.akvaryum.com/Forum/60x40x40_walstad_akvaryum_ve_kurulum_sureci_k1014924.asp
Monte Carlo sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Aslında benim de hoşuma giden bir bitki ama anladığım kadarıyla walstad veya lowtech için pek uygun olmadığını düşündüm.
Kurulumu yapmadan önce aylarca bitki araştırması yaptım. Canlı bitki satan siteleri tek tek inceledim. Aynı bitkileri forumdan veya başka kaynaklardan araştırdım, yetiştirenlerin deneyimlerini okumaya çalıştım. Defalarca liste oluşturdum, değiştirdim. Bu kadar uğraş sonrası inşallah güzel olur.
Benim tavsiyem planlamayı çok iyi yapmanız yönünde olur, çünkü walstad kurulumunda değişiklik yapmak ya mümkün değil ya da büyük sorunlar çıkarabilir diye düşünmek lazım. [/QUOTE]
Öncelikle teşekkür ederim.
Akvaryumda çimen görüntüsü çocukluktan beri hayalim olduğu için deneyeceğim, olmazsa sağlık olsun.
Kendi konunuzda paylaştığınız bitkiler de işimi çok kolaylaştıracak, onların arasından beğendiklerimi seçmeyi düşünüyorum[:iyi:]
Taban içinde bende sizin gibi ormanlık bölgeden aldığım toprak ve siyah bazalt kullanacağım.
Merak ettiğim aydınlatma kaç lümen kullanıyorusunuz. Tank ebatlarımız yakın ve derinliğimiz aynı, benzer bir ışıklandırma işime yarayacaktır.
[QUOTE=syerli]Yaklaşık 7 haftalık walstad kurulumum var. Birilerine belki faydası olur ümidiyle açtığım ve sürekli güncellediğim bir konu var, onu incelerseniz belki fikir verebilir.
https://www.akvaryum.com/Forum/60x40x40_walstad_akvaryum_ve_kurulum_sureci_k1014924.asp
Monte Carlo sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Aslında benim de hoşuma giden bir bitki ama anladığım kadarıyla walstad veya lowtech için pek uygun olmadığını düşündüm.
Kurulumu yapmadan önce aylarca bitki araştırması yaptım. Canlı bitki satan siteleri tek tek inceledim. Aynı bitkileri forumdan veya başka kaynaklardan araştırdım, yetiştirenlerin deneyimlerini okumaya çalıştım. Defalarca liste oluşturdum, değiştirdim. Bu kadar uğraş sonrası inşallah güzel olur.
Benim tavsiyem planlamayı çok iyi yapmanız yönünde olur, çünkü walstad kurulumunda değişiklik yapmak ya mümkün değil ya da büyük sorunlar çıkarabilir diye düşünmek lazım. [/QUOTE]
Öncelikle teşekkür ederim.
Akvaryumda çimen görüntüsü çocukluktan beri hayalim olduğu için deneyeceğim, olmazsa sağlık olsun.
Kendi konunuzda paylaştığınız bitkiler de işimi çok kolaylaştıracak, onların arasından beğendiklerimi seçmeyi düşünüyorum[:iyi:]
Taban içinde bende sizin gibi ormanlık bölgeden aldığım toprak ve siyah bazalt kullanacağım.
Merak ettiğim aydınlatma kaç lümen kullanıyorusunuz. Tank ebatlarımız yakın ve derinliğimiz aynı, benzer bir ışıklandırma işime yarayacaktır.
SON MESAJLAR
- Ph, Nitrit Ve Nitrat Sıvı Fazlı Testler Ozmoziz, 15:46
Malzemeler ve Yemler Forumu - Pegasuslara Nasıl Daha İyi Bakarım TuRKeR, 15:30
Yeni Üye Forumu - İmparator Ciklet Yavrularını Boylandırma Kınayu, 15:12
Yeni Üye Forumu - Su Düzenleyici Bozulma Akvaryumcu_Doru, 14:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Afrikada Sıtma Kontrolü İçin Araştırılan Cikletler Orhan76, 13:13
Makaleler ve Tercümeler - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 08:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mersin'de Turgut Akvaryum İle Yaşadığım Sorun BassBoost, 08:32
Şikayet Var! - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 08:15
Akvaryum Dünyasından Haberler - Tam Ne Hastalıgı Oldugunu Anlayamadım mahsun315, 03:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Yüzgeç Erimesi Urar, 02:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Tür Hakkında Önerilerinizi Bekliyorum Hidro Dinamik, 23:38
Yeni Üye Forumu - 500 Litre İçimde Kaldı Bitecek Bu Sevda frtdmr23, 23:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 23:23
Akvaryum Tanıtımı - Petzoo Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 20:28
Akvaryum Dünyasından Haberler - Cüce Vatoz Cyber_Scout, 20:17
Yeni Üye Forumu - High-tech Bitkili Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Giftsy, 19:46
Akvaryum Tanıtımı - Bu Vatozun Türü Nedir Altınbalığı, 19:37
Yeni Üye Forumu - Tür Önerisi yderinn, 17:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Giftsy, 17:41
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Killifish Serüvenim Rafayel, 16:06
Yeni Üye Forumu - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 15:48
Kedi Balıkları Tanıtımı - 5tllik Çekvalf Yüzünden Salonu Su Bastı Cyber_Scout, 15:33
Yeni Üye Forumu - Karma Amerikan Ciklet Son Karar egoktas, 14:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İstanbul Özel Ölçü Akvaryum ternapi, 12:57
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Riparyum | Günce ArifhbsAquatics, 11:00
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyu MCY4, 00:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistesler | Bu İç Parazit Mi? keddycik, 00:13
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 23:33
Akvaryum Tanıtımı - 22lt Karides pianoƒish, 23:31
Akvaryum Tanıtımı - Palyaço Balığı Nereden Bulunur Tortuga7, 21:53
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası Neothauma, 14:09
Güney Amerikan Cichlidleri - Elma Salyangozu Yasıyormu Cyber_Scout, 14:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Pamuksu bursa98, 02:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Odunun Cinsi Nedir? Akvaryuma Konur Mu? uguraltnsy, 00:21
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Strafor Gizleme Yöntemleri Kınayu, 00:01
Yeni Üye Forumu - Ankara'da Canlı Doğuran Üretimhanesi Açılırmı? Urar, 23:53
Yeni Üye Forumu - Kuyruk Erimesi Urar, 23:44
Labirentliler - Siyah Renkte Malawi Frkn, 23:25
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 22:57
Akvaryum Tanıtımı - Low-tech Akvaryum İçin Zemin Bitkisi Sfenks111, 21:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? Urar, 19:48
Yeni Üye Forumu - L144 Köşede Ve Yukarda Durma akvarist10UR, 18:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Geophagus Red Head Üreme Süreci Vlog BLGHN, 16:05
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Ressam Midyesi (unio Pictorum) Nereden Bulurum? Gorge, 15:25
Yeni Üye Forumu - Yeni Bitkili Akvaryumum Eminsalih, 15:05
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Hobime Geri Döndüm Öneriler Enes2611, 15:03
Yeni Üye Forumu - Yıllar Sonra Tekrar - Tavsiyelere Açığım aquaticathearmi, 12:22
Yeni Üye Forumu - Yem Markası Kurmak ugurfb98, 11:53
Akvaryum Dünyasından Haberler - Apistogramma Hongsloi Çiftim Ve Yavruları aquaticathearmi, 11:33
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Kırmızı Burunlu Tetra Hastalık Roff, 23:28
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim, Tetra, Atman Hava Motorları Esakvarist 15:43
- Chindongo Saulosi Yavrusu Esakvarist 15:43
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 15:41
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 15:41
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 15:41
- Super Red Arowana.. Aqualandakvaryum 15:38
- Farklı Türlerle Birlikte Cichlid Türleri Aqualandakvaryum 15:38
- Neolamprologus Leleupi Rüzgar eser 15:27
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:24
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:24
- Kendi Üretimim Karides Türleri, Salyangoz Türleri AquaShirmp 15:20
- Hobiciden Üretim Sağlıklı Temiz Bitkiler, Mosslar AquaShirmp 15:20
- Hobiciden Üretim Mikro Kurt Canlı Yem Kültürleri AquaShirmp 15:20
- Hobiciden Üretim Sağlıklı Su Piresi Kültürü AquaShirmp 15:20
- Hb.white Lepistes jaloreef 14:35
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 14:33
- California Black Worm ( Aranıyor) Lotus88 14:33
- Satılık Endler Varyeteleri.. Lotus88 14:33
- 13 Adet Shortfin L144 Yavru Ve 2 Ramirezi Canerkartal 14:13
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 14:12
- Su Üstü Bitki Set+su Piresi+yeşil Su ternapi 13:22
- Corydoras Gold Laser Corydoras.gram 13:21
- Corydoras Melini Corydoras.gram 13:21
- Cyp. Microlepidotus Kiriza Yavru Hiko 13:16
- Moscow Dark Blue Lepistes emre12ozkan 13:02
- Rotala Blood Red -hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 13:02
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 12:58
- Rasbora Arıyorum Miller 12:58
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 12:55
- Gold Tül Ramirezi Çiftler Thunderbird 12:50
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 12:42
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 12:29
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:18
- Lda16 Longfin Yavruları _rammstein_ 12:11
- Acil Satılık Ekipmanlar ahmet22 11:54
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 11:49
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 11:47
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 11:47
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 11:31
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:31
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:31
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:31
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 11:31
- Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 11:12
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 10:52
- Sarı Ateş Neon Damızlık Altı 1-1,5cm BettaFishHobim 10:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 10:42
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 10:42
- 🐬˚˖𓍢✨໋ 🐋✧˚koleksiyonluk Bitkiler˚˖🐬˚✨໋ 🐋✧˚.🐟 hasancn 10:20
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 10:20
KULLANICILAR
- 102 Online Kullanıcı, 55 Üye
Online Kullanıcılar
scorpion26,
aquaticathearmi,
smithiseek,
Rafayel,
Frkn,
Orhan76,
Ehtiyar,
ootkn,
fikret43,
ErenYildiz,
Lotus88,
Hsrt,
altum123,
ttolgaa,
Tatar10,
Ozzgur,
Neothauma,
Mehmetclk45,
Akvaryumcu_Doru,
Moris,
ahmetfiratozkaya,
EKAR,
ssener,
ciways,
123akvarist123,
mendos06,
murat efe,
Akvaryumdünyası,
biacar,
speed944,
AMANOGARDEN,
ibmsony,
zgrcskn,
KahramanTaban,
Kınayu,
Koksal Gurkan,
Ozanylmz,
Ygghjh,
bawyerank,
osmandbnl,
littlemerman,
lapsekilibigsmok,
mostbet_zmEr,
BassBoost,
riderfish,
Hknçkl,
yusuf91,
dınay,
evcilcanliyem,
Quaan,
reprise,
SinanBulut,
ercane,
Corydoras.gram,
Me0,
linest,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.