ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Anselmo458
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
57
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 24 Dakika önce
Toplam Mesaj:
74 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
66 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre
[QUOTE=Jotunheim]Öyle anlatıldığı gibi malzeme kalitesi Premium bir kalitede değil ama işlevselliği açısından birçok filtreden daha iyi denebilir. 1500 modelinde 6 sepet var tek haznenin içerisine 6sı birden takılabiliyor ve bu şekilde kullanılabiliyor haznelerin içerisinde aktif karbon var. Yukarıdaki su ayarlama düğmesi çok fonksiyonel değil hassas ayar vermeniz lazım. Öyle anlatıldığı kadar da sessiz bir cihaz değil, yani kısacası şahane bir cihaz değil ehveni şer diyelim. Ultra kalite bir model arıyorsanız işinize yaramaz.[/QUOTE]

zaten biz de markanın elçisi değiliz hocam yıllardan beri çeşitli şelale filtreleri deneyip optimum işimize yarayanını arıyoruz. [U]Ultra kalite bir model[/U] arayışı içinde olan hobici şelale filtre bakmaz diye düşünüyorum zaten. Keyifli hobiler
Ucuz Armatür Önerisi
[QUOTE=tsp7]Ben akvaryumuma wolfmar aldım piyasanın en fiyat performans ürünü bence. link yazıyorum aşağı ordan bakın bence.

https://www.lambadukkani.com/kategori/akvaryum-aydinlatma[/QUOTE]

Tanktan fotoğraf atar mısınız ? Ben de birkaç kez bu armatürü duydum ama hiç tankta duruşunu görmedim
Akvaryuma Sonradan Taban Kumu Eklenir Mi?
İyi günler, yapılmaması daha çok önerilir biraz riskli bir durum özellikle aktif toprak eklemek. Tank kaç aylık içindeki canlılar neler biraz daha bilgi verirseniz konuya daha özverili yaklaşılabilir. İçindeki canlıları geçici olarak başka yere alma imkanınız var mı ?
Bitkili Akvaryum
[QUOTE=bursa1625]Java Moss Yavrular içinde saklanma alanı oluşturur hem güzel bir atmosfer sergiler akvaryumda 👍
[/QUOTE]

Evet size katılıyorum kesinlikle bitkiler hem yavru balıklar için saklanma alanı , hem doğala özdeş bir görüntü hem de suyun filtrasyonu ve değerlerim korunması açısından çok kıymetliler faydaları saymakla bitmez.

https://www.akvaryum.com/Forum/bakimi_kolay_bitki_klavuzu_k743814.asp

Burdaki başlığı incelerseniz kafanızda biraz daha oturacaktır. Ayrıca bu türlerin neredeyse tamamı şehrinizdeki akvaryumcularda bulunabilir kolay türlerdir. Keyifli hobiler
Hazır Sistemli Akvaryum Alınır Mı
[QUOTE=Betasevdalisi]Tamamdır o zaman yanı balık değilde elma salyangozu koyabilirmiyim forumda okudum da biraz koyulmasında sıkıntı yok diyorlar [/QUOTE]

Betta bölgeci olduğundan bazen salyangozların kabuğunu dişleyebilir bazı türleri öldürebilir, fakat elma salyangoz ve nerite gibi türlerin kabuğu baya serttir. Onlara bir şey yapamaz uyum içinde yaşarlar[:iyi:]
Hazır Sistemli Akvaryum Alınır Mı
[QUOTE=Betasevdalisi] Tamamdır yardımcı olduğunuz için teşekkür ederin iyi akşamlar dilerim

Biliyorum çok şey soruyorum ama bi değişiklik oldu 50lt bir akvaryum elime geçti beta için uygunmudur ve içine betayla birlikte yaşayabilecek başka balıklarda koyabilir miyim[/QUOTE]

Evet gayette betta için uygundur, şöyle ki minimum hacimi aştıktan sonra 500 litrede bile bakabilirsiniz keyfinize kalmış. Bettalar agresif balıklar olduğu için genellikle tek bakılması önerilir. Karma tanklarda bakan hobiciler kesinlikle vardır. Bazıları kavgalar olduğunu söyler, bazılarıysa sorun çıkmadığını söyler. Ben karma tankta betta denemedim hiç. Fakat eninde sonunda sürtüşmeler olacaktır
Bitkili Akvaryum
[QUOTE=bursa1625][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187698/240520251437061.jpg[/IMG]

Arkadaşlar bu şekilde bitkili bir akvaryum başlangıcı yaptım. İçerisinde 4 dişi 1 erkek Half Black lespistes koydum. Eklemem gereken veyahut çıkarmam gereken şeyler hakkında fikir alışverişi yapalım. Özellikle Yavrular için bitki önerisi bekliyorum.
[K]Birde su altı florasan lambam içerisinde nem yapmış sanırım içinde su var herhangi bir problem sıkıntı yaşatır mı ne yapmam gerekiyor[/K] . ( Haydi istişare edelim. ) [/QUOTE]

Tahminim, ısı farkı olduğu için buğu yapmıştır. Fakat takip etmenizin faydası olacaktır. Güven esas, kontrol şarttır. Keyifli hobiler
Adi Salyangoz Çoğaltma
[QUOTE=Tortuga4]Merhaba herkese iyi forumlar balığıma canlı yem için adi salyangoz üretmeye çalışmaktayım fakat 2 litrelik fanusta bu çok yavaş işliyor, ana tankımda ise balığım salyangozları bulup hepsini tüketiyor (20 adet adi salyangozu gece yarısı ışıklar kapalıyken bile bırakmayı denedim) adi salyangoz ürettiğim fanusu ve ana tankımın görselini buraya ekleyeceğim adi salyangozların seri bir şekilde çoğalmasıniçin tavsiyeleriniz bekliyorum.[/QUOTE]

Fazlaca yemleme ile çoğalacaklardır. Özellikle spirulina içerikli yeminiz varsa. Zaafları ve ana besin kaynakları yosun en nihayetinde. Puffer çok güzel görünüyor bu arada, keyifli hobiler
Vatozlarımın Türü Nedir?
[QUOTE=demg]Herkese öncelikle iyi akşamlar 👋🏻Vatozlarımın türleri nedir? Bilgisi olan hobidaşlarımın yardımlarını bekliyorum🙏🏻Şimdiden teşekkürler 🙏🏻
[/QUOTE]

LDA16 pleco. Keyifli hobiler
Su Rengi Tomurcuklanma
[QUOTE=Karayiğit]
Altındaki dolabı değiştireceğim dolabı değiştirdikten sonra koymayı düşünüyordum tam dolu olmamasının zararı varmıdır [/QUOTE]

Hocam pek tabii ki vardır. Green terror zaten çok fazla hacim isteyen bir balıktır. Hadi sizinkiler şuan için küçük ama tankı maksimum seviyede doldurmalısınız. Ayrıca naçizane tavsiye bakteri kültürünüzün oturması için de bir an evvel haricen bakteri kültürü eklemelisiniz, aksi durumda balıklar kendi bünyelerinden suya saldıkları amonyaktan zehirlenebilirler. Ve korkarım bu zehirlenme süreci başlamış..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.