ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ata326
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
25
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2011 09:31
Son Ziyaret:
19 Kasım 2017 01:19
Toplam Mesaj:
534 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim BAŞARAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygılarımla,

SON 10 MESAJI

Fotoğraflarla ve Sorularla Tüplü CO2 Sistemi

Conta olan bolgelerde biz ozellikle teflon kullanmayi tercih etmiyoruz daha baglantilara yuk olusturmamasi icin. Bircok endustriyel uygulamada da contali sistemlerde ekstradan bir malzeme kullanilmadigini gormek mumkun. 

Baglantilar konusunda, oldukca yanlis bilinen bir konu baglantilarin cok siki yapilmasidir. Baglantilari cok fazla guc uygulayarak sikmak, metal uzerinde mikro catlaklar olusturabilmekte ve bunlar uzun vadede ciddi hasarlara yol acabiliyor. Baglanti islemlerini yaparken baglantilari sikmak dogrudur, fakat cok fazla guc uygulayarak zorlayarak sikmanin sisteminize faydasi degil zarari olacaktir.

Aydin Bey'in tavsiyesindeki gibi regulator ve ince ayar vanasi kapali konumda yavasca tupun ana vanasini acarak sistemi sirayla ayarlamaya baslamaniz dogru olacaktir.
bks veya habaş co2 tüpü ve ısta regülatör

Bazi firmalar, (ne yazikki) fiyat diskriminasyonu yapiyor.

Akvaryum icin ariyorum dediginizde fiyat katlanabiliyor. Hobici arkadaslarimiza nacizane tavsiyem olarak, aradiginizda "yangin sondurme amacli, volanli(vanali) saf karbondioksit tupu temin etmek istiyorum" derseniz normal perakende fiyatlarina erisebilirsiniz.

Avrupa standart olculerinde olan tum tupler, ve regulatorler ayni urun segmentinde iseler birbirlerine uyumludurlar.
Bazi farkli gecme vana tipleri var, ama onlar cogunlukla kucuk boylu tupler icin. Turkiye'de sadece birkac firma o tarz tup vanasi kullaniyor. 

Bunun disinda dolum konusunda Serkan Bey'in dediklerine katiliyorum. Yonetmeliklere uygun olan her turlu tupun dolumu mumkundur, ama yanlis hatirlamiyorsam firmalarin tup dolumunu reddetme secenegi var tupun durumuna gore.

Tropesk Kuruluş 2013 - 2014

Tebrikler, tek kelime ile muhtesem.

Bitki alanina yonelmeyu dusunuyorsaniz, karbondioksit sistemleri ve bilgisayar kontrollu su ve filtrasyon yonetimi hakkinda sorunuz olursa bana yazabilirsiniz. Birakc bitki uretimhanesinin karbondioksit sistemlerinin sponsorlugunu yaptim. Florya Akvaryum'un sistemlerini yapmam icin de teklif gelmisti fakat yogunluktan dolayi ilgilenememistim. 

Tekrar tebrikler, ulkemizde bu hobinin gelisimini gormek gercekten guzel bir duygu...
Alüminyum CO2 tüp dolum sorunu ve kullanım sakıncaları!

6061-T6 alaşım kullanılıyor son 10-15 senede yapılan tüplerin neredeyse hepsinde. 

6531-T6 olanların çoğu kullanımdan kaldırıldı.
ata3262013-07-14 12:24:12
İbrahim Başaran Bitki Akvaryumu - Hobiye Geri Dönüş ( Yeni Kurulum)

Bu karmaşanın içerisinde, katil salyangozlarım ve kiraz karideslerim yavrulamış.. 
10 Günde 6 L Tüp Bitiyor
[QUOTE=Yusuf_06]Tüp ile rügülatör bağlantısını zorlaya zorlaya sıkabilirsiniz ama diğer parçalarda güç gösterisi yapmayın büyük ihtimalle kırılır hatırlatayım istedim :)[/QUOTE]

Basınçlı gaz sistemleri bağlantıları hiçbir zaman zorlayarak sıkılmamalıdır.

Pres ürünler üzerine uygulanan baskıdan dolayı oluşan mikro çatlaklar ileride bu ekipmanların basınçtan dolayı parçalanmalarına sebebiyet verebilmekte.

Uygun sıkılıkta bırakmanız gerekli tüm parçaları.


[QUOTE=Yusuf_06]Selenoidde kaçak olma riski az yalnız dikkat etmek gereken bir husus var pnömatik sistemlerde giriş çıkış yönü vardır .Onlarda yanlışlık olursa kapatma açma ayarlama tam manasıyla gerçekleşmez kaçak olma riski ise sadece arızasal bir sıkıntı olabilir. Selenoid iç çekirdek kısmında yada conta kısımında sıkıntı vardır belkide.[/QUOTE]

İyi markaların solenoidlerinde fabrika çıkışlı ürünlerde sızıntı olma olasılığı yoktur. Ürünlerin hepsi test edildikten sonra fabrikadan çıkarılır. 
UV iç filtre

Yararlı bakteriler öldürür gibisinden bir kanı yanlış, yararlı bakteri kolonilerini filtrelerimizdeki seramik bioball gibi ekipmanların içerisinde barındırıyoruz biz. 

UV filtre sadece akvaryum içerisinde yüzer konumdaki alg ve yosunları öldürür, hastalık tedavisine de faydası olur. Tüm yosunları yok eder diye bir şey yoktur. 


İbrahim Başaran Bitki Akvaryumu - Hobiye Geri Dönüş ( Yeni Kurulum)

Benim tekrar sistemi dağıtmaya başlamam gerekti... Yakın zamanda ilanlarını açacağım tüm parçaların...
Aydınlatma Hesabındaki Yanılgı


Açıkçası, şuan için bunun bilimsellikten indirgenmiş pek bir açıklaması yok. Bunun açıklamasını da yapmak pek mümkün değil. Yakın geçmişte yaptığım akademik araştırmalarda aydınlatma üzerinde çalıştım. 

Watt/litre hesabından çıktığınız anda zaten bilimsel bilgi olmadan hobicilere bir şey anlatmak pek mümkün olmayacaktır. Hem eksik, hem yanıltıcı tanımlar ortaya koymak doğru olmaz.

En basit örneğiyle, ışık spektrumunun renk sıcaklığıyla karıştırılması:
Gro-lux'ler pembe, o zaman kırmızı floresan alayım daha da hızlı fotosentez yapsınlar.
Bunun gerçekteki açıklamasında ise en çok fotosentezin mavi-mor civarlarında olduğudur:



Gro-luxte de kırmızı civarlarında spektrum ağırlığı bulunmasına rağmen, ışık yoğunluğunun düşük tutulması istendiği için daha düşük bir renk sıcaklığı kullanılmıştır. 

Luxmetre ile yaptığım ölçümlerde, Sylvania 15W Aquastar ile Grolux arasında %30 civarı bir ışık yayılım farkı görmüştüm. 

Uzun lafın kısası, high tech için 1 watt / 1 litre, low tech için 0.3 watt / litre civarı uygundur. 
Sizin işinize yarayacak olan bilgi ise, LED'lerin tükettiği güçler değil de, floresan lambalara göre eşlenik değeridir. Çoğu firma bu değeri ambalajının üstüne yazar. Şu kadar lambaya eşittir gibisinden, veya şu kadar wattlık ışık verir diye. Bu da aslında yanlış bir bilgi, ama kabul edilmesi gereken bir yanlış.
ata3262013-05-02 19:51:19
Aydınlatma Hesabındaki Yanılgı
[QUOTE=wetfin]Evet, epey kafa karıştırıcı.

Dikkat ederseniz Kelvin'den bahsederken "renk sıcaklığı" beyaz veya kırmızı diye tarif ediliyor. Buradaki renk sıcaklığı, gözün algıladığı pembe ton veya sarı ton değil. Renk ısısı diye de geçiyor yanılmıyorsam. Görünen renk tonundan farklı bir tarif bu.

Ben de ikisinin i (yani görünen kırmızı ton ile renk sıcaklığı  kırmızı ) arasındaki farkı öyle çok detaylı izah edebilecek kadar teknik bilgiye sahip değilim işin doğrusu. Ancak daha önce dediğim gibi, internette bu konuda oldukça fazla sayıda makale bulunuyor. İlginiz varsa daha fazla bilgi için google araması yaptırarak bu makalelere başvurmanızı tavsiye ederim.
[/QUOTE]

Işık spektrumu, renk sıcaklığı ve ışık yoğunluğu tanımları pek bilinen tanımlar değil. 

Genelleme yapacak olursak, yüksek Kelvin değeri olanlar genelde daha parlak ve beyaza yakın olanlar oluyor. 

Işık spektroskopisine çok dikkat edilmiyor normal floresanlarda, ondan dolayı gro-lux tarzı floresanlar tercih ediyoruz. Bunların renk sıcaklarının düşük olmasının yanı sıra, ışık spektrumunda en verimli fotosentez yapılan aralıklarda ışık veriyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.