ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Bvarisli
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
146
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Kasım 2024 09:14
Toplam Mesaj:
2420 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Barış VARIŞLI
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1982
İl:
Bursa
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Barış VARIŞLI
50*42*50(Y) Nano Resif
45*27*30(Y) Hi-tech Bitkili
35*20*20 Low tech karides
SON 10 MESAJI
4a Konsept Tanıtım
4 farklı konsepti yanyana kurarak çok güzel bir seyir zevki elde etmişsiniz tebrik ederim. Takipte olacağım konunuzu.
4 farklı konsepti yanyana kurarak çok güzel bir seyir zevki elde etmişsiniz tebrik ederim. Takipte olacağım konunuzu.
Bitki Akvaryuma Tavsiyeler, Fikirleriniz Önemli
Merhaba,
Hi-tech konusunda https://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp sayfasını inceleyebilirsiniz. Low tech konusunda bildiğim kadarıyla sabitlenmiş bir konu yok ama forumda aratırsanız pek çok konu çıkacaktır.
Merhaba,
Hi-tech konusunda https://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp sayfasını inceleyebilirsiniz. Low tech konusunda bildiğim kadarıyla sabitlenmiş bir konu yok ama forumda aratırsanız pek çok konu çıkacaktır.
Tetra Akvaryumu Hakkında
Merhaba Osman bey, akvaryum ölçüleriniz biraz büyük olduğundan bitkiler az gözüküyor haliyle. Bir de tavsiye olarak bolca kök ya da kaya eklemesiyle hoş bir dizayn yapıp boş kısımlardaki görselliği arttırabilirsiniz. Mayalı sistem kullandığım zamanlarda 2,5 litrelik kola şişesinin kapağını havya ile hortum bağlantı aparatının geçeceği kadar deler ve hem içten hem dıştan jabon yapıştırıcısı ile iyice yapıştırırdım. Kola kapakları zaten gaz kaçırmayı önlediği için gaz kaçağı problemi yaşamazdım. Mayalı co2 için se birçok tarif var. Maya, şeker karışımına süt eklenen tarifinden kuru ya da yaş maya kullanın diyenlere kadar çok çok tarif var ama en basit haliyle su, şeker ve kuru maya ile de co2 elde edilebiliyor.
Kullandığınız diy sıvı gübreler nedir ve ne kadar kullanıyorsunuz bilmediğim için birşey diyemiyorum ama yosun probleminin genel sebebi onlardır. Özellikle diy gübreler ticarilere oranla daha yoğun formda olduğu için 1-2 ml fazla kullanım bile etki edebilir. Ben seachem' in gübrelerini ve seachem sayfasındaki gübreleme periyotlarını kullanıyorum. Yosun yiyici olarak alabileceğiniz hemen tüm canlılar bir süre sonra işe yaramaz hale geliyor. Ben son dönemde panda garra rufa kullanıyorum. Araştırdığımda hemen her yerde en iyi yosun yiyici o olarak geçiyor. Nerite salyangozların çok bir etkisini görmedim ama sayıca az aldığım için olabilir. Bir de bazen akvaryumdan çıkabiliyorlar.
Salyangoz için çok eskilerde makrakanta balıklarını kullanırdım ama uzun süredir hiçbir akvaryumcuda göremedim. Hem görsellikleri hem hareketlilikleri çok iyi balıklardı. Katil salyangozlarda dediğiniz gibi yiyecek salyangoz kalmadığında maalesef ölebiliyorlar.
Merhaba Osman bey, akvaryum ölçüleriniz biraz büyük olduğundan bitkiler az gözüküyor haliyle. Bir de tavsiye olarak bolca kök ya da kaya eklemesiyle hoş bir dizayn yapıp boş kısımlardaki görselliği arttırabilirsiniz. Mayalı sistem kullandığım zamanlarda 2,5 litrelik kola şişesinin kapağını havya ile hortum bağlantı aparatının geçeceği kadar deler ve hem içten hem dıştan jabon yapıştırıcısı ile iyice yapıştırırdım. Kola kapakları zaten gaz kaçırmayı önlediği için gaz kaçağı problemi yaşamazdım. Mayalı co2 için se birçok tarif var. Maya, şeker karışımına süt eklenen tarifinden kuru ya da yaş maya kullanın diyenlere kadar çok çok tarif var ama en basit haliyle su, şeker ve kuru maya ile de co2 elde edilebiliyor.
Kullandığınız diy sıvı gübreler nedir ve ne kadar kullanıyorsunuz bilmediğim için birşey diyemiyorum ama yosun probleminin genel sebebi onlardır. Özellikle diy gübreler ticarilere oranla daha yoğun formda olduğu için 1-2 ml fazla kullanım bile etki edebilir. Ben seachem' in gübrelerini ve seachem sayfasındaki gübreleme periyotlarını kullanıyorum. Yosun yiyici olarak alabileceğiniz hemen tüm canlılar bir süre sonra işe yaramaz hale geliyor. Ben son dönemde panda garra rufa kullanıyorum. Araştırdığımda hemen her yerde en iyi yosun yiyici o olarak geçiyor. Nerite salyangozların çok bir etkisini görmedim ama sayıca az aldığım için olabilir. Bir de bazen akvaryumdan çıkabiliyorlar.
Salyangoz için çok eskilerde makrakanta balıklarını kullanırdım ama uzun süredir hiçbir akvaryumcuda göremedim. Hem görsellikleri hem hareketlilikleri çok iyi balıklardı. Katil salyangozlarda dediğiniz gibi yiyecek salyangoz kalmadığında maalesef ölebiliyorlar.
Glossostigma Elationides Çimlendirme Destek !
Merhaba, bu konu benim de merak ettiğim hatta denemek istediğim bir durumdu. Okuduğum konularda ve izlediğim videolarda da sizin uyguladığınız yöntemler tavsiye ediliyor hep. Tek aklıma gelen ısı olayı. Yanlış hatırlamıyorsam tohumlar filizlenip yayılana kadar ısının aynı akvaryumlardaki gibi 24-25 derece civarlarında olması gerektiği. Belki ısıdan kaynaklı olarak sizde büyüme ve yayılma olmamış olabilir.
Merhaba, bu konu benim de merak ettiğim hatta denemek istediğim bir durumdu. Okuduğum konularda ve izlediğim videolarda da sizin uyguladığınız yöntemler tavsiye ediliyor hep. Tek aklıma gelen ısı olayı. Yanlış hatırlamıyorsam tohumlar filizlenip yayılana kadar ısının aynı akvaryumlardaki gibi 24-25 derece civarlarında olması gerektiği. Belki ısıdan kaynaklı olarak sizde büyüme ve yayılma olmamış olabilir.
Kum?
Merhaba, jbl manado maduru olarak tavsiye etmeyeceğim bir kum. Kum' dan 10 cm üstte duran ve kafası yukarı doğru olan dalga motoru bile kumu bir uçtan diğer uca itebiliyor. Bitki dikip tutturmak ayrı bir dert, bitkiler köklenene kadar sürekli yüzeyde geziyor. Yıkaması ayrı bir dert' ti ki bazı yerlerde yıkamadan kullanın diyorlar ama içinden çıkan totru çok fazlaydı. Araya sineklik koymazsanız muhtemelen ara boşlukları doldurana kadar manado direk lav kırığının aralarına çökecektir. Çok hafif yapıda bir kum ve akvaryumun içinde maşa ile çalışırken bile savurabiliyorum.
Merhaba, jbl manado maduru olarak tavsiye etmeyeceğim bir kum. Kum' dan 10 cm üstte duran ve kafası yukarı doğru olan dalga motoru bile kumu bir uçtan diğer uca itebiliyor. Bitki dikip tutturmak ayrı bir dert, bitkiler köklenene kadar sürekli yüzeyde geziyor. Yıkaması ayrı bir dert' ti ki bazı yerlerde yıkamadan kullanın diyorlar ama içinden çıkan totru çok fazlaydı. Araya sineklik koymazsanız muhtemelen ara boşlukları doldurana kadar manado direk lav kırığının aralarına çökecektir. Çok hafif yapıda bir kum ve akvaryumun içinde maşa ile çalışırken bile savurabiliyorum.
Bitki Akvaryuma Tavsiyeler, Fikirleriniz Önemli
Merhaba Sergen bey,
Öncelikle yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Ölçüler bitkili akvaryum için oldukça güzel.
Taban bitkisi kullanmak istiyorsanız co2 ve iyi bir aydınlatma olması gerekli. Aydınlatma için farklı markaların high-tech ürünleri mevcut, şuan marka model öneremiyorum ama biraz araştırma ile bulabilirsiniz.
Monte carlo ile gül ve anubias pek uyumlu bitkiler değil. Eğer low tech bir kurulum yapmayı planlıyorsanız ortalama bir aydınlatma, gül, anubias vs gibi bitkilerle subulata tarzı nispeten uzun boylu bir taban bitkisi tercih edebilirsiniz.
Balık tercihi tamamen zevke kalmış olmakla birlikte sizinki gibi ölçülerde bir akvaryumda sürü balıkları çok hoş duracaktır. Rasbora, neon-kardinal neon, ya da herhangi bir sürü olıuşturan farklı tetra türleri güzel olur.
Taban kurulumunda da lav kırığı yerine en alta bir ya da birkaç katman besin katkılı kumlardan, ( Jbl Aqua Basis Plus, Tropica Plant Growth Substrate vb..) üstüne de bitki köklerinin rahat tutunabileceği ve gelişebileceği ürünlerden birini tercih edebilirsiniz.
Co2 konusu da yukarıda yazdığım gibi high-tech kurulum düşünüyorsanız şartlardan biri ama tek başına yeterli değil. Uygun ve yüksek bir ışık kaynağı, düzenli gübreleme gibi ekstraları da gerektiriyor. Co2 ile ilgili gerek forumda gerekse de google' da arama yaparak bir sürü bilgiye ulaşabilirsiniz.
Merhaba Sergen bey,
Öncelikle yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Ölçüler bitkili akvaryum için oldukça güzel.
Taban bitkisi kullanmak istiyorsanız co2 ve iyi bir aydınlatma olması gerekli. Aydınlatma için farklı markaların high-tech ürünleri mevcut, şuan marka model öneremiyorum ama biraz araştırma ile bulabilirsiniz.
Monte carlo ile gül ve anubias pek uyumlu bitkiler değil. Eğer low tech bir kurulum yapmayı planlıyorsanız ortalama bir aydınlatma, gül, anubias vs gibi bitkilerle subulata tarzı nispeten uzun boylu bir taban bitkisi tercih edebilirsiniz.
Balık tercihi tamamen zevke kalmış olmakla birlikte sizinki gibi ölçülerde bir akvaryumda sürü balıkları çok hoş duracaktır. Rasbora, neon-kardinal neon, ya da herhangi bir sürü olıuşturan farklı tetra türleri güzel olur.
Taban kurulumunda da lav kırığı yerine en alta bir ya da birkaç katman besin katkılı kumlardan, ( Jbl Aqua Basis Plus, Tropica Plant Growth Substrate vb..) üstüne de bitki köklerinin rahat tutunabileceği ve gelişebileceği ürünlerden birini tercih edebilirsiniz.
Co2 konusu da yukarıda yazdığım gibi high-tech kurulum düşünüyorsanız şartlardan biri ama tek başına yeterli değil. Uygun ve yüksek bir ışık kaynağı, düzenli gübreleme gibi ekstraları da gerektiriyor. Co2 ile ilgili gerek forumda gerekse de google' da arama yaparak bir sürü bilgiye ulaşabilirsiniz.
Montecarlo Hakkında Bilgi Lazım ?
In vitro bitkiler çok uzun süre beklemediyse tutunmada ve gelişmede çok farkı yok budama saksı bitkilerden. Hatta in vitro' lar saksı bitkilere göre biraz daha sağlıklı ve düzgün formda oluyor. Kendi akvaryumumda ektiklerim Birkaç hafta içinde adapte olup yayılmaya başladılar. In vitro alırken dikkat etmek gereken şey sararmış olmaması. İlk aldığım in vitro taban bitkisi biraz sarımsıydı ve eridi gitti. İkinciyi İnternet üzerinden bir akvaryumcudan aldım ve formları çok güzeldi ve şuan tabanı tamamen kapladılar. Aydınlatmam creaqua nano elite black.
In vitro bitkiler çok uzun süre beklemediyse tutunmada ve gelişmede çok farkı yok budama saksı bitkilerden. Hatta in vitro' lar saksı bitkilere göre biraz daha sağlıklı ve düzgün formda oluyor. Kendi akvaryumumda ektiklerim Birkaç hafta içinde adapte olup yayılmaya başladılar. In vitro alırken dikkat etmek gereken şey sararmış olmaması. İlk aldığım in vitro taban bitkisi biraz sarımsıydı ve eridi gitti. İkinciyi İnternet üzerinden bir akvaryumcudan aldım ve formları çok güzeldi ve şuan tabanı tamamen kapladılar. Aydınlatmam creaqua nano elite black.
Kakadu Yavrularının Cinsiyeti
Yusuf bey balıkların ikisi de dişi gibi gözüküyor. Dişilerin gövdeleri genelde sarı renkte oluyor ve sırt yüzgeçlerinin ucu çok az sivri oluyor erkeklere göre. Yarvular ne kadarlık oldular?
Yusuf bey balıkların ikisi de dişi gibi gözüküyor. Dişilerin gövdeleri genelde sarı renkte oluyor ve sırt yüzgeçlerinin ucu çok az sivri oluyor erkeklere göre. Yarvular ne kadarlık oldular?
Bursa İçi Kapıya Getiren Petshop Varmi
Betta marketim' e en fazla 5 dakika yürümeyle ulaşırsınız kent meydanından.
Betta marketim' e en fazla 5 dakika yürümeyle ulaşırsınız kent meydanından.
Apistogramma Kakadu
Kakadu ve agassizii her zaman favorim olmuştur, şuan da da bir çift kakadum var ve yeni yavruları oldu. Dakikalarca akvaryumun karşısında birbirimizi izliyoruz :) Tatlı su akvaryumu deyince aklıma direk kakadu ve agassizii geliyor. Maşallah sizin canlılar da çok güzeller, güle güle büyütün.
Kakadu ve agassizii her zaman favorim olmuştur, şuan da da bir çift kakadum var ve yeni yavruları oldu. Dakikalarca akvaryumun karşısında birbirimizi izliyoruz :) Tatlı su akvaryumu deyince aklıma direk kakadu ve agassizii geliyor. Maşallah sizin canlılar da çok güzeller, güle güle büyütün.
SON MESAJLAR
- Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Ehtiyar, 11:35
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi Orhan76, 11:24
Filtreleme Seçenekleri - Balığım Dışkılamıyor MasterChief, 11:22
Yeni Üye Forumu - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? SaRCoPhiLiuS, 11:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tetrazon Karides Uyumu ? SaRCoPhiLiuS, 11:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi SaRCoPhiLiuS, 11:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Vatoz İle Karides ArifhbsAquatics, 10:10
Yeni Üye Forumu - Dry Start Başlangıç sorceres, 10:07
Akvaryum Tanıtımı - Ciklet Balıklarımda Beyaz Lekeler Samoo11, 09:42
Hastalıklar ve İlaçlar - 50x30x30 Lowtech Yeniden Orhan76, 09:17
Akvaryum Tanıtımı - Basit Yeşil Su Yapımı Rafayel, 07:48
Akvaryum Bilimi - Bettam Hastalandı berkaiozcan, 05:34
Yeni Üye Forumu - Vatozum Beyazlasiyor Niye Mustafa_#₺( ef, 04:30
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi Koray gülsoy, 03:21
Yeni Üye Forumu - Moliwe Kribensis ArifhbsAquatics, 02:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İçinde Yüzen Canlılar ? Şevki37, 01:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar - Mini? Ramshorn? Axolotl1, 21:10
Omurgasızlar - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Larvaklm, 20:47
Bitki Türleri ve Bakımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi recklesstr, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Ard Arda Öldü ArifhbsAquatics, 20:35
Yeni Üye Forumu - Lda 16 Tül Vatoz İle L144 Tül Vatoz Eşleşmesi mightymurat, 20:06
Kedi Balıkları Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 19:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Şevki37, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteste Kuyruk Erimesi Acl Yardm Yasin034, 19:14
Canlı Doğuranlar - Beta Balıkları Taha Yanık, 18:45
Labirentliler - Safkan Velifera Mirza Adar, 18:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) Ehtiyar, 18:30
Bitki Akvaryumları Genel - Armatürk 1040l Armatür samuraibeta, 18:13
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu samuraibeta, 18:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Çalışmıyor Berkayv, 17:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Rengi Değişiyor samuraibeta, 17:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler samuraibeta, 17:40
Labirentliler - Nymphaea Lotus Red Çiçek Açtı Mderhan, 17:30
Bitki Akvaryumları Genel - 0 Bilgi 0 Tecrübe Lepistes Akvaryumu Kurmak İ Aguamentist, 17:22
Yeni Üye Forumu - Hobiye Yeni Başlayacağım Muhammedcay, 15:55
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Karışık Tetra Akvaryumu Taha Yanık, 15:39
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Walstad Akvaryumu TugberkCelik, 15:08
Yeni Üye Forumu - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. TuRKeR, 14:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatürü Orhan76, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 10:55
- Java Moss,lepistes Otu Pistia gorkemortakci 10:42
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 10:37
- Vitasand Kırmızı Bitki Kumu Demir İçerikli sirhill 10:36
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:31
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:31
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:31
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 10:19
- Co2 Regülatör Set egedin 09:59
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 09:56
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 09:56
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 09:54
- Spotted Angelfish Hiko 09:54
- Black Venezuela Corydoras Hiko 09:54
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 09:52
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 09:52
- Java Moss Miller 09:40
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 09:40
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:12
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:12
- Dophin Askı Filtreler / H80-h200 FISHERMAN01 09:02
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 08:59
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 08:59
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 08:59
- Siyah Cüce Vatoz Yavru, Corydoras Sterbai nikon_ 08:59
- Red Tiger Lotus nikon_ 08:59
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 08:42
- Bio Sünger Brdk64 08:11
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:11
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 07:33
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 07:33
- Led Driver 36-48w ilh4n 07:24
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 07:24
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 07:24
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 07:06
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 07:06
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 05:57
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 04:17
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:40
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:40
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:40
- Neolamprologus Multifasciatus Arıyorum Aplot 01:39
- Mikrokurt Canlı Yem Aranıyor Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Dolphin H300 Şelale Filtre Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Genç Dişi Canbudakkkk 01:03
- Ucuz Takasa Açık 2 Farklı Yem Canbudakkkk 01:03
KULLANICILAR
- 164 Online Kullanıcı, 93 Üye
Online Kullanıcılar
CRD,
Mikail Erdoğan,
kopruluonur,
cpu1803,
Azizdurdenn,
MasterChief,
Berkant,
Rüzgar.57,
Best Fish,
mercedesclk,
recklesstr,
İsmail YILDIRIM,
Aguamentist,
sfcscannow,
hakanbjk93,
laryscrl,
BJK,
dashboy,
tripatano,
Ankaragucu,
-RBG-,
slhkurt0,
DemAktas,
Ehtiyar,
muratyarici,
Akax,
ciways,
atiryaki,
Escobar,
alix,
Keremeker,
KartalŞafak,
Hidro Dinamik,
Dextran,
SilverSharK35,
Canbudakkkk,
FatihBezirgan,
cengiz han,
Muhammedcay,
R0h1rr1m,
Orhan76,
Reber07,
MuTLu,
AC-72,
AmatorAkvryumcu,
morfimorfi,
scorpion26,
hasancn,
barsbingul,
sirhill,
osmandbnl,
ozgurtpcogl,
MCY4,
1Balikci,
JapoJupo,
dimbeleth,
oktay42,
TayfunKs28,
Bysam,
Brdk64,
UmutHalac,
umut353535,
Oasis,
Justbe,
palankesli,
Cavus_16,
Alper Efe,
Ankrales,
Taha Yanık,
zekigonlum,
sis3959,
Cozydoras,
Aplot,
ogurcay,
joe-kr,
Jester,
SaRCoPhiLiuS,
AzizArif,
Ahmetaydin16,
ÇaĞRı,
akomania,
VuralSemih,
CevdetSERBEST,
mitii,
bendeniztayfun,
Bora Bey,
ss23,
nikon_,
Fırat pınar,
maikanrhync,
erdalakçay,
GkhaNLioN,
Michaelpew,
bygoodman3458,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.