Melek Balıkları ile Aynı Akvaryumda Bitki Tavsiyesi
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2013 13:08
Arkadaşlar 4 tane melek balığım var ve 120x60 yada 180x60 bir akvaryum yapıp içine 4 melek balığı ve uyumlu bitkiler eklemek istiyorum. Tabi bazı uyumlu balıklarlada akvaryumu zenginleştireceğim:)
Hangi bitkileri ekleyebilirim faydaları nelerdir filan bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 14:16
Bitkilerin faydaları:
Saussure 2013-06-24 14:18:16
- Balıkların bıraktığı dışkıdan, artık yemlerden falan amonyak oluşur. Bakteri kültürü oluşmuş bir akvaryumdaki yararlı bakteriler bu amonyağı nitirite çevirir, nitriti de nitrata çevirir. Bitkilerin besini bu son halkadaki nitrattır. Yani döngüye inanılmaz bir katkı sağlıyorlar, o yüzden ben eğer balıklar bitkiler ile uyumlu ise kesinlikle bitki konulmasını tavsiye ediyorum.
- Doğal ve estetik görünüm sağlarlar, bu sayede balıklarınız daha huzurlu olur, gözden uzak olmak isteyen saklanır, gölge alanlar olur. Ayrıca balıklar tünel, bitki gibi yerlerin arasından geçmeyi sever, bu da onların eğlence anlayışı sanırım.
- Gündüzleri akvaryuma oksijen sağlamaya yardımcı olurlar. Geçmişte şöyle bir konu vardı: birisi bir tankı bitki ile doldurdu ve hava motoru, filtre gibi malzemeler kullanmadan bir kaç neon tetra koydu. Bitkinin sağladığı temizlik ve hava onlara yetti ve hayvanlar sağlıklı bir şekilde yaşadı.
Bütün bitkiler genel olarak aynı işlevi görür, işlevlerinde küçük farklılıklar vardır. Mesela su mercimeği bettaların yuva kurmasına yardımcı olur, mosslar karidesler için ev olur... gibi. Benim size önereceğim bitkiler hızlı metabolizmaya sahip bitkilerdir, eledoa, tilki kuyruğu, su mercimeği gibi. Bu saydığım ve şu an aklıma gelmeyen bir kaç bitki sudaki besinleri hızla emer, çabuk büyür ve bakımları kolaydır. Eledoa kuma ihtiyaç duymaz, bir misina yardımı ile bir vantuza bağlayıp cama veya köklere yapıştırabilirsiniz. Sadece su mercimeklerini kontrol altına almakta güçlük çekebilirsiniz, çok hızlı çoğalıp ışığı engelleyebiliyorlar. Bunun için düzenli kontrol etmeli ve fazlalaşan mercimekleri elinizden çıkartmalısınız, belki başka hobicilere destek olmak adına hediye edersiniz :D
Eğer aklınızdaki ekipmanı (ışık, gübre, kum, co2) söylerseniz daha açık yardımcı olabiliriz. Mesela CO2 tüpleri biraz pahalı, onun yerine ömrü daha az olan kendi yaptığımız mayalı sistemler vardır (bu işte çok acemi iseniz hemen yapmanızı tavsiye etmiyorum), sıvı gübreler vardır (demir, fosfat falan ayrı ayrı), tablet gübreler vardır... Bunlara direk dalmak yerine önce yukarıda saydığım bitkilerle acemiliğinizi atıp bu sistemlere daha sonra geçmenizi tavsiye ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 12:24
Melekler bazen bitkilere dadanabiliyor.Yumuşak yapraklı bitkileri tırtıklayabiliyorlar.Birçok kez şahit oldum.Sert yapralı bitkilere yönelirseniz iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2018 15:17
[QUOTE=alpi_06]Her turlu bitki olur meleklere.[/QUOTE]
Bende cinar bitkisi var melekler tirtiklaya tirtiklaya sap olarak birakti bazi bitkiler olmuyor
Bende cinar bitkisi var melekler tirtiklaya tirtiklaya sap olarak birakti bazi bitkiler olmuyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2018 15:20
diskus güzel olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2018 18:16
Selamlar Hayrettin bey öncelikle arkadaş bitki sormuş Discus balık [:(] Kalın yapraklı bitiler tercih etmeniz lazım bu durumda Anubias -Cryptocoryne tarzı bitkiler güzel olur zarar veremezler [:iyi:]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir