ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MertSoyumert
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1818
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 53 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2891 [0.65 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
94 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Soyumert
Doğum Tarihi:
30 Haziran 1989
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Soyumert [URL]https://www.facebook.com/profile.php?id=61568681198381&mibextid=ZbWKwL[/URL]

SON 10 MESAJI

Büyümeyen Lepistes Yavrusu
Büyüme konusunda en önemli şey su kalitesidir. Su değişim sıklığını arttırmanızı ve daha sık yem vermenizi tavsiye ederim. Şöyle söyleyeyim, en iyi yemi de verseniz su kalitesi iyi değilse iyi büyümez. Ama sık su değişimi yapıp orta kalite besleseniz ortalama büyür ama yine büyür. Tabi sık su değişimi yapar ve canlı yem, ev yapımı gibi yemlerle beslerseniz en iyi verimi alırsınız.

Bir de yavru akvaryumunun daha büyük olması da ilk bir iki hafta dışında avantaj olur, balık yüzerek daha iyi boylanır.
Büyümeyen Lepistes Yavrusu
Moli olmadığına eminim demişsiniz ama üst yüzgeçteki kılçık sayısı, şekli, kuyruk yapısı bana moli veya moli/lepistes melezini çağrıştırıyor
Bakteri Kültürü
[QUOTE=Berkayv]Searchem stability de canlı bakterimi var[/QUOTE]

Evet, kutusunda yazan şekilde kullanırsanız döngü başlatmak için iyi bir üründür. Ancak döngünün oturması zaman alır.
Bakteri Kültürü
Merhaba, bu ürün fosfatı yakıt olarak kullanıp nitratı yok eden bakterilerin besinidir. Yani bakteri döngüsünün son halkasında işe yararlar. Sıfırdan kurulan tankta nitrat olmaz, başta amonyak çevrilmeye başlar, amonyak nitrite çevrilir, nitrit nitrata çevrilir. (Bu döngünün oluşumu hemen olmaz, Seachem Stability gibi bir ürünle süresi kısalır). Kullandığınız ürün son adımda nitratın çevrilmesi için gereken bakterilerin besinidir.

Balık ölümleri yaşıyorsanız amonyak veya nitrit patlaması olmuştur diye tahmin ediyorum. Filtrede debi sorunu yoksa filtreye ellemeden sık su değişimi öneririm, gerekirse günlük. Eklediğiniz suyun klor ve kloraminsiz olması, tank ısısıyla yakın olması gerekmektedir. Bunun için çoğu insan su dinlendirir, ama kısa yoldan Seachem Prime gibi bir ürünle suyu hazır hale getirebilirsiniz. Seachem Prime aynı zamanda amonyak ve nitriti geçici bir süreliğine de bağlar, bu yüzden tank otururken kullanmak süreci daha rahat geçirtebilir.
Safkan Velifera
[QUOTE=Ehtiyar][:nazar:]. Hasta balık gibi dikine kalıp akıntıya bırakıyorlar kendilerini değil mi üstadım. Başka türlerde de gördüm aynı davranışı, ilginçtir saldırıyorsa bile saldırıdan vazgeçiyor baskın olan. Takipteyiz efendim.
[/QUOTE]

Aynen, bütün yüzgeçleri olabildiğince kapatıp dik duruma geçiyor. Baskın olanın hakimiyetini kabul etme hareketi. Onu her gördüklerinde bu hareketi sergiliyorlar.
Safkan Velifera
[VID]https://youtu.be/oFsTqFlhNnk?si=zdNakKQxD-9FP5wX[/VID]

Genç erkeklerin ilk baskınlık kavgası ve baskın erkeğin gelip hadlerini bildirmesi. Baskın erkek gelince sırayla iki erkek de hazır ola geçiyor. Bu davranış yüzgeçlerini kapatıp dik pozisyona geçmesiyle ve baskın balığa saygı göstermek şeklinde oluyor. Dişiler de benzer davranış sergiliyor.
Bunları Yeni Aldımda Hangisi Erkek Hangisi Kız
Merhaba, üstteki daha az renkli olan dişi, alttaki renkli olan erkek.
Yeşil Su Kültürüm Çöktü Pirelerim Aç Kalacak
Aldığınız spirulina saf toz spirulina mı acaba? Ben yağ tabakası hiç yaşamadım. Bir de ben 10 litre akvaryuma çay kaşığının ucu kadar spirulina koyuyorum, suyun rengini değiştiriyor, bu da yetiyor. Yazdıklarınızın sebebinin kullandığınız spirulinadan olduğundan şüpheleniyorum.
Moli Balığım Hamile Olabilir Mi
Siyah moliniz fazla besili bir erkek. Bitkisel besinlerle, hatta haşlanmış ezilmiş bezelye türü besinler beslenmesi iyi olacaktır.
Su Piresi Nasıl Beslenir?
Merhaba, şu konuda yeşil su dışında ne ile nasıl besleyebilirsiniz detaylıca yazmıştım, umarım yararı olur.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yesil_su_kulturum_coktu_pirelerim_ac_kalacak_k1004332.asp[/URL]

En temizi yeşil su.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.