Lepistes Yavrularlar Ne Zaman Yavruluktan Çıkarayı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2020 09:39
Merhaba arkadaşlar dün gece uyurken lepistesim yavrulamis sabah fark ettim 5 tanesi hayatta kalmış motorun üstüne saklanmışlar hemen tutup yavruluğa koydum sizce kaç gün sonra yavruluktan çıkarayım[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224855/050820200939001.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2020 09:42
Eğer iyi bakarsınız 4-6 hafta arasında büyür ve renklenirler
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2020 10:57
Ben 30 cm kucuk bir akvaryum alip içine pipo filtre koydum. Kabuksuz artemia ile besliyorum. 3 haftada ana akvaryuma koyacak kadar oldular. Yavrulukta çabuk buyumuyorlar.
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2020 11:16
Yavruluğun içine günde bir iki kez akvaryumun içinden su alıp yavruluğa boşaltınız. On onbeş gün içinde ana tanka bırakabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2020 14:03
[QUOTE=saturday]Yavruluğun içine günde bir iki kez akvaryumun içinden su alıp yavruluğa boşaltınız. On onbeş gün içinde ana tanka bırakabilirsiniz.[/QUOTE]
Yavruluk delikli su giriş çıkışı var ona rağmen dediğinizi mi yapayım
Yavruluk delikli su giriş çıkışı var ona rağmen dediğinizi mi yapayım
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2020 16:39
[QUOTE=saturday]Yavruluğun içine günde bir iki kez akvaryumun içinden su alıp yavruluğa boşaltınız. On onbeş gün içinde ana tanka bırakabilirsiniz.[/QUOTE]
Bunu yapmaktaki amaç nedir su alıp atma olayı. yavruları 1 ay olmadan salmayın yem olabilir.
Bunu yapmaktaki amaç nedir su alıp atma olayı. yavruları 1 ay olmadan salmayın yem olabilir.
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2020 10:32
[QUOTE=tosyalı]
Bunu yapmaktaki amaç nedir su alıp atma olayı. yavruları 1 ay olmadan salmayın yem olabilir. [/QUOTE]
Dip çekimi yapılıp tanka yeni su ekleme yapıyor gibi düşünün. Zira yavruluktaki su her zaman ana tanktaki gibi değildir. Ana tanktaki gibi sürekli devir daim olmaz .
Bunu yapmaktaki amaç nedir su alıp atma olayı. yavruları 1 ay olmadan salmayın yem olabilir. [/QUOTE]
Dip çekimi yapılıp tanka yeni su ekleme yapıyor gibi düşünün. Zira yavruluktaki su her zaman ana tanktaki gibi değildir. Ana tanktaki gibi sürekli devir daim olmaz .
Teşekkür Edenler: [T]77392,tosyalı[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2020 11:07
Bende katılıyorum.Özellikle sizin yavruluğunuz gibi biraz kusuruma bakmayın basit yavruluklarda su sirkülasyonu pek fazla olmuyor.Dersenizki yavruluğa su eklemekle uğraşamam o zaman benimde kullandığım şekilde hava motoru ile akvaryumdaki suyu sürekli yavruluğa aktaran yavruluklar var marka vermeyeyim araştırırsanız görürsünüz.Onlardan ben memnun kaldım o tarz bir yavrulukta rahat yavru büyütebilirsiniz.Sizin kullandığınız yavruluğun aralıklarından özelliklede lepistes yavrusu kaçabiliyor.Ayrıca yavrulukta dişi yavrulatmayacaksanız aradaki bölmeyide çıkarmanızı tavsiye ederim yavrularınızın daha rahat alanı olmuş olur.[EDIT]Cengizhan06,2020-08-06 11:15:29[/EDIT]
Bende katılıyorum.Özellikle sizin yavruluğunuz gibi biraz kusuruma bakmayın basit yavruluklarda su sirkülasyonu pek fazla olmuyor.Dersenizki yavruluğa su eklemekle uğraşamam o zaman benimde kullandığım şekilde hava motoru ile akvaryumdaki suyu sürekli yavruluğa aktaran yavruluklar var marka vermeyeyim araştırırsanız görürsünüz.Onlardan ben memnun kaldım o tarz bir yavrulukta rahat yavru büyütebilirsiniz.Sizin kullandığınız yavruluğun aralıklarından özelliklede lepistes yavrusu kaçabiliyor.Ayrıca yavrulukta dişi yavrulatmayacaksanız aradaki bölmeyide çıkarmanızı tavsiye ederim yavrularınızın daha rahat alanı olmuş olur.[EDIT]Cengizhan06,2020-08-06 11:15:29[/EDIT]
Teşekkür Edenler: [T]224855,Hskaya[/T]
+1: [T]73987,saturday[/T]