Led armatür yapımı
Merhabalar, uzun zamandır yapmayı düşündüğüm fakat hep aksattığım led armatür yapımını dün sağolsunlar Temel ve Teoman hocamın ziyareti ile sohbet ederken yapmaya karar verdim. Armatür için gereken tüm ekipmanlar elimde vardı. Yani armatür için ek bir masrafım olmadı. Armatürü deniz akvaryumunda kullanabilmek için tasarladık ve fikir babası Temel hocamızın direktiflerine uyarak mavi ve beyaz ledlerle döşedim.Tabi Teoman hocamızın tüm muhalefetine rağmen. ( Acaba maviye geçişmi yapıyorum )
Armatürde yaklaşık 300 adet led kullandım. Herşey mükemmel oldu fakat mavi ledim yetmedi ve mavi ışık biraz zayıf kaldı. Malzemeciye gittiğimde ek olarak 100 tane daha mavi led alıp ekleyeceğim.
Kullandığım malzemeler: Aletler:
300 adet led Taş motoru
Alaminyum kompozit ( alicobant) Matkap
Aynalı pleksi Maket bıçağı
Alaminyum köşebent Gönye
Slikon Cetvel
Hızlı yapıştırıcı
Çift taraflı yapışkan bant
Kablo
Led trafosu
Umarım eklenecek olanlarla birlikte akvaryuma yetecek güçte olmuştur. Elektirik sarfiyatı çok çok düşük ledlerin. Yakında 30 usd olan led yakma adaptörünün Dıy yapılmışını düşük maliyet ve çok daha sağlam bir şekilde olanını tanıtacağım. :)
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Led aydınlatma için bende yeni bir çalışma yaptım, Aldığım led tam silikonlu ve hakikaten normal bildiğimiz ledlere nazaran çok farklı. Ledlerde en büyük sorun buhar, zaman içinde içine aldıkları buhar nedeni ile ışıklandırma düşmektedir.