Kütük Suyu Kahverengi Yaptı
Akvaryuma kutuk koyulmasi ile olusan kahverengimsi.Renk ne zaman normale doner? Kutukleri koyali 20 gun oldu hala kahverengimsi, torf peat yok, kutukleri koymadan evvel iyice yikadim ortamala 3 gunde %15 su degisimi yapıyorum,ama hala kahverengi rengi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mennan Bey, kütükler bir süre sonra suyunuzu daha az sarartacak ama 3 günde 1 %15 su değişimi ile bunun vadesi oldukça uzar. Benim kütüklerim ilk başlarda sap sarı yapmasına rağmen artık sarartmıyor bile.
Saygılar,
Su değişimlerinizi aksatmadan yaparsanız suyun sararmasını engelleyebilirsiniz.Şahsen benim akvaryumum öyle.Başlarda sinir olmuştum neden aldım şu kütükleri diye ama şimdi gayet mutluyum.Balıklarımda öle
Bende kütük kullanıyorum,ama suyum çok berrak ve hiç bulanma olayı olmadı.
Saygılar...
Saygılar,
Benimde akvaryumumda 2 kök mango var ilk acemilik yıllarımda su sarardığı için bir süreline çıkarmıştım tabiki o zamanlar dip çekimi ne bilmiyordum şimdi öğrendim gayet mutluyum artık sarartmıyor suyu mangolar.
Mennan bey,
Kütüğün suya kahverengi renk vermesi normal .Kütüğün en önemli görevi bu.Eğer suya salınım yapmaz ise görevi bitmiş anlamına gelir.Bu durumda kütüğün değiştirilmesi gerekir.Diskus için suyun kahverengi olması daha iyi.
Saygılar.
Ben mango köklerimi suya renk bırakacaklarını bile bile aldım. İlk başlarda rahatsız etcek kadar sarartması hoş olmuyordu fakat şuan doğal bir görünüm katıyorlar suya verdikleri renk ile. Zaten Discus için akvaryumun bu renginin çok ideal bir ortam olduğunu çok yerde okumuştum. Kaynatmanızı tavsiye etmiyorum küçük bir parça denedim ufalanmalar oluyor. 1-2 aydan sonra doğal görünümü tutturacaksınız siz de
Saygılar
Bende akvaryumuma ilk kütüğü koyduğum zaman çok sarartmıştı ama 1ay içinde normalleşti bu arada dış filtremi temizlememinde faydası olmuştu filtreyi açtığımda elyaflar sapsarı olmuştu.