kurulumda yardım tuz ve canlı kaya
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
2- Tuz konusunda hep merak edilen bir durum ancak olmaz olsaydı bu sistemler için bu fiyatlarda satılan özel üretim olmazlardı. Mineral içeriği ve tuzlu su dengesi oluşturması bakımından çok farklıdırlar. Tuz konusunda da diğer ekipmanlar gibi dikkat etmeniz gereken bilinen kaliteli markaları tercih etmek olsun.
3- Aragonit veya mercan kumunu tabanı 2-3 cm kaplayacak şekilde almanızda yeterlidir.
Emre beyin söylediği sebeplerden dolayı tavsiye etmemiştim bende zaten. Ne kadar kesinleşmiş tecrübelerin dışına çıkarsanız o kadar sıkıntı yaşar ve hatta bu hobiden soğursunuz. Ucuza kaçmak size daha pahalıya mal olacaktır.
Bende kaya aşılama ile kurulum düşünüyordum en başta ancak sonradan 50 kg canlı kaya aldım.
Tamam Cihat abi inşallah burda beraber kurulum aşamalarımızı paylaşırız saygılar.
Her aragonit kum canlı değildir ancak bu kısmı karıştırmayalım.
Taban malzemesi olarak ya mercan kırığı yada aargonit düşünüyorum taban genişliğini çok fazla tutmayı düşünmüyorum zaten canlı kayalar ile daha göze dolgun gelebilcek bi tasarım yapmak için canlı kayada yeteri kadar alcam inşallah tuz konusunda tamamen akvaryum için satılan tuzdan kullanmaya karar verdim p.s için ise ya şelale tipi yada sump yapıp hava taşı ile çalışan bi düzenek kurmak istiyorum ama canlı kaya konusunda Kayseri de büyük sıkıntı yaşıcağımı düşünüyorum çünkü ne oranda canlı kaya vazifesini gerçekleştirebilcektir şüphelerim var çünkü burda deniz akvaryumu konusunda yeterli tecrübeye sahip pek akvaryumcu görmedim umarım hayal kırıklığına uğramam .
Her aragonit kum canlı değildir ancak bu kısmı karıştırmayalım.
[/QUOTE]Ben zaten canlı demedim okyonus kumları die yazdım okyonus kumları bunlar içerior teşekkürler
OZMOZ SİSTEMLİ SU ARITMA CİHAZI
ACURA AC–210
Uzmanlık gerektirmeyen
kolay montaj
Karbon filtre
Reçine filtre
Membran filtre
Tezgâh altı model.
Bağlantı hortumu ve su musluğu ürün üzerindedir.
Uzmanlık gerektirmeyen kolay montaj.
Karbon filtre, reçine filtre ve membran filtre ile tam filtrezasyon.
2 kademeli ana arıtma ünitesi karbon ve reçine filtre ile kokuları ve tortuları süzer. 3. filtre ise torulardan kalan daha küçük partikülleri temizler.
Bu sistemde bulunan 4. membran filtre ise enson kalan kokuları ve bakterileri strelize eder.
Üst tarafında bulunan su devirdaim sistemi ile su transferini hızla gerçekleştirir.
125 psi basınçlı,
1500 galon
servis ömrü 180 Fahrenayt sıcaklığa dayanıklı bir devirdaim sistemidir.
Dışarıdan satın alacağınız isteğe bağlı su tankı ile temiz veya kirli suyu depolayabilirsiniz.
39 cm yüksekliğinde 36 cm genişliğinde ve 12 cm derinliğindedir, 3 cıvata ile monte edilir.
Karbon filtre ve reçine filtreler 25.5x7 cm ölçülerindedir.
Yılda en az bir kere filtreleri değişmelidir.
Filtreleri kolaylıkla temin edilebilir.
Yardım beklıyorum