Katil salyanğoz bu kadar büyürmü ve yenirmi?
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 14:53
Arkadaşlar internette bu resim dikkatimi çekti!Resimdekiler gerçektende,akvaryumlarda beslediğimiz katil salyanğozlardan mı?Renkleri ve yapısı çok benziyor fakat bu kadar büyüyenini hiç görmedim.Bilgisi olanlar varmı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 16:18
Slm.evet katil salyangoza çok benziyor ama tahminimce değil.bu familyanın yüzlerce türü var .yeterki ortam büyümeyemüsayit olsun sınır tanımıyolar.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 16:30
[QUOTE=yamann98]Slm.evet katil salyangoza çok benziyor ama tahminimce değil.bu familyanın yüzlerce türü var .yeterki ortam büyümeyemüsayit olsun sınır tanımıyolar.[/QUOTE]
Googlede Anentome helena diye aratınca bu resim çıktı
Göl vb.bir yerde büyüyerekmi böyle olmuş acaba?Yada farklı bir tür diye düşünüyorum.Gerçekten enteresan.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2011 18:27
Bana denizde yaşayan 40 cm ye kadar büyüyebilen triton gibi göründü.
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 08:41
[QUOTE=muhteşem ben]Bana denizde yaşayan 40 cm ye kadar büyüyebilen triton gibi göründü.
[/QUOTE]
Kesinlikle benzemiyor.
[QUOTE=drrecep] Bunlar ne yaa böyle! Bizim akvaryumdakiler taş çatlasın 2 cm oluyorlar. Mutant bunlar:) [/QUOTE] Bırak akvaryumda beslemeyi,bunları yiyenlerde var
[QUOTE=drrecep] Bunlar ne yaa böyle! Bizim akvaryumdakiler taş çatlasın 2 cm oluyorlar. Mutant bunlar:) [/QUOTE] Bırak akvaryumda beslemeyi,bunları yiyenlerde var
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:50
Resme şöyle bir bakınca canım çekmedi desem yalan olur..:) Tadı nasıldır acaba? Gerçi müslüman mahallesinde salyangoz satılmazmış..:D Hayatta bazı şeyleri merak edip ve merak ettiğinle kalmak iyidir sanırım..:D
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:54
Kesinlikle büyümezler. Ben de bir tane albino helena var. Tam 3 senedir yaşıyor. Taş çatlasın 2.2 cm. Bu muhtemelen baaşka bir türdür.
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 19:08
RESİMDEKİ SALYANGOZLAR,KATİL SALYANGOZ DEĞİLDİR.AKARSU VE GÖLLERDE BULUNAN BASİT,ANCAK ÜREMESİ DİĞER YAYILIMCI SALYANGOZLARA NAZARAN DAHA YAVAŞTIR.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 01:15
Katil salyangoz olduğunu sanmıyorum, Bangladeshte göletlerde karşılaşmıştım bu tarz salyangozlarla bizim küçük katillere göre daha iriler. Yemek konusunada gelince bırakın zevkleriyle yaşasınlar kurufasulyeyi bayıla bayıla yediklerini sanmıyorum :)