Karidesler zararlımı yararlımı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eminim akvaryumunuzda bitkiler vardır o zamanda karideslerin zararsız olan dışkıları + yararlı hale gelerekonlara çok güzel gübre olabilir, ayrıca akvaryumunuzda zamanla ölümler olduğunda herhangi bir sebepten, (olmasa iyi ama zamanla olabiliyor) bu karidesler tamamen tüketiyorlar ve sizde hiçbir sorun yaşamıyorsunuz. Eğer beraber yaşayabilecekleri balıklar ve gizlenme yerleri varsa mutlaka öneririm. Beraber yaşayabilecekleri balıklar fazla büyümeyen cinsler, neon ve black neon tetralar zebra reriolar, çöpçüler cüce vatozlar, rasboralar vb.
Beğenenler: [T]225285,hunterx[/T]
Aç kaldıkları zaman sürünün en zayıf balığına saldırıp yiyorlar. O yüzden neonları pek sevmiyorum rasboralar daha güzel.
Kiraz,yeşil,mavi ve amano karidesi bir arada olursa bir problem çıkmaz diye düşünüyorum.Akvaryum zaten büyük ve bitkili.Birde dip yemide kullanıyorum zaten vatozlar için onlarıda tırtıklıyor karidesler.Neon lar avcı balıklardır gözüne kestirdiği balıkları hiç acımadan yiyorlar.Bende zamanında akvaryumcuya sorarak neon almıştım.Cüce vatoz yavrularına hiçbir zarar vermez demişti akvaryumcu.Neonlar vatozların yavruladığı kabuğun önünde adeta pusu kuruyorlardı çıkan yavrular direk miydeye.