Karidesler zararlımı yararlımı ?
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2009 15:10
Bu normal bişey neonlar değil rasboralar bile minik yavruları yerler sadece neonlar daha dip bölgelerde fazla gezdiklerinden yavruları yakalama şansları fazla oluyor. Rasboralarımda bulduklarında herhangi bir canlıyo yutuyorlar ama genelde orta bölümde gezdiklerindem olsa gerek şansları fazla yok. Ama onlarda eğerki akvaryumda canlı doğuran yavrusu olsa onları götürürlerdi. Bakın yukarıda neonlar avcı balıklardır demiş arkadaşımız ve gözüne kestirdikleri balıkları hiç acımadan yiyorlar diyede belirtmiş. Neonlar ancak yavruları yerler ve hasta balıkları belki (bende olmadı böyle durum) didiklerler. Kesinlikle neonlar normal ölçülerdeki balıklara karşı avcı değillerdir yavruları ise her balık yutar. Ayrıca vatoz yavrularıda var ve bazıları 2 cm. Bazen balıklar çeşitlilk gösterip bazı akvaryumlarda değşik tavırlar sergiliyebiliyorlar bunu daha çok betalarda görebliyoruz. Diğer türlerle anlaşabilen erkek betalar olabiliyor bazen ama onlar zaten saldırgan balıklar ve gerekmedikçe tavsiye edilmez. Ama değişik balıklarla beraber büyütüp halada bakabilen varmış. Fotoğraflar akşam eve gelince ekledim üstteki fotoda karidesten yem kapmış bir neon ve alttakindede geçen hafta hastalıktan saklanan ve ağır yüzen neonum bu hafta daha düzeldi ilaç banyosu sayesinde. Yarın yine banyo yaptıracam işallah kurtulur.
acemibalık 2009-11-03 18:38:59
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2009 20:49
[QUOTE=Batuaydin]Neonlar tüketebileceği balıklara karşı çok agresifler ve vahşiler. Garip balıklar ben anlayamadım neonları. :)[/QUOTE]
Ben o kadar vahşiliklerini görmedim size galiba piranalara özenmiş neonlar denk gelmiş
Ben o kadar vahşiliklerini görmedim size galiba piranalara özenmiş neonlar denk gelmiş
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir