Karides ve seachem excel
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 13:07
Selamlar Mustafa Bey,
100 Lt lik bir tankta %50 su değişiminden sonra 10 ml, takip eden günlerde ise bir hafta boyunca 2,5 ml olduğu yazıyor kutusunda...Ancak eğer akvaryumunuzda yeterli aydınlatma ve bol miktarda bitki var ise ayrıca sisteminiz de gerekli oran ve ölçülerde makro ve mikro besinleri içeriyorsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Benim size tavsiyem bu ürünü önce akvaryumdan aldığınız büyükçe bir bardak suda incelterek yavaş yavaş suya ışıklar açılmadan yaklaşık yarım saat önce eklemeniz. Bu şekilde belki karides yavrularına zarar vermeden kullanabilirsiniz.
Ama yukarıda da belirttiğim gibi ben kendi tankımda karidesleri ekledikten sonra kullanmayı bıraktım...Bu sizin için bir ölçü olabilir.
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 13:52
Ya bu co2 işi beni hobiden soğutuyor, tüplü sistem ilk etapta pahalı, üstelik aracınız yoksa her dolum zamanı sıkıntı, kartuşlu sistemler sudaki kalsiyum karbonatı emdiği için suda ph dalgalanmalarına sebep oluyor, mayalı sistemde verilecek co2 yi ayarlama imkanı yok üstelik stabil çalışmadığından sakal yosunu yapıyor, excel de malum sıkıntı ortaya çıktı, yahu keşke havadaki co2 yi emip akvaryuma veren stabil bir sistem icat etseler de yada daha başka basit ve ucuz bir yöntem, biz de şu işten kurtulsak, her bitki düşük desteklide bakılamıyor malum :( Sırf co2 meselesi beni hobiden soğutuyor ne yalan söyleyim...
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 14:38
Otelci yada Barcı bir tanıdığınız varsa, premixlere takılan bir tüpü bedavaya yakın bir tutara temin edebilirsiniz. Ben şahsen ünlü bir bira markasının 12 lt lik tüpünü kullanıyorum :)))
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 14:59
: ) 12 lt lik tüp uzun süre gidiyordur, aslında zırt pırt tüp dolumuna gitmekten iyidir ama bitince onu taşıması araçsız kimseler için zulüm olsa gerek, iyi bir yöntem bulmuşsunuz tebrikler sizin adınıza
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 18:18
[QUOTE=yasmut]
Excel çok dikkatli olunması gereken bir katkı. Sıvı CO2 değil , C(karbon ) kaynağı bir maddedir. Bu ürünün aynısını yapmış ve kullanıyor olmama rağmen satışına cesaret edemiyorum.
Çok zehirli bir madde temel bileşimi, bu nedenle kilit kapaklıdır çocuklar hatta yetişkinlerin yutması halince öldürücüdür. Bu nedenle dozlara dikkat edilerek canlıların dayanabileceği dozda kullanılır.
Uzun vadede zararlıdır denilemez uygun miktarda kullanıp düzgün su değişimi yapıyorsanız sorun teşkil etmez. Bu madde tüm canlı hücreleri yok etme özelliğine sahiptir bu nedenle yosunlanmayı azaltır ve hasas canlıları öldürebilir.
Normal dozun 2 katına çıktığım oldu balıklardan azda olsa kayıp meydana gelebiliyor. 4 kat gibi dozlar oldukça ölümcül canlılarınız bu durumda ölmez ise bu büyük şanş olacaktır.
[/QUOTE]
Katkınız için teşekkürler Tunç bey. Ben normal doz kullanımında bir problem yaşamadım (bu arada hem gübrelerimi hem karideslerimi sizden almıştım ) ama dediğiniz gibi düzenli su değişimi yapıyorum ve asla önerilen dozu aşmıyorum.
Tüplü sistem beni hâlâ ürküttüğü için Excel'den vazgeçeceğimi sanmam ama bu söylediklerinizden sonra kesinlikle daha da dikkatli olacağım.
Çok zehirli bir madde temel bileşimi, bu nedenle kilit kapaklıdır çocuklar hatta yetişkinlerin yutması halince öldürücüdür. Bu nedenle dozlara dikkat edilerek canlıların dayanabileceği dozda kullanılır.
Uzun vadede zararlıdır denilemez uygun miktarda kullanıp düzgün su değişimi yapıyorsanız sorun teşkil etmez. Bu madde tüm canlı hücreleri yok etme özelliğine sahiptir bu nedenle yosunlanmayı azaltır ve hasas canlıları öldürebilir.
Normal dozun 2 katına çıktığım oldu balıklardan azda olsa kayıp meydana gelebiliyor. 4 kat gibi dozlar oldukça ölümcül canlılarınız bu durumda ölmez ise bu büyük şanş olacaktır.
[/QUOTE]
Katkınız için teşekkürler Tunç bey. Ben normal doz kullanımında bir problem yaşamadım (bu arada hem gübrelerimi hem karideslerimi sizden almıştım ) ama dediğiniz gibi düzenli su değişimi yapıyorum ve asla önerilen dozu aşmıyorum.
Tüplü sistem beni hâlâ ürküttüğü için Excel'den vazgeçeceğimi sanmam ama bu söylediklerinizden sonra kesinlikle daha da dikkatli olacağım.
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 20:14
Doz aşımının canlılar için öldürücü olması, normal dozda kullanılmasının dahi zararlı olduğunu gösteriyor benim için.
Omurgasızlara karşı oluşan ilgim, istesem de istemesem de, beni bir yol ayırımına getirmiştir. Ya yüksek işletim bitki akvaryumuna devam edecektim, ya da omurgasızlara yönelecektim. Çünkü katkı kullandığım akvaryumlarımda sağlıklı bir şekilde karides beslemeyi beceremedim. Tercihimi karideslerden yana kullandım ve akvaryumlarımı artık sadece katkı gerektirmeyen basit bitkilerle dekore ediyorum.
Omurgasızlara karşı oluşan ilgim, istesem de istemesem de, beni bir yol ayırımına getirmiştir. Ya yüksek işletim bitki akvaryumuna devam edecektim, ya da omurgasızlara yönelecektim. Çünkü katkı kullandığım akvaryumlarımda sağlıklı bir şekilde karides beslemeyi beceremedim. Tercihimi karideslerden yana kullandım ve akvaryumlarımı artık sadece katkı gerektirmeyen basit bitkilerle dekore ediyorum.
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 22:14
Bu arada Tunç beyin düzenlediği akvaryumları çok merak ettim, bitkili akv. konusunda bir üstad olduğunu biliyorum, acaba rica etsem Tunç bey birkaç kare paylaşır mısınız bizimle ya da daha önce paylaştığınız bazı resimler varsa link verirseniz gerçekten çok sevineceğim
Saygılarımla