Karides beslesem olur mu?
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 15:33
Arkadaşlar merhaba yeni bir bitkili akvaryum kurdum. (Ali Beyin bitkileri ile güzel bir görüntü oluştu) Bu akvaryumumda karides türleri beslesem olur mu? Daha erken mi? Hangi türleri beslemeyi önerirsiniz? Formda biraz göz attım sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
mustafa koca 2010-12-12 15:34:15
Akvaryumum 2 aylık bitkilerimin çoğu yeni geldi... Yosun sorunum şimdilik yok...
100*45*80h
Balıklarım:
3 lepistes
6 siyah moli
6 ay kuyruk
8 kılıç
10 neon
3 melek
2 çöpçü
2 vatoz
2 midye
Bitkilerim
yoğun olarak saz, burgulu saz, gül, petchii, bacopa minör, subulata, elodea
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 18:42
Tabi ki olur güzel olur.karidesler su değerlerine karşı hassastır ancak zaten akvaryumunuz 2 aylık oturmuş olduğundan bir sorun olmaz.
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 22:11
Mustafa bey hayırlı olsun öncelikle.Bence bitkili akvaryumların olmazsa olması karideslerdir.Her türlü kalıntıyı artığı bana göre en hızlı ve güzel şekilde temizleyen canlılardır.Nerdeyse ilk günden beri bitkili akvaryumumda karides beslerim.Ölen balıklarınızın bile sadece kılcığını bulursunuz o kadar temizliğe düşkünlerdir.Akvaryumunuz büyük olduğundan en az 10 lu 20 li bir grup almalısınız.
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 22:20
Acaba ben mi yanlış anlıyorum siz karideslerinizi ;
3 lepistes
6 siyah moli
6 ay kuyruk
8 kılıç
10 neon
3 melek
2 çöpçü
2 vatoz
bu canlıların yanında mı beslemek istiyorsunuz çünkü herkez besleyebileceğinizi söylemiş fakat karidesleriniz anında yem olacaktır bu balıkların yanında...
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 22:28
Tankta melek varsa yetişkinler bile tehlikede olur,Yavruların zaten hiç şansı yok...Bu canlıların yanına asla karides eklemeyin kesinlikle yem olurlar...
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 22:36
Mustafa Bey,
Söylediklerinde haklısınız, bununla birlikte akvaryum bitkili olduğu için özellikle yavru karidesler bu bitkilerin arasında kendilerine çok rahat yaşama alanı bulacaklardır hele java moss varsa...
Söylediklerinde haklısınız, bununla birlikte akvaryum bitkili olduğu için özellikle yavru karidesler bu bitkilerin arasında kendilerine çok rahat yaşama alanı bulacaklardır hele java moss varsa...
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 23:41
[QUOTE=Torik]Mustafa Bey,
[/QUOTE]
Şuna inanın ki melekler gördükleri tek bir karidesi bile yemeden bırakmazlar,istediğiniz kadar moss koyun.İç filtre ile zemin arası 0.5 cm.Bu kadar dar bir alana yavru karidesleri yemek için yan dönüp o araya girdiklerini gördüm ben. Karides varsa meleklerin gözü döner. Demedi demeyin
kocabey 2010-12-12 23:42:14
[/QUOTE]
Şuna inanın ki melekler gördükleri tek bir karidesi bile yemeden bırakmazlar,istediğiniz kadar moss koyun.İç filtre ile zemin arası 0.5 cm.Bu kadar dar bir alana yavru karidesleri yemek için yan dönüp o araya girdiklerini gördüm ben. Karides varsa meleklerin gözü döner. Demedi demeyin
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2010 15:32
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim....
Formun başında hangi karidesleri alayım diye düşünürken, fikrimi değiştirdiniz... Bir bilene sormakta fayda varmış... Şimdilik karides sevdamdan vazgeçeyim bari...
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 21:11
Açıkçası ben karidese yeni başladım ve çok pişmanım nasıl bu kadar güzel canlılara daha erken başlamadım diye... Harika birşey ya... Bilginiz olsun ...
3 lepistes
6 siyah moli
6 ay kuyruk
8 kılıç
10 neon
3 melek
2 çöpçü
2 vatoz
Koyu renkteki balıkları çıkartırsanız problemsiz bir şekilde karides besleyebilirsiniz.
Koyu renkteki balıkları çıkartırsanız problemsiz bir şekilde karides besleyebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 23:41
Tahmin edebiliyorum... fakat o balıklarıma şimdiik kıyamam...:)