Kara Sevda ( Video 46 )
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 09:44
[QUOTE=emince]Yeni almış olduğumuz black rancular değil dimi hasta olan[/QUOTE]
Calvustan getirtiğimiz yeni Ranchulardan küçük olan zaten geldikleri poşet içinde de beyaz dışkılıyorlardı yormamak için müdahale etmedim ama düzelmedi şimdi Dropsy !
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 10:07
Üzüldüm ama yapacak birşey yok, Sera backtopur Direct i bir an önce kullanın varsa taneyle satarlar onu tanesi 3 tL kutusu çok pahalı 40 LT gibi. İmkan yoksa size ikinci bir alternatif önereceğim.
Flagly 500 mg ilacı var eczanede 3 TL. bu tableti sert bir ilaç bunu ezin önce tuz gibi ufalayın sonra bir miktar suda eritin sıvı hale getirin balığın ögünlük yemini bu suyun içine atın 10 dakika yemi bekletin yemi emsin ilaç atın yesin sabah akşam bunu yeni ilaç ezerek yapın. Bir hafta böyle besleyin. Çok ileri safhaysa bu iç parazit olayı müdahale edilmezse zaten balığı öldürür bir şekilde. Siz elinizden geleni yapın bakalım. İnşaallah faydası olur geçer.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 10:43
[QUOTE=mesutok]Üzüldüm ama yapacak birşey yok, Sera backtopur Direct i bir an önce kullanın varsa taneyle satarlar onu tanesi 3 tL kutusu çok pahalı 40 LT gibi. İmkan yoksa size ikinci bir alternatif önereceğim. ALPEREN1075 2013-05-24 10:48:38
Flagly 500 mg ilacı var eczanede 3 TL. bu tableti sert bir ilaç bunu ezin önce tuz gibi ufalayın sonra bir miktar suda eritin sıvı hale getirin balığın ögünlük yemini bu suyun içine atın 10 dakika yemi bekletin yemi emsin ilaç atın yesin sabah akşam bunu yeni ilaç ezerek yapın. Bir hafta böyle besleyin. Çok ileri safhaysa bu iç parazit olayı müdahale edilmezse zaten balığı öldürür bir şekilde. Siz elinizden geleni yapın bakalım. İnşaallah faydası olur geçer.
[/QUOTE]
Mesut Bey ,
Bu akvaryumdaki 15 gün içinde yaşadığım 3. dropsy hastalığı bu diğer ikisini karantinaya ayırsamda kurtaramadım. Hastalık tekrar ettiği için dün akşam ana tankta ilaç tedavisine başladım. Kısmi su değişikliği yaparak sera bactopur ilaç karışımını ekledim. Sabah itibari ile balıkla 20 cm yakın beyaz ipliksi dışkı vardı sabah yaptığım yemlemeye ilgi gösterdi. Akşama ayırıp tarif ettiğiniz gibi flagy ile besleyecek karantinada tedaviye devam edeceğim.
Hastalığın Nedenini tam olarak tespit edemiyorum. Su değerlerini ölçmek için testlerim yok , hep yeni aldığım balıklar hasta oldu. Sanırım uyum sorunu yaşıyorlar ama su değerlerine mi , hiyerarşiye mi bilemiyorum.
Mesut Abi ( Öyle çok yazınızı okudum ki artık sizi yabancı olarak görmüyorum ) vermiş olduğun değerli bilgiler için teşekkür ederim. Vitamin ilavesi olarak DEEP yeterli olur mu farklı bir ilaç mı kullanmalıyım ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 10:58
Balıkların yemlerine sarımsak suyu yedirip verseniz sanırım onunda faydası olur ?!
fakat iyi düşünüp nasıl tedavi yapılacağına iyi karar verilmeli, sarımsak konusu Hakan abi gibi değerli bir üstad yorumlarsa daha net olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 11:01
Yolculuk sırasında balıkların direnci kırılıyor hastalıklara karşı o nedenle akvaryumda diğer balıkları etkileyemeyen mikrop ve bakteriler yeni balıkları çabuk etkiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 11:19
Başka vitamine gerek yok, bu dışkının beyaz olması genelde kötü su şartlarına maruz kalmakta noluyor işte birşekilde üretim yerinden nakledilirken yaşadığı olumsuz şartlar stres, kötü suyu tenefüs etmesi üsteki arkadaşımızında yazdığı gibi, balıkğın kanına karışıyor kan zehirlenmesi oluyor, iç organları etkileniyor. Seninle alakalı birşey değil bence. Şimdi bu balıkları şöyle düşünürseniz çözümü bulursunuz, farzedinki klozete çişinizi yapıyorsunuz ve o klozetin içinde yüzmek zorundasınız, büyük coğraflayalarda yaşayan balıklarda işte akvaryumlarda beslenmeye çalışılınca böyle bir halde yaşıyorlar o klozetin içine atılan çişli yemde ıslanmış yemleri yiyorlar yutuyorlar. Yaptığı dışkılar suda çok dolaşınca suda mantarlaşmalar oluyor. Balık yavaş yavaş zehirlenmeye başlıyor. Onunun için üretimden akvrayumcuya nakledilirken olan olumsuz şartları bir kenara koyarsak, elimizden geldiğince akvaryum suyunu nitrat açısından su değişimiyle inceltmek, tamamen zaten yok edilmez en azında inceltmek için düzenli tankın kapasitesine uygun su değişimi yapmak, olabildiğince büyük akvrayumlarda beslemek. filtre malzemelerinide balık dışkılarından uzaklaştırmayı ben faydalı buluyorm ve yıllardır uygularım bunları japon balıklarım ortalma 9.5 sene yaşadı son aldığım parti balıklar 3 senedir yaşıyor ortalama ömürleri bu tetra balıklarınında beslediklerimde 4 sene imiş. bu hatırladıklarımı yazdıkları yaptım bunlara dikkat ettim. 3 senedir 50 litre akvrayumda hiç dış filtre iç filtre kullanmadım sadece hava motoru kullanıyorum ama az az da olsa dipten balık dışkılarını uzaklaştırdım illa dip çekimi bol su ile değil köşelerde birikmiş dışkıları aldım ve uygun miktarda su değişimi yaptım vakti geldiğinde gerektiğin zaman zaman olumsuzluklar hissettiğimde az az ama sık sık yaptığımda oldu. Eklediğim su akvaryum ısısıyla aynı ısıda oldu, ve mutlaka dinlenmiş su oldu çeşmeden direk su kullanmadım en az 3-4 gün ağzı açık bir kapta dinlendirdim, haşlanmış sebzeleri ihmal etmedim su değişimlerinden sonra mutlaka deepfix fistavit denen ucuz ama etkili (5TL) bir sıvı vitamin kullandım. fazlada akvaryuma elimi sokmadım. v.b. O balıklar sana gelene kadar iç organları olumsuzluklardan etkilenmiştir, sende ortaya çıkmaya başlamıştır, neyse sen elinde ngeleni yap bakalım. İnşaallah yaşar. Bir havuz yapın içine yapın büyük, küçük abdestinizi yüzün bakalım içinde bunu düşünün affedersiniz uzun vadede dönüşümü size her açıdan olumsuz olacaktır, kötü bir örnekti ama biraz insanı nasıl bir ortam olabileceği konusuda düşündürüyor. sürçülü lisan ettimse affola.
mesutok 2013-05-24 11:39:44
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 11:44
[QUOTE=mesutok]
Başka vitamine gerek yok, bu dışkının beyaz olması genelde kötü su şartlarına maruz kalmakta noluyor işte birşekilde üretim yerinden nakledilirken yaşadığı olumsuz şartlar stres, kötü suyu tenefüs etmesi üsteki arkadaşımızında yazdığı gibi, balıkğın kanına karışıyor kan zehirlenmesi oluyor, iç organları etkileniyor. Seninle alakalı birşey değil bence. Şimdi bu balıkları şöyle düşünürseniz çözümü bulursunuz, farzedinki klozete çişinizi yapıyorsunuz ve o klozetin içinde yüzmek zorundasınız, büyük coğraflayalarda yaşayan balıklarda işte akvaryumlarda beslenmeye çalışılınca böyle bir halde yaşıyorlar o klozetin içine atılan çişli yemde ıslanmış yemleri yiyorlar yutuyorlar. Yaptığı dışkılar suda çok dolaşınca suda mantarlaşmalar oluyor. Balık yavaş yavaş zehirlenmeye başlıyor. Onunun için üretimden akvrayumcuya nakledilirken olan olumsuz şartları bir kenara koyarsak, elimizden geldiğince akvaryum suyunu nitrat açısından su değişimiyle inceltmek, tamamen zaten yok edilmez en azında inceltmek için düzenli tankın kapasitesine uygun su değişimi yapmak, olabildiğince büyük akvrayumlarda beslemek. filtre malzemelerinide balık dışkılarından uzaklaştırmayı ben faydalı buluyorm ve yıllardır uygularım bunları japon balıklarım ortalma 9.5 sene yaşadı son aldığım parti balıklar 3 senedir yaşıyor ortalama ömürleri bu tetra balıklarınında beslediklerimde 4 sene imiş. bu hatırladıklarımı yazdıkları yaptım bunlara dikkat ettim. 3 senedir 50 litre akvrayumda hiç dış filtre iç filtre kullanmadım sadece hava motoru ama az az da olsa dipten balık dışkılarını uzaklaştırdım ve uygun miktarda su değişimi yaptım. Eklediğim su akvaryum ısısıyla aynı ısıda oldu, ve mutlaka dinlenmiş su oldu çeşmeden direk su kullanmadım en az 3-4 gün ağzı açık bir kapta dinlendirdim, haşlanmış sebzeleri ihmal etmedim su değişimlerinden sonra mutlaka deepfix fistavit denen ucuz ama etkili (5TL) bir sıvı vitamin kullandım. fazlada akvaryuma elimi sokmadım. v.b. O balıklar sana gelene kadar iç organları olumsuzluklardan etkilenmiştir, sende ortaya çıkmaya başlamıştır, neyse sen elinde ngeleni yap bakalım. İnşaallah yaşar. Bir havuz yapın içine yapın büyük, küçük abdestinizi yüzün bakalım içinde bunu düşünün affedersiniz uzun vadede dönüşümü size her açıdan olumsuz olacaktır, kötü bir örnekti ama biraz insanı nasıl bir ortam olabileceği konusuda düşündürüyor. sürçülü lisan ettimse affola.
[/QUOTE]
Abi baya etkili bir anlatım olmuş . Bu yazını çerceve yaptırıp her akvaryumcuya dağıtmalı. Böylece bu hobiye gönül veren herkez daha duyarlı olacaktır bu canlılara eminim.
( Bir havuz yapın içine yapın büyük, küçük abdestinizi yüzün bakalım içinde bunu düşünün affedersiniz uzun vadede dönüşümü size her açıdan olumsuz olacaktır )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 11:49
Havuzlarda boşuna mavi ilaç koymuyorlar degilmi biri yapınca o insanın etrafı renkleniyor, faydalı olsa herhalde yapın yol bol çşinizi diye yazı koyarlardı havuz kenarına demkiki sağlık açısndan zararı var, insanlar amonyağını havuza salmasın diye değilmi biliyorsunuz insanlar çişle amonyak salıyorlar tabiata o kokan amonyaktır suyla birleşince amonyak çiş kokusu ortaya çıkar.
Bir bilinçli biyolog balık beslemeyi sevsede ve bilgiyi paylaşmayı seven biri olsa birde şu siteye girse bize anlatsa biyolojik döngüleri,neler neler var ama pek yok paylaşımı seven bilim adamı işte biz zar zor biryerlerden iyi kötü araştırıp tecrübelerle birşeyler yapıp balıkları sağlıklı yaşatmaya çalışıyoruz. Neden dedim biyolog bir tanıdığım olmuştu bana neler neler anlatmıştı oluşabilecek döngüler hakkında neler var neler bilmediğimiz.
Bir bilinçli biyolog balık beslemeyi sevsede ve bilgiyi paylaşmayı seven biri olsa birde şu siteye girse bize anlatsa biyolojik döngüleri,neler neler var ama pek yok paylaşımı seven bilim adamı işte biz zar zor biryerlerden iyi kötü araştırıp tecrübelerle birşeyler yapıp balıkları sağlıklı yaşatmaya çalışıyoruz. Neden dedim biyolog bir tanıdığım olmuştu bana neler neler anlatmıştı oluşabilecek döngüler hakkında neler var neler bilmediğimiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 12:03
Bizde bilim adamı var mı ki.. Ne icat etmişiz diye sorsak kendimize.
Üniversite hocaları sorularınıza cevap bile vermez çogunlukla. Herkes bir yok tutturmuş gidiyor Türkiye'de.
Amerika'da çogu Goldfish hayranı biyolog,veteriner,patalog tutmuş balıkları için..
O balıkların ölmesinin nedeni İthalatçı ve akvaryumcu suyu balıga su sıcaklık degişimlerinin ve su sertlik çarpmaları ve akvaryumcu-ithalatçı suyu mikrop yuvası olunca o balıkların dikiş tutması çok çok zor.
Elinde güzel tür varsa Bir an önce balıklardan yavru almaya bakması gerekir
tlgtck 2013-05-24 12:06:16
Üniversite hocaları sorularınıza cevap bile vermez çogunlukla. Herkes bir yok tutturmuş gidiyor Türkiye'de.
Amerika'da çogu Goldfish hayranı biyolog,veteriner,patalog tutmuş balıkları için..
O balıkların ölmesinin nedeni İthalatçı ve akvaryumcu suyu balıga su sıcaklık degişimlerinin ve su sertlik çarpmaları ve akvaryumcu-ithalatçı suyu mikrop yuvası olunca o balıkların dikiş tutması çok çok zor.
Elinde güzel tür varsa Bir an önce balıklardan yavru almaya bakması gerekir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 12:09
[QUOTE=mesutok]Havuzlarda boşuna mavi ilaç koymuyorlar degilmi biri yapınca o insanın etrafı renkleniyor, faydalı olsa herhalde yapın yol bol çşinizi diye yazı koyarlardı havuz kenarına demkiki sağlık açısndan zararı var, insanlar amonyağını havuza salmasın diye değilmi biliyorsunuz insanlar çişle amonyak salıyorlar tabiata o kokan amonyaktır suyla birleşince amonyak çiş kokusu ortaya çıkar.
Bir bilinçli biyolog balık beslemeyi sevsede ve bilgiyi paylaşmayı seven biri olsa birde şu siteye girse bize anlatsa biyolojik döngüleri,neler neler var ama pek yok paylaşımı seven bilim adamı işte biz zar zor biryerlerden iyi kötü araştırıp tecrübelerle birşeyler yapıp balıkları sağlıklı yaşatmaya çalışıyoruz. Neden dedim biyolog bir tanıdığım olmuştu bana neler neler anlatmıştı oluşabilecek döngüler hakkında neler var neler bilmediğimiz.[/QUOTE]
Bir bilinçli biyolog balık beslemeyi sevsede ve bilgiyi paylaşmayı seven biri olsa birde şu siteye girse bize anlatsa biyolojik döngüleri,neler neler var ama pek yok paylaşımı seven bilim adamı işte biz zar zor biryerlerden iyi kötü araştırıp tecrübelerle birşeyler yapıp balıkları sağlıklı yaşatmaya çalışıyoruz. Neden dedim biyolog bir tanıdığım olmuştu bana neler neler anlatmıştı oluşabilecek döngüler hakkında neler var neler bilmediğimiz.[/QUOTE]
Çok haklısın Abi İNŞALLAH kısa bir sürede dediğin gibi bilinçli kişiler tarafından da ayrıntılı bilgiler edinir uygularız. Yinede şükretmek lazım ki bu gibi formlar sayesinde bir çok bilgi ve tecrübeler hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz yoksa hala metilen mavisi ile tüm hastalıklara tedaviye devam edebilirdik.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 12:19
[QUOTE=ALPEREN1075]
[/QUOTE]
mesutok 2013-05-24 12:21:45
( Bir havuz yapın içine yapın büyük, küçük abdestinizi yüzün bakalım içinde bunu düşünün affedersiniz uzun vadede dönüşümü size her açıdan olumsuz olacaktır )
Alperen birde bu havuzun içine yiyeceklerimizin atıldığını bunlarla beslenmek zorunda olduğumuzu düşünelimmi son kez bundan başka beyin fırtınası yaptırmayacağım sizlere Bunun için yaşadığımız ve yatattığımız havuzları olabildiğince doğala yakın tutmaya çalışalım diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 12:24
[QUOTE=mesutok]
[QUOTE=ALPEREN1075]
[/QUOTE]
( Bir havuz yapın içine yapın büyük, küçük abdestinizi yüzün bakalım içinde bunu düşünün affedersiniz uzun vadede dönüşümü size her açıdan olumsuz olacaktır )
Alperen birde bu havuzun içine yiyeceklerimizin atıldığını bunlarla beslenmek zorunda olduğumuzu düşünelimmi son kez bundan başka beyin fırtınası yaptırmayacağım sizlere Bunun için yaşadığımız ve yatattığımız havuzları olabildiğince doğal tutmaya çalışalım diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Abi yapma bunu da düşünürsek ,
Ya balıklara tuvalet terbiyesi öğretiriz,
Ya günde % 150 su değişimi yaparız,
Ya da uygun bir göle veya hazusa gider bırakırız balıkları !
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 12:33
Yurtdışındaki profesyonel üreticiler % 100 su degişimi yapıyor. Videosu da var. Böylece balıkalr daha saglıklı,canlı oluyor diyor ama su sıcaklıgını ve su parametrelerini ölçerek su degişimi yapıyor yani su her zaman aynı ısıda ve aynı degerlerde kalıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir