Japon tankı (400 litre)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
teşekkür ederim ayrıca
Valla uzun süre yem vermedim. Yosun, mermicek kökü ve o tarafta çok irili ufaklı salyangoz var, sanırım ağzına uygun olanları yiyerek büyüdü. Son bir haftadır elimdeki en ufak yemden atmaya başladım yavrunun kısmına. Tamamen dopal yemlendi.
ışıklandırma 4*54 watt T5 florasan. ama memnun değilim çok ısı yapıyor. yazın 35 dereceye kadar çıkıyor.
Normal led metrede 400mA çeker ama siz çok ışık istiyorsanız 3 çipli ledlerden alın markası uniform olanlar var ama çok çok pahalı onun yerine düzbir marka alırsanız 25 tl filan metresidir. Bu ledleri sakın slikonlu diye güvenip öylece koymayın. Balık sırtı ledler su alır. Ledi alırken suyun içinde çalışacağını söyleyin silikon kısmı dikdörtgen şeklinde kare gibi silikonlu ledler var bunlar su içindede çalışıyor bozulmuyor.
Ben normal led kullanıyorum ve silikonsuz ledi şeffaf boru içersine koyuyorum. Benim akvaryumlardan küçük olana bakıp görebilirsiniz. Bitkileri büyütmüyor fazla ama çürütmüyorda orta şekerli kalıyor.
Neyse bu kadar bilgi verebilirim. Metrede kaç amper olduğuna dikkat edip kaç metre alacaksanız 12 volt ve led amperixmetre şeklinde amperine dikkat edin. Birde adaptörün özelliği swicth mod olmalı bu özellikteki adaptör eğer doğru değerlerde ise ledlerin ömrünü uzatır adaptördede ısınma olmaz.
Dedik dedik çağırdık mı ne oldu Kötü olmuş valla, nüksediyorsa hiç iyi değil. 1 gün aç bırakın, sonra 2-3 gün bezelye verin sadece. Sonra yine aç bırakın. Bu arada dinlenmiş suyla su tazelemesi yapın eğer bunlardan sonra hal nüksediyorsa kalıcı hale gelmiş olabilir. İlerlememesi için dua etmek kalıyor. Benm siyah orandada biraz var mesela ama ilerlemiyor. Hep ıslak yem verdiğim için sıkıntı yom gibi. Arada birde su mercimekleriyle bağırsakları boşalttırıyorum
Umarım ilerlemez balığınızın durumu